Spanien Torrevieja

Svajande palmer, hav och blå himmel

Svajande palmer, blå himmel och ett Medelhav i vackra blå nyanser brukar göra dagarna här i Torrevieja extra lättsamma. Till det kommer även en rad roliga upplevelser och uppiggande spontana händelser både på egen hand och tillsammans med vänner. Tråkigt blir det då inte. Men å andra sidan blir det nog inte det vare sig jag är hemma i Stockholm, jobbar, är här i Torrrevieja eller på resande fot i största allmänhet. Gårdagen var just en sådan  vanlig dag och alla ingredienser fanns med.

Lätt svajande palmer, blå himmel och blått hav piggar upp.Lätta moln, svajande palmer och ett hav som varierar sin blå färg.

Svajande palmer

-blir tillsammans med de övriga blå nya nyanserna på himmel och hav till en vacker kuliss. Och den skiftar längs med vägen jag går. Att det snart är  mitten av december märks om inte annat på att det är färre personer som rör sig längs strandpromenaden, restaurangerna har färre gäster, (i alla fall på vardagarna då många jobbar) och vindskydden är ofta nervevade för att ge lä. Man sitter liksom i ett tält med plastfönster och der ut. Stränderna erbjuder också gott om utrymme om en känner för att vistas där. Och vid muren längs strande är det oftast lä-

Gott om plats på stränderna inne i stan. Här Playa del Cura. Här får en sommartid nästan tänka sig ståplats.

Längst bort på Playa del Cura, riktigt i lä, finns de trogna solbadarna.

Jag slår mig ner och ser solen leka “titt ut i palmen samtidigt som den speglar sig i havet. Svårslaget.

Lätt svajande palmer och en sol som både leker "titt ut" och speglar sig i havet. Solen leker “titt-ut” i palmen.

Fin plats för lite meditation.

Matnyttigt

Jag hade bestämt träff med vännen Preciosa för att förena nytta med nöje och det blev mest nöje. Det blev dubbelt matnyttigt. Lite stärkande “caffe con leche”, kaffe med mjölk, innan vi stegade in på Mercadona, en stor butik, liknande ICA Maxi. Preciosas shoppingvagn var med och i den skulle varorna stoppas ner, för att sedan plockas upp vid kassan för att sedan stoppas ner i vagnen. (Är en ensam kan det ju vara klurigt att dera både på sin egna shoppingvagn och en från butiken. Men nu var vi två….Nåja. ) Handlingen påbörjades  och när jag skulle stoppa ner de första varorna i shoppingvagnen -“dra maten” så upptas halva av en vit plastpåse som var fylld. En soppåse. Och vad den hade i butiken att göra kunde jag förstå.  Den skulle ju ha vandrat vidare i en soptunna. Sånt händer och gav inte bara oss ett skrattanfall, utan senare, i kassan, förklarade Preciosa varför påsen var där. Fnitter även hos kassörskan. Hur som helst hamnade påsen där den skulle efter avslutad handling.

En jättestor brödavdelning gör det inte enkelt att välja. Men varför ska saker och ting vara enkla. Ja, utbudet på Mercadona är stort över lag och så också i de flesta matvarubutiker här. Och prismässigt gäller här generellt hälten mot svenska priser. På vin, frukt och grönt än mer.

 

Just det. Lucia idag, den 13:nde december. Jodå, jag var uppe i morse och såg på tv Lluciafirandet från Kungsholmens kyra i Stockholm. Vackert! Och visst blir jag lite nostalgisk. För under alla mina jobbande år i skolan  har jag hunnit med många luciatåg. 

Strålande sol idag också,  + 15 grader, och grannpalmerna och citronträden svajar lätt i vinden. För oss blir det en cykeltur till vänner och lucialunch.

Önskar alla en trevlig dag.

 

 

26 svar på ”Svajande palmer, hav och blå himmel”

 1. De soldyrkande på stranden, är de svenskar? Misstänker att spanjorerna inte är intresserade att vara på stranden så här års! Måste vara behagligt att alternera mellan Sverige och Spanien som ni gör. Här var jag ute idag för att gå promenad, den blev väldigt kort, glashalt på många ställen på trottoarerna, gatorna är bättre, men de är ju inte tänkta för oss fotgängare!

  Ska ni fira jul i Spanien?

  1. Nej, då. Soldyrkarna på stranden är spanjorer. De spelar kort, stickar och pratar. En social mötesplats.
   Vi trivs fint med pendlandet och jag trivs ju också väldigt bra hemma i Stockholm där jag har närmare till döttrar och barnbarn. Och en del jobb blir det ju också som utgår från Stockholm.

   Skönt är att här promenera utan att fundera på om det är halt eller rinte . Bedrövligt att det hemmavid ska vaar så svårt att få trottoarer och gångbanor i hyfsat skick.
   Vi stannar här över julen och reser hem till nyår. Nytt resejobb då för min del.Förr har vi varit i Thailand över jul, men nu är inte muna “solskador” i så bra skick att vi kan/bör resa dit.

   Ha det gott!

 2. Hej Ditte
  Det verkar skönt i Torrevieja. Även fast det är lite svalt. Här i Skåne är det rejält blåsigt. Vi ser havet från vår bostad när det inte finns några löv på träden. Och i dag var det rejäla vågor. Havet är ju vackert både när det är stilla och när det stormar. Hälsa B.
  Kram

  1. Hej Annika! Vi har det fint här och lite svalka gör inte så mycket. Ibland blåser det upp här på eftermiddagen och vissa dagar är också lite blåsiga, men det är skönt ändå.
   Så fint mi bor där ni ser havet och det är ju fascinerande att titta på oavsett väder. Kan titta på det hur länge som helst.
   Hoppas det är bra med er.
   Många hälsningar till er båda från B och mig.

 3. Hej Ditte!
  Ja lite dråpligt var det med soppåsen…vad hade hänt om vakten velat titta i den hahaha…Ja nu ser vi ju så hederliga ut så det hade inte hänt…Jag blir alltid bemött så medlidsamt när jag har min vinröda krycka med 😀 Och dom förstod att du var min personliga assistent 😀
  Tack för i går! Kram P ♥♥

  1. Jag tycker jag klarar mitt uppdrag som din personliga assistent riktigt bra. Egna initiativ tar jag ju också. Alltså inom “ramarna!.
   Tack själv! Och några extra skratt blev det förvisso.
   Kram!

 4. Hahaha för storyn om soppåsen:-) Återvinning när den är som (näst-) bäst;-)
  Bilderna skvallrar om att det är i paradiset du befinner dig just nu:-)
  Mercadona gillar vi också, och deras bröd, speciellt Rustica-baguetten slår faktiskt den hos Carrefour.
  Luciatåg har jag inte sett – än, och jag är för lat att ta mig ned till centrum kl 18:00 då tåget ska gå. Men “firat” har vi – åt julbord idag:-)

  1. Ja, med en soppåse kan en ha riktigt roligt. Och visst har vi det bra, inte så varmt, +15 idag, men helt ok.
   Och Rustica-bagetten fick idag fälja med hem. Så god!. Bröd köper vi sällan på Carre., då är Lidl. Mercadona och Consum bättre i sin sortering.
   Luciatåget på tv var fint, men det får räcka.
   Trevligt att fira Lucia med julbord. Låter väldigt gott.

 5. Vilken bra och trevlig dag och som vanligt härliga bilder. Havet och palmerna slår liksom det mesta. Episoden med soppåsen fick mig att minnas den gången jag glömde att kasta den och klev upp med den på bussen. Tur att jag bara skulle åka några hållplatser…

  Kram och god kväll!

  1. Det vackra vädret gör ju sitt till. Och kombinationen med hav, palmer och sol är behaglig.
   Roligt att läsa att även du har soppåseminnen. Och att ta med påsen på bussen var nytt. Här stannade den i shoppingvagnen.
   Hoppas det blev ett fint Luciafirande och önskar dig en trevlig kväll.

 6. Visst är det härligt nu! Så fint med solen som glittrar i havet och alla palmer… Fast vi har ju tillfälligt åkt lite mer inåt land, fast det är vackert här i Murcia med 🙂

  Haha! Att ta med soporna på en shoppingtur var ju lite annorlunda 😀

  Ha en mysig Luciakväll!

  1. Trevligt även med inlandet. Lite andra vyer piggar ju upp det ocskå.
   Ja, sopor med på shoppingtur är lite annorlunda, men ett gott skratt gav det oss i alla fall.
   Önskar er en fin kväll. Kanske blir det några pepperkakor…

 7. Härlig luciadag ser jag, känner igen brödhyllorna på Mercadona, gillar deras Pan del pueblo! Själva har vi firat Lucia som för oss är litet speciell, med litet bubbel, det har blivit några år nu……

  1. Stort grattis i eftetrskott! Ja, en del år har det ju blivit för er. Trevligt att fira med bubbel.
   Mercadona har bra bröd och sen du visade oss “fredagsbrödet” klper vi och fryser in. Även deras “rustik bagette” är god.
   Snart dags för er att flyga… Önskar er fina dagar.

 8. Ha,haa för soppåsen! Jag släpade med en soppåse på bussen en gång… fick stiga av på Ålidhem och slänga den och fortsätta med nästa buss till stan. 🙂 Tror inte någon fattade att min hopknutna konsumkasse innehöll sopor och turligt nog luktade den inte.
  Vackra bilder av havet och dagarna verkar behagliga hos er.
  Kram!

  1. Ja, då förstår jag att du ler igenkännande vid vår episod. Här fick påsen nöja sig med en tur i “dra maten””. Men den hamnade till slut i en soptunna. P fick förklara för kassörskan vad det var dock…

   Fina dagar är det oftast och fortfarande är de ju så mycket längre än hemma och ljusare är det ju.
   Önskar dig en fin torsdag.
   Kram!

 9. Det ser varmt och skönt ut i Spanien! Men anar att det dock är lite svalare nu …om än solen värmer på dagarna, och jag är hellre hos er i Torrevieja än går ut i detta vintriga, hala och ibland slaskiga Sverige just nu!
  Jag såg också luciafirandet på TV, men på svtplay, kl 07 var lite för tidigt för mej med sena vanor på kvällarna/nätterna! Men visst var det fint, några tårar smög sig fram i ögonvrån, främst när de mindre barnen framförde sina dikter ♥
  Tack för fina ord i min blogg Ditte! Varm kram!

  1. Lite svalare är det nu under dagarna, menär det sol 0ch +15 så sitter vi gärn ute och allra helst i lä förstås. Och halkan kan vi ju helt bortse från.
   Jag såg även reprisen av luciafirandet och visst var det vackert. Förstår att du valde kvällsvarianten…
   Önskar dig en fin torsdag och “halka” lugnt.
   Kram!

  1. Ja, visst är detta “blå” vackert. Och här kan jag ibland sakna det thailändska blå…
   Vad gäller soppåsen så skrattade vi också. Och P fick förklara för kassörskan vad det var för påse…
   Kram!

 10. Haha … så det kan bli – inte kul med soppåsen i Dramaten egentligen, men här när du berättar det så blir det till en väldigt rolig episod 🙂 Lasse hade soppåsen med sig till jobbet en gång – frukostmackorna hade han slängt i sopnedkastet 🙂
  Med tanke på inledningen av inlägget, så blir dagarna till vad man gör dem. Är man glad och positiv, precis så som du är – och ser det trevliga i hur dagarna går och njuter av vad de har att erbjuda, ja då blir det inte tråkigt!
  Härliga bilder!
  Ha en ny fin dag!
  Kram

  1. Tack!Vi fick oss ett gott skratt när halvan “dra maten” var uptagen av en soppåse. Kan tänka mig att Lasse blev besviken när smörgåsarna hamnade i sopnedkastet. Men sådant kan en le åt efteråt.
   Jag är oftast positiv och försöker se möjligheter och humorn är många gånger med. Vår hälsa kan vi inte alltid påverka och inte en del andra saker heller -men jag är ganska bra på att se möjlighterna och inte hindren.
   Önskar dig också en fin torsdag.
   Kram!

 11. Haha, jag förstår att ni fick er ett gott skratt när ni hittade soppåsen i dramaten 😀
  Och visst är det härliga dagar här nu!
  Stor kram och trevlig torsdag!

  1. Ja, vi skrattade gott! Och visst är det fint med den sköna solen! Bar att njuta av den, hav och blå himmel.
   Stor kram och trevlig torsdag.

 12. Tänk att det finns andra som är glömsk. Många gånger är det härligt med att bjuda på sig själv med ett härligt skratt=)
  Jag har även följt med mina barn på många Luciatåg och engagerat mig som förälder. Saknar dessa fina upptåg. Hoppas du hade en fin dag igår Ditte med vänner/ kramiz

  1. Jadå! Och tur man än så länge kan skratta åt sin glömska.

   Ja, många Luciatåg har det blivit genom åren och visst finns det lite saknad. Men nu är det ibland barnbarnens luciatåg om jag är hemma. Men det är inte alltid föräldrar av praktiska skäl kan vara med. Men igår såg jag på tv så fint luciatåg från kungsholms kyrka.

   Ha det bra du också! Och snart är dina döttrar på plats. Förstår att du glädjer dig.
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *