Foto

Action -Är ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Action – är veckans ord att fritt tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar/tolkningar och alla är välkomna att vara med.

Action vid starten av havskappseglingstävlingen Gotland runt. Full fart. Startskottet har gått för  för havskappseglingen Gotland runt. (ÅF Offshore race, som det numer heter) Här är det de mindre båtarna som passerar.  Ser båtarna på ca 150 meters avstånd.

Ordet action

ett substantiv som finns med i SAOL, Svenska Akademiens ordlista. Jag var tveksam till om det fanns med så  för att bli helt övertygad slog jag upp det. Vad är då action? Jo, ett engelskt/amerikanskt ord som svenskan anammat och som står för spänning, fart och fläkt. Alltså en händelse som sker snabbt.

Apropå snabbt. Igår förmiddags var vi på plats nere vid ”masthamnen”, den plats i Stockholm där de stora kryssningsfartygen lägger till, för att se båtarna i havskappseglingen Gotland runt passera några minuter efter straten innifrån stan.   Är vi hemma i Stockholm ser vi gärna detta snabba och fartfyllda skådespel.

Fram med zoomkameran –

– och visst är det action som gäller. God vind i seglen. Men-

-båtarna får kryssa (sick sacka sig fram ) för det blåser motvind. En viss utmaning eftersom det är många båtar och tämligen smalt i Stockholms inlopp.)

Polisen på  vattenscooter, med tända blåljus,  håller ställningarna tillsammans med en ”säkerthetsbåt” från tävlingsarrangörerna.

Även polisen visar lite action till sjöss. Här går det undan. Och smidigt att ta sig fram. Jag hade gärna hängt på. Ser att det finns en ledig plats…

Fart och fläkt tycker jag om och bilden nedan får bli ett exempel på det. (Bilden är från Kina och från en del av Kinesiska muren. Jodå, man kunde gå runt vattendraget också…)

 

Titta gärna in här för att läsa och se fler av veckans ”action” tolkningar.

38 svar på ”Action -Är ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Jadå! Full fart. Ja, även i sista bilden. Minns såväl när jag hoppade ut här. En härlig känsla att sväva i det blå-
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram!

 1. Heisann, fläkt var et nytt svensk ord for meg…. og jeg tror ikke vi må ha fart i Norge for å være i aksjon. Flere typer aksjoner går veldig sakte og trekker i langdrag som f.eks. innsamlingsaksjoner. av ymse slag. Og klarting som du så i mitt innlegg, tar jo også lang tid å gjennomføre, i alle fall med små føtter!

  Herlig med alle seilasene nå på sjøen, vi kunne også skimte et i det fjerne under horisonten…. Ønsker deg mange solrike dager fram til neste utfordring ;:OD)

  1. Orden har nog lite olika b”etydelse i våra språk Om jag på svenska säjer/skriver ”aktion” så är det mer en långsam händelse som du skriver. Men om jag använder ”action”, från engelskan, som nu finns med i Svenska Akademiens ordlista blir det en annan betydelse med mer fart. T.ex. en ”actionfilm” där det händer mycket och snabbt.
   Ha det gott du också.

  1. Tack!Turen här över vattnet minns jag fortfarande. Så fint och jag hann se mig omkring.

 2. Verkligen häftiga bilder på temat! Sista bilden är absolut den häftigaste! Jag som är höjdrädd skulle nog inte våga!
  Kram

  1. Tack! Lite varierad ”action”. Vad gällde sista bilden så kunde man också ta sig ner till fots och gå runt över en bro. Men jag svävade gärna här. Vackert och tyst var det. Och vi är ju alla olika. Du gör mycket annat som jag inte kan eller vågar. Fint att vi kan dela med oss.
   Kram!

 3. Du bjuder på en massa härliga actionbilder! Segelbåtar i full fart är så vackra att se på men komplicerade att framföra, speciellt när det är trångt och bökigt. De gör det verkligen bra! Vattenskoter ser rolig och lite enklare att handha men sista bilden tar nog priset. Jag beundrar ditt mod som kastade dig ut där!!

  1. Lite varierad action blev det. När vi är hemma i Stockholm ser vi gärna starten av Gotland runt och full fart brukar det vara. Nu fick de kryssa så det blev lite trångt här i Stockholms inlopp. Men fart var det.
   Jag hade gärna hängt med på vattenscootern, men fick inte frågan. Har testat tidigare..Men inte bakpå en polisvattenscooter-
   Sista bilden är minnesvärd. En häftig känsla att sväva här over vattnet. Och det var så tyst.

 4. Så härligt att få se segelbåtarna och en del av vad som finns runt tävlingen med säkerhetsbåt och poliser på vattenskoter. Det ser ut att gå snabbt där du glider fram på linan. ☺

  1. Är vi i Stockholm när det är dags för gotland Runt tittar vi gärna. Och roligt att se även vad som händer i ”kulisserna”.
   Ja, det gick fort här på linan men vackert var det. Och väldigt minnesvärt

  1. Tack! Ja, lite sommar blev det här. Och starten på Gotland Runt ser vi gärna. Full fart på båtarna. Jag minns fortfarande när jag seglade här i linan över vattnet. Så tyst och väldigt vackert.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.

 5. Så många segelbåtar som ska samsas på mindre område, det har blåst så mycket idag ,-)
  Men tryggt verkar det vara, polis på vattenscooter känns ju mycket tryggare.
  Sen tycker jag du är modig som hänger i luften! ,-) Men du verkar vara modig vad jag har förstått av allt du gör ,-)
  Härliga bilder!
  Ha det jättefint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Tur var att båtarna startade i olika omgångar annars hade det blivit än mer trångt. Nu fick de ju dessutom Kryssa fram efetrsom det blåste motvind. Ibland kan jag våga göra saker – men jag har också en del rädslor. Men jag tränar på att bli av med dem genom att ibland utsätta mig för dem. Tar en i taget. S¨jag åfr hålla på ett tag.
   Ha det bra du också.
   Kram!

 6. Du lyckas då alltid att ta pinfärska bilder till de olika teman. Suveränt jobbat. Det hade till och med varit en röd tråd om det inte varit för sista bilden som är himla rolig den också. Alltid kul att visa att man själv också är i action;-) Ett toppen bidrag!

  1. Tack! Ja, alla bilder utom den sista är helt nytagna. Och en del action av skilda slag blev det. Vad gäller sista bilden så minns jag tydligt händelsen. Vi hade gått en dryg mil på kinesiska muren, på ett ganska orört ställe, och detta var slutet. Skönt att hoppa ut och sväva ner. Tyst och vackert. Men man kunde också gå ner om man inter ville sväva.(Fanns en bro en bit bort.)
   Just nu är det ju inte så mycket ”action” på mig så jag kan just här titta lite bakåt i tiden.

  1. Tack! Ja, action i varierat utbud blev det. Och även jag var här med om lite action. Minnesvärt, vackert och roligt.
   Önskar er en fin tisdag.
   Kram!

 7. Åh va härligt trodde det var en film inspelning 😉 tuffing där 🙂 spännande action är kul o ger en lite adrenalin kick 😉 kram

  1. Nej, ingen filminspelning! Men ändå minnesvärt. En skön känsla att flyga här över vattnet i de vackra omgivningarna på den kineiska landsbygden. (Man kunde gå runt om man inte ville ”flyga”.)
   Kram!

 8. Haha, du är ju för härlig. Och inte ett dugg rädd är du heller för att prova på lite action 🙂
  Stor kram

  1. Nej, då! Jag testar gärna. bilden med mig i luften har några år på nacken, men jag skulle gärna göra om det. En skön känsla att sväva där.
   Stor kram!

 9. Otroligt att segelbåtarna kan ligga så nära varandra utan att stöta ihop. Fina vattenbilder sen fick du ju med action med dig själv också.

  1. Båtarna fock ju kryssa och trångt var det här strax efter start. Men de lyckades fint med att ligga nära men inte stöta ihop. Lånvarig träning kan jag anta.
   Och lite action på mig fick det ju också bli. Inte bara bakom kameran.

  1. Visst är det! Men för närvarande är det dåligt med ”action” hos mig. Vilar mig i form. Men jag lagrar energi.
   Kram!

 10. Av alla actionställen man kan tänka sig är nog en regatta på sjön min absoluta favorit! Minns hur rädd jag i början var i vår lilla segelbåt när det blåste och båten lade sig på sniskan. Jag satt och höll krampaktigt i mig övertygad om att min sista stund var kommen och försökte med min kroppsvikt (inte helt oäven) kompensera lutningen på båten) En syn för gudarna jag lovar! Men vattenskotern skulle också duga, i alla fall att lifta med. Här är det så lite action som möjligt så just nu har jag ingen aning om hur jag ska fixa detta tema. Men man kanske kan göra som du, försöka finna andra som ordnar med action! Kram

  1. Att segla har vi också gjort en del och visst tar det tid innan man blir bekväm med lutningen. Men å andra sidan om det blåser och man har vind i seglen så gungar dte ju inte. Känner lite igen mig i din beskrivning. Vatttenscooter har jag testat ett par gånger och undan går det. Men här såg inte polisen ut att vilja ta mig med.
   Och att hitta andra eller annat som är aktion i eller med lyckas du säkert med. Bliknka verkar väldigt fartfylld.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *