Foto Torrevieja

Utanför – Veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Utanför är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Det är fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

Strax utanför fritidsbåtarna i Torreviejas småbåtshamn passerade jag denna fiskebåt. Alldeles utanför kajen, där småbåtarna ligger i Torrevieja,  låg denna fiskebåt. 

Ordet Utanför

är ännu ett av de svenska ord som har flera  olika betydelser och ofta är det sammanhanget som avgör. Några av de synonymer jag först  kom att  tänka på var utanpå, framför, på utsidan och utestängd.

Citronen utanför lådan passar kanske inte in. Men vem bestämmer det. Citronen utanför lådan passar kanske inte in. Och precis så kan det ju vara för oss människor också.

Mycket finns alldeles utanför våra fönster och inom oss. Tycker att Ted Gärdestad förmedlar detta så fint i sin visa. ”För Kärlekens Skull”

 

Framför mig passerar en lite större båt. Trodde först det var en av båtarna som flera gånger i veckan tar passagerare till och från den lilla ön Tabarca. En vacker ö som ligger ca en timmes båtresa från Torrevieja. Och  i princip den enda bebodda här längs kusten. Man kan också lite snabbare ta sig dit från grannorten Santa Pola ett par mil norrut längs kusten. Det alternativet testade vi i oktober.

Såg när jag tittade på bilden på datorns skärm att det inte var en Tabarcabåt. Men riktigt vad den hade för last vet jag inte. Kanske är den spanska kustbevakningen  på utflykt.

Alldeles utanför Playa del Cura, en av stränderna i stan, är det populärt med parasailing. Alldeles framför Playa del Cura, en av stränderna inne i stan, är det populärt med parasailing. Bra utsikt ingår. 

Instängd eller utestängd? Beror  kanske på hur man ser det. Stora delar av det fina promenadområdet mellan Playa del Cura och Playa de Los Locos, två av stränderna inne i stan, är fortfarande avstängt för uppsnyggning. Och det verkar ta tid att få det färdigt-

Instängd eller utestängd?

Här är det fler än jag som tittar på en muralmålning. Målningen finns på en vägg utanför en bar.

 

En båt utan för är kanske inte så vanligt. Men jag fick till en sådan bild.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

 

40 svar på ”Utanför – Veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Tackar! Ja, den biten håller alltid! Men idag fick det bli Ted Gärdestad som fick vara med. ”Utanför fönstret” osv….
   kram!

 1. Vilken snygg fasadmålning. Det kallar jag konst. Du tolkade utanför utförligt och med hjälp av bilder. Jag älskar ju även allt av Ted Gärdestad och även denna låt!!
  Ha en riktigt bra dag Ditte
  Kram

  1. Tack! Visst är målningen fin! Så bra gjord! Jag stod/satt länge och tittade på alla fina detaljer.
   Ja Ted Gärdestad med musik och texter håller alltid. Och textrdaen ”utanför fönstret” …finns ju med.
   Önskar dig också en fin dag.
   Kram!

 2. En härlig och varierad tolkning hos dig som vanligt. Bra bilder som komplement och fasadmålningen var verkligen häftig!

  Kram och ha en fin tisdag!

  1. Tack! Viss variation blev det och jag tränar på att sovra bland bilderna till dessa teman. Och några framsteg gör jag. Visst är fasadmålningen fin! Och jag satt länge och tittade på de fina detaljerna.
   Önskar dig också en fortsatt fin tisdag.
   Kram

 3. Den fasadmålningen är ju jättefin! Ett riktigt konstverk och verkligen något man ser.
  Ja, Tabarca, ja, den ön ligger ju utanför Santa Pola och som du vet så har jag också varit dit ett par gånger.
  Jag skulle gärna bo där utanför, åtminstone när turistsäsongen inte är så häftig.
  Utanför fönstret -Ted Gärdestad, passar utmärkt väl in i temat.
  Den fina Ted!
  Ha en fin dag Ditte, utanför och innanför och var än du är!

  1. Fasadmålningen är fin på flera olika sätt. Så många fina detaljer. Och kanske känner sig även den avbildade utanför.Ja, Tabarca är fint! Och just före eller efter turistsäsongen.Och utanför Santa Pola ligger den .
   Ted Gärdestad är en favorit och jag tyckte av olika skäl att biten passade här. ”Utanför fönstret….” Ja, , mycket finns där.
   I skrivandets stund snart på väg mot Stockholm.
   Önskar dig en fin tisdag.

 4. Å du, vilket väl komponerat utanför tema tolkning du har gjort här Ditte, så himla innanför om utanför! Citronen utanför lådan, människor utanför boxen, instängd eller utstäng … och så Ted G, han som var så innanför med sina underbara texter och kanske kände sig så utanför ….
  Mycket fint systern!
  Stor kram o ses i morron då!

  1. Stort tack Tove! Ska nu se vad andra har bidragit med. Vill inte göra det innan jag själv publicerat mitt inlägg. Och du förstod min tanke med citronen utanför lådan.
   Ted Gärdestad är en favorit och visst passade den här biten fint in. Mycket finns utanför fönstren.
   Vi ses i morgon!
   Stor kram!

  1. Tack! Visst blev bilden lyckad att använda i detta sammanhang!
   Målningen utanför baren tittad ejag länge på. Så fin och med många detaljer.

 5. Härliga bilder! Och Ted…..
  Vi var på bröllop i helgen och brudparet hade valt just denna låt innan ceremonin började och sedan dess har jag gått och nynnat på den här underbara sången. Du ha en härlig kväll och en mycket fin tolkning!

  1. Tack! Och Ted sjunger också om ”Utanför fönstret….” Låten tycker jag också mycket om och mycket annat också som han gjort. Vad roligt att du sedan bröllopet sjungit på biten. Jag spelade den en hel del igår.
   Kom hem till fina stockholm nu i kväll och sitter på balkongen. Så mysigt och ljummet.
   Önskar dig en bra vecka.

 6. Jag tycker att citronen passar jättebra, det är ju det som blir djupet och tyngden till den annars så platta texten. Precis så som det är.
  Bilden med gallret, inne- eller utestängd – den är riktigt bra!

  1. Tack!Ja, så såg jag det också att det faktiskt är helt ok att vara utanför boxen. Man måste inte ”vara stöpt i samma form.” Och att sticka ut är tillåtet.
   Och visst är det frågan om hur man ser det. Utestängs eller instängd. Och det kan ju variera.

 7. Wow, vilken cool målning på väggen!
  Å Ted Gärdestad..en av mina favoriter, underbar musikskatt!!!!
  Vilket fint inlägg för temat utanför!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Målningen här på väggen utanför baren fastnade jag för. Många detaljer som inte kom med på min bild. Men visst är den häftig.
   Ted Gärdestad gillar jag också. Och här passade biten in ”Utanför fönstret….”
   Har just landat i soffan hemma på Söder och njuter av ett vackert Stockholm i sena kvällen.
   kram!

 8. Men Ditte, du är för härlig, sista fotot var sannerligen en tiopoängare, utan för, hahahahaha
  Angående båtar kan jag annars säga att de vita och blå båtarna är så oerhört vackra, särskilt de lite ålderstigna träbåtarna. Tuffa runt på sjön utanför stranden med en sådan skulle jag gärna göra. Vilket kanonbra tema-inlägg! Kram

  1. Tack! Jag har humor jag också! Och här tog jag två bilder på båten. Och den ena blev en båt utan för. Båten var stor. Så jag tog en till och då blev det båt med för.
   I Torrevieja finns det i hamnen flera gamla träbåtar som ofta är ute på sjön. Jag tycker också de är så fina. Mest har jag förut sett dem i Grekland men just blått och vitt verkar vanligt på träbåtar runt Medelhavet.
   Jag skulle också gärna tuffa med här i lugn takt. Kanske något för oss på ålderns höst Men den dröjer ju…
   Kram från Stockholm och Södermalm. Har just landat här hemma.

 9. Som vanligt världens roligaste blandning här hos dig. När jag såg lådan med citronen, som ju ”dödar” budskapen på lådan tänkte jag att reklambyrån måste ha försökt tänka ”outside the box” i dubbel bemärkelse. Inte lyckat kan jag säga, men ändå gillar jag ”skylten”, konstigt nog.

  Fiskebåten är så himla charmig och att lyckas med att ta ett foto av en bår utan för – hahaha! Det kunde jag ha gjort;-)

  Muralmålningen är ett fantastiskt konstverk. Graffiti när den är som bäst:-)

  1. Humor finns! Ibland rejält. Vad gäller lådan så är det att tänka utanför ”boxen” och att det är tillåtet att sticka ut.
   båten utan för blev fotad så i första bilden. Den var så hilmla stor. I nästa bild jag har är det en båt med för. Men den utan passade in här.
   Dessa blå-vita (tänkte inte på fotboll) fiskebåtar i trä finns det ju många av runt Medelhavet och flest av dem har jag nog sett i Grekland. Men även i Torrevieja finns fiskare som ofta ger sig ut.
   Muralmålningen tycker jag är urläcker. Och den har så många fina detaljer. Tittade länge på den utanför baren där den hängde.
   även här på Söder finns nu en jättestor muralmålning på Clarion hotell vid Ringvägen. Läcker den också.Och sen den uppe vid Fiskargatan som visar lIsbet Salander.

 10. Härliga bilder överhuvudtaget och allt passade så bra till temat den här veckan. Jag fastnade speciellt för den lilla blå fiskebåten i Torrevieja. Så härlig bild !
  Önskar dig en fin resterande vecka !

  1. Tack! Fiskebåten, den skavda och nötta, tycker jag också är så fin. Och välanvänd. Önskar dig också en fortsatt bra vecka.

  1. Tack! Ja, en trevlig dag blir det- Är i Värmland, i Arvika och hjälper en väninna som ska ha vernissage på lördag.
   Önskar dig också en fin nationaldag.

  1. Det gör jag också! Och båten utan för blev så vid första bilden jag tog. Båten var riktigt stor. Men vid andra tagningen kom fören med.

  1. Tackar! Ja, Spanien har mycket att erbjuda av det mesta. Och även en hel del bilder som är lite utanför.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *