Spanien Torrevieja

Avkopplande och uppiggande – med blått som grundfärg

Det sägs att blå nyanser ger människor en känsla av lugn, avkoppling, frid och stillhet. Och vidare anses det att människor tenderar att blir mer produktiva i rum som är målade i blått. Fokuseringen lär bli bättre. Detta i sin tur lär bero på just ett lugn som ofta infinner sig när man vistas i blå omgivningar. Hur som omges jag ofta, här i den spanska sommarstugan av blå omgivningar. Numer, som pensionär, behöver jag inte direkt vara produktiv. Men jag jobbbar lite, då och då, i den reserelaterade branschen, så  fördelarna jag kan få av den blå miljön tar jag med mig. Om detta stämmer eller ej har jag ingen aning om. Men jag vet att jag trivs här i det blå.  Har alltid gjort det och avkopplande är det.

Avkopplande blå omgivningar i Torrevieja. Avkopplande och blå omgivningar. Ofta är det blått som gäller i Torrevieja oavsett årstid.

Avkopplande

-finns det mycket som är. Något som man tycker är behagligt, vilsamt lugnt och avstressande. Jag kopplar gärna av med att läsa eller lyssna på en bok som jag tycker är bra eller en långpromenad längs havet/vattnet. Havet/vattnet med sin blå färg ger energi och jag kan länge stå eller sitta och titta på varje våg som slår upp mot land. Tiden stannar i dessa ögonblick och det är just här och just nu som gäller. Och mycket händer men ändå inte.

Att titta på och följa en silkeshäger som letar föda kan få mig att stanna upp en bra stund.

Avkopplande är det  att sitta på en bänk alldeles vid havet. Alldeles stilla.

Här är det två som sitter alldeles stilla. För även fiskarhustrun (statyn) sitter alldeles stilla och har gjort så länge. Ska mannen komma tillbaka eller inte. Långt ifrån en avkopplande väntan

Helt avkopplad var denna kvinna på stranden. Och med blå himmel, +20 i luften och blått hav är det fullt förståligt.

Visst är det trevligt och avkopplande att träffa vänner och här är det så enkelt. Inget behöver liksom bokas in och tiden finns och lusten också.  Och många spontana möten blir det. ”Pitstop” är alltid trevliga och vi har våra favoriter där tapasstället Ruta al Sur  är ett av dem. (Där en rejäl och jätttegod nylagad tapa kostarr ca 9 sek)

Ama, Bosse, Fia. Lasse och Anders –  valde samma pitstop. Trevligt och avkopplande och med många skratt. 

 Vädermässigt ser det idag väldigt lovande ut, inte ett moln på himlen och nu vid åttatiden visar termometern hela +15.  För vår del väntar ännu en avkopplande dag och en uppiggande heldagstur söderut längs kusten.

 

 

28 svar på ”Avkopplande och uppiggande – med blått som grundfärg”

 1. Blått har alltid varit en av mina favoritfärger. Blått som det härliga havet och den somriga himlen! Underbar färg helt enkelt. Själv kopplar jag gärna av med en bok och allra bäst är det om jag kan sitta i min brassestol på stranden. Även promenader med Miss E är en lisa för själen. Just av kopplingen är viktig när man är omgiven av barn och ungdomar hela dagarna.

  Kram och god torsdag!

  1. En bok att läsa eller lyssna på som avkoppling gör jag också gärna. Förstår att du kan njuta där på stranden i din stol Låter skönt. Något strandliv har jag inte längre, men i skuggan med havsutsikt går bra för mig numer.

   Kan tänka mig att promenaderna med Miss E är njutbara. Så kan jag också känna när jag lånar ”Curre”, dotterns labrador.
   Vet precis vad du menar med just avkoppling när man omgivits en hel dag av barn och ungdomar. Minns så väl.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Även om rött är min favoritfärg så har jag alls inget emot blå himmel och blått hav 🙂
  Det var himla trevligt att ses igår, och idag verkar det bli en ännu finare dag – härligt! 🙂

  Fina bilder!
  Ha en finfin torsdag 🙂

  1. Tack!Vist är rött också fint, men den röda himlen ser man inte så ofta. Då och då i solnedgången och i gryningen kan ju himlen ha vissa röda nyanser. Men ganska kortvarigt är det.
   Jättetervligt att ses igår och tapasen var ju värda att väntas på…Tur jag är tålmodig. Eller???

   En jättefin dag har det varit och så också söderut längs kusten där vi varit hela dan.
   Önskar er en fin kvöll.

 3. Åh vilka härligt blå bilder du tagit och av alla olika slag 🙂 förstår att det är kul att gå på foto runda där 🙂 önskar dig en fin dag kram

  1. Tack! Här blir det ju långa promenader nästan varje dag. Ja, hemma också, men det är så mycket roligare att vara ute när det är blått runt om.
   Vi har haft en toppendag och varit på njutflykt från 09-18.30. Inte ett moln. Och nu i kväll är det fortfarande +20 och jag sitter på terrassen.
   Trevlig kväll!
   Kram!

 4. Blått, ja, det ska vara en ”bra” färg, många hus i Grekland är det något blått på just med tanke på ”må bra” om jag minns rätt. Grönt är också en ”bra” färg, ska vara vilsam och lugnande. Både blått och grönt är naturens färger, kanske har det något samband. Kul att läsa om sådant här, samtidigt så undrar jag om det finns någon vetenskaplig undersökning bakom. Eller kanske något som människor ”har känt på sig” och sedan blivit sanning!? Ja, jag vet inte. Det jag vet är att jag mår bra i både stark blå färg liksom i stark grön färg vad gäller klädval.

  1. Visst är även grönt lugnande och avkopplande. Men just den blå färgen är ju vanligt öfrekommande både i Grekland och i delar av Nordafrika. Hänger vad jag också läst amman med att må bra.

   Vad gäller det vetenskapliga är jag mer tveksam. Men jag har fått berättat för mig av kinesiska vänner och färgernas betydelse och sen får man nog sovra själv. Någon sanning tror jag inte finns. Mer än det vi själva tycker vi mår bra av och det är nog så viktigt.
   önskar dig en fin kväll.

 5. Det är verkligen avkopplande och uppiggande här nere! Och väldigt trevligt och enkelt att träffa vänner över ett glas vin eller en kopp kaffe.
  Önskar er en fin dag
  Stor kram

  1. Visst är det och tittar solen fram, som den oftast gör, är det än mer behagligt. Och jag tycker verkligen om att det är så enkelt att ses, behövs ingen lång framföhållning här inte.
   Vi har jaft en toppendag på en jättefin utflykt.
   Stor kram och trevlig kväll.

 6. Ja, nu är det härligt blått på himlen igen! Och det är så avslappande skönt att få sitta en stund i solen. Jag måste skaffa bättre solkräm, såg jag precis! Vill ju inte råka ut för samma som dig.

  1. Jag är ju inte numer direkt i solen men tycker om när den är framme. Bra solkräm utan en massa onödiga kemikalier är viktigt, här får man läsa innehållsförteckningen noga och slå upp. Annars kan en solkräm ha motsatt verkan. Jag får få recept och det känns bra. E en hatt/keps som skyddar ansiktet är också bra.

 7. Ser väldigt härligt ut – sköna bilder!
  Blått är min favoritfärg, men om det har med vatten att göra vet jag inte 🙂
  Kram

  1. Trevligt att vi båda har blå som favoritfärg! Och nu är jag extra glad när det är blå himmel och blått hav. Sitter just nu, 18.30 på terrassen i den spanska sommarstugan 0ch det är +20 och inte ett moln…
   Kram!

 8. Ser ut som att avkoppling är en daglig aktivitet i Torre.
  Vad händer, när ni är inkopplade? 🙂

  1. Visst är avkoppling ganska ofta förekommande. Men blandas med en del studier i spanska och kinesiska. Även det är i mitt tycke avkopplande. Och väldigt roligt. Idag var vi inkopplade och har ägnat oss bl.a kultur i Cartagena, en gammal stad, några mil söderut och en tågresa i vackra lantliga omgivningar. Perfekt blandning och väldigt trevligt. Extra roligt är att samtidigt testa mina framsteg i spansken. Och de är på gång.

 9. Blå är absolut avkopplande och rogivande, speciellt i sådana omgivningar som du visar. Kan berätta att hela vårt sovrum går i blått, en färg som ju faktiskt har rekommenderats stå för lugn och ro. Å det gör den verkligen.
  Absolut älskar bilden av den avkopplande kvinnan. Fick titta flera gånger. Vid första anblicken såg det nämligen ut som om hon hade slagit knut på sig själv. Årets roligaste bild hos dig:-)

  1. För mig är blå färg avkopplande och lugnande. Och roligt att läsa att det är så även för dig. Även vissa gröna nyanser kan ge ett lugn tycker jag. Kul med ert sovrum i blått.
   Visst är bilden med kvinnan ”som slagit knut på sig själv” speciell. Gillade den också och man ser olika saker i den vid olika tillfällen- Fick smyga med kameran där.(Har en med väldans bra zoom också.) Kul att du också gillade bilden. Jag med…Hoppas på att jag under året ska ta fler roliga bilder. Ligger i träning.

 10. Att sitta vid havet och lyssna på vågorna lär vara mycket välgörande, och det gör jag så ofta jag kan! På paseon kan man dessutom krydda på välmåendet med att träffa på vänner, både väntade och oväntade, och igår var inget undantag. Inte heller idag!! ?

 11. Jag älskar dina blå bilder! Och visst är blått en avkopplande färg. Jag har tidigare uppfattat att ’fiskarhustrun’ sitter vänd mot havet, men det verkar hon inte göra. 🙂
  Ha en fin helg! Kram!

  1. Tack! Jag har hitintills inte tröttnat på den blå kombinationen av himmel och hav. Ger extra energi.
   Fiskarhustrun sitte på bänken och tittar up över havet, men hon sitter lite snett. Och i min bild fär jag ville ha med båda kvinnorna blev det npg än mer snett.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

  1. Blått kan var verkligt vackert och det finns jå många vackra färger förstås…Men blå himmel och blått hav ger mig extra energi. Och så även att träffa vänner. Ja, mycket annat också…

  1. Har förstått att bi har en del gemensamma nämnare och där blått är en.
   Cueva del Diablo och de andra grotthusen var riktigt intressanta att se och få veta mer om dem.
   Här är det just nu sköna dagar och vi tar dem till vara.
   Tanker till er!

 12. Blått, trodde jag förut var hoppets färg, men det är ju grönt. Blått, haven och himlens färg, jag gillar den. Står för trofasthet och det gudomliga, har jag läst mig till.
  Dina bilder är så vackra och talande. Alla ”säger” någonting.
  Hägrar har jag sett, många, men aldrig en vit silkeshäger. Så vacker den är.
  Hoppas att ni får en jättetrevlig dag och helg.
  Varm kram!

  1. Grönt är också vackert och kan kännas lugnande. Jag njuter ofta här av havets olika blå nyanser som många ånger går ihop med himlens. Visste inte om att blått också symboliserade det gudomliga. Men u har du lärt mig det.

   Vad roligt att du tycker om mina bilder och bilder är ju ett sätt även att tala och berätta något.
   Här har jag nu i flera dagar och på olika platser sett silkeshägrar och de är så vackra.

   Vi har en vacker dag med endast snå lätta slöjmolmn och nu visar termometern på +19 så det är skönt. nJuter av eftermiddagkaffe på terrassen.
   Jag önskar dig en fin kväll.
   Varma kramar och många tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *