Skyltar Stockholm

Spaningar på stan – Veckans tema i skyltsöndag

Söndag igen! Och dags för ännu en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. I denna veckas skyltning har det pågått spaningar på stan. (I Stockholm)

Att sommaren pågår för fullt märks, termometern visar runt +30 grader.  Och varuhuset NK påminner extra om detta.

Spaningar på stan

har jag ägnat mig åt lite sporadiskt i veckan. Värmen har helt  klart begränsat mig från längre promenader men några kortare varianter i skuggan har det blivit. Med inbyggda”pitstop”.

på spaning efter rätt utgång. En pil på Östermalms tunnelbanestopp visar vägen. På tunnelbanestationen Östermalms torg (tror jag )  eller kanske Stadion…visar denna pigga pil vägen. Jodå, det finns fler pilar och fler vägar så här var spaningen enkel.

Utökade spaningar på Södermalm. Ett antal poliser har fattat intresse för denna röda goding till bil.

På Söder blev det utökade spaningar och polisen ryckte ut. En lamborghini intresserade flera förbipasserande. Mig också.

Och det är inte bara på land som polisen tar sig en titt.  Fortkörning i kanalen kanske?

Sjöpolisen tar sig en titt.

Skyltar kan se olika ut och denna skyltdocka står utanför restaurang “Nyfiken Gul” här vid Årstaviken, Mälaren och visar vägen in.

 

Södermalms restaurang, café och barutbud är stort och skyltar kan se olika ut. Ibland är det inte helt enkelt att förstå att det är en restaurangskylt man ser.

Att detta, något rostiga fortskaffningsmedel, signalerade att här är  en restaurang var inte det första jag tänkte på.

Men när jag såg en bensinpump med ett budskap på ena sidan – “Öl, vin & stans godaste pizza” började jag ana…

Andra sidan av pumpen var mer vanlig. Men den kändes inte direkt modern.

Här på Wollmar Xykullsgatan på Söder ligger “Rost Bistro & Mekotek”. Enligt hemsidan är detta en lekplats för “nördar” som brinner för att byggga och förädla motorcyklar. Mekplatser finns och verktyg kan lånas.

Och om man nu inte vill besöka något etablissemang så kan man ta med sig en stol  och slå sig ner utanför porten. Detta par hittade jag på Söder och här kan man hitta mycket.

Södermalm i sig erbjuder många fina promenader, ofta med utsikt över vattnet, och att ta sig upp till Mariaberget och Monteliusvägen rekommenderas .Vacker utsikt och fin miljö ingår.

 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

35 svar på ”Spaningar på stan – Veckans tema i skyltsöndag”

 1. Vilken annorlunda restaurang där 🙂
  Och dom som sitter där ute på gatan verkar ha anammat den spanska stilen, eller Medelhavsstilen. Här flyttar ju folk ut och umgås på gatorna när den varma årstiden attackerar 🙂 Ser väldigt mysigt och familjärt ut.

  Härlig skyltning!
  Ha en fin söndag 🙂

  1. Lite mer vanligt och en dos ovanligt piggar upp. Och detta par på gatan utanför sitt hus med egna stolar hade det behagligt.
   Önskar er också en fin söndag. Vi är idag till havs. Härligt!

 2. Sista bilden är ju för härlig!
  Känns lite som att den symboliserar den här sommaren. Folk är mätta på sol och värmen tar på krafterna, bra då att ha med sig sin stol och kunna slå sig ner i skuggan när behöver vila.

  1. Jag tycker också om den bilden. Lite så här ser det ut nu här hemma på Söder. Men jag önskar lite svalare väder nu och regn. Många skogsbränder i Sverige och väldigt torrt. Men en fin sommar är det.

 3. Fint innlegg med mange varierte bilder.
  Ønsker deg ein fin søndag i varmen.
  Det er nifst med alle skogbrannane denne sommaren, både i ditt og mitt land.
  Alle vil nok håpe på regn no.
  klem

  1. Tack! Vi har flytt stockholm denna söndag och är i Roslagen, en bit norr om Stockholm och vid havet. Varmt är det. Illa med alla skogsbränder så jag hoppas snat på regn.
   Kram och trevlig söndag.

 4. Trevligt med spaning på stan! Man kan hitta mycket intressant då 🙂 Och den där bilen var verkligen tjusig!
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Visst är det och förutsättningarna är goda. Och bilen! Riktigt häftig. Önskar er en fin söndag. Stor kram?

  2. Visst är det! Och det finns mycket att spana på. Bilen var verkligen urläcker. Önskar er en fin söndag. Stor kram??

 5. Vilka härliga och annorlunda skyltar du hittade när du rörde dig i huvudstaden! Mopeden, eller vad det är, var verkligen annorlunda och jag hade inte heller förväntat mig en restaurang där. Möjligen en cykelverkstad…

  Kram och ha en härlig söndag!

  1. Tack!Här på Söder finns mycket och man blir ofta överraskad . Restaurang Rost erbjuder dock mekande med motorcyklar och mopeder.
   Önskar dig också en fin söndag. Kram!

 6. Ja nu är det varmt så man får tagga ner lite! Idag har vi mulet, blåst och inte så värst varmt. Njuter, men värmen över 30 ska komma tillbaka. Man ser inget slut på den här värmeböljan! Kram

  1. Här är det klart nertaggat. Värmen tar på krafterna så orken är inte på topp. Är i Roslagen över helgen så sjöluften gör det hela lite bättre. Men varmt är det..
   Kram!

 7. Trevligt att följa med på din vandring, samtidigt blir jag ledsen.
  Jag har ju bott på Söder i många år. Har haft vänner där, visserligen på Söder Mälarstrand, och Hornsgatan, men ändå. Jag har vandrat en hel del på Söder och i de trakter som du visar, men, jag känner inte igen mig här på dina bilder. Har det förändrats så mycket eller kanske det bara är så enkelt att det är för många år sedan som jag vandrade där.
  Reklamen på NK är väl förstås ny, men pilen, varför har jag inte sett den förut. Östermalmstorg som jag har besökt, eller åkt förbi ett antal gånger.
  Skyltdockan också helt ny för mig. Men däremot en Lamborghini har jag sett och beundrat, också röda. Sjöpolisen slapp jag bli stoppad av då jag på 80-talet åkte alldeles för fort i en kompis motorbåt ut ur Stockholm.
  Gamla bensinpumpar tycker jag också om att fota. Härlig motorcykel men lite rostig liksom “semester hela juli”.
  Härlig “skyltsöndagsbilder” av en duktig fotograf.
  Trevlig söndagseftermiddag.
  Kram!

  1. Vad roligt att du tyckte om mins skyltande bilder. Mycket på Söder är sig likt och en hel del är förändrat. Stadsdelen växer. Vad gäller pilen så kan det var att jag minns fel och att den finns på Stadions t-bana . Blir osäker nu. Jag vandrar ju ofta på Söder och det finns många gator och många är också som de var. Skyltdockan finns nere vid Årstavikenn strax efter Skanstullsbron. Vilken tur att du slapp bli stoppad av sjöpolisen. Turen var med dig.
   Önskar dig också en fin söbdag och det är så roligt att du går med mig här på Söder.
   Kram och trevlig söndag.

 8. Oj, här var det många kul bilder för mina intressen! Pilen, bilen, moppen, skyltdockan, bensinpumpen.
  Men bäst var sista bilden. Det talar sitt tydliga språk. Lite så som jag kan göra ibland. Sätter mig på soffan utanför porten och pustar lite eller så går jag till bersån, där får jag vara själv.
  Ja, det har verkligen varit varmt, men icke idag! Mulet och blåser. Men skönt med variation.
  Ha det så gott där ni nu än är!
  Skyltsöndagskram!

  1. Jadå! Jag har varit på spaning och mest i mina hemtrakter, på Söder. Och visst är paret, där utanför huset, läckert där de sitter i sina medhavda stolar.
   Skönt att du har lite svalare idag. stockholm håller värmegreppet och vi har begett oss norrut mot Roslagen och Ålands hav. Så härligt och luften är helt annan även om det varit +28 här idag.
   Stor kram!

 9. Men sitter det där paret mitt ute i gatan bland alla bilarna? Det ser nästan lite farligt ut även om bilen står parkerad! Så häftiga och många skyltar du funnit, men så är du ju också i skyltarnas huvudstad…
  Kul också med skyltdockan, men ser du vilka långa spiror hon har! Inte konstigt att våra skönhetsideal är helt åt fanders, ingen kan ha såna ben som börjar vid typ midjan…haha
  Tror jag skulle föredra tunnelbanestationerna om jag var i storstan. Där nere brukade man stå o småhuttra även när det var värmebölja! Kram

  1. Paret sitter på trottoaren men visst är det en del bilar runt dem. nu i värmen har jag rört mig långsamt när jag varit hemma och lite spaningar har det blivit. Roligt! Och det finns mycket nytt även för mig i stan. I sig är det inte så nytt kanske. Skyltdockan är gammal och lite av det där “Barbie” stuket med just benen vid midjan.
   Jag har testat t.banan också. Men det är meckigt nu med avstängda linjer och lite annat.
   Har idag flytt storstan och bytt den mot Ålands hav och Roslagen.
   kram och trevlig kväll.

 10. En av dina absolut bästa Skyltsöndagar, och det säger inte så lite;-) Här fick du verkligen ihop världens “ballaste mix”:-)
  Det första jag tänkte på när jag “Summer in the city” är låten med Lovin’ Spoonful, vilket såklart avslöjar att man är aningen äldre;-) Lambon, undrar om polisen kollade nå’t speciellt där, typ om den var stulen.
  Haket med den bästa skyltningen ever är helt klart den med motorcykeln och den gamla “kultiga” bensinpumpen. Älskar sådant, där man återvinner gammalt “skrot” och gör nåt annorlunda av.
  Å paret som sitter mitt på gatan bakom Volvon – hur sydeuropeiskt är inte det. Love it:-)
  Som sagt, en helt underbar skyltning. Tusen tack för den och länken:-)

  1. Jag var själv nöjd med mixen idag. Och spaningar var dte som gällde.
   Vad gäller “lambon” så saknade den en reg.skylt som kollades upp. Men den fanns inne i bilen. Tänkte också på låten “Summer in the City” Vi är ju samma årgång liksom…
   Detta “hak” had ejag inte sett tidigare men visst är det häftigt. Ska titta in här i augusti när de öppnar igen och återkommer.
   Visst är paret på gatan avspända- Smygfotade här.

 11. Tänk om min kompis såg en mc hänga sådär föresten… han har en massa såna där… han frågar alltid om jag sett ett styre?

  1. Jag ska besöka denna pub/bistro när de öppnar i höst- Tror det är många MC entusiaster där.

 12. Vilken härliga blandning av skyltar! Och som sagt, den sista bilden med paret sittandes ute är underbar!
  Ja, man gör inte många knop nu i värmen…men på en båt är det skönt att vara! Hoppas du haft en bra dag!
  Kram och godnatt!

  1. Tack! Ja, vi har också varit på en båt idag och till havs. Jätteskönt! Men vi valde Grisslehamn – Eckerö och bor kvar i Grisslehamn över natten. Jättetrevligt.
   Förstår att ni haft dte bra.
   Kram och natti från Roslagen.

 13. Vilka ovanliga skyltar du hittar.
  Värmen är verkligen intensiv just nu, känns som att vara i södra Europa. Riktigt härligt sommarväder men jag är också sparsmakad med promenader i denna hetta.

  Må väl! Och njut av måndagen.
  Kram

  1. Jag har inte gett mig ut på några längre vandringar utan har spanat där jag just varit och helst i skuggan. Och kul att se vad man hittar. Varmt är det så skuggan och havet får ge svalka
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram!

 14. Vilken otroligt härlig skyltning du bjuder på! WOW! Sista bilden med paret utanför sin port … så osvenskt på något sätt, men så totalt underbart!
  Kram

  1. Tack! Här får det oftast bli stadsspaningar och i skuggan i långsam takt i värmen. Och visst är paret utanför porten, på egna stolar, tämligen osvensk. Men skönt i värmen. Kram och trevlig måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *