Skyltar

Blandad “Skyltsöndag” med inslag av vitt

Söndag! Dags igen för en trevliga och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det “skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen  är väldigt fri.  Dagens skyltning är blandad, fångad i veckan och med inslag från Stockholm och Torrevieja.

Vackra blommor utanför en blomsterbutik på Södermalm.  Dessa “pip salmon” fick följa med mig hem.

Blandad skyltning

blir det idag. Och den gemensamma nämnaren är inslag av vitt. Men gott och blandat är det.

Utanför hotellet Downtown Camper i Stockholm finns denna skylt. Bra, med tanke på att taxibolagen i Stockholm inte alltid är enkla att förhandla med och är man turist i Stockholmär det än knepigare. Bilar från dessa bolag får också stå utanför hotellets entré-

Informativt och bra tycker jag.

Stockholm centralstation, Centralen, passerar jag ofta och här är det mycket på gång. Många nya snabbrestauranger har sett dagens ljus  och den stora avgångshallen har ofta olika teman. Bra är också att antalet sittplatser ökat och likaså att flera olika “laddningsstationer” för telefoner och datorer tillkommit.

Stockholms centralstation bjuder på skyltar i trevlig och blandad formHär har ett stort shackspel hittat sin plats mitt i stora hallen mitt under fyndiga skyltar.

I vår lokala butik bjöds på provsmakning av olika sorters Ibéricoskinkor som köps till jul.I mindre eller större bitar eller i tunna skivor. Och  i Spanien är det inte den kokta julskinkan á la Sverige som äts utan man satsar på andra varianter. (Här har jag skrivit om denna speciella gris som ger ibéricoskinkan))

Ibericoskinkan är dyr men så tar den också tid på sig från gris till färdig skinka.

Ibéricoskinkans kvalité är blandad och priserna indikerar bl.a.  lagringstiden.

Ibericoskinkan har blandab kvalité och där lagringstiden påverkar priset.Butiken är inte så stor men urvalet av Ibéricoskinka räcker till. (Den stora Carrefourbutikens sortiment är mycket större.)

Vid gårdagens besök i “hembutiken” Casa såg  jag bland alla julsaker också dessa soptunnor. Men varför texten här i Spanien ska vara på engelska förstår jag inte riktigt. Men snygg tyckte jag den var. Och den svarta färgen är kanske tänkt för att den inte ska synas så mycket.

 

Vad som syntes desto mer var dessa glasbehållare nere vid strandpromenden. Här är det glasinsamling till förmån för bröstcancerforskningen. För varje kilo glas som hamnar här ges 1 euro just till bröstcancerforskningen. Ett väldigt gott initiativ.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

32 svar på ”Blandad “Skyltsöndag” med inslag av vitt”

  1. Tack! Centralen har man försökt att pigga upp och göra trevligare. Jag är ju här ganska ofta och tycker det blivit bättre. Men jag förstår dig. Vad gäller tunnelbanan är den ju ingen hit men ack så praktisk. Tyvärr tog man ju bort spårvagnarna i Stockholm men sedan ett antal år finns linje 7 tillbaka, från Centralen ut till Djurgården och den tar jag mer än gärna.
   Kram!

 1. Vilken härlig blandning i din skyltning! Jag förstår inte heller varför vi inte använder vårt eget språk. Jag menar varför måste rea heta sale i Sverige? Nåja, det tycks ligga i tiden helt enkelt…

  Kram

  1. Tack! Jag förstår absolut inte varför denna engelskspråkiga influens ska ta mer och mer plats hemma. Det är att utarma svenskan.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Passande form där på de rosa behållarna! Bra initiativ. Men vem betalar? Kommun? Nä, ahhh … Ecovidrio.

  Och fy 17 så dyr den där buketten var som fick följa med hem.

  Tänkte på soptunnorna. Hade du reagerat lika om det var i Sverige och det stod Trash can där? Jag hade inte gjort det, så många produkter i Sverige som det står på engelska på.

  1. Visst är det ett gott initiativ med dessa rosa behållare och de jag såg var välfyllda. Vet att de finns runt om i stan på flera ställen. Visst är blommorna här dyra om man jämför med de jag hittar i Spanien, men det kan inte hjälpas.Jag blev glad av dem och de stod länge. Gav dem till våra grannar hemma när vi åkte.
   Jag hade absolut reagerat hemma på tunnor med texten “Trash can”. Varför inte använda de svenska ord som finns.

  1. “Trash can” skulle det bli “slasktunna” på svenska, eller har det hittats på
   en trevligare benämning kanske?

   Gillar alla skinkorna! 🙂

   1. Nej, slasktunna, sophink eller soptunna säger man i Sverige.
    Och visst är skinkorna fina. Goda är de också-

 3. Ibéricoskinkans kvalité!!! Där måste jag bara besöka!!! De rosa uppsamlingen så fint! Det där schackspelet missade jag allt… får ta den nästa gång 🙂 De svarta tunnorna kanske ska folk att vakna upp och fundera… Härlig blandning 🙂

  1. Tack! Skinkan är verkligen god och den tar tid att framställa. Du får titta på Centralen nästa gång du passerar. Här ändras det ofta. Har idag sett dessa rosa flaskkrossar på flera platser i Torrevieja och det är ett lovvärt initiativ tycker jag. Och så viktigt.

 4. En helt suverän mix av skyltar:-)
  Blomsterskyltar som inte bara anger priset gillar jag. Är urkass på blom-/växtnamn så här kan jag lära mig vad det är jag tittar på – om jag inte glömmer det direkt vill säga;-)
  Taxiskylten fotade jag också. Bra initiativ där!
  Ibericoskinka må vara dyr, men den är ju ännu dyrare här hemma.
  Sällan att man ser engelska namn på saker och ting i Spanien, men här hemma är det ju nästan uteslutande engelska som gäller. Men papperskorgen är faktiskt snygg, fast då utan text;-) Är bilden tagen i en kinesbutik eller hos Ale-Hop?
  Den rosa kampanjen är suverän. Så skulle man kunna göra här hemma också.
  Som sagt – en suverän skyltning. Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tackar! Ja, det blev en salig mix denna gång med vitt som en liten tematråd.Christoffers blommor finns på Södermannagatan och i Gamla stan och hit går jag gärna. Så fina blommor och som inte vissnar på en gång.
   Visst är taxiskylten bra. tänk så många som blir lurade i Stockholm. Ja, i andra städer också…Ibericoskinkan är så god och utbudet härså stort. Tycker den är väldans god. Soptunnan/papperskorgen hittade jag på butiken CASA som har en hel del riktigt bra saker.Men är jag här villl jag inte ha engelsk text, lika lite som jag vill det hemma.Funderade på hur den tett sig i limegrönt eller orange.
   Den rosa kampanjen har jag nu sett på fler ställen i Torrevieja och visst kunde både Stockholm och andra svenska städer hänga på här. Vällovligt!

 5. Snygga skyltar som vanligt! Blomskyltar, bra taxiskyltar ( vi använder dock Uber mer och mer, man får ett pris direkt, och betalar gör man genom bankkontot man uppgett,så det är bara att gå ur bilen när man kommit fram)
  Skinkan ser supergod ut! Å de rosa glasbehållarna, så smidigt och viktigt!!
  Ha det fortsatt gott vid sommarstugan!

  1. Tack! Lite gott och blandat blev det. Tror hotellen passar sig för att rekomendera Uber eftersom man måst ha uppgett ett kortnummer i förväg. Och alla utländska kort acccepteras inte. (Vet att t.ex. kinesiska kort från kinesiska banker inte fungerar.)
   De rosa behållarna fyller verkligen sitt syfte väl och jag har sett dem runt om i stan på flera platser- Kanske något även för Stockholm att ta efter- De jag såg här var välfyllda-

 6. Irresistiblemente! Så stod det på skinkasken, oemotståndlig torde det betyda, en blandning av engelska och spanska rentav? Hur som så har du hittat massor av fina skyltar, tuttarna blev jag helt betuttad i!
  Kram från pörtet

  1. Lite blandat blev det här idag. De rosa flaskbehållarna har jag idag sett på flera ställen i Torrevieja och man lägger verkligen märke till dem- Ett gott initiativ och jag såg att de var välfyllda- Vi ska bidra med flaskor i morgon i morgon.
   Vad gäller ordet irresistiblemente så är det spanska (heter nästan lika på engelska och båda språken stammar ju från latinet)
   Kram från sommarstugan.

 7. Fin skyltblandning! Personligen gjorde det rosa glasinsamlingskärlet mig särskilt glad. Vilket fint initiativ att samla in pengar på till välgörande ändamål!
  Ha det bra i sommarstugan!
  På den här ön har vi vaknat till en mulen dag, men lugn och nästan vindstilla.

  1. Jag har sett dessa rosa glasbehållare på flera ställen i Torrevieja. Ett väldigt bra och lovvärt initiativ som jag också blev glad av att se. Något att ta efter även hemma kan jag tycka.
   Er ö är vacker när som. Lite mulet här också men solen verkar vara på gång fram.
   Önskar dig en fin dag.

  1. Utbudet av dessa skinkor är stort och fint att få provsmaka lite.
   Jag ogillar även hemma att det ska stå så mycket på engelska men varför inte på svenska.
   Stor kram!

 8. Härlig skyltning! Dom där rosa glasklockorna är verkligen klockrena! Har sett dom på lite olika platser i Spanien, och just nu får jag en känsla av att det har varit just i den rosa oktobermånaden? Men jag är inte säker.

  Idag ser det lite grått och trist ut där utanför fönstret, men det ordnar säkert upp sig 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  1. Många skyltar finns det och dessa rosa glasbehållare såg jag nu på flera ställen i Torrevieja. Har dock inte sett den i Stockholm. Kanske består de bara under oktober men lovvärt var om de fanns för jämnan.
   Lite grått är det men kanske orkar solen ta sig fram. Den har ju jobbat hårt i flera dagar så kanske är det semester idag.
   Önskar dig riktigt god bättring och kanske hemgång snart-

 9. Det var verkligen många olika skyltar med olika budskap, bra blandning.
  Den där skylten om Taxi har jag inte sett, bra för de som kan engelska.
  Blommorna Pip Salmon var något nytt för mig, i alla fall namnet.
  T-centralen, ja där är det alltid liv och rörelse. Roligt med schackspelet, jag älskar att spela schack, men är inte bra på det. Jag har bland annat ett litet som är mindre än en mobiltelefon som jag kan ha i handväska och spela på tåg eller flygresor.
  Bra sak detta med glasinsamlingen.
  Trevlig måndag önskar jag dig och sänder med en varm kram.

  1. En blandning blev det och med lite olika slags budskap- Jag tycker det är bra att Centralen piggas upp och att det nu också tillkommit fler sittplatser. Vad gäller taxi är det en “djungel” och lätt för alla att bli lurade. Har talat med många turister som blivit rejält uppkörda och det är verkligen trist. “Pip Salmon” hade jag inte heller hört talas om. Men en bukett fick följa med hem. Väldigt vacker färg.
   Gladdes åt de rosa behållarna. Ett vällovligt ändamål. Hoppas de står kvar ett tag för pengar till bröstcancerforskningen behövs även i Spanien.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram!

 10. Rosa återvinningsstationer var läckert och dom svarta tunnorna gillar jag och blommorna spädde på färggladheten. .
  Själv åker jag bara med Taxi Stockholm dom få gånger jag åker eftersom dom har kollektivavtal. Dä är dom justa mot dom som kör också.

  1. Taxi Stockholm blir det oftast för oss också. Bra service och trevliga chaufförer. Men jag tycker det är bra att hotellet föreslår bolag som i alla fall inte kör upp resenärerna. Finns gott om de som gör det. Dessa rosa flaskbehållare finns lite överallt i stan och jag tycker de är ett väldigt gott initiativ. Något för städer i Sverige att ta efter. Soptunnorna gillar jag men begriper inte varför texten ska var på engelska. De finns ju i Spanien.

 11. En helt fantastisk skyltsamling!
  Fint med de rosa behållarna som ger pengar till forskningen om bröstcancer – väldigt bra initiativ.
  Kram

  1. Tack! Och de rosa behållarna blev en favorit hos mig. Ett bra och lovvärt initiativ. Kanske något för även Sverige att ta efter. Har ännu inte sett dem hemma.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *