Allmänt

Inbjudan till event med fokus på friluftsliv och sport.

För några veckor sedan kom en inbjudan. “För åttonde året i rad presenterar varumärken inom outdoor, sport och lifestyle sina nyheter på MANDEL Showroom. (Ett PR företag) Ett socialt event med högt i tak och kvalitativa möten med representanter från välkända varumärken.”  Igår var det så dags  och jag fanns  på plats i Stockhplm  på hotell Downtown Camper by  Scandic.

En representant från Norge berättar om vad som finns att se, göra och uppleva  i vårt västra grannland. Med fokus på natur och friluftsliv.

En inbjudan

till detta “event” (denna händelse) har jag fått vid några tillfällen. Och visst är det är trevligt att titta in och se vad som kan vara nytt på sport och friluftsfronten. En del variation brukar det ju vara. För egen del, kan jag nog i vissa praktiskt utövande sammanhang, ha passerat “bäst före datum”. Men jag är  fortfarande intresserad av marknaden.

Trevligt att få en inbjudan till detta sport och friluftsevent på hotell Downtown Camper by Scandic. Trevligt att få en inbjudan till detta “event”. Och trevligt att titta in och se vad som sker på marknaden. 

Jag började på 

utförsavdelningen. Ja,  för skidor och pjäxor. Kul med det färgstarka. Och beroende på egen åkförmåga  finns olika varianter av båda att välja bland.

Fischers nya skidor och pjäxor. Fick tyvärr ingen inbjudan om att bli teståkare. Fick tyvärr ingen inbjudan om att bli “testpilot” för Fischers skidor och pjäxor. Kanske nästa gång.

Här fick jag också info om de nya skidorna och  pjäxorna av Hannes som var representant för Fischer. Fischer är ett gammalt österrikiskt företag som grundades 1924 och en av världens ledande företag i branschen.

 

Och om man ska åka skidor är det bra att ha en ryggsäck för de prylar man har med sig. Ja, i många sammanhang är en nästan viktlös och följsam ryggsäck användbar. Kanske hittade jag här en som  kan passa. Visserligen köpte jag en lätt ryggsäck innan jag reste till Polen i september men den är mer för en dag “på stan”. Så kanske får en annan bli komplement.

Bra och rejäl ryggsäck som finns i flera pigga färger. 

Tigerbalsam!  En kinesisk salva som kan hjälpa mot mycket. Ja, den har jag använt mycket. Antar att det är fler som gjort det.

Här Mr. Tigerbalsam.

I år var “presentatörerna” färre än förra året. (Var här då också) men jag tyckte ändå att kvalitén var bra. Det mindre formatet gör också att man hinner prata med både andra besökare och utställare. Vad jag noterade i år, jämfört med tidigare besök här,  var  att de fanns en större satsning på med miljötänkande och återvinning.

Lite förtäring  smakade  gott och piggade upp onsdagen ytterligare.

 

Till sist. Idag väntar lite annat. Reseledare/guidejobb i  Stockholm. Jätteroligt!

 

28 svar på ”Inbjudan till event med fokus på friluftsliv och sport.”

 1. Vilket trevligt event. I vissa lägen är rätt utrustning A och O! När jag tågluffade hade jag en gammal ryggsäck som höll på att knäcka min rygg så aldrig mer. Har även haft en för kall sovsäck vilket var lika illa. Nej, rätt saker måste man ha!

  Kram och ha en härlig torsdag!

  1. Detta event var av det mindre slaget men bra. Det fanns möjlighet att testa och prata me dbåde utställare och besökare som var från olika håll- Och en bra utrustning är A&O. Kvalitet lönar sig där också. Det hade du behövt på tågluffningen.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 2. Det måste vara nästan nödvändigt att delta i alla de olika evenmang som du blir inbjuden till med tanke på att du ofta är reseledare . Intressant. Och bra är att man tänker mera på miljön än tidigare.
  Ha en fin dag Ditte, tänkte på dig idag när jag läste om explosionen på Södermalm. Må väl!

  1. “Eventen” är överkomliga och jag går bara på de jag är intresserad av. Men det är roligt att följa med och se- Noterade i år att det var mer miljötänk och det är aldrig fel-
   Jag hörde explosionen och vaknade men förstod inte alls vad det var. Och det hände bara några kvarter bort. Men det hade exploderat på fler ställen både i Stockholm och runt om i landet. Illa! Undrar vad som pågår.
   Jag har haft en väldigt bra, rolig och intressant jobbdag och har nu landat i soffan en stund.
   Ha det fint du också.

  1. Jadå! Och idag fortsatte det men med roligt “resejobb” i Stockholm. DEt blev en så lyckad dag.
   Stor Kram!

 3. Jag gillar också sådana här event. Jätteskoj att se vad marknaden bjuder. Kommer ihåg 2012 då jag var gramjägare inför pilgrimsvandringen Caminon. Då kostade jag på mig det bästa, så roligt att botanisera på marknaden då.
  Och ryggsäckar, jag älskar ryggsäckar, nästan så jag får stoppa mig själv, har många i olika format. Den du visar föll mig på läppen.
  Får önska dig en trevlig guidedag idag i Stockholm!
  Stor kram!

  1. Visst är det roligt att se vad som är nytt och ofta kan det vara mer praktiska saker-Och ska jag ha något i friluftsväg så får det kosta. Kvalité lönar sig . Den här ryggan skulle vara perfekt för skidåkning och vandringar för den väger inget, det finns midjebälte och axelremmarna är lätt vaderade-
   Tack! Vi har haft en jättebra och rolig dag i Stockholm och jag har just landat i soffan.
   Stor kram

 4. Trevligt med event. Särskilt med lite bjudmat! 🙂 Utförsåkning är inte min starka sida, men visst kan det vara roligt att se vad som finns att erbjuda.
  Tigerbalsam har jag så jag kan sälja. Köper alltid för jag tror att det är slut, men jag har tydligen dålig koll! Kram

  1. Visst är det roligt att se lite av vad som finns på marknaden. Och skidåkningen har jag inte ännu gett upp. Men numer hyr jag utrustning.
   Tigerbalsam håller än. Och visst gör den nytta. Kanske kan du öppna egen nätförsäljning av just tigerbalsam- Det är många som använder den.
   Kram

 5. Kul med denna event! Å även om man har passerat “bäst före datum” är det alltid roligt att se vad som finns på marknaden. Inte minst skidor och pjäxor, speciellt om man jämför dagens utrustning med den vi använde när vi var unga/yngre. Får mig alltid ett gott skratt när jag ser vad jag hade på fötterna för 40-50 år sedan:-)
  Tigerbalsam är ju kult! Hur ofta har jag inte använt den. Minns alltid lukten i omklädningsrummen före och efter fotbollsmatcherna:-)
  Å det där med miljötänk är ju en trend just nu. Undrar vad som kommer härnäst.
  Du verkade ha haft tur idag när du guidade i Stockholm. Inte en droppe regn… än! Ska bli kul att läsa vem du guidade och vart sightseeingturen gick.

  1. Visst är det lite roligt att se marknaden om man är intresserad av detta. Och det är jag fortfarande- Jag tänkte som du här. Utvecklingen har gått framåt vad gäller utrustningen. Tittade på gamla bilder när jag gick på GIH mellan 1968 och 1970 och var i Riksgränsen och Hemavan och åkte skidor.
   Tigerbalsam håller än!Många idrottare på alla nivåer använder den. Och lukten är ju inte att ta miste på-
   Har just landat i soffan efter en väldigt bra dag. Och skönt att slippa regn. Tursamt nog har vi haft buss med oss.
   Rapport kommer imorgon.

 6. Men vilket trevligt event, ja saker har ju förändrats genom åren. Ja du tigerbalsam har man använt många gånger i livet 🙂 skön kväll kram

  1. Alltid roligt att se vad som kommit här i form av friluftsartiklar. Och jag gillar utförsåkning på skidor så bra att få tips om skidor och pjäxor att hyra och här kunna testa pjäxor i lugn och ro. Bra med kvalitetssaker.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Att delta flera år ger jämförelseunderlag . Miljötänket slår igenom över allt nu. Du uppdateras och det gör vi med 🙂 Ryggsäcken gillar jag. Tror att mina längdskidor är Fischer. Ett mål mat är aldrig fel 🙂
  Så får jag vänta tills imorgon då med att få veta om ditt uppdrag …
  Ha en fin kväll du, stor kram!

  1. Jag är en del i farten denna vecka…Och kul att titta in på “eventet” för att se vad som är nytt. Inte för att jag handlar därför att något är nytta men om jag ska åka utför är det bar att veta mer om nya modeller som jag kan hyra. Likaså om pjäxorna som jag här kunde prova. Köper ju ingen skidutrustning numer. Ryggsäcken blev jag förtjust i för den var både lätt, rymlig och kändes bra på ryggen. Testade med vikter i.
   Dagens tur blev lyckad och våra gäster var nöjda. Absolut det viktigaste. Och jag tyckte jag gjorde ett bra jobb. Är nöjd! Det du…
   Mer om turen kommer imorgon.
   Stor kram och trevlig kväll.

 8. Det här var ju lite roligt och inte så lite nostalgiskt. Vad jag ser så har inte pjäxorna utvecklats så mycket, men skidorna har blivit korta och tjocka. Jag var ju en “skibum” när jag var ung och tävlade även i slalom så jag har kvar ett par “riktiga” slalomskidor och ett par pjäxor som jag inte har en chans att komma i med mina onda fötter och knän. Verkligheten kommer ikapp och det är bara att försöka se tillbaka på de glada dagarna och åren.
  Allt har sin tid och mina krämpor kommer faktiskt utifrån de aktiva åren. Roligt att få se och ta del av…och att drömma sig tillbaka. Ha en god Stockholmstur i morgon!

  1. Så kände jag också. Tog senare på dagen hemma fram gamla bilder från slutet av 60 och fram till mitten av 70-talet- Skidorna var längre och smalare. ohc de första pjäxorna jag hade för utförsåkning var i läder och inte i plast.Kul att Fischerskidorna är med i spelet fortfarande. De har hänt med länge. Jag har inget av mitt gamla kvar vad gäller skidor. Däremot finns ett par Salomonpjäxkor kvar. Men de är nog mest till påseende. Åker jag idag så hyr jag utrustning. Trist att du har så ont för det begränsar ju en hel del. Men glada minnen från den här tiden har vi ju båda.
   Och visst kan vi drömma lite.
   Tack, turen i Stockholm är gjord idag, torsdag och blev så lyckad.

 9. Såg både välordnat och trevligt ut där 🙂 Fin rygga! Jag brukade ha en “magsäck” förut när jag skidade. Egentligen ett ryggbälte, men jag ledsnade på att flytta runt den när jag skulle åka lift, så den fick bli kvar på magen 😀 Nuförtiden har jag fickor så det räcker, så magsäcken får inte åka med längre 🙂

  Ha det gott på din reseledardag i Stockholm! 🙂 Eller den har kanske redan varit vid det här laget? Lite vimsigt blir det med tiderna nu för min del 😉

  1. Det var trevligt och roligt att träffa både besökare och utställare och kunna testa lite. Magväska/ryggväska har jag också en men den är ibland för liten om jag är ute en hel dag. Och dte är vi ju oftast. Vill kunna ha en extra tröja med, extra glasögon och extra strumpor, kanske ett pannband och vatten. Båda fyller sina funktioner.
   Reseledardagen var idag och den blev väldigt lyckad.
   Ja, era tider är ju nu lite tvärt om.
   Ha det fortsatt bra.

 10. Kul event, jag har pysslat en del med friluftsliv. Färgglada saker är bra i naturen då hittar man dom. Tigerbalsam har jag erfarenhet av eftersom jag gymmar, starka saker man skall lägga på försiktigt och akta ögonen.

  1. Roligt att se vad som hänt sedan förra året. Men mycket är ”stabilt”. Färgglada saker gillas här också. Jag gymmar inte mer än hemma och med min kropp som motstånd och tigerbalsam kan mjuka upp musklerna och lindra . Gillar deras plåster som hjälper mot min onda rygg. Lindrar är mer rätt. Men starkt är det.

  1. Trevligt var det och eftersom det hela var i “liten skala” var det personligt. Fint att i lugn och ro testa och fråga.
   Och lite gott att äta smakade förstås bra.
   Kram

 11. Hej, numera vill inte kroppen min nånting, så ämnet är lite avskräckande. Skulle inte ens tordas ge mig iväg på en vandringsresa. Men, Norge lockar otroligt och jag drömmer fortfarande om Hurtigrutten. Kanske redan till nästa sommar…tigerbalsam, njo jag har inte använt den så mycket, kanske beroende på att jag inte idrottat aktivt. Det är inte den som luktar starkt? Nu ska jag titta på härliga tavlor som du har fått se “live” Kram

  1. Jag kan förstå det för är inte kroppen med så blir det kämpigt. Min orkar än så länge hyfsat. Men någon direkt vandringsresa ska jag inte på. Hurtigrutten är så fin så jag håller tummarna att du kan få till en tur där.
   Vad gäller tigerbalsam så har både den och plåstren lindrat när jag haft ont i ryggen.Men visst luktar den.
   Kram!

  1. Det var ju i “liten skala” men jag tittade extra på skidor och provade pjäxor. Bra att veta vad jag ska hyra nästa gång. Jodå, rejält med olika varianter av Tigerbalsam och plåster följde även med mig hem. Och lite annat som var användbart- Och Tigerbalsam brukar vara bra till mycket av det onda. Hoppas Peters rygg blir bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *