Spanien Torrevieja

Extra krydda i tillvaron som kan pigga upp

Gårdagens vackra väder tog vi till oss. Något vi gärna gör. Promenad längs havet, långlunch med vänner och senare nobelfest med bubbel och godsaker blev en trevlig andra advent med extra krydda. Just idag har de senaste dagarnas vackra väder med sol och temperaturer uppemot och över +20 tagit sig en vilodag- Solen finns ju där bakom de grå molnen, men med rejäl blåst, nu 10 m/sekund i byarna, hinnner den liksom inte med sina framträdanden. (Annat än den cyklon vi höll på att hamna i under en resa till Hainan i södra Kina den 2/10-2997) Termometern visar i alla fall på +16 så ingen anledning till oro. Inte alls. Vädret kan jag ju inte påverka, så det lägger jag ingen energi på. Och sysselsättning saknas inte alls.

Extra krydda i tillvaron kan vara ett dopp i Torrevieja, i Medelhavet, den 10 december.Kanske gav ett dopp i Medelhavet en extra krydda. För egen del nöjde jag mig med att se på. Räckte bra.

Extra krydda

Gårdagen gav oss extra krydda i olika varianter.  Lunchträff hade vi med vännerna Birgitta och PO och valet föll på den trevliga mexicanska restaurangen El Charro Negro , vid Plaza Castellar nr 4, nära “vattenfallet.” Alltid ett säkert kort. Restaurangluncherna i Torrevieja är särskilt lördagar och söndagar väldigt populära och många familjer samlas för att gå ut och äta. Gärna långluncher. Ofta serveras lunchen från klockan 13 till 16.30 så någon brådska är det inte. Här på El Charro Negro går det få mat med olika “hetta” och vi blev alla nöjda med våra beställningar. Här blev vi sitttandes i flera timmar…

Restaurang El Charro Negro i Torrevieja erbhder mat med extra krydda om så önskas

Birgitta, PO och Bosse är beredda att smaka på maten, kycklingfajitas och revbensspjäll. 

Jag är överlag väldigt förtjust i asiatisk mat och lagar det även gärna hemma, är nog bäst på de kinesiska varianterna som jag lärt mig laga på plats i Peking. Här i Torrevieja har jag hittat en bra indisk restaurang och några riktigt bra kinesiska restauranger och dit går vi då och då. I Stockholm är utbudet betydligt större och vill jag där gå ut och äta asuatisk mat väljer jag restaurang efter den “nationalitets mat” jag vill äta. (T.ex koreansk, kinesisk, vietnamesisk, thailändsk, japansk eller indisk.) Och att blanda de olika köken undviker jag helst. Men till Berns Asiatiska i Stockholm  går jag gärna och en söndagsbrunch där rekommenderas.

En matsmältiningspromenad kändes välbehövlig och havet kan jag titta länge och mycket på. Tröttnar inte. Solen börjar dala och skymningen faller.

Solen börjar bli trött och har påbörjat sin nergång.

Och himlen färgas  i olika orange och rosa nyanser. Vackert! Här är klockan 18.

32 svar på ”Extra krydda i tillvaron som kan pigga upp”

 1. Härlig lunch i trevligt sällskap! Jag äter också gärna fajitas på “mexikanarn” . Ser att Birgitta har ny snygg frisyr!
  Vilken härlig aftonhimmel!

  1. Det blev en jättetrevlig långlunch och ni fanns med oss i tankarna och i samtalet. Kanske kan vi tillsammans gå hit när vi alla är på plats igen. Vore jättetrevligt.

 2. Njuter av dina bilder, har ett helt annat landskap utanför mitt fönster – vinterlandskap! Det är vackert det också, men inte direkt inbjudande till att sitta utomhus för att äta idag… 🙂

  Vietnamesiska köket är bra. Jag var på semesterresa i Vietnam för många år sedan, maten var superb! Fina smaker, alla i sällskapet var jättenöjda såväl med mat som upplevelser av vacker natur.

  1. Visst är ett vitt vinterlandskap vackert. Absolut! Jag tycker att snö är vackert. Men tyvärr blir det oft så i Stockholm att det saltas på gatorna och snön blir moddig och brun och det blir svårt att gå.

   Vietnam är ett land vi har rest en del i och jag är väldigt förtjust både i landet och maten. Tyvärr kan jag nog bara laga ett par vietnamesiska rätter men skulle önska att jag kunde fler.
   Jätteroligt att du också var så nöjd med resan till Vietnam och alla upplevelser och inte minst maten.

 3. Jag gillar mexikansk mat med lagom hetta så det får alltså inte bränna i munnen. Alltid ett säkert kort tycker jag., Vilket trevligt och bra sätt att fira andra advent på. När det gäller vädret så har ni i alla fall varmare än hos oss. I morse var här till och med ett tunt snötäcke på marken men det var då det.

  Kram och god måndagskväll!

  1. Nej, det får inte bli “eld” i munnen. Och lagar jag kinesisk mat hemma till gäster är jag väldigt måttlig med hettan. Ibland gör jag två varianter…
   Här tänker vi inte direkt så mycket på just advent, men ljus och pepparkakor har vi. Man kommer lite av sig.
   Såg på nyheterna att det kommit snö i Skåne och det lyser ju upp. Men kanske blir den inte så långvarig.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Du/Ni ser ut att ha det bra ? Härliga bilder du bjuder oss på, Idag har vi några grader minus. Kom lite snö under natten jag ska skotta bort under kvällen, har satt in motorvärmare på min traktor… Soffan vid havet såg inbjudande ut och solnedgången är ju fantastisk ? Jag gillar också asiatisk mat, revbenspjäll är ju kanon ? Min sambos kusiner är gifta med varsin asiatisk kvinna så gissa om jag trivs där ? Jag lejde in den ena i två dagar förra veckan så vi planerade att träffas under julen. Njut på ?

  1. Tack, vi har det bra även om det blåst en del idag och molnen har varit grå. Men inte gör det så mycket. Tror att solen är tillbaka igen imorgon.
   Såg på Nyheterna att det kommit en del snö i olika delar av Sverige och du bor ju en bit upp. Men snö tycker jag är fint om den inte som i Stockholm saltas bort och blir brun.
   Skönt med motorvärmare i traktorn, antar att det behövs även i bilen. Eller kanske ett garage.
   I Soffan vid havet stter jag gärna och filosoferar och det är det många som gör.
   Vad roligt att du också tycker om asiatisk mat och jag kan tänka mig att du får god mat när du är på besök hos din sambos kusiner.
   Önskar dig en fin vecka.
   Ha det gott!

 5. Hejsan!
  Goda kryddor du presenterar idag!
  Vi gillar också El Charro Negro! Det blev flera besök där för lunch den här gången, deras sallader är så fina.
  Vackra bilder, hav och himmel, tröttnar man aldrig på!
  Ha det fortsatt gott!
  Ulla

  1. Vad roligt att ni också tycker om El Charro. Igår stod valet just mellan kycklingfajitas och en sallad. Får prova den nästa gång.
   Det har ju varit en fin vecka sedan jag kom i torsdags men med eb liten svacka ida med rejäl blåst och moln. Men nu på sena eftermiddagen satt jag ute en stund med en kopp kaffe. Riktigt skönt.
   Och visst finns det en hel del här att titta på. Havet finns ju ständigt närvarande.
   Ha det fint du också. Hoppas vi ses nästa tillfälle när ni kommer tillbaka.

 6. Härliga bilder, så härligt väder ni har, här har det dalat ner snöflingor rätt stora, vackert.
  Havet älskar jag, rogivande, tröttnar aldrig, skulle gärna om det gick placera ett hav utanför köksfönstret ,-))
  Mysigt att sitta och äta tillsammans i timmar ,-)
  Det gjorde ju vi med igår ,-)
  Måste vara kul att kunna laga riktig kinesisk mat!
  Något badande skulle inte bli av för min del heller, njuta från land gillar jag, men vi har en vattenhund som skulle älska att ta en simtur.
  Njut på.
  Ha det gott
  KRAM Primrose ,-)

  1. Jag har ofta kameran med mig när jag är ute och går och ofta går promenaderna längs havet. Jag kan också titta länge ut över det, svårt att se mig mätt.
   Och visst är det roligt attgå ut och äta och ha god tid på sig. Förstår att ni hade det fint tillsammans igår. Jag lagar gärna asiatisk mat och har blivit bra på några konesiska rätter och gör dem ibland i olika styrka om vi är fler. Vill ju att det ska passa alla.
   Kan tänka mig att er hund tycker om vatten. Dotterns labrador gillar också vatten och kan bli väldigt stark om vatten finns i närheten.

   Önskar dig också fina dagar.
   Varm kram från mig.

 7. Vilka vackra bilder. Jag förstår att du njuter i fulla drag.
  Bra väder, blå himmel, blått hav och trevliga vänner att äta tillsammans med. Det låter helt enkelt mysigt om du frågar mig.
  Jag har inte varit här inne och hållit ordning på dig och dina göromål, det har varit lite turbulens, för mig, men nu känns det bra och inget flimmer idag, så nu har jag läst i kapp mig och ser att du var bara en vecka hemma i Sthlm och sedan tillbaka till solen och värmen.
  Sköt väl om dig och tack för dina fina ord och omtänksamma tankar.
  Varm kram till dig.

  1. Tack, och jag delar gärna av mig av både sol och blå himmel och blått hav.
   Förstod när jag läste din blogg att du haft en del trassel men önskar nu att det ska bli lugnare och bättre.
   Jag var på en väldigt fin jobbresa till Värmland och det var ju anledningen till att jag var hemma i en vecka. Men veckan gick väldigt fort.
   Vi har det bra här och du är ofta med i mina tankar när jag är ute och vandrar.
   Var rädd om dig och vila dig nu i form.
   Varm kram!

 8. Härliga dagar! Och att det blåser lite då och då kan vi inte göra något åt. Men vilken trevlig lunchträff med vänner. Vi har också varit på el Charro negro ett par gånger och gillar stället!
  Önskar er en fin kväll!
  Stor kram!

  1. Idag var det rejält blåsigt på förmiddagen och det var inte ens idé att sopa terrassen, men det mojnade. Sent på eftermiddagen satt vi ute ett tag på terrassen och det var riktigt skönt. Dock krävdes en tröja på.
   Det blev en jättetrevlig långlunch och med riktigt bra mat.
   Önskar er också en trevlig kväll.
   Stor kram!

  1. Ja, dessa långluncher är verkligen trevliga och extra roligt var det eftersom vi gått omlott här nere sedan i somras.
   Och solnedgångar njuter jag av och likaså av vackra färger på himlen.

 9. Vad gäller mat har vi ju samma smak. Det har vi ju kunnat konstatera flera gånger:-)
  Långluncher som du/ni njuter av i Torrevieja hör liksom till, speciellt med tanke på att man är pensionär och inte behöver avklara en lunch på 45-60 minuter som förr när man jobbade. Att göra det på Costa Brava är bara en bonus:-)
  Dina bilder är helt fantastiska:-)

  1. Tack! Ja, vår matsmak stämmer väldigt väl överens och det är roligt. Jag har med glädje noterat dina tips på restauranger i Stockholm, men har några kvar att prova, bl.a italienaren vid Vanadisplan som ju fick finnas kvar. Ser fram emot det.
   LÅngluncher är väldigt trevliga och just Birgitta och PO som vi nästan bor grannar med hemma på Söder har vi lyckats gå omlott med sedan tidigt i höstas. Mycket att prata oom hade vi och satt nästan kvar till lunchens stängningsdags. Och att luncha här gillas verkligen. Bådemat och prismässigt.

 10. Så vackra bilder , både av havet och himlen. En vacker solnedgång och bilden du hade lagt ut på internet gjorde mig så sugen att måla. 🙂
  Kram!

  1. Tack! Och visst är hav och himmel en fin kombo.
   Och vad roligt om jag inspirerat dig till att måla.
   Ha det gott!
   Kram!

 11. Vilka fantastiska bilder! Inte bara att motiven är vackra, du är en duktig fotograf också.
  Jag har ju inte mitt favoritväder nu precis. Men, det är bara att hänga med. Just nu har vi lite snö, men tror den kommer att smälta snart och regna bort.
  Långlunch med vänner, det låter underbart njutningsfullt!
  Kram ?

  1. Tack! Jag tycker om att ta bilder och tar en många brukar några bli bra. Kameran gör förstås sitt jobb också.
   Vädret kan en ju inte påverka så dte är ju “energiläckage” att hänga upp sig för mycket. Men jag håller helt med dig. Snö kan jag gärna ha men inte den brunvita sörjan som oftast blir i huvudstaden när gatorna saltast.

   Våtr långlunch var jättetrevlig och vi har itintills gått om varandra i höst och sommar så det var extra trevligt att ses.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram!

 12. Gomorron Ditte!
  Det låter så mysigt, trots lite sämre vädet och blåst och jag kan inte låta bli att längta dit.
  Nej, jag klagar inte, ska bara upp i snön ett tag först för att förstå hur mycket jag längtar innan det är dags att styra kosan söderut.

  1. Gomorron Leffe!
   Idag är det mer som vanligt med sol och blå himmel. Dock har inte temperaturen kommit i gång helt, men den får jobba på.
   Och att längta hit är ju inte tokigt det heller. Och snö kan ju vara en fin kuliss den också. I måttlig mängd. Men jag kan tänka mig att ni får den i mer rejäla doser uppe i norr.

 13. Gomorron Ditte!
  Finfina bilder!
  Restaurangen ni var på , alltså ägarens fru är svenska och fd arbetskamrat och vän med Cata (på Ábaco). Roligt att det går bra för dom. Maten är för stark för mig men fint när man gillar sån mat att dom finns.
  Kram P ♥

  1. Gomorron P!
   Tack! Ja, kameran är alltid med så något resutat blir det. Vad roligt att få veta att ägarens fru är svenska, har nog inte sett henne där…
   Jag tror det går bra för här är ofta fullsatt och jag tycker om deras mat. Men jag kan tänka mig att den är väl stak för dig. Finns i och för sig många rätter att välja på, men mexikansk mat är ju förviso mer kryddad är den svenska.
   Vi hörs och ses!
   Kram!

 14. Ja, nog blåste det rejält igår alltid. Men inte fullt så mycket som när vi råkade ut för orkanen Odile i Mexiko. Då blev vi helt utan kontakt med omvärlden i tre dygn innan vi lyckades “fly” med en buss mer norrut. Ja huvvaligen. Tänkt dig – inget internet! 😉

  Den där mexikanaren har vi bara testat en gång för lääänge sen. Vi var fyra och alla var tämligen missbelåtna. Bland annat över att portionerna var synnerligen små för det dyra priset – mexikansk mat brukar inte ligga i den prisklassen normalt. Men det är nog dags att göra ett nytt besök snart, tror jag. Har hört fler som pratat gott om restaurangen och man kanske inte kan vara huuur långsint som helst? 😉 Men det första intrycket sitter ju gärna i, om man så säger.

  Idag ser det ut som vanligt igen på väderfronten. Sol och blå himmel. Jösses vad vi har det bra här!

  Ha en fin dag!

  1. Jag minns med fasa den orkan ni råkade ut för i Mexico och satt hemma och var orolig för er. Tur att du bloggade när det gick
   så vi kunde se att ni inte blev skadade.

   Visst är det ofta så att första intrycket från något ofta sitter i och med. Gäller ju det mesta. Vi har varit här några gånger och varit väldigt nöjda. Kanske har stället bytt ägare /personal.

   Idag verkar både solen och den blå himlen vara tillbaka från sin paus. Bara att invänta liye värme också.
   Och visst har vi det bra här!

   Önskar er en trevlig tisdag.

 15. Åh va trevligt, jag älskar stark mat 🙂 så trevligt ni har det, och det verkar som ni är många här som håller till nere i söder 🙂 kram å fin dag

  1. Vi har fina vänner både här och hemma och några av dem sammanfaller så vi ses även i Stockholm. Verkligen jättetrevligt!
   Och så mysigt att gå ut och äta tillsammans.
   Kram och trevlig tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *