Skyltar Torrevieja

Spanska influenser i dagens “Skyltsöndag”

Söndag! Och det innebär att det också är dags igen för en trevlig och roliga ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. ”Skyltar” av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Dagens skyltning bjuder på några spanska  influenser från gårdagen.

Den stora franska “allt-i-allo-butiken” Carrefour saluför det mesta.

Spanska influencer

och många andra möter vi varje dag och på olika sätt. Gårdagen, plus natten till gårdagen, bjöd på ett rejält åsk och regnväder men fram på eftermiddagen drog det bort och vi gav oss ut på en promenad. Den franska “allt-i-allo”-butiken Carrefour var målet. Här är vi alltid mest intresserad av skaldjurs och ostavdelningarna. Men utbudet är stort både vad gäller cyklar, elprylar, mat, drycker, klädes och hushållsprodukter och mycket annat också. Visserligen är Carrefour en fransk gigant, grundad 1958.  I dagsläget finns kedjan i över 35 länder runt om i världen med mer  mer än 14 00 butiker. Till Spanien kom Carrefour 1973 och växer ständigt. I dagsläget finns 718 butiker i olika delar av landet och fler blir de.

För egen del föredrar jag våra mindre, mer lokala butiker och som har mer personlig service . Men vad gäller skaldjuren  är det ofta Carrefour som gäller – eller vår lokala saluhall.  (Dock har den begränsade öppettider och med siesta)

Dagens skyltning

varierar och vi stannade till vid kaffemaskinerna.  Ögonen fastnade för en rund modell men viktigt är ju också att kaffet blir bra. Tyvärr ingen provsmakning.

Snygg design på flera olika kaffemaskiner. Men hur blir kaffet.

Från kaffemaskinerna styrdes fötterna mot skaldjursdisken. Fick dock hålla kameran dold efter att ha fått påpekande från en i personalen att man inte fick fotografera. Frågade varför och fick ett långt svar som jag bara delvis förstod. (Hade  strax innan filmat lite vid hela den disken och lagt upp på Instagram.)

Spanska Atlanträkor från sydvästra Spanien.Kokta räkor i lådor från sydvästra Spanien och provinsen “Huelva” vid Atlantkusten. (Tror jag det ska vara.) 

Såg också att en nyöppnad manuell avdelning med diverse oliver och andra tilltugg. Klart jag ville testa.

Spanska influencer av tilltugg i den franska butikskedjan Carrefour. Stort utbud av tilltugg. Svårt att välja var det bland alla dessa spanska godsaker.

Dags att efter uträttat värv gå hemåt. Men man kan ju också ta sig en “powernap” och vila sig i form. Siesta?

Skaldjur köpte vi på Carrefour men vad gällde en fin bit oxfilé som vi tänkte oss till middag tittade vi in hos en av våra mindre lokala slaktare (Här  säljs  även goda ostar, charkuterier och har också en hel del varor från olika delar av Europa och resten av världen)

Rio, en välsorterad lokal butik.

Visserligen har jag denna gång bara varit här i Torrevieja några dagar men jag tycker nog att antalet vägskyltar minskat. Och de verkar vara samlade i olika containrar. Så nu tycks det fritt fram för att tänka kreativt när det gäller att parkera.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

34 svar på ”Spanska influenser i dagens “Skyltsöndag””

 1. Härligt med skaldjur, oliver och andra godsaker! Men haha, när jag såg rubriken trodde jag att inlägget skulle handla om spanska bloggare (influencers). Det tog ett tag innan jag fattade att det inte var så. Iofs stod ju ordet utan plura-s på slutet, men å andra sidan brukar väl influens på svenska stavas med s? Nåväl, det kanske kan stavas på flera sätt, och efter att ha läst några rader förstod jag förstås vad inlägget handlade om 🙂 Trevlig söndag!

  1. Visst är det och utbudet är stort och fräscht. Nej, då spanska bloggare läser jag lite av, men inte helt enkelt än med språket. Jag tränar på med min spanska. Har ändrat stavningen i rubrik och annat, men ordet kan stavas både med s och c. Idag är det ju tämligen gångbart med olika stavningar. Och spansk påverkan i skyltningen var det ju.
   Önskar er också en fin söndag. Här är det sol och +27, men behagligt i skuggan.

   1. Visst är det så med stavning! Oftast är det ju hur folk väljer att göra som styr. Det var inte alls meningen att kritisera stavningen (hoppas att du inte tog det så), jag ville bara berätta hur jag upplevde ordet när jag läste, och det tog tid innan jag förstod att jag hade fel, haha 😉

    1. Nej då! Inte alls! Helt riktigt påpekande och jag ändrade snabbt. Är glad för att du tog upp det. Och fler skulle inte behöva missuppfatta inlägget. Försöker vara tydlig men här blev det fel. Jag har väldigt “högt i tak”.

 2. Kreativ parkering har väl spanjorerna haft sedan den första bilen gjorde entré i Spanien.
  Ajabaja Ditte. Smygfotografering måste man som bloggare bara fixa. Skaldjur och oxfilé!!! Jädrar anoda så gott!
  Kram

  1. Jag tror att de kreativa parkeringarna förfinats under tiden vi varit här. Och mycket än kan utvecklas tror jag. Jag får vara mer diskret med fotograferandet nästa gång . Får träna. Och det blev en god middag på terrassen . Kram!

 3. Vi har en Nespresso och den är Husse mycket nöjd med. K`Jag dricker så lite kaffe och är verkligen inte kinkig av mig. Snyggt skyltat som vanligt 😀

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Vi har numer ingen kaffemaskin men jag hade en rejäl, stor, tung och dyr variant som gjorde espresso och cappuchino/latte. Men när den tog slut så blev det ingen ny. Tog upp en hel bänk i köket. Dessa här på Carre var nättare. Men nu i dessa miljötider så blir det väl snart förbjudet med kaffe i små förpackningar som hör till Nespresso och andra bryggare. (Skämt….) Vi dricker nu vanligt bryggkaffe i en pressbryggare eller elbryggare. Men vi får se…Jag dricker också te ibland.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 4. Va, får man inte fotografera i Carrefour? Det har jag gjort massor och personalen säger inte ett pip. Det finns ju för jössenamn arbetsuppdrag där man ska fotografera varorna i butikerna, Carrefour brukar dyka upp i den listan. Och det är på deras uppdrag … Hur tänkte de då?

  Men visst är det härligt att se fiskdisken där i butikerna. De brukar vara välsorterade, även de mindre supermercados har ett helt OK utbud som ser fräscht ut.

  Förstår att de plockat ned skyltarna, de åtlyds ju inte i alla fall …

  1. Ama berättade just att det kan finnas förbud mot att fotografera personal i arbete och hon som jobbade kunde inte veta vad jag tog bilder av. Jag har i övrigt fotat en hel del här men då har det bara gällt varor och ingen personal i närheten. Ingen har alltså sett det hela. Har drabbats av detta även på Lidl och Mercadona och Consum. Tror att om man fotograferar varor är det skillnad. Vi köper ofta skaldjur både på Carre, Consum och i Saluhallen men Carre här har det största sortimentet av just skaldjur.
   Vad gäller skyltarna så är ju kreativiteten vid parkeringar stor och jag gillar den. Bar man inte står på platser för rörelsehindrade eller blockerar andras fordon.

 5. Hahaha! Reagerade på din rubrik precis som Helena, fick ett gott skratt där. Fyndigt:-)
  Carrefour och skaldjursdisken är oslagbar, helt klart. Dessutom är alla delikatesser så himla prisvärda. Kul att kunna njuta av en lokal slaktare, det kan man ju knappast här i Sverige, tyvärr.

  Vad gäller kaffemaskinen så rekommenderar jag Nespresso. Oslagbart! Smaken går inte att jämföra med andra märken, den är i särklass bäst.

  Sedan dreglade jag över alla oliver och pickles. Köpte som tur med mig “ett gäng” på Täby Food Market.

  Siesta-bilden är härlig, liksom alla kasserade P-skyltar. Visst ska man underlätta för kreativ parkering, bara Ama ser till att hon har tillräckligt med papperspåsar hemma;-)

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. Jag tänkte inte i termen “infuencers” utan mer påverkad av, influerad. Och med både s och c går det att stava ordet på svenska. Vad gäller “Nespresso” så vet jag att den är bra men då får en ta med kapslar från Sverige för hitintills har de inte gått att köpa här i Torrevieja. Kanske är det bara en tidsfråga hemma hur länge en får använda kapslarna och de förbjuds…Miljötänket är ju i gång och det är ju bra men ibland blir det lite för mycket. Täby “Food merket” hade varit något för mig. Helt klart. Men nu blev det lite inköp här. Goda var de. Vad gäller Ama så hoppas jag hon har papperspåsen redo. Men jag tror hon gjort framsteg inom det kreativa parkeringsområdet.

   1. Ja, jag vet ju att det inte går att köpa Nespresso kapslar i Torrevieja. Men Ama brukar ju alltid ha en ursäkt att åka till Alicante och köpa kapslar. Bara att ge henne en inköpslista;-)
    Här köper jag Nespresso kapslar i Täby Centrum. En kartong i taget. Räcker i ungefär tre månader. Å du, du behöver väl också en ursäkt att åka till Alicante då och då;-)

    PS. Här har de ju “återvinningsstationer” i butiken för kapslarna. Å Spanien är väl inte så noggrant… DS.

    1. Har funderat på en Nespressobryggare och en tur till ALC är alltid trevligt. Kan ju ta med kapslarna från Sverige också. Och vad gäller återvinningen är jag inte orolig . Mest ett skämt.

 6. Räkorna bjöd verkligen på eller in… Skyltar på lastbilen kunde du förstås inte bara gå förbi 😉 Kul blandning från världen 🙂 I morse hade jag 6 grader då jag vaknade…Trevlig vecka till dig nu!

  1. Här blev det lite blandade skaldjur som inhandlades til förrätt och en fin liten bit oxfilé till varmrätt. Just den här butiken hat ett väldigt bra sortiment av skaldjur som är fräscha och till bra priser jämfört med Sverige. Tyvärr är inte räkorna så smakrika men om de grillas smakar de bättre. Saknar sältan. Här hade vi +22 i morse så jag skickar gärna några grader till dig.
   Önskar dig också en fin vecka.

 7. Härlig skyltning med hög igenkänningsfaktor 🙂 Nuförtiden är inte vi heller så ofta på Carrefour, men visst finns det ett stort utbud av det mesta där.
  Just på Carrefour har jag fotat helt öppet och aldrig blivit tillsagd, men däremot på Mercadona smyger jag alltid med kameran nuförtiden (fast jag tror att mitt smygande inte lyckas så bra med min armar-utåt-sträck-metod, men jag har åtminstone stängt av ljudet på kameran 😉 ).
  Jag tror att det är förbjudet att fota folk i arbete i Spanien, och att det förbudet inte enbart gäller poliser.

  Ha en fin kväll!

  1. Tackar! Så kan det ju vara. Och att jag bara filmade/fotade varorna kunde de ju inte veta. På Carre har det hänt mig flera gånger att jag blivit tillsagd men det har då varit i närheten av de manuella diskarna.
   Önskar er också en trevlig kväll.

   1. Mal mina bönor och använder Melitta tratt – alltid. En stor kopp varje morgon.
    Har just nu bönor fr Vietnam; present från min svärdotter.

    1. Jag har också gjort det hemma ibland. Har en gammal kaffekvarn som jag ärvde efer min mormor och den är jättebra. Man mal för hand och vevar. Har också melittafilter/tratt. Fint med kaffe från Vietnam. Räknas bland det bästa.
     Men nu behöver vi något hit till den spanska sommarstugan.

 8. Ibland funderar jag på att hoppa på tåget med skyltsöndagar, men fegar… Jag skulle förstås delta någon gång ibland, för inte behöver man vara trogen söndag efter söndag!?

  Jag tyckte också det var konstigt om det var fotograferingsförbud. Men klart personalen vill inte bli fotograferad! Fina varor och skyltar bjuder på oavsett fotoförbud eller ej 🙂

  1. Visst kan du vara med på Skyltsöndag ibland! Du kan väl prova. Jag läste Amas kommentar och det kan vaar så att man inte får fotografera människor i butik som arbetar. Här är det också helt förbjudet att fotografera poliser på gatan vare sig de arbetar eller går. Nu tog jag ingen bild av personalen i butiken, men det visste de ju inte.
   Har det inte varit personal i närheten hade det kanske gått bra. Får vara mer diskret. Och lite bilder blev det.

 9. Mums med matiga skyltar från de spanska butikerna, konstigt ja att du inte fick fota?
  Vi har en vanlig kaffebryggare hemma, fick den i julklapp av sonen för ett antal år sedan nu, en moccamaster- den är helt enkelt bäst!
  Ha det fortsatt ljuvligt i er sommarstuga!

  1. Jag förstod via Amas kommentar att det inte här är tillåtet att fota/filma personer som jobbar. Verkar ganska rimligt. Nu gjorde jag inte riktigt det men det kunde ju inte damen i skaldjursdisken veta. i övrigt har jag fotat i butikerna men då och då blivit tillsagd. Och kanske har då också personal varit i närheten. Får bli mer diskret. En “moccamaster” har vi haft hemma. Men det har inte blivit av att köpa en nt. Hade också en jättestor italiensk espresso/latte/cappuchinobryggare som var suverän men tog upp en hel bänk i köket. Men den höll i 10 år och någon ny har inte tilkommit. Får fundera lite till. Gillade designen på de bryggare jag såg. men helst ska de vara bra också.

 10. Både oxfilé och skaldjur är ju så gott!
  Kaffemaskin har vi ingen, utan kör med vår gamla Melittabryggare som är nästan 30 år 🙂
  Jag brukar också säga till Patrik ibland när jag tycker han är lite för närgången med kameran, dock har vi aldrig fått tillsägelse.
  Stor kram

  1. Visst är det! Men Rios kött fick det bli. Riktigt bra! Som Ama skerv så kanske det gäller fotoförbud när det är personal i närheten. INte helt orimligt. I övrigt tog jag bilder.
   Poliser får man ju absolut inte fotografera vare sig de är mer i jobb eller “ute och går” och jag har bara testat en gång när de hade ryggen mot mig. INte värt ev. böter.
   Stor kram och trevlig måndag.

 11. Vill tacka för alla fina kommentarer under min vistelse på Naxos, ser här hemma många har fått höst, vilka roliga o fina skyltar hoppas du har det gott kram

  1. Tack! Välkommen hem! Jätteroligt att via dig komma tillbaka till Naxos. En ö där jag varit många gånger och alltid trivts så bra.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram!

 12. Fotar ju mycket , det enda stället jag blivit”åthutad” på är H &M Home på Drottninggatan i Stockholm.
  Maken råkade i “trubbel ” i Paris när han filmade i Metron. Riktigt otrevliga “typer/vakter.
  Inga förbudsanslag fanns. Svårt diskutera med de.
  Titti

  1. Här lär det finnas förbud mot att fotografera personal som jobbar, vilket jag kan förstå. Men nu gjorde jag inte det. Å andra sidna såg de ju inte vad jag fotat eller filmat. PÅ HM home, som nyligen flyttat till Sergelgatan har jag fotat och ingen har sagt något. Detta med att filma i Metron i Paris har jag hört andra som också blivit åthutade. I Spanien får man heller inte fota eller filma polisen. Höga böter. Sverige är nog väldigt tollerant vad gäller att fota och filma. Tyvärr hindras ju ibland sjuvårdspersonal och ambulanser att komma fram för att folk filmar.
   Önskar dig en fin vecka hemma.

 13. Vilket överflöd i den delikatessdisken! Syftet är så klart att få ett riktigt ha-behov, att ösa på av bara den. Och jag lovar, det skulle jag ha gjort! Finns ju inget motsvarande här på bystan. Köpte trista frysta räkor till kvällens Idol-kvalvecka som börjar, ja, du förstår skillnaden. Men det är bara att gilla läget. Och fina skyltar hittade du också, där i vimlet. Så länge du varit i Sverige, hela långa sommarmånaderna o lite till! Miljöombyte förnöjer förstår jag!

  1. Räkorna här är ingen större hit om de inte tillagas. Föredra klart de svenska eller norska som smakar mer. Och frysta norska/svenska räkor är ju riktigt goda tycker jag.
   Jag har haft en bra sommar hemma och vill vara i Sverige eller Norden sommartid. En del resor har jag gjort inom landet, både privat och i jobbet och det är bara trevligt.
   Nu passade det fint med en avstickare hit, men jag hinner med en bit av hösten senare när jag kommer hem. Men tyvärr är väl svampsäsongen då förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *