Skyltar

Somrig skyltning i veckans ”skyltsöndag”

Söndag igen! Och dags för ännu en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri.  Sommar är det och skön sådan, så det blir   en somrig skytning idag.

I Vaxholm är det ganska vanligt på de små gatorna att vändplats saknas. Bra att upplysa om det så bilisten slipper backa.

Somrig skyltning

När vi var på ”njutflykt” till Vaxholm häromdagen fanns det en hel del ”skyltar” av skilda slag” och bl.a såg jag att färjan här som går över till Vaxholms kastell är en linfärja. Och vad är då en linfärja. Färjan används för person och fordonstrafik över vatten där avståndet är kort.  Färjan styrs av en eller två linor/kraftiga stålvajrar som ligger i vattnet mellan de två färjelägena och är uppspända i betomgfundament mellan färjelägena. Färjans motor arbetar sig åt ena eller andra hållet med hjälp av linan och har inget roder som styr. Fördelen med dessa linfärjor är att de minskar koldioxidutsläppet genom att bränsle sparas.

Linfärjan mellan Vaxholm och kastellet. Sträckan över sundet här är ca 100 meter.

En somrig dag i Vaxholm.Fint att det inte är tillåtet med allmän biltrafik genom flera av de små gatorna i Vaxholm.

Vatten och båtar hör sommaren till för min del och jag har gott om båda just där jag bor.

Visst känns denna soldrivna båt somring. En liten uthyrningsbåt som drivs av solpaneler. Tystgående är den och tar sig smidigt fram på sina två skrov.

Andra föredrar en gummibåt med en ganska stark motor. Går snabbare förstås- om man nu har bråttom.

Många passagerarbåtar, chartrade båtar, passerar dagligen i kanalen hos oss.

En närmare titt på passagerarna på fördäck. Verkar vara en ”herrkryssning”.

Lite läskande i dessa varm dagar – glass och svalkande dryck .

På varuhuset NK kan men ”designa” sin egen Magnumglass för 50 kr.  Och här var det kö.

 

Alldeles nedanför oss på kajen ligger ”Thaiboat” en thailändsk restaurang på vattnet och där det finns en sandstrand att slå sig ner på med något läskande i glasen.

Olika matsalar finns både ute och inne och den thailändska maten som serveras är verkligen god och miljön klart avslappnad.

Sandstranden på Thaiboat och det finns vindskydd också. Mysigt att sitta här i kvällssolen.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

24 svar på ”Somrig skyltning i veckans ”skyltsöndag””

 1. Härlig sommarkskyltning! Bäst tycker nog jag att dom hade lyckats som målat sitt hus så det matchade ”fordonstrafik förbjuden”-skylten 😉

  Ha en fin söndag!

  1. Tack! Ja, sommaren här hemma gillas ock särskilt i detta vackra väder. Visst var det snyggt gjort med hus och skylt ton i ton. Mycket jobb där med färgerna.
   Önskar dig också en bra söndag och god bättring.

 2. Verkligen vackra hus på Vaxholm. Och bra att inte allmän biltrafik är tillåten. Thaiboat verkar vara ett trevligt ställe 🙂
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. Vaxholm är det alltid trevligt att komma till och även båtturen dit är fin. Och visst är det skönt att en del av stan är bilfri. Bäst, tycker jag, för vår del, är att ta sig hit med båt.
   Trevlig söndag!
   Stor kram!

 3. Jag har bara varit på Vaxholm en gång, men det är så himla fint där! Jag förstår att ni tar en tur dit lite då och då! Härliga sommarbilder! Kramar

  1. Tack!Det är trevligt att ta en tur ut här i skärgården, men som bohuslän är det ju inte. Men ”man tager vad man haver”. Och en fin tur blev det. Kram och trevlig söndag.

 4. Magnumglass för 50 kr! Jisses! På skylten står det ”Make sure you ask your pleasure maker about the special toppings of the day”. Vad i hela friden är en pleasure maker? Står det på visitkortet?

  1. I detta fall avsågs de som serverade glassarna som ”pleasuer maker”. Kansk en ny titel till den redan så amerikaniserade svenska språket. TRor jag ska anamma titeln på ett visitkort. Men det kan ju missförstås…

 5. En riktig sommarskyltning! Härligt!
  Önskar dig en fin söndagskväll! – och hoppas du mår lite bättre!
  Kram

  1. Tack och tack! Är det nu fin, svensk sommar får en passa på att ta den till vara. Och skönt, tycker jag, att det nu ett par dagar varit ”lagom varmt”. Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 6. Verkligen ett somrigt och otroligt fint bidrag till Skyltsöndag! Du fångade verkligen Vaxholm i ett nötskal. Bra gjort! Solarbåten är ny för i år, jätte kul. Synd bara att man har ett tak över huvudet;-)
  Att designa sin egen Magnum är ju en riktigt rolig idé. Glassen som visas ser ut som huvuden på skyltdockor.
  Skylten på griffeltavlan är en höjdare – love it!
  Åsså den härligt somriga och så läckra, färgglada Thaibåten framför din dörr. Under sommaren behöver du verkligen inte åka på semester.
  Tusen tack för en härlig skyltning. Stort tack för länken också:-)

  1. Tack! Ja, är det nu sommar som pågår så ansluter jag mig gärna även skyltmässigt. Solarbåtarna har jag sett i flera upplagor nu och i olika storlekar, men jag tror taket behövs för att få till energin. Mig skulle den ju passa bra eftersom jag inte ska vara i solen. Spännandde om man kan få till en liknande båt utan tak.
   På NK var det lång kö till dessa ”egen designade” glassar. Jag nöjde mig med att titta denna gång. Thaiboat är en färgklick som piggar upp och kul att zooma in vilka som är där.
   Just nu är jag ganska nöjd med att ha semester hemma. Och variationen är tämligen inbyggd.

  1. Tack.Kön till dessa glassar som såldes på NK var lång men jag tyckte det var i dyraste laget med 50 kr. Men någon gång ska jag testa.Populära var de.
   Kram!

 7. Solarbåten var riktigt kul, vi går ju mot förnyelsens tider… då kan det bli så här opraktiskt, någonstans måste drivkraften in i maskinen. En underbar skyltning från stora staden och dess närhet ? Thaibåten måste jag allt ta ett besök på någon gång ?

  1. Tack! Vad gäller solarbåtarna tror jag e är tämlien nya i år för just uthyrning. Och de finns i lite olika storlekar. Men det vill ju till att de laddar och att solen finns eller funnits framme. Thaiboat piggar upp kajen och ligger ju här hela året.

 8. Vad intressant! Det där med linfärja kände jag inte alls till.

  Härliga bilder från Thaiboat. Det ser så mysigt ut men jag har ännu inte varit där.

  Önskar dig en fin nåndag. Själv sitter jag på Gotlandsfärjan. 🙂

  Stor kram

  1. Jag hade heller inte sett ”linfärjan” innan. Tror den är ny. Kommer du till Stockholm kanske vi jan göra ett besök på Thaiboat. Riktigt fint där på kvällskvisten på stranden.
   Vad mysigt med Gotland! Här har du ju prickat i ”Almedaksveckan”.
   Ha det fint!
   Stor kram!

 9. Vilket somrigt och fint inlägg! Vaxholm är ju så vackert och trivsamt. Jag har faktiskt aldrig åkt över till Vaxholms fästning, det måste jag skriva upp på listan över vad att göra i närområdet. De där Magnumglassarna låter ovanligt dyra. Litet sugen blir jag att testa, å andra sidan finns ju mängder med olika Magnumsorter redan som det är, och efter att ha testat alla (tror jag), är Magnus mandel fortfarande favoriten 🙂 Nu väntar storhandling för att fylla upp kyl och skafferi igen efter resan i Frankrike. Ha en fin dag, om än blåsig!

  1. Tack! Ja, Vaxholm är för oss lite av sommar och har varit så för mig i sådär en 60 år. Återkommer gärna hit. En tur med linfärjan över till kasyellet är trevligt.
   Visst är det dyrt med 50 kr för en Magnumglass även om man får bestämma ”topping”. Dock var kön hit lång inne på NK. Jag gillar också mandelvarianten. Men mäktiga är dessa glassar.
   Välkomna hem igen! Förstår att det är storhandling på dagens schema. Ha det gott.

  1. Bra idé! Ska ämna in det förslaget nästa gång jag passerar. Men med vilken ”topping”…Ja, förutom mandel.

 10. Bra att du tar så många härliga bilder ,-)))
  Du får alltid till dig med dessa bilder som ska passa givet ord, Den lilla båten som drivs med solpaneler var ju jättefin.
  Fina bilder ,-)
  Ha det gott
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Jag har gärna kameran med och då blir det en del bilder som jag tar. Visst är den lilla solpanelsdrivna båten fin. DEn är för uthyrning och finns också i större modeller. Har dock inte tetat själv att hyra en.
   Stor kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *