Foto Kina Resor utomlands

Under är veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Under är veckans ord att fritt tolka hos Sanna i fotoutmaningen Gems Weekly Photochallenge. Här finns också veckans övriga bidrag och även de ord som finns att tolka under årets olika veckor. Utmaningen i sig är att med bild och text eller bild tolka ordet. Fritt fram alltså för egna funderingar.

Stockholm ligger under under mina fötter. Bild från i lördags och då på väg mot Alicante, Spanien.

Ordet under

Jag funderade på ordet och en del synonymer passerade genom huvudet;  nedanför, lägre, täckt av något, inom loppet av, underverk, magi och tecken radade upp sig.

Under ett parasoll i vårt thailändska paradisUnder ett parasoll på en strand i Thailand. Det var på den tiden det… (Min hud ska inte längre utsttas för sol.)

Under ytan.

En “Mann undercover”(min pappa Allan Mann) – lite roligt att gäcka de tyska nazisoldaterna under andra världskriget vid många gränspasseringar av gränsen mot Sverige. Och i övrigt blev det en hel del andra “undercovers” för hans del.

Palska pass använde kuriren Alla Mann när han jobbade som "undecover" under andra världskrigetr andra Falska pass användes som “undercover

Kinesiska muren ett underverk i sig. Det var ett tag nu sedan jag var här och nu i vår blir det ett mytt möte. Ser verkligen fram emot det. Peking var ju vårt “hem” i nästan fyra år och många minnen finns kvar och med oss både från Peking och Kina. Många resor inom landet blev det också.

Vi tog oss gärna till de mer orörda delarna av muren och det innebar också att den inte  där var an och avpassad för stora turistströmmar. (Finns platser nära Peking som är mer anpassade) På muren kan man göra långa vandringar och en hel del leder finns. Stundtals blir det en hel del klättrand och det är rejält brant på många ställen.

Under en vandring på ett underverk. På den kinesiska muren.Här är rejält brant och man får se upp och ner för att placera föttterna rätt. Lite av ett under att balansera här.

Solen på väg upp över den kinesiska muren. En tidig morgon vid femtiden.

Muren slingrar sig fram som en orm och man är högt upp över havet.

Under en vandring på ett underverk.

 

52 svar på ”Under är veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Vilken under-bar tolkning av veckans ord. Ett ord som onekligen har olika betydelser vilket du visade fint med din text och dina bilder.

  Kram och ha en fortsatt bra tisdag!

  Kram

  1. Stort tack! Och visst finns det många betydleser i även detta ord. Roligt att leka med orden…
   Strålande fint väder här så vi tar vara på dagen och är utomhus.
   Önskar dig också en bra tisdag.
   kram!

  1. Tack! Och att klura och få till ord och bild tycker jag om.
   Stort tack för idag. Jättetrevligt!
   Och vi ses!
   Stor kram!

 2. Hej!
  Åh.. bilden från kinesiska muren där du balanserar på en smal klippväg….huuu, fick rysningar i benen 🙂 .) Låter ju fantastiskt att ni ska dit igen. När jag ser bilderna från Peking så kan jag inte fatta att jag själv varit där, känns overkligt. Glömmer aldrig min vistelse där och har definitivt gjort ett avtryck nånstans i mitt hjärta.
  Kram Eva

  1. God kväll! Minns just denna vandring på muren där jag balanserar. Lite speciellt och i ett område dit inte så många turister kommeer.
   Vad roligt att du också vait i Peking och har avtryck med dig därifrån. För oss blir det en ny resa om ett par månader och helst när körsbärsträden står i blom.
   Kram!

 3. Vilken mångfald du beskriver av ordet under! Kul att du fick med din pappa också i farten!
  Jag hade inte fattat att Kinesiska muren även bjuder på branta klätteräventyr! Förstår att ni ser fram emot nästa möte med detta underverk!

  1. Tack! Ja, pappa fick hänga med. Och “undercover” passade bra vad gäller honom. I olika omgångar och avseenden.
   Vad gälle Kinesiska muren så är det väldigt brant på många ställen. En rejäl utmaning att balansera här.
   Och visst ser vi fram emot ett nytt möte både med muren, Peking och Kina.

 4. Ett ord som kan tolkas på många sätt … och din tolkning är verkligen fantastisk! Kinesiska muren … wow – en dröm som nog aldrig kommer att gå i uppfyllelse, så då får jag njuta av dina bilder istället! Jag är fruktansvärt höjdrädd och skulle aldrig våga går där på det branta stället!
  Ha en bra fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Tack! Visst är det så! Och det är roligt att “spåna” och låta tankarna fladdra utifrån ett givet ord.
   Jag kan förstå din höjdrädsla. Kan också känna av viss höjdrädsla men det gäller att fästa blicken rakt fram. Ibland lyckas jag. Men vi är alla olika. Tur är det!
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram!

 5. Språket är fantastiskt likaså olika tolkningar. Du har gjort det suveränt. WOW du ska tillbaka till ditt älskade Kina. Vill gärna följa dig på den resan. Stor kram

  1. Stort tack! Och visst är språk och ord fantastiska. Och så lika men ändå olika det varierande tolkningarna kan bli.
   Jodå, Kina väntar om ett par månader och vi vill pricka in körsbärsblommornasblomning. Svårt, så vi får chansa lite.
   Välkommen med på resan.
   Stor kram!

 6. Du är då makalös på att hitta passande bilder! Fint tolkat av veckans ord Under.
  Det jag närmast tänker på för egen del, är att det var ett under att just jag blev född. Det hör väl till de stora funderingarna.
  Jag tittade lite extra och läste tillbaka, om din pappa. Fantastisk man, som hette Mann. Det är också fantastiskt att jag har varit i Normandie och just vid de berömda ställena.
  Intressant inlägg!
  Stor kram ?

  1. Tack och tack! Ord är roliga och även att fnula på tolkningar. Oftast kommer de bara. Och visst är det ett under när någon föds och förstår helt din tanke där. En stor fundering.
   Ja, pappa var speciell på många sätt och en sann idealist som kämpade för frihet på så många sätt. Han var många gånger beredd att ge sitt liv för det han trodde på. Men han hade turen att överleva detta. Dock blev det alzheimer som tog hans liv till sist.

   Minns så väl när du var i Normandie och följde med dig dit via dina inlägg. Och att besöka dessa historiska platser är så mäktigt.

   Stor kram och trevlig kväll.

 7. Vilken suverän tolkning! Gillar speciellt bilden över Stockholm, den otroligt fyndiga tolkningen med under cover åsså det hårresande foto där du klamrar dig fast på kinesiska muren. Det var modigt gjort. Kan tänka mig att Ama kommer att behöva en papperspåse för hyperventilering där;-) Å vilken härlig bild tillsammans med Bosse. Idag skulle man säga att det är en selfie:-)

  1. Stort tack! Det blev lite blandat “under” i tolkningen. Och lite varierad. Minns så väl vandringen på muren där det verkligen var brant och man fick vara noga med var och hur fötterna placerades. Men känslän att gå här är häftig.
   Bilden av mig och Bosse har tagits av en väldigt god vän som vi rest en del med i Kina och även var med oss till Tibet. Fina upplevelser allesammans. Och minnesvärda.

 8. Du får mig verkligen att leva in i dina underbara tolkningar. Kina är ett land som jag inte har fått erfara. Så trevligt att du ska återvända till Kina i vår. Då får jag uppleva sightsering och inlägg från dig. Ser fram emot det. Ha det bra i Torrevieja/ kram

  1. Tack! Ja, Kina och jag har ett speciellt förhållande och åren här gav oss så mycket på många plan. Och vi ser verkligen fram emot resan.
   Och roligt att du hänger med. Välkommen! Men det dröjer ett par månader.
   Känna fint att vara tillbaka i Torre och skön svensk sommarvärme är det. Alltså när den är som bäst. Idag +24.
   Ha det bar du också.
   Kram!

 9. Alltid lika intressant med din pappa och allt han vait med om. Det gör ont i magen på mig när jag ser dig klättra där på muren. Kittlar obehagligt. Ja, jag är höjdrädd till skillnad från dig. Fick alldeles nyss användning av ordet under = inom loppet av. Skulle beställa SJ-biljetter till Arlanda för Mats o mig. Bra pris. Fattade tyvärr inte var jag skulle fylla i antalet resenärer. Frågade Rebecka o hon talade om. Bra, tack! Går in på sidan igen efter ett fåtal minuter = dubbla priset! Då blir det Upptåget igen. Kan hinna hända mycket inom loppet av! Tänker också på att alla barn föds som underverk. En del har lyckan att få fortsätta känna sig så, andra går under. Livet är inte lätt. Men med lätta steg promenerar du fram i Torre! Ha det gott! Kram!

  1. Ja, under kan vara så mycket och på olika sätt. För min del var det ett under att åpappa överlevde sina år under andra världskriget, men han gjorde det.
   Att gå längs muren är en härlig känsla och visst är det höga höjder, men jag tittar helst inte ner. Mest rakt fram-
   Och inom loppet av – under- så förstår jag här verkligen din frustration. Man kan bli matt för mindre. Och mycket, alltför mycket, kan hända på kort tid.
   Had eockså tanken på alla barn som föds, underverk i sig och även på dem som aldrig får känna sig som sådana. Så sorgligt.
   Livet är inte alltid lätt, verkligen inte.
   Kram!

 10. Under! Då tänker jag mest på alla underverk som sker, som jag nästan kan kalla mirakel.
  Du har verkligen fått till ett fint inlägg om alla under, stämmer så bra. För under kan betyda en hel del.
  Tack för alla fina bilder som du visar. Härligt med dig och ditt “underverk”, din B. Fin bild.
  Den med dig på klippan var ju bara så fantastisk. Pirrar i magen och jag skulle inte vilja vara i dina kläder där, feg som jag är. Skulle vara för rädd för att få yrsel och ramla. Men, jag förstår att det var en säregen upplevelse.
  Tjusig bild den över Stockholm också, riktigt vacker. Du är en duktig fotograf.
  Ha det så bra och var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Tack för dina fina tankar! Jag tänkte också på olika underverk i form av mirakel men insåg att jag fick begränsa mig .
   Och visst är det spännand eoch roligt med ord som kan betyda så olika saker.
   Våra år i Peking har påverkat oss på många sätt och minnen och upplevelser har vi med oss många av.

   Bilden där på mig vid klippan minns jag så väl när dn togs och det var min goda vän Anna som också bodde och jobbade i Peking som tog den. Och det var mycket klättrande och brant var det. Men det fungerade och jag minnns att jag tittade rakt fram och neråt för att se var jag satte fötterna. Men visst var det läskigt

   Ha det bar du också och mail kommer med Ruths email imorgon.
   Stor kram !

  1. Att vandra på muren är häftigt och den är verkligen brant på många ställen. Men även”lightvarianter” finns för de som vill gå mer rakt fram. Men att det är en del uppför kommer en inte undan.
   Perfekt här med fönsterplats. Var sugen att fota soluppgången men planets rutor var lät repiga så tyvärr blev bilderna det också. Men soluppgången var vacker.

 11. Så smarta bilder av ordet “Under”, kul med de falska passen “undercover”. Kinesiska muren är verkligen ett underverk, såg lite läskigt ut där du var på branten. Och en ljuvlig bild på dej under parasollet!
  Ha det gott!

  1. Jag funderade på ordet och det finns ju en del att ta av vad gäller upplevelser och bilder. “Undercover” gillade jag också. Och det stämdmer dessutom.
   Vad gäller den branta bilden så var det en kort sträcka det såg ut så här. Men det finns många ställen längs den långa muren sominte är restaurerade. Men dit många turister kommer ser det annorlunda ut. Mer anpassat.
   Ha dte bra du också!
   Trevlig onsdag!

  1. Roligt att du lät dig bli lite underhållen. Vad gäller nazisterna så var detta en av alla “roliga” saker dessa herrar gjorde. Även om allt var på allvar, så hade de humorn med sig. Tyskarna kunde ju inte förstå texten och det var nog tur…Finns många pass och de ser alla olika ut. De falska som användes i Frankrike, England och Skottland hade en annan utformning. Mindre skämtsam ton.

  1. Tack! Ja, pappa var speciell – även för andra än mig. Han har gjort mycket gott och räddat många människoliv och alltid kämpat för frihet på olika sätt.

 12. Jag gillar verkligen ditt inlägg, det falska passet där han är rengöringsarbetare och bor i Dasshålet… hihi!
  Bilderna från underverket Kinesiska muren är fantastiska! Det ser dock lite läskigt ut där du klänger dig fast och klättrar vidare.

  1. Tack! Ja, detta är ett av alla pass som finns kvar och som jag kan fnissa åt.Tänk, tyskarna som inte förstod att man drev med dem. Humor hade både pappa och hans vänner även om varje dag var en balansgång med livet som insats.

   Bilden, när det ser ut som om jag klänger, är från ett väldigt smalt parti och man fick ha tungan rätt i munnen. Men sträckan här var kort.

 13. Underbara tolkningar till dina fina bilder. Alltså!! Där du klamrar dig fast på en smal kant. Skulle aldrig våga.
  Ha det fortsatt underbart i sommarstugan.
  Kram/A-K

  1. Tack! Det är roligt att leka med ord och förknippa med olika händelser. Och bilder har jag…
   Här var det högt, smalt och trångt – men en jättefin vandring och med vacker utsikt. Men brant var det.

   Strålande ävder idag också så det är bara att ta till vara dagen.
   Stor kram från oss.

  1. Rekommenderas! Och då ska du helst ta dig till en trakt ädr det inte är så många turister. Finns gott om bra ställen. Blir det dags så hör gärna av dig. Har en dle tips!

 14. Fin tolkning! Extra plus för att vi fick följa med ut i världen och se olika slags “under”. Just idag skulle jag gärna ligga under ett parasoll i Thailand eller någon annan stans där det är sol och värme! Kinesiska muren är fantastiskt underverk!
  Ha det gott!

  1. Stort tack! Ja, det blir ofta lite resor för mig. Är en tämligen resande person och i nästan fyra år bode vi i Peking och jag jobbade där.
   För min del blir det numer inga sol och badsemestrar, har solat alltför mycket och husen har skadats rejält. Men visst saknar jag thailand och vårt “paradis” där. Minnena finns kvar.
   Kinesiska muren har jag besökt många gånger och på olika platser. Svårt att se sig mätt.
   Ha det gott du också.

 15. Vacker bild över Stockholm!
  Vilken hjälte din pappa var kan tänka mig det var spännande saker att få höra honom berätta för dig, och otroligt farligt förstås!
  Tycker att det jag ser av honom på bilden liknar han min pappa ,-)
  FY säger jag bara! Skulle aldrig våga stå där du är jag blir ju yr och kan då vingla runt! Men otroligt vackert och vilken upplevelse för den som är modig!
  Fotot på dig och din man SÅ fint!
  Ha det bra Varm Kram Primrose ,-)

  1. Jag fick trots repiga fönster i planet till en fin bild. Och det var vackert att blicka ner över Stockholm. Kände mig som om jag satt på ett moln och svävade fritt.
   Vad gäller pappa var han väldigt speciell och utbildades för sina uppdrahg i Skottland och England. Vad roligt att du kunde se likheter mellan våra fäder.

   Vad gäller bilden där, högt uppe på den Kinesiska muren, så var det en kort sträcka som det var så här brant. Detta är också en del av muren som inte alls är anpassad för turister. Vet inte om jag är så modig men ibland så händer det…
   Och ett besök på Muren är alltid en upplevelse. Har varit där många gånger och på olika platser. Alltid fantastiskt.
   Fotot på mig och maken tycker jag också om och åren i Peking har gett oss så mycket och på olika sätt.
   Ha det bra!
   Stor kram!

 16. Du har fått till fantastiska foton för att skildra veckans ord. Du är ju så berest, har sett så mycket, jag har bara sett Kina på teve, men det är inte heller fy skam. Nuförtiden kan man åka runt hela jorden i sin tevefåtölj, ibland är det rentav riktigt bekvämt att slippa förberedelserna. Tack för ett fint inlägg

  1. Stort tack för fina ord! Rest har jag gjort sedan jag var liten. Började i slutet av 1940-taletmed mina föräldrar och då blev det Norge. Strax efteråt Finland. Och sedan har resandet fortsatt av bara farten. Vi bodde nästan fyra år i Peking och besökte då många delar av Kina och även andra länder i Asien. Blev ju inte så långa flygrsor då.
   Men visst är det fint att resa hemma via bloggar ocg tv. Jag gör gärna det också.

  1. Tack! Ja, åren i Peking och med många besök på muren och på olika platser är mycket minnesvärda. Och i vår böir det dags för ett nytt besök både i Peking och på muren.

  1. Tusen tack! Nej, höjdrädd är jag inte. Du vet ju att jag delvis är uppvuxen på fjället i Norge och då är man inte höjdrädd.

 17. Intressanta bilder även om den där du står på muren utan skyddsräcke får det att ila i benen på mig. Även om jag tål solen ganska bra avskyr jag att vara i den – åtminstone i varma länder där det är hett. Kinesiska muren tillhör ju jordens underverk och det är verkligen en upplevelse att ha sett och gått på den.
  Kram

  1. VTack! i besökte ofta kinesiska muren och valde ofta de platser dit inte så många turister sökte sig. Och bilden där det är brant är just från en sådan del. Brant var det.
   Numer är jag helst i Sverige sommartid eftersom jag inte ska vara i solen och Sverige sommartid tycker jag om och ser mig gärna omkring. Blir en del jobbresor också.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram!

  1. Tack! Ja, Sverige med resten av världen har mycket vackert att bjuda på.Och det är fint att vi kan dela med oss till varandra.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *