Skyltar Spanien Torrevieja

Veckans bidrag till “Skyltsöndag” är spanskt och lokalt

Veckans bidrag av skyltar är  veckofärska och hämtade från spanska Torrevieja där vi har vår “sommar/vinterstuga”. Fyra hela dagar har vi varit på plats och med tanke både på det vackra vädret och de trevliga temperaturerna har det blivit myckte utevistelse. Lång och kortpromenader, träff med vänner,  luncher, “pitstop” och viss annan fysisk aktivitet har fått råda.  Även dagliga stunder på terrassen i sällsakap  med en god bok  också förgyllt veckan.  Skyltsöndag förvaltas förnämligt av bloggvännen BP.  Stort tack för det!

Veckans bidrag

Ett av veckans bidrag till Skyltsöndag. En bild över Alperna. En trevlig och smidig flygresa med god sikt piggar upp. På bilden syns fina snöklädda toppar i de franska Alperna

Torrevieja har  i veckan skyltat med ett glittrande Medelhav som fin reklam för sig själv Säkert badbart  för vissa med sina +18 grader.

Veckans bidrag  i skyltväg kan också visa på trevliga dagstemperaturer i november.

Lite reklam på en färgglad skylt piggar upp och drar ögonen till sig. I varje fall mina.

“All you need is summer” – trevligt budskap

Att Spanien har stor vinproduktion är ingen direkt nyhet. Ja, här produceras mycket annat också och kanske går det att få hemleveranser om en så önskar. Har ännu inte provat. Men när jag såg bilden dök tanken upp.

I veckan blev det extramotion och trevligheter där vännen Ami  bjudit in till ettt parti mini/bangolf. En trevlig bana är det och flera av “hålen” på banan har anknytning till Torrevieja. Här är det ett av vakttornen. Flera sådana finns här längs kusten.

Nere vid strandpromenaden finns då och då försäljare som gärna “kränger piratkopierade varor” , Inte alls tillåtet och kan ge höga böter, runt 700 euro. Men! Det finns kunder och det finns försäljare så troligen går affärerna ihop sig. Och om polisen är på väg så går telefonerna varma och varorna packas snabbt ihop i plastkassar och försäljarna försvinner upp i gatorna. De är dock tillbaka igen så fort polisen passerat.

Stora skyltar där det står om kopior och att folk rekommenderas att inte handla.

Här är det kopior på märkesskor som säljs.

– Dock är havet ingen kopia utan alldeles, alldeles äkta.

Fler Söndagsskyltare finns här. Titta gärna in!

 

28 svar på ”Veckans bidrag till “Skyltsöndag” är spanskt och lokalt”

 1. Jag misstänker att alla förstår att det är kopior men förmodligen vill man ha en organiserad försäljning. Minns att strandsäljarna i Brasilien tog kort så då kändes det etablerat…

  Några högre temperaturer kan vi inte skylta med för vinden är tyvärr vass. Dessutom regnar det från och till. November i ett nötskal

  Kram och god söndag!

  1. Jodå, och det syns ju så väl att det här är plastiga är kopior och det vet ju de so köper. En “äkta” M.K. väska kostar inte 8 euro och säljs på gatan. Italien och Frankrikes tullar är stenhårda om de upptäcker piratkopior och böter för ägarna, de som handlat, är höga. Här är dock inte försäljarna påträngande och de är helle rinte så många.
   Novembervädret hemma är ju som det är så jag skickar både lite sol och värme.
   Önskar dig en trevlig kväll och en bra start på veckan.
   Kram!

 2. Fina, mysiga bilder, men “badbart” vid 18 grader är inte riktigt min stil, minst 20 grader varmare vill jag helst ha.

 3. Underbara somriga skyltar! Vilken förmån att kunna vara nere i värmen, jag avundas, men självklart unnar jag er alla, som anammar sommaren! Här har varit snöblask, vill knappt gå ut.
  Varm kram till dig, fina Ditte och njut!

  1. Tack! Ja, somrigt känns det stora delar av dagen och fint att sitta ute och äta både frukost och lunch. Dagstemperaturer på ca +20 gör det mesta behagligt och solen därtill. (Nåja, jag är i skuggan, men tittar på solen)
   Smöblask kan jag vara utan. Skickar lite sol och värme till dig.
   Stor kram!

 4. Nej, nu känner jag inte för att bada. Men visst är det härligt att vi har så varma och fina dagar! Och “all you need is summer”reklamen gillar jag verkligen 🙂
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. Nej, badet kan anstå. Men de fina dagarna tar vi görna till vara. Så skönt och ändå har vi passerat mer äm halva november.
   Önskar er en fin kväll!
   Stor kram!

 5. Den första bilden är helt magnifik!!! Och 18,2 grader låter underbart:-) Skylten med de färgglada seglen piggar verkligen upp. Å på den bilden ser jag också ett fantastiskt fint mosaiksoffa i bakgrunden. Läckert! Lika fin är lastbilen med vingården och flaskan samt den lilla söta figuren på förardörren. Dessutom lyckades du perfekt med att få med den röda Mahou skylten också.
  Piratkopior, ja så länge efterfråga finns så… I Alicante och Calpe är dessa försäljare som nästan uteslutande kommer från Afrika också vanliga, men konstigt nog har jag aldrig sett några på gatorna i Benidorm. Däremot säljer dom sina varor “helt lagligt” på veckomarknaderna.
  Å vilken läcker avslutningsbild:-)
  Tusen tack för toppen skyltning och länken:-)

  1. Tack! Ja, det är roligt att gå runt och ha kameran med sig. Och skyltar finns det gott om och några kommer i mer fri tolkning.
   Även nu i kväll 18.30 är det +18, dock lite fuktigt. Men jag sitter ute med en tröja på. Dessa mosaiksoffor finns nere vid “vattenfallen” och är så fina. Har suttit där en stund idag i njutbart väder.

   Mahouskylten blev det där lilla extra på vinbilen. Kanske kan en få hemleveranser av båda dryckerna. Piratvarorna säljs det en del av här på Paseon men utbudet har minskat. Däremot säljer inte västafrikanerna varorna på marknaderna. Viss skillnad då mot i Benidorm. (Sean tror jag i och för sig att varorna kan säljas på marknaderna men av andra som har tillstånd)

 6. Härliga skyltar och vackra bilder.
  Havet och himlen är så blå, jag längtar nästan att se det på riktigt i verkliga livet. Men, jag får vara glad och tacksam att jag kan njuta av dina bilder då det inte är tillfälle för något annat.
  Fotot inne ifrån flygplanet är magisk, alperna, flygplansvingen och himlen.
  Havet glittrar verkligen vackert och många plusgrader har ni. Förstår att det är trevligt att vandra ut och njuta av landskapet, vattnet och värmen.
  Kan du, så hälsa Preciosa så hjärtligt ifrån mig. Undrar hur hon har det. Jag kan inte komma in på hennes blogg, kanske något tillfälligt, ska försöka att kolla upp det.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Stort tack! Jag njuter verkligen av det vackra blå havet och den fina blå himlen och strosar gärna runt här i omgivningarna och görna längs havet. Många bänkar finns det att slå sig ne rpå och vila mellan varven och med havsutsikt.
   Ibland är det svårt att få till bar foton inifrån flygplanet för fönstren kan vara spruckna eller smutsiga. Eller också blänker det. Men detta blev riktigt bra.
   Jag träffar Preciosa nästa varje dag, så även idag, så jag ska givetvis hälsa. Vissa dagar är det lite bättre och andra dagar lite sämre, men jag vet att din omtanke värmer.
   Hennes blogg ligger nere av någon anledning som vi inte vet men den bör vara ok i morgon.
   Många tankar till dig.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram!

 7. Så härligt det ser ut. Idag blåser det en hel del, först regn, sedan snöblandat, litet vitt på marken i mina trakter. Barnen gillar, vuxna ogillar blasket!

  Skulle gärna vara i dina trakter just nu, men drygt en månad till sedan vänder ljuset så sakteliga tillbaka till Norden. Det finns alltid glädjeämnen att se fram emot.

  1. Vi har fina dagar och kan ledigt gå ut halkfritt. Soligt och ljust är det också och nu ikväll strax efter 18 är det fortfarande +18 grader. Dock lite fuktigt i luften – men vi är ju vid havet.

   Och visst blir det snart ljusare tider även hemma, men med halkan vet en inte. Glädjeämnen finns det många och jag är ganska bra på att hitta dem. Både stora och små.
   Trevlig kväll!

 8. Härlig skyltning med hög igenkänningsfaktor 🙂 Åhå! Att ringa efter vinbilen skulle man ju göra! Slippa släpa på vinet (som om jag gjorde det? 😉 ). Minns när jag var liten och bryggeribilen kom och levererade läskbackarna. Ungefär samma sak va? 😀

  Ha ännu en härlig kväll!

  1. Förstår att det var hög igenkänningsfaktor på mina skyltar. Jag är inte direkt ensam om att ha sett dem.
   Visst vore det bra att ringa efter vinbilen. Ska leta vidare efter lämpligt telefonnummer.

   Önskar er också en fin kväll!

 9. Tack för alla härliga somriga skyltar från Torrevieja, hoppas jag kommer dit någon dag! Har en kollega som just varit där med familjen och hälsat på goda vänner, som äger “Matboden”, som visst är en restaurang och butik, känner du till den?
  Ha en fortsatt trevlig vistelse!

  1. Tack! Ja, somriga skyltar blir det för här pågår i alla fall viss sommar. (Idag +21)
   Matboden känner jag till och vi har cyklat dit och handlat någon gång. Matboden har butik, fik och restaurang (lunch) men vi äter oftast spansk mat när vi äter på restaurang, så ätit där har vi inte. Vet att flera köper semlor där när den tiden kommer.

 10. Å så härliga färgglada bilder! Ett glittrande hav är verkligen lisa för själen!
  Så skönt för er att vara tillbaka i värmen. Här har det varit minus 1 grad och en hemsk snålblåst idag.
  Men vi har njutit av en fantastisk spa och hotellvistelse i vår egen stad med goda vänner ,den kommer jag leva länge på. Det här är en jobbig årstid tycker jag, jag har så svårt för det här mörkret innan snön kommer. Då känns det skönt att ha bokat sommarens semester, både boende och biljetter. 18 dagar i La Mata, det ser vi fram emot vill jag lova! ☀️?
  Njut vidare av dina promenader och tack för att du delar med dig av dina fina bilder, både här och på instagram!
  Kram Linda

  1. Tack! Och jag kan tänka mig att det för dig är en del du länne rigen härifrån.
   Visst är det fint att vara tillbaka här igen.

   Så härligt ni haft det på spa i din stad. Hit skulle jag också gärna ta en tur. Har bara varit utanför och tittat men dotter med familj var inne och badade. De var suoernöjda med äventyrsbadet.

   Vad roligt att ni bokat i La Mata och kanske kan vi då ses här i trakten. Förstår att det är något ni ser fram emot. Vi cyklar eller promenerar dit någon gång per vecka och trivs bra där. Fint att gå längs havet.
   Roligt att du är med oss här och du känner ju igen dig.
   Jag skickar över lite sol och värme så att du får ljusare dagar.
   Kram!

 11. Härliga skyltar som antyder värme också 🙂 Här kom det närmare en dm snö inatt… nu gillar jag vintern. Var årstid har sin tjusning liksom. Men så trevligt att kunna fara iväg sådär 🙂 Förstår att du njuter på sydliga breddgrader. Hoppas du får det bra, tänk inte på oss nordbor 🙂

  1. Tackar! Jodå, lagom värme passar mig. Och jag är p.g.a. mina solskador inte direkt i solen.
   Snl lyser upp så jag kan tänka mig att det är vackert. Snön utanför stostäder tycker jag om. Tyvärr är det oftast modd i sTockholm efersom gatorna och trottoarerna saltas och man kan knappt ta sig fram. Men jag gillar skidåkning och fjällen.

   Vi har det bra och om du inte har solen tillgänglig så skickar jag lite. Så visst tänker jag på er. Har ett gott hjärta…

  1. Tack! Ja, havet har sin speciella känsla. Tycker verkligen om att gå här.
   Kanske blir det en tur till kusten för er del också…

 12. Härligt väder och en hel massa fina skyltar! Här fick vi lite snö inatt och temperaturmässigt skiljer det drygt 20 grader!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Tack! Ja, bra har vi det och vädret är behagligt. Fint nu att det är +20 så lite sommarkänsla består.
   Önskar dig en fin start på veckan.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *