Spanien Torrevieja

Sol, hav, jazz och lite kinesiskt till lunch.

Vad gör man en söndag i Torrevieja? Ja, det beror på vad man känner för.  För oss blev det ett par promenader längs havet i strålande sol och jazzmusik på Bar Carlos.  Och en kinesisk lunch smakade fint fram på eftermiddagen. Det vackra vädret höll i sig hela dagen så  att se solen gå ner mellan husen i sällskap med en god bok hemma på terrassen kändes lagom. Allra helst med en termometer som vid 18-tiden  visade på +20.

Hav, blå himmel och sol är en fin kombination. Hav, blå himmel och sol är en fin kombination.

Strålande sol

var det och utevistelse lockade. En del sol och badgäster fanns det längs stadens stränder men nu i november är det ingen direkt trängsel. Efter att ha tittat till havet så var det dags för söndagsjazz på bar Carlos.

Söndagens sol lockade en hel del strandgäster till playa del Cura. Ingen direkt trängsel på stränderna i Torrevieja i november. Annat är det från maj till september. 

Bar Carlos är just som namnet visar en bar/restaurang och där det är musik flera kvällar i veckan. Lätt att slinka in här när som och bra mat och hyfsade priser gäller.

Jazz på söndagarna med början 13.30.

Det finns några “barbord” alltså bord där man inte behöver beställa “större eller mindre rätter” men de flesta som kommer hit väljer att äta något. Här är det ofta fullsatt på söndagarna så det kan vara klokt att komma i god tid. Är man många i sällskapet går det också fint att boka bord.

Vi hittade ett barbord i grönskan och hade turen att även hitta ett par övergivna stolar.

Tycker man om “tradjazz” så är det trevligt att gå hit och lyssna. Det svänger rejält.

När vi tyckte det “svängt färdigt”

för denna gång vankades det lunch på den kinesiska restaurangen Chino Nuevo Mundo som ligger centralt i Torrevieja, Avenida de las Habaneras 78. Eftersom vi tycker om asiatisk mat  har vi några olika i stan dit vi gärna går. Här kan man också be om att få maten mer autentisk, mer kryddstark, vilket vi gärna gör. Här kostar en meny, beståendes av fyra rätter, mellan 8 och 12 euro och då ingår dryck.  Och vill man hellre äta à la carte finns mycket att välja på.  För oss en favorit i repris.

Vi valde olika rätter och precis som i Kina äter vi från alla fat som kommer in. Här nudlar med grönsaker och räkor, het kyckling på järnplatta, stekt tis med grönsaker och kyckling  “gong bao ji ding”. Kyckling i palatsväktarens sås och det är just såsen som är det speciella.  (Recept här)

Väldans gott!

Att avsluta måltiden med en liten “snaps”- bra för magen-  är vanligt här. Och den är ostark. Givetvis testade jag en kinesisk variant av olika blommor. Riktigt god!

Det blev ännu en promenad längs havet i den sena eftermiddagen, nu åt andra hållet, innan stegen styrde oss hemåt till terrassen.

 

 

28 svar på ”Sol, hav, jazz och lite kinesiskt till lunch.”

 1. Vilken trevlig söndag på alla vis. Jazz är kanske inte riktigt min grej men när det svänger så kan det gå an. Maten lät i alla fall väldigt god 😀

  Kram och ha en härlig måndag!

  1. Tradjazz tycker jag ibland är kul. Lätt att bli lite nostalgisk och tänka sig tillbaka när jag svepte runt bland Gamla stans klubbar som 16 årinng i grön militärparkas, svarta manchetsterbyxor och mockaskor… Ja, det var en gång. Men roligt var det.
   Kram!
   Från ett regningt Torrevieja.

  1. Ja, tre X M blev riktigt bra. En behaglig söndag helt klart. Och idag mulet och regn. En bra läsedag.
   Önskar dig en trevlig resa.

 2. Så härligt med tradjazz – lyssnade lite på Insta :-)Jooo, tack jag svänger gärna med.
  Fina bilder från er söndag!
  Fortsatt fin kväll!
  Stor kram!

  1. En skön och bandad söndag men goda ingredienser. Kul att du svänger med.
   Regn och ganska mulet idag men en bra läsdag blev det och lite hemmapyssel. Nåja, inte direkt med händerna.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Stor kram

  1. Det blev en skön söndag med variation. Och jag delar gärna med mig.
   Idag dock mulet och lite regn. Men en skön läsdag hemma blev det.
   Kram!

 3. Hej Ditte!
  Ja det är trevligt med jazz även om just tradjazz är lite längre ner på min jazzlista 😀 Ingen expert men har ju bra hörsel och musiköra 😀 Jag var på Fasshing och Engelen nån gång men hade svårt att få med mig nån likasinnad 🙂
  God mat ni såg ut att äta! Tål sånt poco 🙁
  Här har det regnat också…9 gr+
  Kram till er! P ♥♥

  1. Jag hängde ju runt i Gamla stan, i 16-17 års-åldern, på dixieklubbar, och där var det ju mycket tradjazz som gällde. Fashing och Engelen m.fl har jag också besökt och förstås Nalen. Numer är ju inte tradjazz heller överst på min lista men trevligt att gå hit och bli underhållen i det vackra vädret. Vi tycker ju om kinesisk mat så för oss är det här perfekt. Och man kan bestämma styrkan eller utebliven sådan. Spanjorer som äter här vill inte ha maten stark.
   Regn och mulet här idag så det blev en bra boläsardag. Men uppklarnande fram på sena eftermiddagen så då blev det en vända ut.
   Kram!

 4. Jazz är lika med njutning! Vi saknar Prag just därför. Och kinesisk mat, det är vår favorit, många kinesiska restauranger med god mat även här. Kram

  1. Vi saknar er! Och många fina minnen har vi tillsammans. Det går fint att plocka fram dem och vi gör det ofta.Prag är en härlig stad tycker vi också- Och kinesiska restauranger som är bra gläds vi åt.
   Kram!

 5. Med tanke på det väder vi har här nu så ser de där bilderna helt fantastiska ut! Planen är visserligen att på torsdag är jag i Cannes och ska vara där några dagar och det ska bli såå skönt!

  1. Vi har haft fina dagar och ljuset är så fint. Temperaturer på över +20 i skuggan är dessutom trevligt. Så roligt med en tur till Cannes. Förstår att det ska bli skönt.

 6. Jazz är inte mitt stuk, men det är definitivt den kinesiska maten, som såg fantastiskt god ut. Å vilka stora portioner. Doggybag-varning eller!? Å efter att ha läst ditt inlägg blev jag så inspirerad att vi åkte till närmaste kinesrestaurang som vi hade glömt att den fanns och åt kines ikväll. Troligen inte lika gott som hos er, men då vi inte hade ätit kinesiskt på bra mycket länge så var det faktiskt en rolig omväxling.

  1. Tradjazz kan jag tycka piggar upp ibland. Hamnar där lätt i nostalgin med minnen från rökiga jazzklubbar i Gamla stan där jag som 16-17 åring svepte runt i grön gigantisk militärparkas, inhandlad på IMPO, Gamla Brogatan och med mockaskor och svarta manchesterjeans- Och här diggades det “Chris Barber”.
   Vi har några bra kinesiska restauranger i stan och det bästa är att vi kan få den mer autentiska smaken eftersom den lagas á la minute. Gillas! Spanjorerna vill gärna ha det mer av/anpassat. Stora portioner är det men det blev minimalt kvar. Maten är liksom inte så tung som den svensk aofta är.
   Kul att ni inspirerades och åt kinesiskt. Jag lagar gärna kinesisk mat hemma då och då och har lärt mig den “hårda vägen”. “Trial & error”.

  1. En trevlig och varierad söndag blev det. Och det fina vädret piggar upp förstås. Och vist hoppas vi på en bra vecka.
   Önskar dig detsamma.
   kram!

 7. Vilken trevlig söndag! Jazz gillar jag, även om jag inte kan så mycket av den sorts musiken!
  Lyssnade på Frank Sinatra i går för att pigga upp mej lite inför sista natten på jobbet, “Fly me to the moon” bara älskar jag!!!!
  Godnattkram!

  1. Det är “trajazz” och även lite Frank Sinatra och annat som spelas så det är lite fart och fläkt och lite lugnare. Kul att vistas ute och lyssna. “Fly me to the moon” gillas här också.
   Kram och god förmiddag.

 8. Vilken härlig söndag! 🙂
  Bar Carlos gillar jag, men undviker söndagsjazzen. Inte riktigt min grej och sen spelar dom på tok för högt i mitt tycke. Jag vill gärna höra vad jag tänker åtminstone 😉

  Gott med kinamat!

  Ha en fin dag!

  1. En söndag med lite av varje. Nu satt vi mer i grönskan så ljudet var inte så besvärande. Vi tycker dte är kul att titta in här ibland på söndagarna. Blir lite nostalgi för mig med musiken. Hängde runt på dixieklubbar i Gamla stan som 16-17-åring iklädd gigantisk grön militärparkas, svarta manchesterbyxor och mockaskor. Minns det så väl. Roligt var det.
   Fint väder är det så det blir nog en bra dag.
   Önskar dig fortsatt god bättring.

 9. En dag helt i min smak! Faktiskt något att se fram emot. Jag antar att jag har rätt om det! Synd att Sveriges klimat inte tillåter uteplatser med mat och musik året runt! Kram

  1. Man kan ju inte få allt. Sverige har mycket men denna årstid saknas en del. En trevlig dag blev det.
   Kram!

 10. Både Bar Carlos och Nuevo Mundo är trevliga ställen. Jazzen hör vi hem på söndagarna när vinden ligger på.
  Härligt, härligt!
  Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *