Spanien Torrevieja

Torrevieja! Vad gör man där?

Jag får då och då frågor om vad man kan hitta på att göra i Torrevieja och svaren skiftar förstås. Vem är det som vill ha något att göra? Vilka intressen finns och är barn eller tonåringar med? För oss som pendlar hit vilket vi gör ungefär en gång i månaden (utom sommartid)  är långpromenader och cykelturer, ofta längs havet, stående dagliga inslag. Att avnjuta en dryck och några goda tapas  är annat som hör till det dagliga innehållet och särskilt när vädret inbjuder till långa sittningar på uteserveringar där det ofta blir spontana möten med vänner.   Är det regn, vilket händer, och  möjligen lite kyligare, finns det även gott om tapasbarer och restauranger där man kan sitta inomhus och kura och vänta på bättre tider.

Att göra ett besök på den lokala turistbyrån i Torrevieja för att se vad som är på gång och hämta material är både trevligt och givande. Även på bl.a  “torrevieja just nu”  och via “Aktiv i Torrevieja”   finns många förslag på vad man kan aktivera sig med om man vill.

Flera nordiska gratistidningar har också ofta förslag på aktivitetet och de  finns att hämta på olika platser runt om i Torrevieja bl.a. på Skandinaviska Gallerian med adress Calle La Loma nr 37-39 och söker man på internet, Skandinaviska tidningar så finns de där också.

Kanske vill man göra en utflykt i närområdet eller längre bort. Spanien har mycket att upptäcka och här finns mycket att se och i vissa fall kanske det är bekvämare med en busstur. Vi har provat båda dessa bolag, Viajes ROSA Tours och David´s Coachtrips S.L.  och  företagen erbjuder bra och trevliga dagsturer till städer i närheten som Alicante, Cartagena, Murcia,Lorca, Benidorm, Denia, Valencia m.fl. Vill man ta en längre tur och stanna borta ett par nättter går det turer till bl.a. Madrid, Granada, Cordoba, Barcelona och Toledo och då ingår hotell, resa och ibland också en del måltider.  (Även resor där man besöker flera städer finns med i utbudet. )

Segwayturer kan tas längs Costa Blanca, dit Torrevieja hör, men tyvärr ännu  inte i Torrevieja. Däremot kan man enkelt ta sig ut till ön Tabarca.

Att ta en båttur ut till ön Tabarca tar drygt en timme och är väldigt trevligt. Både båtturen och besöket på ön. Små stränder finns runt den lilla ön och kristallklart vatten som erbjuder bra snorkling och fina bad samt många restauranger och små butiker. Båtar avgår dagligen på morgonen från hamnen i Torrevieja och är tillbaka på kvällen.  En tur hit ut rekommenderas verkligen under våren eller tidig höst eftersom det under juli och augusti är väldigt många turister som tar sig hit och både ön och den mysiga byn kommer då inte till sin rätt. Några få, mycket små, hotell finns på ön och nu i vår öppnar ett nytillskott,  Hotel Islaplana.   En tur till Tabarca blir det ett par gånger per år för vår del och nu ska vi även prova att övernatta där.  Vill man ha en kortare båttur, ca 30 minuter, går det bra att ta sig till orten Santa Pola några mil norr om Torrrevieja. Men då ska man ta sig dit också. En fördel är att båtturerna mellan Tabarca och Santa Pola går oftare.

“Tapasrundor” kan man förstås gå närsom i en stad som har tapasresaturanger i varje gathörn men ett par gånger pm året ordnas det mer organiserade sådana och där det också är en tävling mellan restaurangerna om vilken som har bäst tapas. Men det är inte ännu.  Snart kommer en annan mat/vin/runda, La Cazuelica y el vino  (länken visar restaurangerna som är med) och där 17 restauranger i Torrevieja med närområde deltar.  Denna runda pågår mellan den 9/2 och 12/2 och här kostar en “gryta” 2 euro och en dryck 1.50 euro. Bra tillfälle att prova restauranger och olika grytor. Ser klart fram emot detta.

När man tycker mat är gott så är det en fördel att röra på sig och även det erbjuds i grupp om om man vill. “Rutas Ecoturísticas”, ekopromenader, (anmäl här genom länken) går mellan maj och september två gånger i månaden så man får komplettetera med egna rundor. I juli och augusti promeneras det varje tisdag, kvällstid, mellan 20.30 och midnatt. (Svalare då)

 

Kanske vill man ha lite musik och danskultur  mellan varven och då finns ett stort utbud att finna  här på Torreviejas kultursida.

Och man behöver ju inte alls göra något hela tiden utan det räcker så bra med att njuta vid havet och bida sin tid   med fina vänner  i solen. För att prata, skratta och äta en god tapas är ju så trevligt.

Vi slår oss då och då gärna ner på tapasbaren Lizarran vi strandpromenaden, goda och fräscha tapas och ett “bra spanläge”.  Här tillsammans med Christel, Pär, Partik och Ami.

 

 

26 svar på ”Torrevieja! Vad gör man där?”

 1. Alltid bra med tips och idéer om vad man kan hitta på! Och de där bussturerna verkar lockande!
  Tack för en trevlig eftermiddag igår 🙂
  Kram

  1. Tack själv! Jättetrevligt att ses och så gott det var. Den där camembertosten var suverän.
   Bussturerna tycker vi är väldigt bra och det är smidigt att komma fram och tillbaka och inte bry sog om parkering eller annat.
   Men bland är det ju skönt att vara helt fri också och då är ju bil toppen och även de lokala bussarna.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Bor man i Torrevieija eller Benidorm för den delen har man aldrig tråkigt! Det är det bästa med Costa Blanca att utbudet av aktiviteter är så otroligt stort och varierat. Där finns liksom något för alla smaker. Måste dock säga att Torrevieija bjuder på betydligt fler “organiserade” mat- och dryckevents än Benidorm, vilket är otroligt roligt för er som bor där. Sedan finns ju många fler svenskar i Torrevieija också, så då träffar man ju på sina landsmän per automatik om man säger så. I Benidorm bor så gott som inga svenskar och man hittar även ytterst sällan svenska turister.
  Så fortsätt och njut nu:-)

  1. Helt rätt! Och Benidorms kvällsliv är ju outtömligt om man är sugen på det. Men det var förr. Var ju där mycket i slutet av 60 och början av 70 talet och då var dte ju Benidorm, Sitges, Ibiza och Palma som gällde så jag alternerade.
   Ja, det bor ganska många svenskar här men jag tror det är över 100 nationaliteter i området och här är ju inte engelsmän i majoritet som kanks i Benidorm. TRor olika länder hittat sina egna orter. Vi bor ju i ett spanskt område och det känns bra, men lite trist att min spanska inte kommit så långt som till iddagskonversationer. Men jag jobbar på det.
   Tror att när vi var i Benidorm så hörde vi baar några svenska röster och här är dte ju betydligt fler nere vid stramdpromenade men också väldigt många spanjorer och det gillas. Torrrevieja är ju en stad där många spanjorer jobbar och bor och sedan tillkommer alla som har sommarhus/lägenheter och de brukar komma till jul, påsk och i augusti. Och då är det trångt, milt sagt. Men sommartid är vi inte här.
   Vi njuter på och idag inte ett moln…

 3. Det låter som en tillvaro med aktiviteter helt i min smak! Dessutom är det milda klimatet en stor fördel. För även om vi ser vårtecken här så får vi vänta ett bra tag på uteserveringar och värme.

  Kram och ha en njutbar dag 😀

  1. Här finns lite av varje att tillgå så det är ju upp till var och en vad man känner för.
   För oss är ju detta en sommar/vinterstuga och kan ju jämföras med motsvarande hemma och där tar man det ju också lugnt med en bok då och då eller liknande. Bra att kunna välja. Och stranden är jag ju aldrig på.
   En fin dag har vi haft och inte ett moln….
   Kram och trevlig kväll.

 4. Visst finns det mycket att göra både här i stan och i närområdet. Även att ta dom vanliga långfärdsbussarna fungerar bra för oss, och vi stannar gärna en natt eller två på målen även om det funkar bra som en dagsutflykt. Skönt att kunna ta det lugnt och studera ställena mer noggrant om man säger så 🙂

  Sen ger såklart bilen en ännu större frihet och möjlighet att se sig omkring på dom mindre turistiska ställena 🙂

  1. Visst är långfärdsbussarna jättebra och enkelt att ta dem också. Perfekt att bo kvar och ha tid på sig. Vi har ju en del gånger tagit de bekväma turbussarna och det går väldigt smidigt och även med den kan man ju boka turer och stanna över natt.
   Bilen ger stor frihet och när vi behövt, vilket varit sällan, så har vi hyrt.
   Tåg fungerar också hyfsat men då måste man ju ta sig till Alicante först.
   Ni har ju sett er mycket om i trakterna och även i Spanien och vi är på gång.

 5. Jag läser och tänker att … ja så tänker jag – så mycket att utforska och vilka möjligheter det finnes att se och uppleva som bonus på livet.
  Du är bonus för mig du!
  Stor kram!

  1. Då gör vi sammaledes! Men just nu på olika platser och vi delar med varandra. Det kan inte bli så mycket bättre.
   Tack för att du finns!
   Stor kram!

 6. Japp, genom de olika spanienbloggarna, så har jag fått en god uppfattning om livet där på spanska solkusten.
  Det är nästan så att jag kunde åka ner och känna att jag mötte vänner direkt. Ni har ju en god sammanhållning och klimatet, det är ju så lockande.
  Tack för alla tips, jag reser i fantasin!
  Kram ?

  1. Visst är det fint att även resa i fantasin. Jag gör ofta det och ibland blir resorna också av i verkligheten.
   Om du ko hit skulle du definitivt känna att du mötte vänner för de flesta av oss har träffats just genom våra bloggar.
   Klimatet är skönt och det är fint att kunna ha dessa ljusa dagar och nu är ju solen åter på plats. Idag inte ett moln.
   Stor kram och många tankar.

 7. Det verkar inte vara någon brist på saker att göra hos er. Här hemma har jag svårt att få dagens timmar att räcka till. Tiden flyger fram med en otrolig fart. Veckorna består mest av måndagar och fredagar känns det som. Men det är nog för att jag har det så bra och roligt. Igår firade vi maken som gick i pension. En ny fas i livet. Ska bli spännande att se vad han kommer att göra nu.
  Kram

  1. Här finns mycket att göra om man vill och det räcker bra med att inte göra något särslilt heller. Och visst går tiden fort och så även som pensionär. Funderar ofta på hur en hann med när det var jobb och barn hemma. Vet att när jga jobbade tyckte jag också det bara fanns nåndagar och fredagar men idag tycker jag det finns onsdagar också.
   Visst går tiden fort när man har roligt och det låter trevligt att ha firat maken som gått i pension. Nya faser är trevligt. Och brist på sysselsättning åfr han nog inte.
   Måste berätta att den aubergineplanta jag fick av dig och som jag tog till Spanien nu är i blom.
   Och i höstas skördage jag fyra frukter.
   Kram från ett soligt Torrevieja.

 8. Fördelen med att kunna “pendla” lite är ju just att man kan välja på ett annat vis jämfört med många som åker på semester och ska “upptäcka så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt”. Risken finns att det där att bara vara försvinner lite i hanteringen.

  1. Jag har slutat att upptäcka och uppleva så mycket som möjligt på kort tid. Jag samlar inte längre på detta,
   men har ibland gjort det förr. Numer är det mer en “djupkänsla” jag vill ha, men även den ser ju olika ut hos oss.

 9. God morgon …ja vi åker ju alla på sem av olika anledningar vissa vill ha massa att göra vissa inte men att ha alternativ är ju ett plus så klart 🙂 jag vill bara göra ingenting 😉 ha en solig dag kram <3

  1. Visst är vi olika men mnga som kommer hit stannar länge och ibland flera månader och då är de trevligt med lite variation och kanske just nu när det inte direkt är strand eller badväder. Sommartid orkar man dagtid inte göra s mycket .
   Jag växlar helst mellan att vara aktiv och inte alls göra så mycket. Men det gör jag ju hemma i Stockholm också. Och tiden har jag ju som pensionär.
   Kram och trevlig torsdag.

 10. Var man än är så är det bara fantasin som sätter gränser. Jag tror att det finns otroligt mycket att öra i Torre. Bara vara är också helt suveränt! Kram

  1. Visst är det så! Och fantasi var vi väl båda.
   Vi har heller inga problem med att bara vara, inte alls. Men många har frågat efter vad man kan göra så då blev det en förslagslista.
   Hoppas att du kan “vara lite” för mig också i Chackpong.
   Kram!

 11. Måste börja med att skriva att jag gillar skarpt ditt bloggnamn och flygplanet. Perfekt tänkt. 🙂
  Nu har jag gått igenom alla inlägg på denna nya blogg. Vilken underbar variation. Här finns verkligen något för ALLA.
  Underhållande text. Några bilder som är så bra att de borde finnas på vykort. Blev först rädd när jag såg plastslangarna till din näsa.
  Februarikram Bosse

  1. Tack, Bosse! Ja, nu blev det äntligen ett bloggplattformsbyte
   och det trots att jag har svårt att få med mig allt från blogg.se. Förhoppningsvis ligger inläggen kvar där för att flytta alla kommer inte att vara möjligt. TRor det måste ske manuellt eller med hjälp av en programmerare.
   Oj, att du läst alla inlägg här. Bra gjort!Och tack för ditt beröm och uppmuntran. några foton är jag väldigt nöjd med och jag tränar frtfarande med den nya kameran. Roligt att prova sig fram.
   Nej, plastslangarna var “om, utifall att” den höga höjden där på tghet i Tibet, över 5000 meter skulle ställa till det. Men vi klarade oss bra och tåget rusar ju inte uppför höjderna.
   Stor kram och jag hoppas du och de dina har det bra.

 12. Så härliga tips på tapas arrangemang, vandringar, båtturer och kulturella inslag. Kommer jag till Torrevejja så vill jag göra dessa båtturer. Såklart vill jag även träffa dig, Ami och Ama som jag har kontakt med via bloggen=) Det finns ett visst utbyte. Jag har bara kört förbi Alicante och hälsat på vänner som bor drygt en halvtimme från Alicante. Så vi får parera in vid ett tillfälle. Då vill jag även se Valencia=). Tack för alla dina tips. Ha en bra dag Ditte. Kram

  1. Tänk så roligt om vi kunde ses vid tillfälle! Verkligen! Ama och Ami stöter vi ju på nu och då, stan är inte så stor. I alla fall inte när man ofta promenerar längs havet.
   Valencia är det länge sedan jag besökte så vi har också tänkt oss ett besök dit vid tllfälle. Men man behöver nog ett par daar på sig för att ta in allt.
   Här i Torrevieja finns en hel del att göra men mycket är ju trevligare om det är varmt och sol. Många har frågat mig om vad man kan göra så därför kom en del förslag och det finns ju ännu mycket mer.
   Önskar dig också en fin dag och det vpre jätteroligt att ses.
   Kram!

 13. Härligt inlägg! Ja det finns alltid något på gång här nere i och runt omkring Torre!
  Det bästa är ju att man kan själv kan välja vad man vill göra eller så kan man bara ta det lugnt.
  Härligt att vara nere igen!
  Ha det så bra!
  Kram!

  1. Tack! Visst finns det att göra om man vill och sedan bestämmer man ju själv i vilken utsträckning man vill göra saker. Eller inte göra något alls.
   Förstår att det känns bra att vara tillbaka.
   Ha det bra!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *