Torrevieja

Trots regntunga skyar – En välfylld söndag

Måndag förmiddag och just nu uppehåll i ösregnet. Känns som om det är på väg bort och himlen ser ut att ljusna. Här i Torrevieja har det fullkomligt “vräkt ner” från i går eftermiddag och hela natten – och så också på många håll i Spanien och på öarna. Såg på spansk tv att även stora delar av södra Europa drabbats av regnet och med stora skador. Illa! Men naturens krafter rår vi inte på. Trots att gårdagen var grå, ganska blåsig och och med regnet hängdes i luften fyllde vi den med trevligheter. Regnet samlade sig fram till sena eftermiddagen för att då göra en kraftfull och exploderande entré.

Utsikt  från restaurangen över en del av fritidsbåtshamnen vid piren i  Torrevieja.

Trots regntunga skyar

bestämde vi oss att tillsammans med vännerna Ann Marie och Göran att ge oss ut på en tapasrunda. Just nu är det speciella “tapasveckor” här i Torrevieja” och många restauranger är med på detta evenemang. (Har skrivit om detta här. ) I övrigt finns ju tapas alltid att tillgå när som. Men just under dessa speciella veckor är det roligt att också hitta restauranger och barer som man inte tidigare besökt. Vårt första stopp blev just en restaurang vi inte besökt tidigare,  Olé del Mar som ligger halvvägs ut på den långa piren, “Dique de Levante.

TRots regntunga skyar gav vi oss ut på en tapasrunda. Här restaurang Olé del Mar i TorreviejaTrots regntunga skyar blev det en tapasrunda. Här fanns minipizza med tryffel och ruccola och en smörgåstårta med räkor och lax.

Och att sitta utomhus gör vi gärna. Båda tapasvarianterna testades och vi var väldigt nöjda. Mitt betyg blev 4/5. (Glömde fråga övriga)

Gott och trevligt!

Vilket blir nästa stopp?

Vi tittar på restaurangkartan, funderar och lämnar piren.  Ännu en för oss oprövad variant ska testas, El Pescador, som ligger på en liten gränd nära några andra trevliga restauranger.

Vad väljer vi nu?

Vi tittar på de tapas som finns presenterade. Till vänster kammussla i stuvning och till höger tonfisk. Ser lovande ut och vi slår oss ner vid ett bord ute i gränden. Och här väntar vi. Men ingen tar någon notis om oss så Göran och jag gör efter ett tag ett försök att gå in och beställa. Lönlöst. I och för sig är restaurangen tämligen välbesökt av gäster som äter lunch men trots det borde vi kunna få beställa- Vi väntar ett tag till och sedan kommer en kypare och tar in “visningsmaten” och meddelar att det inte finns fler av dessa. Jaha! Snopet! Och det känns ju inte som om jag kommer gå dit igen. Men alldeles bredvid ligger en favorit där vi var i torsdags,  Casa Juani. Så då blev det ett bra alternativ.

Dessa tapas såg lovande ut. Men tyvärr fick vi inte ta del av dem. Slut! Och då var det ändå ett par timmar kvar av lunchrundan.

 

34 svar på ”Trots regntunga skyar – En välfylld söndag”

 1. En fin påfylld söndag med vänner och tapas i överhängande regn, om än slut på sista besöket; synd men sant kan en säga.
  Vädrets makter, som du säger rår en inte på.
  Stor kram!

  1. Bra att vi fyllde på rejält för det har ösregnat hela dagen idag. Mycket regn kom i natt och jag vet att det varit riktigt illa på sina ställen både i Spanien och södra Europa.Oss går det ingen nöd på.
   Stor kram!

 2. De där tapasrundorna ser väldigt gott och trevligt ut. ,-) Ska nu prova att kommentera fast jag är utloggad har fått för mig att det inte går men måste ju prova, härligt liv ni har , här är det svinkallt. så där så det spelar ingen roll vad man tar på sig!
  Kul att ha vänner därnere.
  Mysiga bilder.
  Min hjärna är för stressad för att öppna en ny blogg, det var ju det jag tänkte göra när jag skulle avsluta min, hoppas nu det fixar sig på något sätt.

  Något virus är inte, det har vi testat flera gånger. Så där är det grönt ,-))
  Njut på.
  Ha det jättefint KRAM från mig Primrose ,-)

  1. På min blogg och andra WordPressbloggar ska det gå bra att kommentera. Vi har det fint här men sedan igår eftermiddag har det regnat mängder och värst i natt. Oss är det inga problem för men jag har sett på spansk tv att många har haft det väldigt besvärligt med alla vattenmängder med översvämningar som följd. Det har alltså vräkt ner. Visst är det fint att ha vänner här och trevligt att ibland göra saker tillsammans. Trist att du känner dig stressad över att starta en ny blogg men det kanske ger sig med tiden. Jag saknar dig.Hoppas det kan bli ordning på den gamla vad tiden lider.
   Önskar dig det bästa.
   Kram!

 3. Det här regnandet verkar dyka upp lite varstans i världen.
  Så även nu i Huay Yang med en del översvämningar.
  Verkar som detta ökat på senare år.
  Regnade inte på det viset de första åren vi var i Thailand.
  Klimatförändringar.
  Ingen snö i sikte hos oss ännu……glad så länge den inte kommer.

  1. Dessa regn i stora delar av Asien ställer ju till det förfärligt för så många och nu verkar de stora regnmängderna äve förekomma i Europa. Visst är det stora klimatförändringar.
   Aha, ingen snö hos er ännu. Skönt så. Här hoppas vi att regnet dargit förbi i morgon. I varje fall har det nu minskat. Men ingen långpromenad idag längs havet.
   Ha det bra!

  1. Visst är det! Och ofta blir det också en del nya bekantskaper man stiftar. Både vad gäller positivt och negativt. För vår del blev det ett besök av varje. Och där maten tog slut och det var två timmar kvar så känns det som dålig planering och dessutom dålig info. Trist!
   Kram!

 4. Det blev väl kanske ingen väldigt bra reklam för den restaurangen! Precis som du säger så rår vi inte på vädret och ändå spenderar vi så mycket tid på att bekymra oss över det.

  1. Nej, det blev det inte. Men är man med på ett liknande event och helt frivilligt så bör det finnas bättre planering och bättre info. Hade någon berättat att maten tyvärr var slut så hade vi i alla fall fått veta. Men nu togs tapasen bort. Trist! Personalen kunde i alla fall beklagat att det blev så- Det är första gången här i stan på en restaurang vi mött ett så trist bemötande.Och det finns ju många andra restauranger så hit går vi inte tillbaka.
   Nej, vädret rår vi inte på och jag konstaterar nog mer nu att det blir som det blir.Har sett att många nu haft stora problem med allt regn som fallit och översvämningar och annat. Och vad gäller Asien är ju detta gigantiska problem. Här är det ändå relativt begränsat.

 5. Vilken trevlig och god söndag på alla vis! Synd bara att maten tog slut när det var ett par timmar kvar. En brist i planeringen och i servicen får man väl säga. Men det fanns ju alternativ så någon större nöd gick det inte på er ändå.

  Kram

  1. Trist! För detta är en restaurang som är ansedd som bra men med denna planering lär det dröja innan jag kommer tillbaka. Dessutom trist betjäning och service. Och detta är inget jag stött på här i stan tidigare. Väldigt bra alternativ fanns sp inte gick det nöd på oss. Men trist. För är man med på ett liknande evenemang krävs planering. Annars kan man avstå att vara med.
   Kram och trevlig kväll.

 6. Det är bra med bloggare som lägger upp sina tips om tapas på bloggen, för då kan man ju vara säker på att få “rätt” tapa. Som i ditt fall, som följde Amas förslag på Olé del Mar.
  Dålig betjäning OCH slut på tapas är två grejer för mycket enligt mig. Tur att det finns så många restauranger att välja på i Torrevieja. Lycka till med nästa tapasrund:-)

  1. Visst är det bra med tips från varandra och så i olika sammanhang. Nej, det dröjer nog länge innan vi återkommer till restaurang Pescador.Här finns så många bar krogar så det finns ingen anledning att besöka en där tapasen tar slut två timmar i förväg. Och utan förklaring eller ursäkt bara tar in dem.meddelar inte ens att de är slut. Detta fick vi fråga om när vi efter lång väntan fick kontakt med en servitör. Trist. Och detta drabbade säkert ett tiotal gäster som var lika besvikna. Men restaurangen bredvid levererade som vanligt. Så det gick ingen nöd på oss.

 7. De här tapasrundorna ser verkligen trevliga ut. Ett kul koncept att gå runt och äta.
  Jag känner igen vissa rätter från andra Torrebloggare, bl.a. pizzan och smörgåstårtan, de ser goda ut även om de inte får mig att tänka på Spanien och tapas.

  1. Vi tycker dessa rundor är trevliga och ofta testas även för oss nya restauranger. Den som serverade smörgåstårtan hade vi inte besökt och här tipsade Ama om den. De tapas som serveras under dessa veckor och är med i den tävling mellan restaurangerna om bästa tapasen skiljer sig en del från de mer traditionella tapas som annars alltid finns att tillgå. Man försöker vara mer kreativ- Alla vill ju vinna. En mer professionell jury röstar och även vi “vanliga besökare”. Nej, smörgåstårtan kändes inte så spansk men var den bästa tapasen hitintills.

 8. Ovanligt att det regnar i Torrevieja. Du visar ju mest blå himmel och blått hav. Tapasportionerna såg rejäla ut, synd att det sen tog slut. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Här regnar det ganska sällan men nu ko det verkligen rejäla mängder. Gator svämmades över och det rann in vatten i folks hus. En del ras runt om har också skett och människor har skadats. Men idag är det sol igen. Dessa tapasrundor är trevliga och det är roligt att testa nya restauranger. Mne vi blandar dem med mer “säkra kort”. Att maten tog slut var trist men än tristare var att personalen inte berättade det för alla de gäster som satt och väntade. Dessutom var personalen snorkig. Men det fanns andra ställen som var så mycket bättre.
   kram!

 9. Gomorron Ditte! Ni ser ut att ha haft jättetrevligt på era tapasrundor. Vi verkar återigen ha missat evenemanget. Det var väl sista dagen i söndags?

  1. Go förmiddag! Det var trevligt med en tur här men evenemanget pågår även denna vecka, torsdag till söndag. En lunchvariant pågår torsdag till söndag mellan 12-16.30 och en kvällsvariant mellan 19.30 och 23.

 10. Ni lever så rätt tycker jag. Vem bryr sig om regnet, som säkert är välbehövligt, när man kan göra en tapasrunda? Härligt!
  Så gott allt ser ut! Blev riktigt sugen jag också nu.
  Här har vi haft ett par minusgrader i natt, nu är det grått som i november och det är ju november.
  Ha det fortsatt bra i sommarstugan Ditte!

  1. Nej regn tål vi och fick en trevlig tapasrunda med en hel del godsaker. Men i söndags natt kom det i enorma mängder regn runt om i Spanien och södra Europa och det har orsakat mycket elände men ras och översvämningar och människor har satt livet till- Igår var det också mulet och regn hela dagen men i måttliga mängder. Idag skiner solen igen. Bra så.
   Oj, minusgrader hos er! Men det drar sig mot slutet av november så kallare blir det. Önskar er fina dagar och det kan man ju ha helt oavsett väder.

 11. Vet inte hur man ska tolka det när “dagens” är slut. Grattis för att de sålt slut men attans klantigt att inte kunna tota ihop mer. Däremot bristen på service är ju inte ursäktad på något sätt. Jag hade reagerat precis som du, dröjt lääänge och varnat andra. Men det är nästan som en droppe i havet, så himla många turister och besökare så … Men med Tripadvisor och Google Maps så är ju betyg lätt att fixa.

  1. Om någon berättat att “dagens” var slut så hade det varit en sak. Men här satt vi och väntade och det gjorde vi länge. Många andra tapasgäster också. Sen plockas “prototyperna” bort. Alla väntar men ingen personal berättar att maten är slut. Vi får själva jaga rätt på svårfunnen personal och fråga vad som händer. Inte ok. Dessutom två timmar kvar att servera tapasen. Här i stan finns många bra restauranger så för oss dröjer det tills vi kommer tillbaka.Me Jag har även påtalat denna miss genom att skriva till restaurangen och även på “Tripadvisor. I alla fall något konstruktivt.

 12. Snopet och dessutom snorkigt beteende av personalen kan jag tycka. Vi försökte gå på den restaurangen lite tidigare, men då var det fullsatt så vi fick inte plats. Dom har haft väldigt goda tapas tidigare år och dessutom trevlig personal, så jag kommer nog att ge dom en chans till trots allt. Men jag förstår dig – har man blivit så illa bemött så är man inte sugen på att återvända.

  “Smörgåstårtan” är fortfarande min favorit av dom tapas vi testat hittills 😀

  Ha en fin dag – ser ut att vara liiite bättre väder idag 😉

  1. Verkligen snopet och vi väntade länge på att ens bli uppmärksammade. Och utan eget initiativ hade vi heller inte blivit det. Och om nu tapasen tog slut kunde man meddela detta och inte bara plocka bort och låta gästerna vänta. Dessutom var det två timmar kvar på “lunch varianten”. Det finns ju många andra ställen så detta får vara ett bra tag framöver. Snorkig betjäning vill jag inte mötas av.
   Smörgåstårtan tycker vi också varit bäst. Får se vad denna vecka kan erbjuda.
   Klart roligare väder idag.
   Önskar er en trevlig tisdag.

 13. Vet inte hur Spanien brukar ha det med regn. Kanske är gårdagens regnande en del av klimatförändringarna!? I vart fall förutspås vi i Sverige få mer extremväder, både vad gäller torra perioder som häftiga stormar och stora mängder regn på kort tid. Kanske märker Spanien av det också!?

  Dålig service blir ingen människa glad av. Att “dagens” är slut kan ju betyda att deras mat är supergod och många har restaurangen som favorit. Däremot att bemötas otrevligt, ja, då går omdömet förstås ned riktigt mycket. De får nog nöja sig med att vara utan er som gäster även i fortsättningen är mitt stalltips! 🙂

  1. Säkert är det så att klimatförändringarna påverkar. Vet nu att det regnat mycket i hela södra Europa och med stora skador som följd på sina ställen. Men idag är det uppehåll och här brukar det inte vara mer än enstaka regndagar och då inte i denna mängd i över ett dygn.
   Att tapasen tog slut är ju möjligen ok men det var två timmar kvar av lunchpasset och dålig planering. Har aldrig upplevt detta förr för då gör de ju nya. Men att inte meddela det förrän vi frågade är dålig service. Jag har mailat restaurangen och framfört synpunkterna på dåligt bemötande och även skrivit ett omdöme på Tripadvisor. Restaurangen är känd för att ha bra mat men det hjälps inte om personalen inte är serviceinriktad. Då går jag inte dit igen. Här finns så många bra restauranger och med både god mat och trevlig service så något annat behöver man inte acceptera.

 14. Fy va trist det hade jag lämnat direkt inte alls ok, kan tyckas dåligt men jag känner ju inte till hur det är annars hoppas ni hittade nåt bättre o trevligheter har du oftast 🙂 kram kram

  1. Att tapasen tog slut var dålig planering av restaurangen. Men att vi sedan inte ens fick veta det förrän vi frågade varför vi inte blev serverade var jättetrist. Men det finns så många bra restauranger här så man behöver inte komma hit igen. Har mailat restaurangen och påtalat det hela och även skrivit på Tripadvisor.
   Men vi hittade annat som var trevligare.
   Kram!

 15. Verkligen snopet att tapasen var slut! Det har jag aldrig varit med om…..Men ni verkade ha det trevligt ändå 🙂
  Stor kram och idag ser det ut att bli skönare väder!

  1. Jättetrist! Men än tristare var att servitörerna på El Pescaor inte berättade att det var så utan vi satt flera och väntade. Verkligen nonchalant. Men visst hade vi trevligt ändå. Absolut!
   Hoppas i alla fall att regnet uteblir idag så det hinner torka upp.
   Stor kram!

 16. Krogrunda, haha, när var man på en sådan senast? I början på 90-talet i Stockholm…ojoj, man kan inte få allt, alltid…
  Men vad säger du, oväder och översvämningar, idag läste jag om grundvattennivån här i Sverige som är alarmerande låg efter en lång torr sommar och lika torr höst Tänk om man kunde utjämna det hela? Nä, fast det kan man ju tyvärr inte.
  Här har vi några minusgrader nu, som kommer det nederbörd så blir det inte i form av regn. Skulle nästan uppskatta lite vitt nu så det blev lite ljusare ute. Kramen

  1. Nja, detta är minikrogrundor. Men trevliga. Tyvärr var det nu en restaurang som inte höll måttet i fråga om trevlighet- Maten tog slut och personalen var nonchalant, men det finns så många andra bra ställen så hit dröjer det innan jag går tillbaka. H(ar mailat restaurangen mina synpunkter och kommenterat på Tripadvisor.) Både här och i andra delar av Spanien och södra Europa har regnandet ställt till det. Regn är här ganska ovanligt och avrinningen minimal. Visst hade det varit bra om man kunnat utjämna grundvattennivåerna runt om i världen. Ett önsketänkande.
   Kanske kommer det snö hos dig och det lyser ju helt klart upp.
   Mulet här just nu. Men hoppas på att solen bara har sovmorgon och vaknar.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *