Trevligheter

Trevligt och gott en vardagskväll i slutet av juli

Visst håller vi nu hårt tag i den sista sommarmånaden för i år och önskar augusti välkommen. Visserligen tycker  jag att juni och juli passerade väl snabbt. Det var fina månader som absolut lämnade en hel del trevliga och minnesvärda spår efter sig. Och för min del fick juli ett både  trevligt och gott slut. Nu vill det också till att göra det bästa möjliga av augusti. Visst ska det gå bra.

Bra och trevligt initiativ av Stockholm stad att presentera växterna för de som passerar. Här vid Gärdets tunnelbana. På den lilla skylten vid Gärdets tunnelbaneutgång presenteras växterna som är planterade i krukan. Bra och trevligt  initiativ från Stockholm stad.

 

Väldigt trevligt och  gott

Jag lämnade Södermalm och tog tunnelbanan till en annan del av stan, till Östermalm/ Gärdet.  En  stadsdel som från början hade stora likheter med Söder men som i slutet av 1800-talet ändrade inriktning. (Mer om orsaken till  det i länken ovan.)

Här på Gärdet väntade ett besök hos Ninni, en väldigt god vän. Jättetrevligt att ses igen. Vi började på balkongen och hade sällskap av solen som lekte med oss bakom det stora trädet.

Trevligt med balkonghäng.Trevligt balkonghäng.

Ninni är en av dessa kreativa personer som jag har förmånen av att ha som vänner. Hon kan det här med inredning och har blick för vad som passar ihop både stil och färgmässigt. Ninni har tidigare målat en del tavlor i olja men har på senare tid tagit sig an leran och skapat spännande saker.  (Jag, som för egen del inte får till något som helst kreativt med mina händer, gläds verkligen av att se det andra kan skapa.)

Här är ljusstakar och en vas i lera. 

Visst är blomkrukan läcker? Även den gjord av lera.

Jag tyckte att detta fat ut att vara tillverkat av rostigt järn. (Tänkte här på bloggvännen BP som verkligen gillar det rostiga)  Men materialet är även här lera.

Efter en hel del prat och tilltugg blev det dags att ta sig an kvällens middag. Sushi! Så gott!

Väldigt gott och väldigt trevligtVäldigt gott och väldigt trevligt. En riktig helkväll. Och visst är färgkombinationen läcker! 

Mer färg kom med desserten. En jättegod fruktsallad.

Så trevligt att ses igen! Så trevligt att ses igen! Stort tack!

Timmarna försvann snabbt och buss och tunnelbana blev en bra och snabb kombination för att ta mig hem igen till Söder.Och visst är vänskap, god mat och dryck svårslaget.

Nästan hemma. Globen och den nya skyskrapan välkomnar. Och Östgötagatan är  bilfri. Visst ja! Det är städnatt.

Hemma!

 

20 svar på ”Trevligt och gott en vardagskväll i slutet av juli”

 1. Vilken härlig dag tillsammans med din väninna! Jag blir också imponerad av människor som är kreativa och har den rätta blicken för att skapa vissa saker. Även om jag undervisar i bild så ligger jag på en basic nivå faktiskt. Trots att jag inte tycker om sushi så måste jag säga att det ser i alla fall tilltalande, fräscht och gott ut.

  Kram och ha en fin torsdag!

  1. Vi har varit vänner i 40 år och träffades på en kurs vi gick i sambans med att vi både skulle adoptera barn. Och sedan fick vi barn från samma barnhem på Sri Lanka. Så även de nu vuxna barnen har haft mycket kontakt. Nu var det länge sedan vi sågs för under våren har vi varit på olika ställen både i Sverige och i Spanien. Men nu fick vi till en spontan träff. Jättetrevligt! Jag saknar nog den där rätta blicken för skapandet men tittar gärna på det andra andra fått till-
   Vällagad och fräsch sushi tycker jag om men det är inte alltid den är det. Den här vi åt var riktigt bra.
   Önskar dig en fin, fortsatt födelsedag.
   Kram!

 2. Augusti är här, tycker också det gick lite väl fort men det är ju bara att bita ihop och härda ut.
  Oj..inredning…är rädd att jag nog får erkänna mig som..ja..rent ut sagt… kass på det… men jag tror nog vi ändå har det ganska ok här på femte våningen, vi har väl inga större krav kanske man skulle kunna säga 😉

  Ha det bäst nu.

  Sushi har jag inte ätit på många år men det är förbaskat gott…smaskens 🙂

  1. Ja, bara att bita ihop och tänka att sommaren pågår ännu ett tag. Ja, inredning är nog inte mitt bästa ämne heller. Men vi har det också ganska ok där vi bor sex trappor upp och med fin utsikt över kaj, kanal och båtar. Viktigast är att man själv trivs.
   Sushi var perfekt! Så gott!
   Ha det fint du också!

 3. Milda tider så kreativa människor det finns. Jag har ingen konstnärlig ådra alls. Det är bara att inse sina begränsningar! Njuta av det andra gör går alldeles utmärkt. Det är jag bra på!
  Vilken trevlig dag ni hade du och din väninna! Kram

  1. Jag kan inte få till något med mina händer. Men beundrar andra som kan. Tror vi då är lika här- Här också-
   En trevlig dag och kväll hade vi.
   Kram!

  1. Visst blev det bra! Så trevligt!
   Och augusti har startar bra. Nu skönt balkonghäng i kvällningen.
   Önskar er en fin kväll.

  1. En jättetrevlig dag och kväll blev det. Ninni är verkligen bra på det mesta när det kommer till både inredning, smak och att skapa med sina händer.
   Just nu är det balkongen som gäller i kvällningen här hemma.Mysigt att se skymningen sänka sig och titta på det som händer i kanalen och på kajen.
   Önskar dig en fin kväll. Stor kram!

 4. Så trevligt Ninni ser ut! Antar att hon även har målat den färgglada tavlan på väggen bakom soffan. Den gillar jag också skarpt. Beundrar alltid människor som kan skapa saker med pensel, färg och lera. Här är jag precis som du totalt nollställd. Jättekul att du tänkte på mig när ju såg den “rostiga” skålen. Den är skithäftig. Tusen tack för länken där:-)

  Å sushi är ju en av mina klara favon, speciellt under sommaren. Alltid en fröjd att titta på och äta när det är varmt.

  En toppen avslutning av juli!

  1. Just tavlan bakom Ninni har hon inte målat. Men det finns en hel del konst här hemma att fästa blicken på.
   Men du är ju kreativ på olika sätt. Har sett några av dina betongalster och är imponerad. Och visst är skålen läcker. Ser verkligen ut som om den vore gjord i rostigt järn. Men det är alltså lera som är bränd på detta sätt.
   Visst blev det en fin avslutning på juli. Och kul att ses igen. Och “tråden” tog vi upp där vi lämnade den i våras.

 5. Vilken vänninna du har att skapa! Är tavlan bakom henne målad av henne också?
  Vilket härligt möte ni gjorde med lång vänskap mella ner!
  Får lust att ta tag iden där lerklumpen som ligger nånstans ….
  Stor kram!

  1. Vi har varit vänner i många år och det är en vänskap som håller än.Nej,tavlan bakom soffan har hon inte målat- Men en hel del annat. Och du som kan få till det. Kanske dags att testa lite lera. Jag står gärna bredvid och hejar på.
   Stor kram!

 6. Att umgås med en god vän är alltid trevligt. Äta gott och så ha det så mysigt runt sig. Väldigt fina saker din väninna gjort i lera. Nej, jag får inte heller till något med mina händer…. ínte något så här vackert! Stilrent.

  Ja vart tog maj, juni, juli vägen. Nog har jag njutit både av värme som av ljuset… nu gäller det att insupa än mer av både värme och ljus under augusti så vi är redo att gå “in i mörkret litet senare under året” 🙂

  Ha en god fredag!

  1. Det är alltid så fint att ses men nu i vår har vi rest om varandra en hel del, så det var extra roligt med en spontan kvällsträff. Vad gäller augusti så tänker jag ta den till vara så mycket som möjligt och både ljus och värmen hoppas jag består ett bra tag till.
   Önskar dig också en fin fredag. Strålande sol över Stockholm idag.

 7. Lera är ett material som jag aldrig har testat, inte för sent förvisso men man behöver brännugn, vilket komplicerar det hela. Fina saker har hon gjort, fastnade för det flätade fatet, väldigt fint. Somliga har det i händerna och lyckas med allt.

  1. Jag vet att Ninni gått på ett “par keramikkurser” i Stockhlm och där ha de haft tillgång till brännugn. Men visst är det fina bruksföremål hon tillverkat. Jag har tyvärr inget i händerna men gläds åt att få ta del av det andra skapar.

 8. Ibland tycks det mig att vissa personer fått sig tilldelat extra mycket talanger av olika slag. Och jag kan visst känna en vissa avund. Men mest är det nog beundran! sushifatet var det vackraste j ag sett! Kram

  1. Visst är det så! Och vi har alla olika saker vi är bra på. Tyvärr har jag “tummen mitt i handen” men jag tycker det är så roligt med de som har det mer praktiska i sig. Ninni är bra på att få till den med sina händer och i många olika uttrycksformer.
   Sushin var så fint upplagd och dessutom väldigt god.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *