Stockholm

Tisdag kväll och middagsträff med vänner

Tisdag kväll. Och jag är på väg till Lokes bar här på Söder för att äta middag med vänner. Dagen har gått i de grå nyansernas tecken och med inslag av regn.  Mer ett konstaterande för vädret  det är  ju ingen mening att klaga på. Det är som det är och en kan ändå inte påverka det. En del jobb, planering av kommande resa, bokläsning och rensning av bilder på datorerna har fyllt dagen. Likaså en kortare promenad. Men är det regn och grått så lockar det mig inte till de  längre längre varianterna av promenader. (Med längre menar jag sex kilometer eller mer.) Däremot blir det varje dag kortare turer och i princip oavsett väder.

Tisdag kväll.Tullgårdsparken och Folksamhuset lyser upp i mörkret. Tisdag kväll. Det småduggar och jag är på väg till middagsträff med vänner.

Tisdag kväll

och jag går genom Tullgårdsparken som ligger alldeles bakom vårt  hus. Här har de gula löven som fallit från träden bildat en matta. Och lamporna som lyser från Folksamhuset och i parken får löven att glänsa. Stundtals tycks den mörka himlen få blå toner av belysningen.

Ringvägen i regn.

Jag väljer smågatorna och tar mig vidare till Bondegatan och Lokes Bar. Drygt 1,5 km att gå. En del uppför. (Södermalm är kuperat.) Å andra sidan blir det nerför på hemvägen.

Och på plats vid stambordet sitter vännerna. Så roligt att ses igen. Återigen är det bara att konstatera att tiden går fort. Tyckte det bara var ett par veckor sedan vi sågs här. Men mer än en månad sedan visade almanackan.

Tisdag kväll och middag på Lokes Bar på Söder. Tisdag kväll är “Lokekväll” för vännerna Susan och Jörgen och för kvällen förstärkt med sonen.

Trevligt som alltid att ses. Och precis som vanligt  kunde jag konstatera att goda vänner, god mat och dryck är ett vinnande koncept. Tiden rann iväg och när vi lämnade Lokes bar hade regnet upphört. En skön kvällspromenad tog mig  hem till kajen igen.

På väg hem till kajen. Här  reser sig den nya skyskrapan över nejden och försöker samsas med Globen

30 svar på ”Tisdag kväll och middagsträff med vänner”

 1. Trevligt, trevligt! Nu så liksom jag känner igen dina goda vänner från tidigare bilder 😀
  Det är bra inställning att ge sig iväg oavsett väder, om det gäller kortare sträckor. Ibland nöjer jag mig med mataffären.
  Men ikväll ska jag cykla till kyrkans gård, det är sångövning med lilla kören. Det är väl sådär att cykla sent i rusket, men jag gör det ändå denna gången.
  Stor kram!

  1. Jag tar gärna vara på de trevligheter som finns i vardagen och det brukar bli en del. Och oavsett väder går jag ut, men i regn blir det bra mycket kortare sträckor. Trevligt med sångövning med lilla kören men ta det försiktigt med cyklingen för det kan vara halt.
   Stor kram och trevlig kväll.

   1. Jadå, tack, jag tar det försiktigt.
    Någon “dörröppnare” blir det definitivt inte här! Trist. Jag har frågat. Det kommer att bli kritik från mig.
    Stor kram

    1. Bra, för löven kan vara hala. Säkert skulle fler än du önska sig en automatisk dörröppnare. Och kostnaden är ju inte oöverstiglig.
     Trevlig kväll!
     Kram.

 2. Vlsst är det trevligt att gå ut och äta tillsammans med vänner, eller för all del att träffas hemma, ja, över huvud taget att ses. 🙂

  Jag såväl som du ger oss ut i ur och skur. Klart det är betydligt trevligare att ta den dagliga turen när det är sol eller åtminstone uppehållsväder. Men det jag tycker allra sämst om är halka, tror du instämmer i det. Jag minns när du var ute på hal is på Söder förra vintern.

  Önskar dig en trevlig kväll!

  1. Jag träffar gärna vänner både hemma, hos dem eller på “lokal”. Piggar upp. Och det viktigaste är ju att ses. Jag går ut en sväng varje dag men är det i mitt tycke trist väder så blir det inte så långt- Helt rätt – om halka tycker jag inte. Jag minns också hur jag i vintras flera gånger vaggade fram i Stockholm som en pingvin. I år är det i alla fall sagt att snöröjningen ska bli bättre. Så hoppas kan man.
   Önskar dig en fin kväll.
   Här är det grått och jag förbereder för jobb i morgon.

 3. Så trevligt det låter. En kväll i goda vänners sällskap är mycket värt. Att kunna Träffas och prata om allt möjligt, skratta och umgås. Det är en del av det goda livet.
  Vackra bilder som du bjuder på. Jag kommer ihåg att det bitvis är kuperat på Söder. Jag har gått en hel del där.
  Är den nya skyskrapan färdigbyggd?
  Det är skönt att kunna vandra ut varje dag. Rätta sig lite efter vädret, men en liten promenad varje dag är nyttigt. Jag är så tacksam då jag kan det.
  Ha det fint.
  Varm kram till dig.

  1. Det blev en trevlig kväll med mycket prat, skratt, god mat och dryck. Söder är kuperat men som tur är har jag nedför hem- Den nya skrapan är klar på utsidan så kranarna är borta. Men inomhus är det mycket kvar.
   För dig, förstår jag, att det handlar mycket om din dagsform hur det blir med promenaderna. Och jag är glad för din skull när du kommer ut
   Önskar dig också en fin fortsatt vecka.
   Varm kram

 4. Vilken trevlig kväll det blev och visst går tiden fort när man är ute med goda vänner. Så skönt att ha promenadavstånd till restaurangen och helt klart en fördel att nedförsbackarna kommer på hemvägen.

  Kram och god onsdagskväll!

  1. Fint att kunna ses tämligen spontant. Och trevligt hade vi. Nerförsbacken hem kändes bra.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Lite god mat är aldrig fel, speciellt med goda vänner.
  Sen en promenad eller två..ja..det är väl ok det med även om jag själv aldrig skulle bege mig ut för det 😉
  Städer utvecklas ju och ibland så blir det ju riktigt bra.

  Ha det fint nu.

  1. Fint att kunna ses spontant och trevligt har vi alltid. God mat och dryck på ett trevligt ställe gillas. Detta är lite av en “stamkrog”. Jag fick gå uppför dit men sedan var det ju nerför hem. Och att ta en sväng varje dag gör jag gärna. Längre eller kortare beroende på just vädret.
   Ha det fint du också.

 6. Desto roligare är det kanske att träffa vänner när vädret är höstruggigt, mörkt och vått.
  Trevlig såg det ut att vara och trevligt förstod jag att ni hade också.
  Tänkte spontant på att du går ut ensam i storstadsdjungeln, genom parken nära och så vidare.
  Men kanske du har en pepparburk i fickan utifall att …?
  Ta det sista som ett litet skämt
  Klokt är att gå ut alla dagar oberoende av väderlek. Frisk luft och motion mår alla bra av.
  Vi var till svampskogen idag och luftade oss
  Ha det fint Ditte!

  1. Visst är det så! Och dessa vänner träffar vi då och då just tisdagkvällar här på “Lokes”. Nu är B inte hemma så då traskar jag iväg. Nej, jag är aldrig orolig här i trakterna. (Skulle kanske vara det i en mindre svensk stad.) Jag försöker vara ute varje dag men visst är det så att om det är regn och grårusk blir det kortare promenader och kortare tid jag är ute. Men ut vill jag-
   Vad trevligt med svampskogen.Kanske hittade ni en del också.Vi har Nackareservatet nära men har inte varit där nu i höst.
   Ha det fint du också.

 7. Vem vill frivilligt ge sig ut i grådasket och duggregnet? Inte jag i alla fall. Då är det mycket smartare att vänta tills det blir mörkt, vilket det ju gör ganska tidigt den här årstiden, ta lite exotiska regnbilder och äta en god middag på stammkrogen med vännerna. Så smart!

  1. Jag tar en sväng varje dag. Kortare om vädret är trist och så var det ju igår.Men att träffa vänner och ta en promenad till Lokes är trevligt och piggar upp. Ja, smart var det. Helt klart.

 8. Där hade jag varken behövt namn eller en bildledtråd för att räkna ut vart du var på väg för middagsträffen 😉
  Trevligt!
  Ser verkligen höstigt ut i Stockholm nu. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att vi har passerat mitten av oktober… 🙂
  Ha det gott!

  1. Nej, vi ses ju ganska ofta både på Lokes och i andra sammanhang. Och alltid lika trevligt. I Stockholm är det höst och träden har fortfarande kvar sina vackert färgade löv. Men visst blir dagarna kortare som de brukar bli på hösten. Hitintills har det inte stört mig så mycket men vi har ju alltid den spanska åretruntstugan på lut.
   Önskar er fortsatt fina dagar.

 9. jag tycker det låter som en bra idé att ha en fast dag för att träffas, ibland kanske man får ställa in men då kommer man ihåg när nästa möte är inplanerat. Gillar dina kvällsfoton skarpt, om jag försöker fota här i mörkret så blir det bara ….mörker. Finns ju inga neonljus som lättar upp, bara några stackars gatlyktor som inte sprider särskilt mycket färg.
  Så du är snart på väg igen? Nu får jag börja fundera på vart nästa tur ska gå! själv har jag idag tackat nej till den årliga julbordskryssningen. Jag som hatar köer finner inget som helst nöje i att stå på en buffé med vassa armbågar för att överhuvudtaget få något på tallriken efter en evinnerlig kötid. Alla håller med om att det är jobbigt men väljer ändå att åka
  Kram

  1. Vi ses här då och då på tisdagarna och det är alltid trevligt. Men vi ses annars också…Nu har jag ju min reservkamera som inte är så bra på mörkerbilder så jag ska i morgon ringa och höra hur det går för min “bästis” som är på lagning. Håller tummarna för att den kan lagas. Det var ju på/av knappen som gett upp.
   Nja, nästa vecka blir det en tur och till en trakt där jag inte varit men till ett kand jag väl känner till.
   Nej, vad gäller köer för att få mat så avstår jag gärna. Förstår ditt val. Och det blir ju så mycket folk vid en liknande kryssning och trångt. Vi var i september med Birka på en skaldjurskryssning men buffé. Men det var inga köer och i en mindre matsal. Annars när vi åker äter vi sällan bufféer. Vill helst inte köa för att få mat.
   Kanske kunde man på er resa ordna à la carte för de som så önskade.
   Kram

 10. Såna mysiga bilder på en höstkväll på söder! Visst är det trevligt att träffa vänner och äta gott! Vad har de för god mat på Lokes, husmanskost?
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Tack! Och vi ses ju här ibland på tisdagar. Jo, annars också. Alltid roligt. Detta är en kvarterskrog med bra priser och trevlig miljö. Alltid fullt så boka bord är bra att göra. I matväg lite av varje men med biff Rydberg, olika kötträtter i olika storlekar, råbiff, hamburgare och alltid några specialrätter.Tittar du in på hemsidan finns menyn utom de där extrarätterna. Bra priser är det också. Kram och natti.

 11. Hola! Tack för en trevlig kväll! Alltid lika kul att träffas! Själv ”betar” jag av det ena efter det andra på jobbet inför sommarstugesemestern nästa vecka. Igår blev det jobb till sent på kvällen och hoppas vara ikapp innan avfärd på fredag kväll! 😀
  Kram ❤️

  1. Hola! Stort tack själva! Förstår att du har en del att “beta av” innan lite ledighet. Men du är effektiv så visst klarar du det. Håller tummarna.
   Kram!

 12. Du är duktig på att utnyttja livet på rätt sätt. Det där måste vara riktig vardagslyx för dig. Visst är det bättre att ha nerförsbacke hem. Själv får jag riktigt ta sats för att fortsätta med mina morgonpromenader efter frukost. Det är min envishet och min stegräknare som sporrar mig – slipper om det regnar.
  Önskar dig en fin helg. Undra vart du ska resa iväg på nu.
  Kram

  1. Jag försöker göra det bästa av dagarna och detta att ibland träffa vänner här en tisdagskväll och äta middag är just vardagslyx. Nu förstår jag att det är motigare att komma ut på morgonpromenader för det är ganska mörkt och inte så inbjudande. Jag kommer ut men är inte alltid så tidig.
   Resa blir det nästa vecka och till lite nya trakter. Men landet, inom Europa, är inte så nytt för mig.
   Kram och trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *