Stockholm Utflykter

Sommarens och veckans skörd

Tankar

Augusti, den sista sommarmånaden börjar gå mot sitt slut, bara att konstatera. Lite vemodigt är det och jag har börjat fundera över sommarens skörd och hur jag kan ta den till vara.  Känns lite mer greppbart att fundera över veckans skörd.

Det känns på något sätt som om sommaren försvann med väl hög hastighet. Jag brukar tycka så. För min del har det både varit en rolig och omväxlande sommar och där flera resor inom Sverige, både jobbrelaterade och privata, har funnits med.  Även den spanska somarstugan hann få ett besök i juni och det innan värmen blev för påtaglig. Stockholm i sig och med omgivningar har berikat dagar och kvällar och så har även barnbarn, döttrar och vänner gjort. Så visst är jag nöjd med min sommar. Och jag tycker också att där jag varit så har vädret och jag kommit bra överens.

Höstens planer har börjat forma til sig, men eftersom vi är tämligen spontana så är bara riktlinjerna dragna. Jag vet att en del resjobb väntar och det ser jag som vänligt fram emot.  Tiden i övrigt är vår, vi tillhör ju de som har 52 veckors semester. Och även om tiden ibland känns alltför kort och det är mycket jag vill fylla den med, så finns den. Just nu i alla fall.  Sedan vill det till att prioritera och skynda långsamt – för jäkta vill jag inte.

Veckans skörd

Veckan som varit har fyllts av diverse trevligheter och ännu återstår ett par dagar att fylla på med. I lördags åt vi middag på balkongen och satt ute länge och såg på när förberedelserna inför Midnattsloppet på Söder gjordes. Drygt 40 000 anmälningar till det milslånga loppet var gjorda men hur många som kom till start vet jag inte. Många var det i alla fall som passerade på kajen hos oss och jag gick ner för att heja.

Inga nummerlappar numer så det är svårt att känna igen någon man känner som springer.

Här kommer en jag känner springandes, Linda Pers, och hon visste att jag skulle stå just här. Jätteroligt att ses en snabbis.

– En kryssning till Åland med Birka Paradise blev en fin minisemester. Alltid njutbart med en båttur och att passera genom Stockholms skärgård och över Ålands hav. Särskilt i fint väder.

– Ett par middagar intogs på balkongen i fin kvällssol.

Rosendahls trädgårdar och en långpromenad på Djurgården blev det också i veckan.

Veckans skörd, Rosendals trädgårdarFina sensommarblomster. (Kan plockas och sedan betalar en för vikten…Jag nöjde mig med att titta)

Luktärter med vattendropparna kvar. Så vackra!

Det blev även “veckans fångst”, en jättegod fisk och skaldjursgryta (en favorit) på Urban Deli i Sickla i går kväll tillsammans med dotter Helen. Verkligen jättemysigt!

Jättegod fisk och skaldjursgryta på U.D.

 

I morgon, lördag, är det Parkteaterns föreställning, “Vegas i Vitan” där Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Bergström hyllar Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis. Jag hoppas på bra väder, åtminstone inte ösregn, och ser fram emot  en fin sensommarkväll.

 

 

 

24 svar på ”Sommarens och veckans skörd”

 1. Fisk- och skaldjursgrytan får mig att bli hungrigare än vad jag är! Ser ju så himla smarrig ut 🙂

  Sommar…. Ja, den går alltid för fort, eller egentligen är det tiden överhuvudtaget som rusar fram alldeles för fort. Det gäller att njuta av varje sekund.

  Intressant inlägg och tankar om skörd som får mig att fundera över vad jag kan skörda från min sommar….

  Ha det fint! Och njut av helgen 🙂
  Kram Christina

  1. Denna fiskgryta variant är verkligen god och med mängder av skaldjur.

   Visst går sommaren fort och en får ligga i för att hinna med. Den känns så lång men sedan ökar den takten. Vill till att ta den till vara.
   Tanken på att skörda sommarminnen tar jag med mig vidare och kul om du också skördar din sommar.
   Kram och trevlig helg.

 2. men va roligt även om du inte kunde urskilja dem som sprang 🙂 ja sensommar är det inte här idag 34gr såå skönt men blåsigt så röd flagg men vi badade ändå i kanten 🙂 fin kväll kram

  1. Ser att ni och stora delar av Europa har det väldigt varmt. Men jag väntar ett tag till med att åka till Spanien och “sommarstugan”, vill inte ha det så varmt. NJuter av den svenska sensommaren och tar till vara dagarna så bra jag kan.
   Önskar er fina dagar.
   Kram!

 3. Vilken skördevecka.
  Det känns i luften att sommaren lider mot sitt slut. Jag passar på att njuta ett par veckor innan jag far hem till Bangkok.

  1. Ja, här har det skördats och på olika sätt.
   Fint att du hinner njuta mer av Sverige innan du beger dig österut igen.

 4. Vilken trevlig och omväxlande vecka på alla vis! Tycker att du han med så mycket men ändå utan stress. Precis som det ska vara. Själv har jag mest harvat i gruvan men i morgon blir det lite trevligheter.

  Kram och god kväll!

  1. Det har varit en bra vecka, men det känns att sommaren är på väg mot sitt slut. Jag minns ju “jobbharven” trots att den ligger några år tillbaka. Men det var bra då också.
   Nu är en annan tid och jag försöker ta hand om den. Och kanske den om mig.
   Önskar dig de bästa trevligheter i morgon.
   Kram!

 5. Du har legat i rejält ser jag;-) Bra att du bevakade Midnattsloppet så att jag fick lära mig att nummerlappar är ett minne blott. Synd, precis som du säger om man ska heja på någon man känner. Å alla har samma tröjor – iofs i min favo färg orange, men då blir det ju ännu svårare att urskilja deltagarna.
  Ängen med sensommarblommor är helt underbar – ett vykort faktiskt.

  Annars tycker jag nog att den här sommaren var en stor besvikelse. Klara soliga dagar utan moln kan man räkna på en hand tycker jag och varmt var det ju verkligen inte. Sydeuropa som har haft den varmaste sommaren på bra mycket länge borde ha delat med sig till oss nordbor;-)

  1. Jadå, jag har legat i rejält och lite smolk har jag haft i bägaren med ett besök på SÖS, hudklinik. Så för min del är det väl bra att solen har lyst en del med sin frånvaro. Men jag har tittat och noterat att vi ätt ute på balkongen fler gånger denna sommar än vad som vi ansåg vara acceptabelt förrra sommaren under samma period. Kvällarna har ibland varit fina . Så varmt har det ju inte varit men jag är nöjd ändå. Ska ju inte vara i solen så för min del har det varit helt ok. Men det känns trots dte som om sommaren kom bort.
   Jag väntar ju med att åka till Spanien, har lite annat kroppsligt att ägna mig åt. Men i mitten september bär det nog av. Och senare i höst väntar Kina på oss.
   Visst är det trist att nummerlapparna är borta på MIdnattsloppet för man ser ju inte vilka som kommer. Nu är det digitala sådana. Men de syns ju inte.
   Nu laddar jag för en helg med hyfsat väder och Vitan i morgon kväll.

 6. Nu är vi tillbaka i vår “Torre”, börjar jobba på måndag. Resan ner var härlig med många intressanta stopp.
  Jag skulle gärna vilja vara med och lyssna på Vegas, njut! Kramar från Torreblanca

  1. Oj, redan tillbaka! Ja, jag vet ju att du har jobb som väntar. Kan tänka mig att ni hade en fin resa ner.
   Jag lyssnar och tittar för dig också i kväll. Blir nog en fin afton för det är strålande sol i Stockholm och jag har bett den stanna kvar.
   Många kramar fån oss till er.

 7. Visst gick sommaren fort. Man undrar alltid vad som hände. Det känns lite vemodigt. Men samtidigt kanske man inte skulle uppskatta den lika mycket om den var här jämt?

  Fint att du har många ljumma dagar och kvällar kvar att njuta av i vackra Stockholm inpå hösten. Och balkongen är ju både en oas och första parkett för underhållning!

  Önskar dig en fin helg med en varm kram!

  1. Nej, sommar hela året vill jag inte alls ha. Just årstiderna och de tydliga skiftningarna tycker jag om. Än så länge passar jag på att njuta av både vackra dagar och kvällar hemma i Stockholm och vist är balkongen lite som att sitta på “första parkett”.
   I kväll blir det dock Vitabergsparken. Har stämt träff med lite “Vegas”,FRank, Sammy Davis JR och Dean Martin. SEr fram emot en härlig kväll.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 8. Tankar ja… du hinner med så mycket fint, och så trevligt för dig, fortsätt så 🙂 Jag ser på termometern att sommaren börjar dala, idag ska jag gå ut i varje fall klippa gräset som växt på… Härliga bilder du bjuder oss på 🙂

  1. Tack! Ibland blir det mycket, men jag tycker om att göra roliga saker så länge jag kan och jag trivs med det.
   Här får jag nog ägna mig åt att klippa lite i balkongväxterna och kanske köpa några nya mer höstlika.
   Önskar dig en fin helg!

 9. Tack för en tänkvärd sommarkrönika och som vanligt många fina foton. Löparna blir extra färgglada i orange. Härligt att du har många saker att se fram emot under hösten. Korta och längre resor. Arbetsrelaterade. Spontana och väl genomtänkta. Gillade inte att läsa om smolk.
  Helgkram Bosse Medmänniska

  1. Tack för att du läste!
   Smolk i bägaren/kroppen kommer åd och då och en får förhålla sig till det. Att tänka positivt och se möjligheter hjälper en bra bit på vägen.
   Visst finns det mycket att se fram emot i höst, men jag njuter också av det där jag har här hemma i vardagen, här och nu.
   Strålande sol i Stockholm idag och jag ser fråm emot en musikkväll i Vitabergsparken tillsammans med grabbarna Dean, Frank och Sammy Davis JR. Kanske lite picknick därtill. Rapport kommer.
   Kram från Ditte och extra tack för omtanken.

 10. En riktigt härlig vecka … och även om tiden går fort så finns det mycket att minnas och mycket att se fram emot! Härliga färgsprakande bilder!
  Önskar dig en fin lördag och att ni slipper regn i kväll!
  Kram

  1. God förmiddag! Strålande sol i huvudstaden idag och det fins vädret ska hålla i sig utöver kvällen så jag ser fram emot “Vegas” i kväll i Vitabergsparken.
   Önskar dig också en fin lördag. Kanske blir det lite svampletande?
   Kram!

 11. Hola! Ja den här veckan har det känts som att hösten är i antågande. Kyligare luft – hade premiär för långärmad klänning igår på jobbet. ?

  Vi tänkte också gå till Vitan ikväll om vädret är ok! Kanske ses vi? ?

  Kram! ❤️

  1. Lite höstkänsla är det allt och mina jeans åkte på. De har haft rast hela sommaren. Men än är det lite kvar av sommaren i augusti.
   Fint ävder idag så hoppas detta håller i sig i kväll. Hoppas vi ses i Vitan.
   Kram!

 12. Visst är det lite trist när sommaren går mot sitt slut. Men ni har ju möjlighet att få den här nere när ni vill 🙂
  Ha en trevlig kväll och hoppas det blir bra väder!
  Stor kram

  1. Visst förlänger vi sommaren i Spanien och för mig är det bara bra att det inte är så hett när jag kommer.
   Srålande sol i Stockholm idag så jag hoppas på en härlig kväll med bra “Vegasunderhållning” i Vitabergsparken.
   Stor kram och trevlig lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *