London Skyltar

Brokig skyltsöndagsmix från London

Söndag igen! Och söndag innebär också en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med fri tolkning. I en brokig skyltning återvänder jag  till London, en resa jag gjorde i början av april tillsammans med döttrarna och barnbarnet Max. En jätterolig resa med fina upplevelser. En resa jag kommer att ha med mig livet ut och på olika sätt

Brokig miljö i London men så trevligt. En broking blandning av skyltar och fastnade särskilt här  för huset.

Brokig blandning

London är en stad där intrycken omfamnar en och även om många kommer samtidigt så är det viss turordning. Kanske kännetecknande för London. Man väntar på sin tur. Månne intrycken ha gjort det också. I alla fall stundtals.

Bussar som stannar när man vinkar på dem vid hållplatsen. Numer hoppar man inte av och på i farten som jag var med om på 90-talet. Viss spänning var det men olyckor skedde försås också.

Döttrarna och Max på gång…Mycket att titta på här i SoHo där vi bodde.

Bostadshus, hotell, barer, restauranger och butiker och människor på väg.

Carnaby Street, en gågata i området SoHo. här finns fortfarande många butiker och gatan hade sina glansdagar på 1960- talet och förknippas ofta med “Swinging London”. Carnaby Street  var inte bara en gata utan något som verkligen framhöll det nya och moderna. Det var här i området musiker, modeller, konstnärer och fotografer höll till.

Carnaby Street finns kvar men har inte längre kvar sin forna glans.

Matrelaterat

Förutom alla sina pubar så kan ju London ståta med en brokig samlig av restauranger/matställen och där världens alla kök finns represtenterade. Utbudet är enormt. För vår del blev det inte direkt frukost på Tiffany´s men skylten fanns utanför dörren till vårt Londonboende. Filmen kom 1961 och är ju en klasssiker.

 

Något vi såg i många restaurangers fönster var att det längst ner kunde sitta en lite grön notis om hur mathygienen var. Vem som testat hygienen såg jag inte. Men idén köper jag gärna. (Gillade extra det jag såg i Peking där man hade kameror i köket så att gästerna kunde se hur matlagning, disk och annat gick till.)

Här ombeds man att låte bli att slicka på fönstret och i stället komma in och smaka. God idé och tuydlig uppmaning.

“Livet är en kombination av magi och pasta” – kan så vara. Men i nästa budskap väljer jag att tolka ordet “man” som människa. “Människan som kan dominera ett Londonmiddagsbord kan också dominera världen”. Lite övermod kanske…Men bra att matmässigt sikta högt. Just den brittiska maten kan vara i behov av yttre influenser.

Brokigt budskap på Londonrestaurng

Utanför en pub fanns denna uppmaning. Men jag antog den inte.  (Ät, sov, drick gin och upprepa)

 

 

Fler ”söndagsskyltare finns här!  Titta gärna in!

24 svar på ”Brokig skyltsöndagsmix från London”

 1. Härliga bilder!
  Carnaby Street besökte jag 1967 med min mamma och köpte en klänning där, så fin var den. Underbara minnen.
  Sedan var jag där i början av 2000-talet, men det var verkligen inte detsamma.
  Önskar dej en skön söndag!

  1. Tack! Jag förstår att du kan le vid minnet av Carnaby Street 1967. Jag var också där då. Ingen klänning för min del men en rosa, patentstickad, kortärmad, polotröja. Nog det enda rosa jag haft. Men dessa var väldigt moderna just då.
   Nejdå, inte alls detsamma nu. Tur är väl det. Men trevligt med en titt här. Vi bodde 10 minuter därifrån.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 2. Vilken härlig skyltning från London! Carnaby Street har verkligen tappat. Nu var det inte en gata som gjorde intryck men när jag tågluffade så var den verkligen het! Ja, tiderna förändras och annat blir mer attraktivt men så är det nog i många städer.

  Kram och ha en härlig söndag! Hoppas ni har lika fint väder som vi har 😀

  1. Tack! Ja, Carnaby Street är inte som det en gång var. Men mycket annat har ju kommit i stället. Men jag blev lite nostaligsk här. På 60- talet var den ju verkligen i ropet minns jag- Vet att jag handlade en rosa, kortärmad, patentstickad polotröja här 1967. DEhade då ännu inte kommit till Sverige. Nog enda gången jag haft rosa.
   Strålande sol här också och just nu +23 i skuggan på terrassen. Middag här ute i kväll.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Visst är filmen “bra! Lite kult över den. Har också sett dne många gånger och även läst boken den är baserad på.
   Och visst är “please don´t lick the window ” bra! Jag hade inte en tanke just på det…

 3. Det blev en riktigt fin berättelse av dina skyltar. Intressant, det där, hur tankarna flyger i fantasin. Jag har ju aldrig varit i London men man kan ju resa i bilder.
  Tack för rundturen!
  Stor skyltsöndagskram!

  1. Tackar! Ja tankarna fladdrar åt olika håll. Och jag är ju många gånger på väg på ett eller annat sätt. London är en väldigt trevlig stad och här finns mycket av det mesta.
   Trevligt att du hängde med oss.
   Stor kram!

 4. Älskar brokiga, roliga och inte minst kreativa skyltar från de mest skilda miljöer. Alltså huset är ju helt suveränt – love it! Skylten på Carnaby Street minns jag från 1970-2000-talet. Den har några decennier på nacken och lär hänga där ett bra tag till antar jag.
  Skylten med att inte slicka på fönstret är otroligt fyndig och fräck!
  Om det hade stått “vin” i stället för “gin” på skylten så hade jag nog hängt på. Nej, skojar bara;-)

  En underbar skyltkavalkad som jag verkligen tackar för, liksom för länken:-)

  1. Visst är huset läckert! Och roliga skyltar från olika miljöer och helst kreativa gillas här också. Ibland är de mer kreativa än annars…
   Carnaby street besökte jag först gången 1967 och då var ju detta ett cultområde. Fler besök har dte blivit här.
   Fastnade helt klart för skylten att inte slicka på fönstret. Visst är den fyndig. Gin gillar jag så den v
   passade mig men å andra sidan gillar jag vin också.
   Nu får jag satsa på spanska skyltar.

 5. Kommer ihåg hur man fick hoppa av bussen i farten ,-))
  Härlig foton och skyltning ,-)
  Att folk slickar på glaset?!
  Bra ide att som i Peking visa hur maten och disken hanteras!
  Uppmaningen med Gin hade jag också tackat nej till ,-))
  Vilket hus första bilden är det färger? Ser läckert ut alla fall.
  Förstår att den resan till London med döttrar och Max kommer att finnas kvar för alltid hos er alla 4 .
  Ha det fortsatt fint
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Tack! Första bildens hus är färger. HUset är målat så här. Och visst fastnade mina ögon på det. Nej, jag tror inte folk slickar på glaset – DEt var nog mer ett reklamtrick. Men ganska kul. Jag tycket att Pekings idé med kameror i köket och disken är bra för då ser man hur maten tillreds och hur det diskas.
   Londonresan med max och döttrarna blev så lyckad och jag är jätteglad för det.Ett fint minne och en härlig upplevelse.
   Ha det bar du också.
   Stor kram!

 6. Vilka härliga skyltar från London! Husfasaden var ju sååå cool! Å så skylten med att inte slicka på fönstret, haha!!
  Jag undrar så om jag sett kultfilmen “Breakfast at Tiffany´s? Vill se den i alla fall!
  Må så gott, gonattkram 🙂

  1. Tack! Ja, visst är husfasaden uppiggande! Och uppmainingen att inte slicka på fönstret var ju en bra PR grej om inte annat.
   Om du inte sett “Breakfast at Tiffany´s”” så se den. Verkligen kult. Bra musik också.
   Natti!
   Kram!

  1. Brokigt blev det. Och London är ju en trevlig stad som har mycket av det mesta.
   Önskar dig en fin Valborg!

 7. Många både tokiga och roliga skyltar 🙂 En gång hade jag en önskan att få åka till Carnaby Street – då fanns det aldrig pengar till det och nu känns det inte så aktuellt 🙂
  Haha … att inte slicka på fönstret – VEM vill slicka på ett smutsigt fönster? Ja, inte jag i alla fall 🙂
  Härlig skyltning Ditte!
  Kram

  1. Tack! Nej, venm skulle slicka på ett fönster. Men man hajar i alla fall till av reklamen.
   Jag var första gången på Carnavy Street 1967 och sen har det blivit några gånger. Men vid besöket i London passerade vi mest för nostalgins skull. INte mycket att se idag. Nu bodde vi ju bara 10 minuter härifrån och gick förbi…
   Kram och trevlig Valborgsmässoafton.

 8. Haha, att slicka på fönstret tror jag nog jag avstår ifrån. Men jag hade gärna gått in och provsmakat på riktigt 🙂
  Stor kram

  1. Reklamen om att inte slicka på fönstret gjorde ju att man tittade en extra gång. Bra reklam! Men det fanns en hel del godsaker inne i butiken.
   Stor kram!

 9. Härliga bilder ifrån Londonresan. Jag längtar dit då jag ser dom. Tack för den här turen.
  Dom röda bussarna och röda telefonkioskerna, kommer jag ihåg.
  Läste om dina planerade turer i Sverige i sommar. Låter mycket trevligt och intressant. Så duktig du är som guidar så där, förstår att det är en upplevelse att följa med på dessa turer.
  Trevlig helg och hoppas att du har det bra och mår bra.
  Varm kram!

  1. Tack själv för att du ville följa med. Så bra med Blogglandia och de turer man kan göra.
   London är en trevlig stad och det var så fint att nu komma tillbaka hit med döttrar och Max.
   Vad gäller sommarens planer och resor ska det bli jätteroligt och jag ser fram emot alla resor. Får tänka extra på dig när jag tar mig an Höga kusten i juli.
   Just nu mår jag bra och hoppas det består. Men jag ska idag påbörja en behandling mot mina solskador så jag vet vad som väntar.
   Önskar dig en fin helg.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *