Skyltar Torrevieja

Veckans skörd

Redan söndag!  Och det innebär också här på bloggen ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP  så fint förvaltar.  Och vare sig jag är hemma i Stockholm eller på resande fot så tittar jag efter skyltar. Veckans skörd är helt nyfångad och innehåller vissa spår av en tråd. Undrar om den framgår.

delar av veckans skörd i form av skyltar

Veckans skörd

Många byggen och gatuarbeten pågår i Torrevieja, precis som på andra platser. Och extra roligt är att en del av byggena varit vilande i många år, men nu fått ett uppsving. Alltså många husskelett håller på att ta form och det märks numer dagliga framsteg. Att en del gator grävs upp och trafiken dirigeras om hör till vanligheterna men som fotgängare eller cyklist är det tämligen lätt att ändå passera. Glädjande är att det finns skyddsföreskrifter men ibland verkar de snarare vara mer rekommendationer än påtvingat.

I veckan har vi gjort ett par cykelturer och det var tydliga p- skyltar som gällde. En parkering för blonda och en annan för lyckliga. Mitt val? Jo jag ställde mig i mitten.

Att parkera sitt eldrivna fordon i en parkeringsruta utanför matbutiken Consum känns inte direkt som en lugn läsmiljö. Men vem vet. Jag har inte testat.

På en tapasbar satt en kvinna bakom oss och packade upp sin alldeles nyinköpta bok. Extra roligt att se en bok av de svenska författarna Stieg Larsson och David Lagercrantz .

I veckans skörd ingår en svensk bok översatt till spanskaSvenskt så det förslår, men översatt till spanska. Roligt att se!

Att slå sig ner på Keeper bar, som ligger i början av Torreviejas strandpromenad, är att sitta på första parkett och se ett skådespel i många akter och med ständigt olika aktörer. (Detta är en av flera favoriter vi har, men deras bekväma soffor och stolar ger ett exra plus. Om man hittar några lediga förstås. Priset är kvällstid  ”över det billiga”, men fullt överkomligt.)

Keeper lördag kväll. Mysigt och mycket att titta på och roas av. 

Och så havet och ”mina bänkar” som sista reklaminslag för Torrevieja  i dagens skyltning. 

 

Fler söndagsskyltare finns här.

 

26 svar på ”Veckans skörd”

 1. Så roligt att kvinnan läste en ”svensk” bok 🙂
  Och visst är det trevligt att slå sig ner på någon av barerna längs paseon och njuta av folklivet!
  Stor kram

  1. Det var verkligen roligt att se den spanska kvinnan med en ”svensk bok”. Kunde inte låta bli att titta en extra gång.
   Trevliga barer är det gott om liksom det trevliga folklivet.
   Stor kram och trevlig kväll.

 2. Tråden är väl att ”parkera sig” vid någonting? Eller? 😉 Antingen det är P-rutor, pitstops eller bänkar vid havet.
  Tack dör dagens förnäma skyltning och här kommer en stor kram ?

  1. Tack! Och rätt tänkt där Gerd! Grattis!
   Nu har jag parkerat mig på terrassen i den ljumma tidiga kvällen.
   Stor kram!

 3. Vilken härlig och blandad skyltning som du bidrar med. Lagercrantz vägrar jag att läsa. Tycker det känns fel att skriva vidare på någon annans livsverk men många verkar uppskatta böckerna.

  Kram och god söndag!

  1. Tack! Jag har läst Stieg Larsons böcker och läste även den förra som Lagerkrantz skrev. Och jag kan tycka som du, men ville läsa den för att…
   Och den var rktigt bra och väldigt välskriven tycker jag. Men ett dilemma är det helt klart.
   Kram och trevlig söndagskväll.

 4. Hej Ditte!
  Ja jag har länge undrat varför mannen i sin promenadmoped ofta sitter och läser utanför Consum…Länge….
  Alltså det är ju en enorm trafik där normalt…
  Och skyltarna om blond och lycklig…där skulle jag inte alls kunna parkera 😀
  Lex har läst alla Millenium men den där kanske inte…
  Kram, hasta mañana! P ♥

  1. Jag har också sett den läsande mannen här fler gånger och det är ju inget rogyllt ställe han valt. Men kansk eär det actionböcker han läser.
   Och fart är det ju här på gatan.
   Det fanns flera andra skyltar också och tror några kunnat passa dig också.
   Den här mIlleniumboken tror jag är helt ny så kansk enågot att tipsa Lex om.
   Hasta manana.
   kram!

 5. Härligt med veckofärska skyltar, speciellt då dom även innehåller en gigantisk byggkran – helt klart en bonus:-)
  P-skyltarna är himla roliga. Då jag inte är blond hade jag bog fått parkera på Happy-platsen;-)

  Å kvällsbilderna – så himla fina.

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  PS. Den röd tråden hittar jag dock inte riktigt. Dom första fem skyltarna visar ju byggarbetsplatser och parkeringsskyltar, men sedan… DS.

  1. Tack! God afton! Gerd hade en fundering och det var att parkera. Så tänkte jag också. Kanske inte helt tydligt, men det mesta var parkerat. Och även byggkranen var parkerad och den är enorm.Tänkte på dig när jag såg den och bredvid finns ju en del skyltar.
   Och vid de två sista skyltarna var jag parkerad. Lite långsökt, men….
   Vad gäller P-skyltarna så var utbudet stort och varierat och du hade nog haft flera att välja bland. Tog bara med ett par exempel.

 6. Wow … vilken härlig skörd från veckans skyltjakt! Mycket att titta på och visst är det spännande hur någon kan koppla av och läsa i en sådan livlig miljö…
  Fina bilder och de två sista där vid Keeper och så vid havet är riktigt snygg – bra jobbat!
  Kram

  1. Stort tack! Denne mannen utanför consum sitter ofta här med en bok och det är inte direkt lugnt där. UNdrar varför han just väljer denna plats…
   Havet dras jag ju till och det är vackert både dag och sen kväll med sina skiftningar.
   Kram och trevlig fortsatt måndag.

 7. Tråden??? …kan vara att parkera och /eller att sätta sig och skyltnjuta 🙂
  Sista bilden är helt underbar!!
  Läste halva första boken av Lagerkratnz – vet inte varför men jag fann inte igen det stora nöjet jag hade av de Larssons … var nog inte helt med i hjärnan då – det glapppar ju ibland, att se denna andra Lagerkrantzboken här är gör mig lite nyfiken igen.
  Stor kram!

  1. Tråden är du helt inne på- att parkera. Här var det parkerat för fullt denna söndag.
   Roligt att se att svenska författare är översatta och läses utomlands. Har med nöje läst Stieg Larson och läste även Lagercrantz förra bok. Ville jämföra, men det är svårt. Vet dock att Lagercrantz böcker sålt väldigt bra utomlands i olika översättningar. Men Stieg Larsson är ju alltid Stieg Larsson.
   Stor kram”

 8. Men det var väl lätt att hitta tråden! Klar och tydligt parkerad i alla bilder. Jag hade ställt cykeln på tvären, ett hjul i vardera: är blond på överhåren men lyfter man så är det rätt mörkt numer och glad är jag oftast men just nu är jag lite trött.

  Visst är det kul att se svenska böcker som är översatta! Och jag gillar det foto du tog där, såg hon att du fotograferade henne?

  1. Bra att du hittade tråden! Och parkerad var den. Jag satte mig i mitten av p-rutorna så att fler kunde få plats. men att ställa sig på tvären hade också fungerat. Men nästa gång får det bli i andra rutor för det fanns många andra som också kunde passa.

   Visst är det roligt med svenska böcker som är översatta till andra språk. Och kvinnans bok var helt ny och började genast bläddra i den och läsa.
   Jag har en väldigt bra zoom på kameran så hon såg mig inte, men jag gillade också bilden.

 9. Härligt med dessa skyltsöndagar, vilken idérikedom! Den läsande mannen väntar nog på sin fru som handlar ….
  Keeper är ingen dålig P-plats ?!
  PS jag känner Stieg Larssons översättare.

  1. DEnne man utanför Consum sitter ofta här och länge. Men kanske storhandlar frun var dag. Man vet ju inte. Och så rofyllt är dte ju inte just där.

   Kul att du känner översättaren av den här boken. Jag tyckte det var roligt att se den just på spanska och tror den är ganska ny.
   Vda gäller Keeper är det alltid händelserikt att slå sig ner där och särskilt en helgkväll när ”alla” är ute.

 10. Roligt att se att hon läser en svensk bok, tror nog fler utanför landet här läser böcker från våra författare o det är kul 🙂 hoppas ni njuter o har det bra, vi har även skönt sensommar väder här i dag o igår ..kram kram <3

  1. Visst är det roligt att våra svenska författare är flitigt översatta. Och jag tror ”Milleniumserien” är uppskattad i många länder.
   Vi har sköna sommardagar och njuter av dem. Kvällarna är extra njutbara.
   Skönt att det finns lite sommar kvar även hemma.
   Kram!

  1. Vad trevligt med ett besök i huvudstaden.Hälsa den så mycket. Och visst är det Stockholm som är min stad. Helt klart!
   Önskar dig en fin vistelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *