Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Värme i olika sammanhang och i olika tolkningar.

Ordet värme är veckans temaord att fritt tolka i bild och ord hos Sanna i Gems Weekly Photochallenge. Här finns också många andra tolkare av veckans temaord och följaktligen många varianter. Titta gärna in. Själva ordet värme har många olika betydelser och precis som många andra svenska ord så kan sammanhanget ibland vara det avgörande i tolkningen. För egen del tittade jag in hos synomymer.se som gav många bra förslag  och jag har valt ut några i min tolkning. Dock inga nytagna bilder .

Värme i olika sammanhang

Hetta, varm luft och hög temperatur Därtill orörda stränder, sol, fina omgivningar, varm miljö och ljuvliga solnedgångar. Och jag hamnar genast tankemässigt i vårt thailändska paradis, Chackpong, på fastlandet – ca 20 mil sydost om Bangkok. Lugnt och helt befriat från turistinvationer.

Thailändsk värme i solnedgången är njutbar. Här på Chackpongstranden på fastlandet. (Ca 20 mil sydost om Bangkok)

För några år sedan då jag vistades på en strand. Inte direkt i sol och ett parasoll gav i alla fall lite skugga..

Värme i betydelsen entusiasm och glädje. Att köra scooter trots värmen är alltid roligt och jag gör det gärna. Hade i ungdomens dagar knappast ens kört moped. Men det har jag tagit igen flera gånger om.

Entusiastisk över att köra scooter i  vårt “thailändska paradis”.

Värme i form av ömhet.

Min dotter Liv med yngsta barnbarnet William när han fyllde ett år. (Tiden har gått och han är nu fyra).

Innerlighet. “Moster Helen möter här Max som här är nyfödd och väldigt liten. Och så fin! Tänk att snart åtta år har passerat.

Helen möter Max för första gången.

Energi och iver finns också med som synonymer till värme Passar in här där Max  för några år sedan testar utförsåkning i Vemdalen med “moster” Helen..

Hjärtlighet är en annan synonym. Här i Vemdalen på skidsemester.

Här är vi samlade; döttrarn Helen och Liv, barnbarnet Max, lilla Wille på magen och jag.

Vår vigsel på en sandstrand i Fidjis arkipelag, under en kryssning där, får avsluta min tolkning.  (Kryssningsfartyget ligger på redden och tog 55 passagerare, alldeles lagom.) En positiv känsla (också en synonym) och där mycket värme fanns med på många olika sätt.

Minnesvärt!

 

36 svar på ”Värme i olika sammanhang och i olika tolkningar.”

 1. Ett härligt varmt inlägg. Jag kan meddela att vi har vinter här nu. Bara 23 grader på morgonen och det ska bli lite kyligare. Thaifolket fryser på morgonen. Vi andra njuter! Chackpong är sig likt! Kram

  1. Du vet var jag har mina tankar och de finns med mig. Fint att höra/läsa att allt är sig likt.
   Låter som om lite kyligt för thailändarna men kan tänka mig att ni tycker det är ok.
   Kram!

 2. Vilket varmt och härligt inlägg som värmer både genom ord och bild. Nära och kära i din omgivning och vackra miljöer.Gott även att sitta där under parasollet.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Ja, värme kan vara så mycket och för mig är det nära och kära och upplevelser som värmer mest.
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram!

 3. Ett helt underbart och typiskt Ditte-inlägg till temat! Där fick du nog med det mesta av värmande “tankar”. Avslutningsbilden med er vigsel där på stranden är helt klart höjdpunkten av ditt bidrag! Så himla häftigt och värmande både vad gäller temperaturen och självaste idén att gifta sig just där! Grymt:-)

  1. Stort tack! Och jag fnittrar lite åt “typiskt Ditte- inlägg”. Ja, jag har svårt att begränsa mig. Tränar dock på det. För mig är den mänskliga värmen viktig och betyder mycket. Antar att det märks.
   Vår vigsel därpå stranden var så fin och är fortfarande mycket minnsevärd. Vi gjorde en resa jorden runt och vigseln här var planderad men ingen visste om det förutom vi förstås. Och denna kryssning här bland atollerna i Fidjis arkipelag var fantastisk
   Och visst var dte en bra idé. Jag kan vara kreativ, Bara det inte kommer till att använda mina händer för de lyder inte.

 4. Så fina bilder,-)
  Döttrar och barnbarn otroligt fina ,-)
  Bröllopsbilden likaså ,-) Romantiskt.
  Värme är ett bra ord ,-) Varmt väder är kanon men mänsklig värme slår allt, finns inget finare!
  Ha det gott
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Och för mig är den mnskliga värmen den allra bästa och den jag först kommer att tänka på.
   Och visst kan ordet värme användas på och till mycket.
   Ha det gott du också.
   Kram!

  1. Tack! Och att sprida värme är alltid trevligt.
   Önskar dig också en fin Lucia.
   Ps Kan berätta att den aubergineplanta jag ifck av dig på nytt är i blom …
   Kram!

  1. Tack och tack! Och så trevligt att ses. Att att en sen kan hitta oväntade påsar i shoppingvagnen är ju lite spännande…
   Och kan få till ett extra skratt.
   Att få 10 av 5 gillas. Du är då för rar.
   Kram!

 5. Åh, vilken underbar tolkning av ordet värme, kan inte bli bättre!!!Alla bilder är fantastiska, inte minst på dina barn och barnbarn. Vilket vackert och verkligen varmt foto på er vigsel där på stranden, wow! Å inte minst…Thailand…ert ställe där borta från turister låter för bra för att vara sant, dit vill jag åka om jag någonsin kommer till Thailand!
  Kram och önskar dej också en trevlig Lucia! ♥

  1. Stort tack! Ja, värme för mig är de mina. De betyder så mycket. Fick dock inte med bilder eller tankar på fina vänner och bloggvänner som ocks ger och sprider värme. Men jag har ju svårt att begränsa mig redan utan dem…Men i tankarna finns de med. Vänne rär viktiga och ger mycket värme.
   Vigseln på stranden, i solnedgången, på en av öarna i Fidjis arkipelag är minnsevärd. Och s¨även den jorden runt resa som vi var på i samband med detta. Jag hade fått ihop det bra.
   Vårt thailändska paradis finns med oss, men tyvärr kan jag inte nu med mina solskador var där fysiskt. Men jag är där ofta i tankarna.
   Kram och natti!
   Önskar dig också en fin Lucia.

 6. Ett alldeles underbart inlägg med värme i stort och smått! Härliga bilder och fantastiska minnen som värmer flera gånger om!
  Kram

  1. Varmt tack! Ja, värme är så mycket och jag har ju som vanligt svårt att begränsa mig. Och minnen som värmer och som en har med sig in i framtiden är inte alls så dumt.
   Kram och trevlig Luciadag.

 7. Verkligen ett varmt inlägg som passar in på temaordets alla synonymer 🙂

  Ha en varm och fin Lucia på många vis! (Hoppas att även utetemperaturen stiger så den värmer, och det lär den väl göra 😉 )
  Kram

  1. Ja, värme kan vara så mycket. Men när jag tittade ut idag på termometern så kände jag helt klart saknaden av den thailändska temperaturen. Här var det ju bara +7 klockan åtta i morse. Dock sol.
   Ha det gott ni också och trevlig resa.
   Kram!

  1. Tack! Ja, värme kan vara så mycket och för mig betyder “nära och kära” mycket.
   Önskar dig också en fin Luciadag.
   Kram!

 8. Ja värme saknas just nu här i Norrland.
  Men vinter kan vara vackert det också.
  Drömmer mig hem till värmen i Thailand, men den får vänta tills det blivit 2018.
  Vad trevligt få se bröllopsbilden.
  Ser helt fantastiskt ut där på stranden långt borta.
  Titti

  1. Jag saknar förstås också den thailändska värmen och vårt paradis på “Chackpong”. Men i år blir det ingen vistelse där tyvörr. Men alla fina minnen finns ju kvar.
   Kan tänka mig att du längtar “hem” till Thailand och skönt att veta att du åker om ett tag.
   Bilden från vår vigsel på standen där i Fidjis arkipelag värmer och det gör hela den jorden runt resa vi gjorde i samband med det också.
   Ha det gott och trevlig Lucia.

 9. Fint inlägg.
  Jag gillar bilden där du ligger under parasollet för den är ljuvlig och rogivande. Parasollets runda skugga, som ringar in solsängarna, gör bilden intressant att se på.

  1. Tack! Minns denna bild så väl för det var bland de sista gångerna jag vistades på en strand och solade. Sedan satte mina solskador stopp för det hela. Men minnena skadar ju inte.

  1. Här på stranden i vårt thailändska paradis är det avstressande. Långt från alla “charterturister”. Vi har under flera år under december varit på plats i Thailand på ett och samma ställe, men i år är mina solskador inte så samarbetsvilliga. Och då är det bra med Spanien nu.

 10. Så fantastisk mycket värme du bjuder på i ditt inlägg. Värme finns i många former och vi får var innerligt tacksamma att få uppleva den, både fysiskt och psykiskt. Tack för de fina bilderna!

  1. Tack! Och visst är det gott med värme av olika slag. Och barnbarnen ger extra go värme.
   Ha det bra du också,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *