Spanien Torrevieja

Sommaren pågar fortfarande

Sommaren pågår fortfarande även om mörkret nu i Torrevieja lägger sig lite tidigare kväll för kväll. Olika promenader/cykelturer blir det under dagen, ofta längs havet. Korsord på terrassen, nedladdade “sommarprogram” att lyssna på, böcker att läsa, träning av spanska och lite kineiska, träffa vänner- ja lite av varje fyller lätt en dag.  En del utflykter  blir det också och även här i stan finns en del att göra.

Ja, vi gör väl här ungefär detsamma man gör eller inte gör i en vanlig sommarstuga. Skillnaden är inte så stor annat än det mer vädermässiga. Nog så viktigt. Och i den hetaste värmen som kan råda under sommaren är vi ju inte här.  Då känns det betydligt bättre, i mitt tycke,  i det svalare Sverige.

Vi varvar

För vår del varvar vi gärna med att äta hemma och “ute”.  Ibland blir det en rejäl restauranglunch och då lite lättare hemma till kvällen.  Andra dagar blir det en lättlunch hemma och restaurangbesök, gärna med vänner, på kvällen. Eftersom vi ofta är här i  flera veckor lagas en del mat hemma när lusten och andan faller på, vilket den gör i alla fall några gånger i veckan. Om inte finns det alltid kallskuret att tillgå och är det varmt behövs inte direkt så mycket lagad mat heller.  Och att botanisera bland alla fräscha råvaror i butiker och saluhallen gör vi gärna. Marknaden har visserligen flyttat och just nu har det känts väl varmt att gå dit, men när det är svalare är det alltid roligt att handla där också-

Helt oavsett var maten intagits är det kvällstid  fint att ta en promenad, ofta blir det längs havet, och det är lätt att bli sittandes i den ljumma kvällen på något av alla de “pitstop” som finns. Folklivet pågår hela tiden.  Men vill en hellre sitta i stillhet på en egen bänk går det lika bra. Valfriheten finns i fråga om det mesta och möjligheterna är många.

NJutbar sommarkväll i TorreviejaGårdagkvällens utsikt från vårt “pitstop” och lugnet har lagt sig Palya del Cura.

Folklivet pågår längs Torreviejas fins strandpromenad. Sommaren dröjer sig kvar.r. Lite mer rörelse längs Paseon, Strandpromenaden.

Fint med en egen havsnära bänk att filosofera på.

34 svar på ”Sommaren pågar fortfarande”

 1. Visst är det härligt att promenera ner på paseon på kvällarna när det blivit lite svalare och sätta sig någonstans och ta något eller bara studera folklivet.
  Önskar er en fin eftermiddag och kväll.
  Stor kram!

  1. Verkligen och här kan en gå långt…Och trevligt att slå sig ner någonstans är det också. Folklivet pågår ständigt.
   Trevlig kväll.
   Stor kram!

 2. Det går inte att förneka att de där fotona är så njutbara. <3 Du har det bra som kan välja och det unnar jag dig att få fortsätta med i många år till. Härligt att kunna ta dagen som den kommer. Variera med aktiviteter och matställen. Njuta av livet och av varandra.
  Kram Bosse

  1. Vosst har vi det bra här och dte har vi hemma i Stockholm också. Stockholm är ju “min stad”. Men det är fint att ha “sommarstugan” här och kunna pendla efter tycke och smak. Och att ta dagen som den komme rhar jag blivit riktigt bra på.Men lite fart får det allt vara,
   Kram i sena kvällen.

 3. Får jag lov att vara avundsjuk? Ja, det får jag, säger jag bestämt 😉
  Härliga rofyllda bilder. Jag kunde gärna sitta på bänken och filosofera där.
  Jag hade tränat elvissånger i bussen och var förberedd, men ack, så slog förkylningen till. Folk var förkylda på bussen. Den jag delade rum med, reseledaren, m.fl. Så det gick inte att värja sig.
  Jag har precis tagit en varm toddy, få se om det hjälper, annars har jag tagit de vanliga kurerna.

  Må så gott i lagoma värmen! Stor kram!

  1. Absolut! Vi har dte bar här och det har vi hemma också. Men där pågår inte direkt sommaren nu. Här är det behagligt och skönt nu med att öfrlänga den. Omkring +26 dagtid och ett par grader lägre nu i kväll passar mig prefekt. PÅ dessa bänkar, i skuggan, sitter jag ofta och har ibland en bok med mig. Verkligen rofyllt nu när högsäsongen är över.

   Ttist med din förkylning och när du nu var så väl förberedd. Mne inget att göra något åt. Hoppas du snart är pigg igen.

   Kram i sena kvällen från terrassen.

 4. Det är fantastiskt att kunna byta miljö och ha sommar fast hösten kryper allt närmare. Finfina kvällsbilder. Jag kan nästan känna den ljumma vinden i mitt ansikte och på benen. Kram och fortsätt njut

  1. Visst är det bra att byta miljö och på så sätt förlänga sommaren ett tag till. Och för mig är det extra bra här nu när det inte är alltför varmt eller alltför mycket sol.
   Skickar lite sol och värme til dig.
   kram!

 5. Vilka bilder! Så vackra! Det går i blått.
  Ser att du fyller din dag med både det ena och andra. Det är bra. Ombyte förnöjer och håller kroppen och huvudet alerta.
  Sommar fortfarande, ja ni kanske har sommar nästan jämt där i Spanien.
  Här har det börjat att kännas som om hösten är på ingång. Lite gula och röda löv och småkyligt i luften. En morgon var det bara 3 plusgrader, men i morse var det 12 grader varmt.
  Må bra och sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Stort tack! Jadå, mycket hos mig går ju i blått. Jag försöker variera dagarna men det blir i lugn takt. Och att hålla i gång både kropp och knopp känns bara bra.
   Sommare pågår ett tag till, men nu är det i mitt tycke mer behaglig värme. Vill ju inte ha alltför hett…Och kvällarna är verkligen ljumma.
   Hösten hemma är också fin färgmässigt och jag hinner nog med lite av den också.

   Önskar att du ska känna dig piggare och att din ork blir bättre.
   Många tankar.
   kram!

 6. Visst är det härligare här nu än under den värsta sommartiden med alltför höga temperaturer och lite väl mycket folk överallt 🙂
  Men Torrevieja är faktiskt perfekt året om 🙂
  Ha en skön lördagskväll!

  1. Jadå! Här är bra hela året, men just sommaren undviker jag här- Tål inte värmen längre så bra och Sverige är extrafint sommartid.
   Önkskar er också en fin kväll.

 7. Vi gör precis som ni när vi är i Benidorm. Vid närmare eftertanke gör vi så här hemma också, fast inte i så fint klimat såklart;-) NJUT!!!

  1. Visst är det trevligt att varva uteätandet med hemmaätandet och det är något vi också ögr hemma. Dock blir det mer av det här. Ofta går vi ut och äter lunch hemma och sen blir det lite tilltugg till kvällen. Middag ute på lokal äter vi nog mer sällan hemma, kansk ene gång i veckan.
   Vi njuter på och har haft en helkväll på stan i kväll. Så mysigt! Och nu sent i kväll är det fortfarande + 24 på terrassen. Njutbart!

 8. Hola! Härligt med en pågående sommar! Den har dessvärre lämnat Estocolmo. Tog en långprommis med maken idag men fick gå hem och värma oss en stund innan vi begav oss till Hornstull för att besöka en god väns nyöppnade restaurang. Tinar nu upp i soffan!
  Kram till dig och Señor B! ❤️

  1. Jadå, sommaren pågår och nu är det för mig bra väder. Alltså inte alltför varmt. Sitter nu på terrassen efter en utekväll på stan och det är fortfarande +24. Behagligt.
   Skickar genast lite värme.
   Kul med ett besök vid Hornstull och en nyöppnad restaurang. Vill förstås vis tillfälle höra mer….
   Senor B hälsar varmt till er båda.
   Kram!

 9. Så underbart att kunna vistas just där denna tid på året. Kan tänka mig att det är precis lagom varmt och mycket färre turister. Det låter också som ett perfekt koncept att varva utemåltider med något enklare eller lagt hemma.
  Så vill jag också ha det i framtiden! Tack för turen på ditt “lantställe”.

  Stor kram!

  1. Vi pendlar ju och det är en bra “deal” och just nu är det skönt att förlänga sommaren ett tag till. Jag är ju också förtjust i Stockholm och även att besöka andra resmål och vill ju göra det också. Men jag har slagit mig lite till ro. (Något jag ska ändra på…)
   Och att när vi är så länge laga lite mat/ordna mat hemma äär bara trevligt för jag kan också tröttna lite på “utematen” även om myckte är bra.
   Kul att du hängde med till stugan.
   Kram!

 10. Gillar verkligen Torrevieja. Har varit där både på sommar, höst och vår men bäst är det nog om kvällarna. Dessa ljumma kvällar vid havet. Jag ska också ha en sommarstuga där när jag blir stor 😉
  Idag har vi varit på Stockholmsmässan och lyssnat på föredrag om att köpa bostad i Spanien.
  Ett steg närmare drömmen….
  Kram Linda

  1. Jag vet ju att du varit här en del, men vi har då missat varandra. Men snart så korsas kanske våra vägar. Vi trivs bra här och som du förstått var det mest en slump att vi hamnade just här. DEt var inte direkt planerat och vi had einte heller varit här tidigare än i juli 2013. Men sedan septembet 2013 har vi ju pendlat.
   Kul med Stockholmsmässan och blir det aktuellt för er så har jag väninnan Preciosa här som kan det mesta. Vet att hon gärna hjälper till. Och roligt att drömma är det. Helt klart.
   Völkomna hit igen!
   kram!

  1. Tack! Jadå, vi tar det med ro och skönt att njuta av en förlängd sommar och nu med en för mig “lagom värme”.
   Trevlig söndag!
   Kram!

 11. Ett behagligt liv ni lever.
  Bilderna är fina och det känns fridfullt.
  Hösten vid Medelhavet är en trevlig tid, tyvärr är jag nu för tiden inte där vid den mer lugna årstiden

  1. Ja, hösten här tycker jag mycket om. Och det är så mycket lugnare. Men lite höst hinner vi fåg få hemma också. Och det räcker.
   Kan förstå att dina tankar ibland nu på hösten går till ert italienska paradis. Men en kan inte vara överallt. Jag kan tänka mig att Bangkok nu är ganska fuktigt, men en behagligare period är väl så småningom på ingång.

 12. Härligt att sommaren fortfarande pågår! Här är det definitivt höst nu. Vi lagar oftast mat hemma, men igår blev det (rejäl!) lunch ute så få blev det bara lite soppa på kvällen 😉

  1. Dett är skönt att förlänga sommaren och nu är det lagom varmt här för mig dagtid och det är lättare att få skugga. Solen står lägre.
   Hösten hemma hinner vi nog med lite grann, men den senare delan av den hopppar jag gärna över.
   Visst blir det så att vi äter ute oftare här än hemma men det är ju också en prisfråga. Stockholmspriserna till kvällen rusar lätt i höjden. Så visst blir det att mest äta egenlagad mat när vi är hemma.

 13. Kvällar är det något speciellt med … havskvällar i synnerhet även om jag har få av dem här 🙂
  Bänkfilosofi inräknat!
  Livets variationer att närvara i tänker jag om Torrevieja och Stockholm.
  Stor kram Dittevän!

  1. Dessa ljumma kvällar vid havet är njutbara och jag delar gärna med mig. Det vet du.Och du har mycket annat vackert runt dig.
   Livets variation uppskattar jag.
   Stor kram!

 14. Härligt att titta på dina kvällsbilder! Nu längtar jag verkligen till de ljumma kvällarna …..
  Fredagen tillbringade jag i Sthlm och avnjöt på kvällen Weeping Willows på Grönan med dottern, härligt!
  Till veckan B&B i Gbg, men sen så…….

  1. Vad trevligt med WW- de är alltid bra. Och likaså ett besök i Stockholm förstås.
   Roligt med bokmässan och jag ser fram emot en rapport. Ja, det drar ihop sig…

 15. Jag bara njuter när jag tittar på dina underbara bilder ,-)Det ser SÅ himla skönt ut, ni har det fantastiskt ,-)
  Så vackert det är…………
  Ja ingen dum plats att ha sommarstället på ,-)
  Tack för att du visar!
  H det fortsätt fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, detta är en bra plats för en sommarstuga, men vi är ju helst i Sverige under sommaren. Alltför hett här och alltför soligt för mig. Men nu är det njutbart. Bra att pendla och få lite av Sverige också för det tycker jag om.
   Önskar dig också det bästa.
   Kram!

 16. Det ser inte att gå någon nöd på er 😉 Värmen talar ju ett klarspråk 🙂 Fortsätt och njut nu 🙂 Härliga bilder som bevisar det…

  1. Vi har det fortsatt bra och fint att förlänga sommaren ett tag till. Lär nog hinnna med även den svenska hösten ett varv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *