Spanien Utflykter

Vart var vi på väg? Denna gång med buss och tåg

Vi har då och då gjort olika “njutflykter” och utflykter under tiden vi varit i den spanska sommarstugan (En njutflykt är en utflykt som har det där “lilla extra.  Mestadels har turerna gått norrut längs kusten och i n mot landet. Så nu var det dags att vidga vyerna söderut både en bit längs kusten och ett par mil sydost in i landet. Så vart var vi på väg?

Tåget som vi skulle åka med är på väg in till stationen.

Vart var vi på väg?

Än en gång anlitade vi “de rosa bussarna”  -Viajes Rosa Tours. De erbjuder många olika turer/transporter och som resenär sköter man sig själv och går inte i samlad trupp. Något som vi uppskattar.  Man kan dessutom, tämligen fritt, (dock inom vissa ramar) bestämma över sin dag. Tid för avrresa och hemresa är dock alltid bestämd i förväg.  Så vart var vi nu på väg? Och med tåg.  Tågbiljetter är inköpt och vi ska ta oss från hamnstaden Cartagena och österut mot den lilla fiskebyn Los Nietos Pescaderia. (Betyder fiskarnas/fiskebutikens barnban)

Bussen, som inte alls är rosa, trots att färgen finns med i resebyråns namn, tog oss snabbt längs motorvägen från Torrevieja till Cartagena. En sträcka på ca 60 km. Och från Cartagena tog vi det lilla tåget till fiskebyn Los Nietos.

Vart är vi på väg? jo, från Cartagens till fiskebyn Los Nietos. Biljettspärren passeras och snart är vi på väg. 

 Tågresan tar ca 30 minuter och är 19 km lång.  Många stopp i  de små byar görs längs vägen och man kan kliva av och på tåget om man känner för det.  (Tågen går med ca 30 minuters mellanrum på den enspåriga rälsen)

 

Mängder av odlingar såg vi genom tågfönstret. Just här är det stora fält med kål.

Vissa områden såg inte alltför bördiga ut…

Kuperade omgivningar blandades med mer flacka.

Flera byar passerades.

Och så kom vi fram till havet och den nu vinterslumrande fiskebyn Los Nietos Pescaderia. Även nästa by, tågets ändhållplatsen heter Los Nietos. Men med tillägget Viejos.

Framme i Los Nietos Pescaderia. Mer kommer…

 

30 svar på ”Vart var vi på väg? Denna gång med buss och tåg”

 1. Vilket otroligt vackert foto av havet med guld-va-dä-nu-är framför.
  Har en känsla av att det kommer flera underbara foton från denna njutflykt. 🙂

  Pescadero är en liten ort på Stilla Havskusten, inte alltför långt fr Palo Alto, Calif.
  där vi bodde.

  1. Det gula här i fiskebyn är en storts vass. Jodå, det kommer mer både bildeer och text från njutflykten. DEn var verkligen trevlig!
   Hittad också “Pescadero” på Stilla Havskusten” och namnet finns på än fler platser både i Spanien och Sydamerika. Populärt namn på en fiskeby Och väldigt passande.

 2. Så flott å kunne ta bussen og få sjå seg rundt i områda rundt.
  Me køyrde turar til Cartagena og Murcia, spennande stadar.
  Lukke til på bussturane.

  God helg frå Anne-Mari

  1. dEt är verkligen fint att kunna ta en busstur och sedan rå sig själv under dagen. Och denna gång blev det även ett besök i Cartagena. Men tågresan upp tilll den lilla fiskbyn var också ävldigt fin.
   Önskar dig också en fin helg.

 3. Vilken härlig tur ni kom ut på. Jag gillar när man kan rå sig själv och titta på vad man vill och inte behöva gå tillsammans. Vi åkte tåg på Mallorca i somras och det var en trevlig tur.

  Kram och trevlig fredagskväll!

  1. Jag är inte mycket för att gå i grupp. Men detta koncept där man har transport delvis ordnad och rår sig själv gillar jag också. I jobbet reser jag ju i grupp men tid finns alltid för egna “påhitt”. Vi tar oss gärna fram på egen hand och trivs med det.
   Tåget på Mallorca är väldigt trevligt och jag har åkte det många gånger. Gör det gärna igen.

   Vi har haft en “sportig” och väldigt trevlig fredagskväll tillsammans med vänner här. I kväll var det bowling och asiatisk mat som gällde för “gruppen”.
   Hoppas du njutit av att tänka på din ledighet och givetvis av att träffa lilla S med mamma.
   Kram!

 4. Precis så gillar jag att resa. Jag vill ha egen tid…och inte vandra runt i grupp och anpassa alla stopp efter guiden. Spännande resor och utforskningar ni gör!

  1. Här hade vi själva transporten klar men i övrigt rådde vi oss själva. Är inte helle mycket för att vandra i grupp.
   Och vi ser oss gärna omkring vart vi än är. Blir ofta många fina möten dessutom och bra att träna språket.

 5. Vilka underbara bilder från tågfönstret! Gillar dessa “mjölktåg” som stannar i alla byar längst sträckan och tåget går ju verkligen inte fort, så man kan njuta av utsikten. Ska bli kul att se fler bilder från er njutflykt:-)

  1. Roligt att åka med dessa tåg och man både ser och upplever en hel del under tiden. Men tågresan mellan Alicante och Benidorm var än mer minnesvärd. Och även fortsättningen upp till Denia.
   Fler bilder från “njutflykten” kommer efter hand. Och vi hann se och uppleva mycket under dagen.

 6. Ju längre man bor på en plats, dess mera vidgar man vyerna. Så sant, som det är sagt!
  Spännande bilder!
  Väntar på mera av njutflykten.
  Varm kram!

  1. Visst är det så. Och än mer nyfiken påvad som finns “runt hörnet”. En hel del är det.
   Mer kommer efter hand.
   Stor kram!

 7. Men så mycket fint ni får uppleva och se! Jag är som du, lite myror i brallan, vill gärna ut och röra på mig, inte nöja mig med att ligga i en solstol. Det gillar jag förresten inte alls, rastlös som jag är och inte gillar jag att svettas heller, om det nu inte sker i en äkta finsk bastu.
  Stannar ni i “sommarstugan” halva året eller kortare tid? Kanske åker ni hem till Sverige ibland ? Njutflykt var ett fint påfund, det säger precis vad det handlar om!

  1. Solar gör jag inte als längre, min hud är tämligen skadad av ungdomens solning. Men jag sitter gärna i skuggan och njuter av havet och går gärna långpromenader längs det. Inga stränder mer, annat än för bad- men då får det nog vara +25. Helst!
   Vi är vanligtvis här en månad i taget och sedan hemma i Stockholm/Sverige i en månad.
   Och från slutet av juni till mitten av september är det Sverige på heltid och då jobbar jag en del inom resebranschen för att det är så roligt. (Jodå jag jobbar en del andra perioder också, mest december)
   Visst är ordet njutflykt bra. En utflykt som är lite extra på något sätt. Flera bloggvänner har anammat det och är bara roligt.

 8. Så härligt att sitta på ett litet tåg och titta på det man passerar. Jag antar att tåget inte far med alltför hög hastighet. En resa helt i min stil. Vackra och omväxlande vyer verkar det också vara. 🙂
  Kram!

  1. Tåget strävade ganska långsamt uppåt ochnaturen är ju omväxlande så vi hann med bra att se vad som fanns utanför fönstren. Och att åka tåg så här ger mycket.Tror att du tyckt om denna tur.
   Kram!

  1. Tack! Ja, detta är inte de “svenska rosa bussarna” för de är verkligen ROSA. Men här har bolaget egna bussar som är mer vita och med uppiggande accentfärger.Helt perfekt med bra turer och där man ser mycket och rår sig själv. Gillas!

 9. Så bra att kunna ta dessa bussar och bara ha avresa och hemresa förutbestämd. Precis så brukade vi göra när vi åkte runt med personbil nere i Sydeuropa. Lät bilen stå en dag och gjorde en dagsutflykt med buss. Då var ingenting planerat i förväg eller arrangerat, men just detta att ta bussen till en annan plats är trevligt! Härliga bilder!
  Kram

  1. Tack! DEssa bussar erbjuder smidiga lösningar och är bekväma. Passar mig extra bra att de kör motorvägen i stället för småvägar eftersom jag så lätt blir rejält åksjuk.Alltid bra chaufförer också. Och med buss kan ju även den som vanligtvis är förare också se vad som finns runt om.
   Och att inte ha planerat så mycket o förväg tycker vi också om. Kul att ni också gjorde liknande bussturer på era resor i Europa.
   Kram!

 10. Du är då för härlig! Alltid på resande fot….alltid spännande att titta in på din blogg och ta del av dina upplevelser.

  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Christina

  1. Det är roligt att se sig omkring och här finns det mycket i omgivningarna att ta del av.och jag delar gärna med mig.
   Önskar dig också en fin helg!
   Ska snart titta in till dig för jag är så nyfiken på din “dräkt” och festen.
   Kram!

 11. Det är så himla trevligt att åka tåg – synd att järnvägen här i Torrevieja är så förskräckligt kort… 😉
  Ser fram emot fortsättningen!

  Tack så mycket för en god match igår 🙂
  Kram

  1. Tack själv! Både en god och rolig match och middag. TVå bra kombon här.
   Visst borde tågsträckan här i stan utökas för att åka tåg är ju jättetrevligt. Har provat det lilla tuff-tuff tåget här ett par gånger tillsammans med barnbarnen. (Och skulle du vilja åka så kan de lånas ut.)

   Fortsättning från Los Nietos är på G.
   Kram och trevlig lördag! (Hoppas innerligt att din blessyr läker bra.)

 12. Rosa oj he he jag gillar det 🙂 härligt att hitta på saker som ni gör & du bjuder in oss andra att se allt skoj oxå du är en bra berättare Ditte o alla fina bilder tack o fin lördag kram

  1. Tack!Jag vet att du gillar rosa och du passar också så bra i det. Jga är ju ingen direkt rosa person men tycker andra är fina i den färgen. Jag är ju tämligen blå…
   vi tycker om att göra saker och att ta sig runt i omgivningarna ger mycket- Finns mycket fint att se och många möten blir det på olika sätt.
   Kram och jag önskar dig en fin lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *