Stockholm Torrevieja

Mellanlandning i Stockholm- Arvika och Värmland väntar

Gårdagens resa från Alicante till Stockholm, Arlanda, gick smidigt och i flygande fläng. Nästan på rekordtid –  3 timmar och 40 minuter. God medvind hjälpte till. Och att här hemma välkomnas av en varm och skön sommarkväll var extra trevligt. I  Stockholm blir det en  kort mellanlandning för redan nu på morgonen bär det av till Arvika för nya äventyr och upplevelser.

Kort mellanlandning i Stockholm. Kort mellanlandning hemma i Stockholm. God morgon onsdag!

Hammarbykanalen alldeles utanför oss låg spegelblank tidigt i morse. Och speglade sig i kanalen gjorde även husen i Hammarby sjöstad. 

En kort mellanlandning

blir det i Stockholm. Och redan idag ger jag mig av mot Arvika för att bistå vännen Tove inför hennes kommande vernissage på lördag. Ja, jag ska inte ha hand om vare sig hängning av tavlor eller liknande utan mer som moraliskt stöd och allt i allo- Jag har  varit med en gång tidigare när Tove haft vernissage, då i Skellefteå, så lite erfarenhet har jag.

Gårdagens resa hem till Stockholm var både bekväm och snabb och bjöd oss också på klart väder.  Roligt att blicka ner och se vad som fanns under oss.

Strax efter start. God sikt in mot hela fina Costa Blanca med sina små och stora städer och långa sandstränder.

Benidorm passeras. Nej, ingen mellanlandning här idag. Benidorm passeras. Sände givetvis en tanke till bloggvännen BP som så väl kan den staden. Nej, ingen mellanlandning här.

Fortfarande klart flygväder. Och kan genom rutan se att lite snö finns kvar i de franska Alperna.

Snart dags för landning på Stockholm, Arlanda. Här är den vackra grönskan i olika nyanser är påtaglig.

Mellanlandning. På sätt och vis. Flygbussen till stan gick också snabbt och i kvällningen var trafiken vänligt sinnad. Inga köer eller onödiga stopp. Resan in till Cityterminalen gick på 40 minuter och sedan var det bara tunnelbanan hem till Söder

Mellanlandning på Cityterminalen.Mellanlandning på Cityterminalen. Solen, på väg ner, hann jag fånga när jag klev av bussen vid Cityterminalen. Vackert!

Hemma på Söder igen. Allt  känns som vanligt och jag mellanlandar en stund på balkongen i den ljumna sena kvällen. Njuter av den sköna sommarkvällen. Tänker att i morgon är en annan dag.

Och idag är det ju den där andra dagen. Värmland och Arvika väntar.

Jag mellanlandar en stund på balkongen i den ljumna kvällen.

 

 

40 svar på ”Mellanlandning i Stockholm- Arvika och Värmland väntar”

 1. Oj vad du flyger och far! Härligt med omväxling 🙂
  Jättefina bilder också – skönt när flygvädret är så strålande också 🙂
  Ha det toppenbra i Arvika!

  1. Ja, full fart! Och en snabb mellanlandning på Söder. Nu väntar Arvika. Ska bli jättetrevligt . 😀

  1. Hej Viveca! Vernissaget är i Arvikas bibliotekshus, i en utbyggnad som syns från gatan. Öppnar klockan 12 . Kul om ni tar en utflykt.

  1. Vad trevligt med en tur till huvudstaden.Så fint nu. Önskar er fina dagar. Jag ser verkligen fram emot besöket Arvika.

  1. Hej! Tove ställer ut i bibliotekshuset i Arvika och det är ett galleri som heter Galleri 39. Ligger vägg i vägg med biblioteket. Tror utställningen pågår en vecka.

  1. Hej P!
   Tack! Nu blev det en snabb mellanlandning hemma. Nu väntar Arvika och vernissage . Spännande och roligt! Och krafterna räcker än så länge . Kram!

 2. Så skönt att resan gick så smidigt! Hoppas du får en lika smidig tur till Arvika och att det blir några fina dagar där!
  Stor kram

  1. Resan gick jättebra och snabbt. Har nu nått Värmland och har en bit kvar till Arvika. Ska bli trevligt.
   Stor kram!😍

 3. Vilket fantastiskt flygväder, långt ifrån alltid man får chansen att njuta av både alper och skönt grönt nära Arlanda.
  Lycka till med vännens utställning, det är alltid nervöst och lite pirrigt vare sig man är med som stöd eller själv är huvudperson och utställare.

  Snart är du väl även på väg ut på dina sommarturer i vackra Skandinavien, om jag inte minns fel?

  1. Flygvädret var verkligen fint och erbjöd fina vyer. Men inte lätt att ta bilder genom oputsade fönster. Arvika och utställningen ska bli jättetrevligt och min roll blir nog att komma med glada tillrop och kanske ta hand om mat och dryck.
   Nästa vecka blir det jobbresa till Bohuslän. Roligt!
   Ha det fint!

 4. Önskar dig en trevlig vistelse i Arvika. Du får bistå med hurrarop när tavlorna hängs upp, eller annan marktjänst.
  Kram/A-K

  1. Tack! Tror de sysslorna plus extra entusiasm blir bra. Kan även ta hand om mat och dryck.Kram!👍👍😀

 5. Vilket ärofyllt och trevligt uppdrag som väntar. Lite hjälp och moraliskt stöd är sällan fel. Hade jag bott närmre hade jag tittat in om men det blir lite långt. Hälsa Tove och önska henne stort lycka till!

  Kram och ha en härlig onsdag!

  1. Verkligen! Och roligt! Nu är urvalsprocessen i gång- Många tavlor att välja bland.
   Jag hälsar genast Tove! Du är med oss i tankarna.
   Trevlig kväll önskas från ett varmt och soligt Arvika.
   Kram!

 6. Härligt med bilder från den spanska östkusten, så fina och så klara. Alla bilder är det för den delen. Nummer två är outstanding, Stockholm speglar sig själv, eller rättare sagt en del . 🙂
  Hälsa så mycket åt Tove, ge henne en lyckospark där bak och en stor kram från gråsystern på Åland.
  Ha det bra både du och hon!

  1. Det var så fint väder att jag njöt av att titta ut genom fönstret både vid start och under resan. En fin resa i sin helhet. Och lite hann jag sent igår kväll njuta av att vara hemma.
   Kort mellanlandning hemma och i morse blev det avfärd till Arvika-
   Vi är i gång med planeringen inför lördagen vernissage och jag kommer mest med glada tillrop och mat- Elaine, en god konstnärsvän till Tove hjälper till med urval och hängning-
   Tove hälsar så mycket och tackar för kram och lyckospark.
   Ha det bra du också.

 7. Vilka bilder! Snabba ryck hos dig, ingen jetlag där inte! Medan du i 28 graders värme satte av till Arvika valde vi att besöka dina hemtrakter. Å då du visar Thai-båten så många gånger på din blogg besökte vi faktiskt stället idag. Japp, vi låg på “stranden” i solstolar och höjde medelåldern betydligt;-)
  Lycka till med hängningen och utställningen av Toves fina tavlor. Hälsa! Vi kommenterar varandras inlägg ibland.

  1. Tackar! Ja, en kort mellanlandning blev det hemma på Söder. Och jag satt en stund på balkongen ett tag sent igår kväll och tittade ner på Thaiboat.
   Vad trevligt att ni var i mina “hoods” idag. Och Thaiboat känns som ett bra val i värmen. Bra att ni fick plats för ibland kan det vara trångt på stranden. Men de har i år byggt ut hela “stället”.
   Vi har planerat lite idag och Elaine (konstnär) har i samråd med Tove valt ut tänkbara målningar. Jag hejar på och lagat mat. Tove hälsar tillbaka. Vi fortsätter i morgon och ska då köra tavlorna till galleriet.

 8. Du får hälsa Tove så gott. Vi har varit i kontakt hon o jag och vi konstaterade att det var ändå några mil mellan oss, h on trodde det var närmare. Men en vacker dag kanske vi träffas…
  Lycka till med vernissagen, kul att se dina flygfoton, många år sedan sist för mig. Har alltid gillat att flyga och tyckt synd om dem med flygrädsla. Kram

  1. Tack Paula, nu har jag hälsat Tove och hon hälsar tillbaka. En del mil är det er emellan men jag såg idag Ludvika skylten när vi kom hit till Arvika. Men vad framtiden har med sig vet man ju inte.
   Vernissagen på lördag ska bli spännande och hoppas många kommer. Jag kommer mest med glada tillrop och tar hand om markservicen. Tavlorna får mest Tove och Elaine, en konstnärsvän till Tove. ta hand om.
   Vi hade så fint flygväder hem från Spanien igår så jag tittade ut en hel del. Flygrädd har jag varit ett tag efter en incident, men nu är det sällan den kommer fram. Men vid åska och rejäla luftgropar så tycker jag det kan vara lite obehagligt.
   Kram och natti från Arvika.

 9. Jösses, här går det undan! Trodde ett tag att du skulle ut på en busstur och jobba som guide! Men hoppas nu att detta “arbete” i Arvika är lite lättare 🙂
  HA det så gott i Värmland!
  Å tack för fina bilder från ovan!
  Kram!

  1. Ja, nu är det full fart framåt. Resejobb väntar nästa vecka och då till Bohuslän. Men nu ett par dagar är det Arvika och en väninnas vernissage som gäller. Jag står nog mest för glada tillrop och lite marktjänst men dte är roligt att vara med.
   Och Arvika är en fin liten stad och trevligt har vi.
   Kram!

 10. Vackra bilder … både från din hemmaplan och från flygplanet!
  Hälsa Tove och ge henne en kram från mig!
  Önskar både henne och dig fina dagar där i vackra Arvika!
  Kram

  1. Tack! Och visst ska jag hälsa Tove. Vackert väder har vi och då blir både stan och upplevelserna så mycket finare. Idag blir det nog mest att få upp tavlorna. Och att välja ut vilka som ska vara med förstås. En utmaning i sig.
   Kram!

  1. Alldeles lagom och med så klart väder så resan kändes än kortare. Fin utsikt nästan hela vägen.
   Jätteroligt med vännen Toves vernissage. Jag har mest hand om “marktjänsten” och kommer med glada tillrop.Och visst kommer det mer från Arvika. Både från stan och vernissaget.

 11. Välkommen hem till Svedala! Så vackert du har det på Söder. Riktigt härliga bilder 🙂 Jag vill önska dig en fin Nationaldag och jag kommer på att det är 75 år sedan idag kodnamn “Operation Neptune” gick av stapeln.

  1. Tack! Det blev en väldigt kort mellanlandning hemma på Söder och nu är det Värmland och Arvika några dagar.
   Ja, 6 juni är förknippat med mycket. Och för mig inte direkt till nationaldagen. Mer till Normandie Sänder min älskade far, avliden sen 2005, extra tankar just idag. Vet att han hela livet hade med sig upplevelserna just från denna dag på plats i Normandie.

 12. Ditt liv flyter på snabbt med resor hit och dit. Fortare än jag hinner med nu när jag segat ner. Jag hoppas du får det supertrvligt hos Tove bland alla hennes underbara tavlor.

  Önskar er en trevlig utställningshelg!

  1. Tack! Ja, nu blev det lite snabba “ryck”. Men trevliga sådana. Vädret är strålande och det blir nog en riktigt fin utställarhelg här i Arvika. Och nu är tavlorna i stort valda och ska upp. Jag kommer här med glada tillrop och låter “proffsen” ta hand om hängningen. För den är viktig.
   Önskar dig också en trevlig helg.

 13. Åh va roligt o välkomna hem ni oxå, ja vi har det varmt även hemma så skönt va roligt med din resa DItte o såå ljuvliga bilder du bjuder på 🙂 tack för alla fina kommentarer på bloggen då jag var bort rest kram å ha en toppen dag

  1. Tackar! Ja, vi hade det fint i den spanska sommarstugan men jag är väldigt förtjust i denna vackra tid hemma. Och att direkt ta en tur hit till Värmland blev väldigt trevligt. Så vackert här. Och roligt har vi. Mer resa blir det nästa vecka och då jobbresa till Bohuslän-
   Förstår att ni haft det bra och jag har varit med på resan.
   Trevlig nationaldag!
   Kram!

 14. Så bra att du hann av planet innan det var dags igen, med buss denna gång. Tiden är fascinerande. Ibland kan man göra ingenting på en hel dag (i alla fall jag, Ditte!) Och ibland förflytta sig långa sträckor, från det ena landet till det andra. Lycka till på din Värmlandsresa! Kram! 💖

  1. Jodå, jag hann av och hem. Och till Arvika blev det bilskjuts med en väninna. vår gemensamma vän Tove har vernissage på lördag och vi är behjälpliga. Ja, för min del mest med marktjänsten och glada tillrop. Och roligt har vi.
   Hoppas din resa hem gick bra. Tänkte på dig.
   Vi ses och hörs.
   Varm kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *