Spanien Torrevieja

Semester i Torrrevieja – på sätt och vis

Den molnfria himlen, palmer, vackra blommor, ljusa dagar och det blå havet fortsätter att pigga upp och ge fin färg åt dagarna. Därtill kan läggas en hel del trevligheter med vänner, pauser på diverse “pitstop”, långpromenader och restaurangbesök. Inte att förglömma en god bok som med fördel läses i en solstol.  Lite bonus blir det också att botanisera i butiker bland frukter, grönsaker, ostar, oliver, skaldjur, serranoskinkor och andra godsaker. Kvalitén är hög- och vad gäller priserna är det totalt ca. hälften av de svenska. Och på vissa varor och restaurangbesök  är det betydligt större prisskillnad än så. Så kanske är den spanska sommarstugevistelsen semester. En mer allmän semester. På sitt sätt. Dock inte min tänkta husmorssemester i “modern tappning”. Och den kommer. Panering finns.

Den gamla kyrkan, “Parroquia de la Inmaculada de Conception”, som också är huvudkyrka i Torrevieja.

Semester? På sätt och vis

Att ta dagarna som de kommer under en semester tycker jag hör till och det helt oberoende var jag är. Är det en kortare vistelse så finns det ju saker en kanske vill se och göra, särskilt om semestern tillbringas i en större stad. Fullt förståligt att då planera. Jag planerar gärna resor och gör “research” innan men jag vill också gärna ha dagar som inte alls är inrutade.

Här i Torrevieja stannar vi ju en längre tid men vill gärna mellan varven göra utflykter. länger och kortare och vidga vyerna. I Spanien har jag varit många gånger och även rest runt en hel och mycket återstår att se och vi tar lite i taget. Alla öar har jag varit på så just nu kan de få vänta, men å andra sidan ser en ofta saker med nya ögon vid en återkomst. Ännu har vi inte alls tröttnat på Torrevieja och kanske är det igenkännandet som också  ger den där  semesterlunken.

Fredagsrunda

Gårdagens promenad gick i de välkända spåren. Jag hade stämt möte med vår goda vän Preciosa för en promenad och en bra utgångspunkt blev “Kyrktorget” och den gamla kyrkan. VI såg att byggandet av julkrubban på i gång och täckt av svart plats. Men vi hittade ett kikhål…Tyvärr var det inte mycket som syntes just nu.

Kyrktorget, Plaza de la Constitucion, ligger mitt i Torrevieja och det är också här som den fina julkrubban avtäcks i början av december. 

Byggandet av julkrubban har startat. Allt byggs upp för hand och även alla figurer och miljöer är handgjorda.

Havet däremot syntes på långt håll. Och här slog vi oss ner för att titta på vad som hände och blev sittandes en längre stund innan vi sakteliga drog oss hemåt. Min fredagsrunda gav mig 12 000 steg och därtill en hel del trevligheter.

Kanske är det semester att slå sig ner på strandpromenaden i Torrevieja och blicka ut över havet.

En äldre hund som hade svårt för att gå fick följa med på en promenad i sin mattes ryggsäck.

Semesterkänsla att sitta på en bänk i Torrevieja och titta ut över havet som glittrar. Sen eftermiddag och solen drar sig västerut och får havet att glittra så vackert. Det är fint att sitta här på en bänk. Lite semesterkänsla.

 

16 svar på ”Semester i Torrrevieja – på sätt och vis”

 1. Trevligt med promenad med P! Härligt att vädret är så behagligt fortfarande! Hoppas att jag någon gång ska vara nere under advents- o jultid och få se krubban! Det blå havet är läckert, men mitt hjärta smälter alltid när jag ser en söt liten hund. Som nu den i ryggsäcken! Kram!

  1. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och det är alltid så roligt och fint att träffa P. Och vädret är behagligt med strålandeblå himmel som gör sig ifnt mot havet.

   Hoppas också att du kan vara här i denna tid för de ljusa dagarna betyder mycket.
   Visst är hunden fin och den fick vara med ut.
   Och nu, efter passerande av Casa F, och en låmgpromenad kan jag meddela att allt är bra
   Kram från B och mig.

 2. Visst har vi härliga dagar här i Torrevieja! Och kul att de har kommit igång med bygget av krubban. Och jag förstår att du och P fick en fin eftermiddag ihop!
  Stor kram!

  1. Absolut! Verkligen sköna dagar! Vi fick en fin promenad tillsammans och roligt att se hur långt krubbtyyet kommit. Mycket återstår.
   Ha det bra!
   Trevlig kväll!
   Stor kram!

 3. Klart du har semester!!! Trots att man har långtidssemester som pensionär är semester för mig att byta “omgivning”. Å precis som med Benidorm så är det nog också i Torrevieja – man upptäcker alltid något nytt eller något som har förändrats under tiden man var här hemma. Costa Blanca är ett perfekt semesterparadis med gynnsam väder under kalla årstider.
  Precis som du skriver så är ju prisläget på Costa Blanca nästan löjligt lågt jämfört med Sverige. Där är ju billigare att äta/dricka/fika ute än att laga mat själva här hemma och köpa dryck på Systembolaget. En ren win-win situation alltså:-)

  1. Jodå, semester är det förvisso, men ibland funderar jag lite över det eftersom vi är här så ofta. Men semester är ju miljöombyte och få en del nya “inputs”. Och båda uppfylls här. Att sedan mycket är bekant gör ju ingenting alls. Bara trevligt. Och i det bekanta kan man se nya saker.
   Och här längs kusten på Costa Blanca är ju utflyktsmöjligheterna stora om man vill. Smidigt att också ta turer in i landet.

   En win-win situation är det och som sagt prisläget är gynnsamt mot oss. Pengarna räcker långt och till mycket.

 4. Visst är det härligt nu! Snacka om att november är trevligare här än uppe i norr. Både varmare, soligare och ljusare 🙂
  Och visst är det kul att se sig om här i Spanien också – på längre och kortare turer. Bara älskar’t 🙂

  Ha en skön kväll!

  1. Dagarna är helt klart njutbara och det blir många timmars utomhusvistelse per dag. Tankar vitaminer. Och nu är ju inte solen så stark så det fungerar bra fär mig att vara ute. Att se sig om är bara trevligt och vi planerar inför kommande vecka.
   Önskar er också en fin kväll.

 5. Det känns nästan lite overkligt med en julkrubba när vattnet fortfarande är badbart. Men jul är jul. I Brasilien har eleverna sommarlov på julen eftersom det är som varmast då Här är november inte speciellt rolig men Lilla S hjälper upp!

  Kram och god kväll!

  1. Instämmer helt, men julen är när den är i kristna länder och det helt oavsettt väder. Minns också sommarllovet som eleverna hade i Brasilien när det var jul. Men skönt att vara ledig när det är som varmast.
   Förstår att lilla S hjälper till att pigga upp mörka november.
   Kram och önskar dig en bra helg.

  1. Det har vi och just nu är det extra skönt att dagarna känns ljusare och “längre”
   Kram! Trevlig söndag!

 6. Ja vad mer än njuta kan man göra där? jag hade oxå njutit om jag var där så mysigt liksom o man drömmer sig bort kram o fin söndag <3

  1. Jag trivs ju även väldigt bra hemma i Stockholm men just omväxlingen att varva tycker jag mycket om. Särskilt nu när mörkret hemma blir så påtagligt.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 7. Härligt! Vi har ju precis återvänt hem till novembermörkret från det härliga vädret lite längre söderut och längtar redan tillbaka!

  1. Välkommen hem! Och säkert har du tankat en del D-vitaminer och fyllt på förråden av trevligheter och annat. Ser fram emot att få läsa.
   Kan förstå att du längtar tillbaka.
   Skickar lite sol tills vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *