Foto

Sticka – Ordet att tolka i ”Gems Weekly Photo Challenge”

Sticka är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Och de ”stickiga” bilderna är gårdagsfärska.

Många båtar i kanalen som ska slussa . Och visst finns det båtar som kan stick ut. Båtsäsongen har varit igång ett bra tag och visst kan båtar sticka ut på ett eller annat sätt. Är helförtjust i träbåten med de röda tygseglen som seglar i Hammarbykanalen och in i  slussen.

Sticka

har många olika betydelser men jag har tagit fasta på att sticka ut och upp. Och i min närhet har jag då inte haft någon brist på detta. Plötsligt när jag tittade ut i går kväll såg jag en av försvarets stridsbåtar, Stridsbåt 90, ligga vid kajen nedanför vårt hus. Och den stack då ut där den bland kajens husbåtar.Den låg här och väntade på att få slussa in i Mälaren.

Försvarets Stridsbåt 90 ses sticka ut där den ligger vid kaj och väntar på slussöppningen. Försvarets Stridsbåt 90 ses sticka ut från kajen. 

Hammarbyslussen har öppnat och dags att ge sig in i Mälaren.

 

Motorcyklar finns i många modeller och varianter och  den här spännande varianten  var parkerad på vår gata .

Sticka ut gör den här motorcykeln. Sticka ut, både i gatan och utseendemässigt, gör den motorcykeln.

Och jag tyckte även att den här Porschen stack ut där den var parkerad på Karlavägen på Östermalm.

Uppstickare finns det gott om  i närområdet. Några ser jag dagligen. Globen finns där och har funnits på plats sedan 1989. Och den strålar extra fint när solens kvällsstrålar når det glas och aluminiumtäckta höljet.

Lyftkranarna till  kontorskomplexet/skyskrapan Stockholm 01 – Stockholm New, sticker upp och blir högre och högre för var dag. Och det vill det till – För byggandet här går i rask takt. Hela 27 våningar, plus en takvåning, öppen för allmänheten, ska bli det färdiga resultatet.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

42 svar på ”Sticka – Ordet att tolka i ”Gems Weekly Photo Challenge””

 1. Hej Ditte!t
  Roligt att du inte tog upp att sticka hahaha…vilket jag inte har talang för trots men mor och systrar som gjorde flitigt förr 🙂 OK, sticka genom att rymma ja 🙂 Flera ggr…
  Motorcykeln förstår jag inte hur man kör…måste man inte ha osedvanligt långa armar?
  Bilarna var fina!! Bra att inte höghuset skymmer Globen för dig! Ännu. Allergisk mot höghus 🙁
  Kram och tack för senast! P ♥♥

  1. Hej P!
   Nej mina sticktalanger inom handarbetsområdet är helt obefintliga. Men att sticka- rymma har jag varit bra på som barn. Var aldrig där jag skulle vara eller där mina föräldrar trodde att jag var. Kul att du hade liknande talanger. Nej, vår utsikt kan inte skymmas för där ligger värmeverket. Kanalen och båtarna kan de inte göra något åt.
   Tack själv! Så fint att ses.
   Kram!

 2. Ja, där stack du ut med många stickande bilder 😀 För mig är sticka en utav flera strumpstickor. Men jodå, här finns också husbyggen med kranar som sticker upp. Ett roligt ord att tolka, fast jag pausar dessa utmaningar just nu.
  Den rejäla regnskuren har lättat, så kanske jag kan sticka ut en sväng och göra ett par ärenden 😀
  Stor kram!

  1. Stick har så många olika betydelser så jag kämpade med att begränsa mig och till det jag just sett som stack ut.Vad gäller sticka med stickor och garn är det inget jag gjort. Beundrar dig som får till det.
   Kanske kommer solen fram hos dig mot kvällen.
   Stor kram

 3. Ja sticka kan ju ha många betydelser. Man tänker ofta inte på att många ord kan ha flera olika betydelser!
  Stor kram

  1. Så är det ju. Här fick jag begränsa mig rejält. Och att sticka i betydelsen rymma var jag bra på som barn. Men stickat med stickor och garn har aldrig varit för mig. Stor kram!

 4. Oj, det var många fina bilder som stack ut! Bilen gillades skarpt. Har ägt en Porsche i min ungdom.
  Dina barnbarn stack också ut i sina fina sommarkläder. Så söta!
  I övrigt så stickade jag otroligt mycket i yngre dar.
  Kram/A-K

  1. Sticka kan betyda mycket. Men just med garn och stickor har jag inte fått till något. Beundrar de som kan . Mamma och mormor var hejare på stickning och annat handarbete men den talangen fick jag inte. Har heller aldrig tränat på detta.
   Vad roligt att du ägt en Porsche . Måtte ha varit roligt att köra den. Och visst är killarna fina! Vi hörs! Kram!

 5. Som vanligt en härlig tolkning av veckans ord. Passande bilder till dessutom. Min första tanke var sticka som i att handarbeta men jag läser att det är inte ditt område. Min mamma var en fena på att sticka och jag var inte helt oäven själv men när det gällde att virka var vi lika usla. Det sticker jag inte under stol med 😉

  Hoppas du har en skön dag tillsammans med barnbarnen!

  Kram

  1. Vad gäller stickning och annat handarbete så ärvde jag inte den genen. Mamma och mormor var verkligt intresserade och duktiga på allt inom handarbete. Jag var helt ointresserad. Annat som sport lockade mer. Men jag har sytt långbyxor till döttrarna när de var små. De sprack för detta med sömsmån förstod jag inte. Beundrar de som får till det.
   Har haft en fin dag i Uppsala med barnbarnen. Alltid fint att ses. Så i temat sticka sticker jag ut och upp. Kram och fortsatt trevlig tisdag.😀

 6. Måste säga att Stridsbåt 90 verkligen sticker ut med tanke på vilka andra båtar som finns i Hammarbykanalen i vanliga fall, för att inte tala om alla husbåtar som ligger vid kajen. Läckert!
  Å den där Porschen sticker också ut. Är ganska bra på bilar, men den modellen har jag aldrig sett förut. Vet inte om jag gillar den ovanliga formen, men det är ju just därför den sticker ut.
  Åsså mitt älsklingsmotiv – byggkranarna. Ser att det blir betydligt mera spännande att fota dessa från din våning högst upp i huset än från marken som jag gjorde nyligen. Globen och ”skrytbygget” ger bilden en helt annan dimension. Skitsnyggt!

  1. Tackar! Såg att vi hade liknande tankar om veckans temaord där det blev att sticka ut. Och på olika sätt. Denna Porschemodell hade jag inte heller sett men bilden såg helt ny ut. Kanske ny modell också.
   Visst blir det en annan dimension både på Globen, kranarna och Stockholm New uppifrån min balkong, men jag tycker du fick bra bilder från marken.
   Blev förvånad när jag satt på balkongen och såg stridsbåt 90 här vid kajen bland husbåtarna. Nästa gång ska jag skynda mig ner…Kanske kan man få en åktur.

  1. En del ut och uppstickande saker fanns med i veckans tema. Och det finns ju mycket stickigt runt oss i olika betydelser.
   Önskar dig också en fin midsommarvecka.

  1. Ja, är ordet för veckan ”sticka” sp kan det bli lite av varje. Här stack det mest ut och upp-
   Kram!

  1. Tankarna gick åt olika håll men eftersom handarbete inte är min ”grej” var det inte just att sticka med garn och stickor som kom upp först. Motorcykeln är verkligen speciell och hade gärna tagit en runda med den. Gärna även med Stridsbåt 90.

 7. Härliga bilder som verkligen sticker ut! Gillar segelbåten med röda segel !
  Underbara härliga somriga bilder …och jag måste verkligen gå och lägga mej nu efter en härlig kväll ute på stan med kollegor!!! Klockan närmar sig fyra och solen håller på att gå upp!

  1. Tack! Vad kul med en helkväll på stan! Och en fin kväll var det. (Var också ute men det blev inte alls så sent..)
   Segelbåten med röda segel sticker ju ut här bland de andra båtarna och det är få som ens ger sig på att segla i kanalen. Men jag tror inte den har någon motor och då blir valet genast enklare.

 8. Snygg tolkning som alltid! Bra att du valde ditt sätt att tolka ordet sticka … min första tanke var sticka i betydelsen handarbeta … och det är inget jag behärskar 🙂
  Kram

  1. Tackar! Nej, stickning som handarbete dök inte först upp i mitt huvud. Jag är ingen handarbetande person. förstod inte vitsen med att sticka sockor inte så i klass fem på mellanstadiet slapp jag syslöjden och fick bibliotekstjänst i stället. Mamma och mormor stickade så sockar och fina tröjor fick jag ändå. Har dem än idag…
   Kram!

 9. Nu sticker vi till sjöss hör man ofta folk säga här hos oss och du har tagit upp den stickan i ditt inlägg.
  Den med röda segel skulle jag gärna sticka ut med också. Och sticka ut kan man göra på de mest förunderliga och roliga sätt, även mindre roliga. Sticka är mångsidigt, trots att det också bara kan vara en sticka, rakt upp och ner eller in i fingret.
  Tack för trevligt, tillika lite Stockholmsguidat inlägg, om sticka!
  Ha en bra dag, jag sticker om en stund till Mariehamn för upphandling av varor inför öppningen!

  1. Ja, att sticka till sjöss kunde jag ju också haft med i sammanhanget. Men lite vatten blev det i alla fall.Jag tror inte båten med de röda seglen har någon motor utan måste sätta segel för att ta sig fram. Annars är det få båtar som just seglar in och ut från slussen.
   Ja, visst kan man sticka ut på sätt som är mindre trevliga också. Men det hade jag ingen bild på denna gång.
   Så spännande med den snart förestående öppningen hos er. Förstår att det är mycket som ska ordnas nu.
   Önskar dig en fin dag.

  1. Tack! Många betydelser finns men nu blev det aktuella ut och uppstickare.
   Önskar er också en fin dag .
   Stockholm strålar idag också. Så fint!

 10. Ja, sticka kan betyda mycket. För mig går tankarna lätt till garn.
  Vad underbart att få vara med barnbarnen!
  Att ni har sol blir jag lite avundsjuk på, för den har jag inte sett mycket av de senaste veckorna.
  Månen kände jag dock av för några nätter sedan. Sov oroligt som vanligt när den börjar fyllna till, månen alltså, inte jag.
  Bohuslänbilderna är underbara. Mina gamla hemtrakter, älskar klippor!
  Att du bar vågar visa en räkmacka? Jag bara skojar, men blev så himla sugen. Min favo!
  Ha det skönt!

  1. Kan tänka mig att många direkt tänker på att sticka med garn. Eftersom jag inte är så ”handarbetsmässig” så var det inte just det som först kom upp i mina tankar.
   Stockholm har haft så fint väder denna vecka. Bara att tacka och ta emot. Hoppas solen snart når även till dig i Wales.
   Månens stadier påverkar mig inte alls men jag vet att fler gör det.
   Är man på Smögen är det färska räkor som gäller. Och denna räkmacka var verkligen god.
   Önskar dig en fin midsommar.

  1. Denna träbåt med sina röda segel som seglar in i slussen här sticker verkligen ut. Stockholm 01 sticker både upp och ut och spännande sedan att testa deras takrestaurang. Vi har ju följt bygget och det är roligt att se hur våning på våning kommer till.

 11. Helt underbara tolkningar av en quinna som också sticker ut, som ovanligt fiffig och smart!Träbåtar kan jag dregla länge över, o inte gör det röda seglet saken sämre. Höga byggen får mig att jubla på samma sätt, kanske min höjdskräck som sätter in. Hojen påminner om en Harley Davidson men är ju väldigt smäcker och vacker i formen, Porschar har jag ingen känsla för, men här i mina trakter skulle den nog sticka ut bland alla gamla Volvobilar…
  Trevlig midsommar och kram från pörtet

  1. Tack! Ja, det blev lite utanför asken. Och kanske sticker jag också ut…Lite ibland.
   Och en träbåt med röda tygsegel som seglar in i slussen, ja den sticker ut. Båten har heller ingen motor, vilket också sticker ut i sig. Hojen tror jag är ett hemmabygge men insåg att man nog måste ha långa armar för att nå fram.
   Porschen var i en modell jag aldrig sett så den stack ut den också –
   Önskar dig också en fin midsommar och hoppas inte mygg och knott är alltför pigga.
   Kram

 12. Heisann, flotte bilder og gode idéer til ukas tema, noe for enhver smak av kjøretøy blant annet.
  Flott farvespill i kranene og bygningen som stikker opp i himmelen!

  1. Tusen takk! Ordet sticka kan vara ås mycket men eftersom handarbete inte är så mycket för mig kom jag att tänka på andra saker. Saker som kan sticka ut eller upp.
   Ha det gott och trevlig midsommar.

 13. Jag gillar ditt utstickande inlägg och segelbåten med det röda seglet är helt underbar! Motorcykeln är rätt cool också men tyvärr har jag inte MC-körkort så jag kan sticka iväg på en sådan :-). Trevlig midsommar!

  1. Tack! Visst är segelbåten med de röda seglen läcker! Den sticker verkligen ut där den seglar in genom kanalen och vidare in i slussen. Någon motor har den inte. Vad gäller MCn känns det som om det är ett hemmabygge, hittade ingte märke på den. Inser också att man nog måste ha långa armar för att kunna sitta på sadeln och nå fram till styret. Men visst stack den också ut.
   önskar dig också en trevlig midsommar.

 14. Det sticker upp många byggkranar runt Stockholm och du fick en fin bild i röda toner med globen i bakgrunden som också är lite röd.

  1. Jadå, visst är det många byggnationer på gång i Stockholm just nu. Och vi följer med nöje hur skyskrapan på andra sidan kanalen växer dag för dag.Och Globen tittar på.

 15. Här kan man sticka iväg med bil, MC och olika flytetyg. Skulle vara skönt att komma ut och lufta sig lite efter allt hemmasittandet. Lyftkranen avstår jag från, har inte lust att sticka till väders!
  Bra tolkning och fina bilder! Kul att de är dagsfärska!
  Ha det gott!

  1. Tack! Visst kan man det. Och fr egen del blev det till att sticka till Kungsträdgården och se på körsbärsblommorna.
   Ha det gott du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *