Spanien Torrevieja

Snabba skiftningar – Och oväntade

Visst kan det bli snabba skiftningar i tillvaron och utan att man alltid hinner fundera så mycket på det hela. För en månad sedan var vi på en fantastisk resa,  i södra Chile och södra Argentina, med  många fina och minnsesvärda stopp. En resa som i sig  gav oss mycket av det mesta. Och extra roligt var att när jag om hem och på nytt kunde uppleva resan. Då tillsammans men den jättefina resebloggen  100% från Gertiehjärtat.  Av en slump hamnade jag där och min första kontakt blev Gerties pingviner på Falklandsöarna, där vi själv just då varit. Titta gärna in för att uppleva resandet och tankarna runt det på ett sätt som gör att man själv hela tiden är med. Dessutom fantastiska bilder.

Snaba skiftingar i tillvaron. Från Falklandsöarna och Sydamerika, via Stockholm och till SpanienSnabba skiftningar. Tyckte det var alldeles nyligen jag mötte pingviner på Falklandsöarna 

Snabba skiftningar

blev det. En väldigt lyckad resa i Sydamerika, hemma i Stockholm ett par veckor och sedan en tur till Spanien. Och här fortsatte trevligheterna. Just nu kan man säga att trevligheterna vilar sig i form sedan ett par dagar. Ja, lite beroende på hur man ser det förstås. Jag har för några dagar, hoppas de blir få, bytt den spanska sommarstugan mot en mer återhållsam tillvaro på Quironsjukhuset i Torrevieja.

Här checkade jag in i går kväll efter ett dygn med magplågor. Efter en massa undersökningar blev d resultatet blev att jag skulle stanna här för behandling. Ett bra mottagande, omedelbar läkarkontakt och smärtlindring uppskattades. Dessutom kort ”handläggningstid” – Vi kom till hit vid 19-tiden och 23.30 blev jag körd till mitt rum. En förhållandevis lugn natt blev det och jag inser att de följande dagarna också blir det. Och problemet, problemen, förutom  den knivskarpa smärta jag hade i övre delen av buken, väntar jag på att få höra mer om efter analys av proverna. Och några undersökningar kvarstår idag.

Snabba skiftningar - från frisk till sjuk. Enkelrum med tillhörande soffa om man vill ha gäster på rummet.

Sjukhuset var snabba med allt. Var extra glad för smärtlindringen. Och så tillbehören. Rikliga. Fyra olika droppåsar. Men mest tacksam var jag för smärtlindringen.

66 svar på ”Snabba skiftningar – Och oväntade”

 1. Åh, nej, stackars dig! Hoppas verkligen att du får snabb och bra hjälp, likaså att det inte är något allvarligt.
  Mina varmaste tankar och stora kryakramar. <3

  1. Tack för omtanken. Jag mår efter omständigheterna ganska bra och har fått väldigt bra hjälp. Så med den medicinering jag får ska jag nog vara piggare om ett par dagar.
   Kram!

 2. Men vad i all sin dar, Ditte! Vad är det som händer? ”Snacka om snabba skiftningar”! Jag blev så förvånad o smått chockad. Där ska ju inte du ligga! Nu hoppas o önskar jag av hela mitt hjärta att de kan hjälpa dig så att du är på benen snart igen! Men så hemskt med den knivskarpa smärtan. Detta var inte roligt. Tänker på dig jättemycket! Kram kram! ❤❤

  1. Här går det undan på olika sätt. Snabba skiftningar! Nej, här ska jag inte vara men det är bra att jag fått den goda hjälp och omvårdnad som behövdes. Nu mår jag bättre efter mycket antibiotika och bra smärtlindring. Snart hemma igen hoppas jag.
   Stort tack för din fina omtanke.
   kram!

 3. Nämen snälla rara! Vad ska du där att göra, det var ju väldigt onödigt!

  Väldigt skönt ändå att Spanien har en bra sjukvård. Är ni på Quiron med det vanliga svenska EHIC (Försäkringskassans kort) eller har ni extra sjukförsäkring?

  Oavsett, se nu till att må bättre! Det är inte kul när magen krånglar, det går liksom igenom på allt. Kram

  1. Tack för omtanken! Ja, det var nog väldans bra att jag kom hit snabbt och fick hjälp lika snabbt. Jag är på Quiron efter att ha talat med SOS Köpenhamn. Vi har en rejäl extra försäkring och det känns bra att ha den. Och Quiron är det sjukhus som rekommenderas av vårt försäkringsbolag. Finns olika sjukhus som rekommenderas för olika delar av Spanien, (Vet även att Torrevieja universitetssjukhus är bra och där gäller EHIC kortet. Men inte på Quiron)
   Jag har än så länge svarat bra på medicinering med olika dropp av antibiotika och mår bättre. Bra så.
   Kram!

  1. Tack! Snabb hjälp fick jag och god omvårdnad här fortsätter jag att få- Lite kvarstår men det ger sig.
   Kram!

    1. Jag har mindre ont och det är ett stort plus. Och inte ska dina bloggvänner vara sjuka. ska tänka på det och skynda på på att bli frisk.
     Kram!

 4. Tusen tack Ditte för dina fina ord om min blogg, det värmer ska du veta!
  Men vad är det jag läser sedan?…det här verkar inte bra? Min första tanke gick till alla fina skaldjur och paellan som du kalasade på under din födelsedagsfest, men det verkar vara lite för lång verkanstid för det.

  Hursomhelst så håller jag tummarna för att du snart är på benen igen, krya på dig och tänk bara positiva tankar! Och så sant, snabba skiftningar i livet och återigen blir jag påmind om att ta vara på alla stunder och dagar…vad morgondagen har i beredskap åt oss får vi inte veta förrän då.

  Varm ”kryapådig” kram från norr.

  1. Jag blev så förtjust i din blogg från första raden och bilden jag såg så jag vill gärna sprida den vida omkring.Har mycket att läsa i kapp och även från din gamla blogg. Bra läsning nu här på sjukhuset.
   Nej, det är inga skaldjur eller mat som orsakat mina besvär. Det var lite min tanke också…Men icke! Har svarat bra på den medicinering jag fått i dropp och har mindre ont. Återstår att se mer vad som händer.
   Jag tänker bara positiva tankar och är envis och det brukar räcka ganska långt. Humor också.
   Detta att ta vara på tiden är viktigt och jag är ganska bra på det men kan bli bättre- Vi vet vad vi har idag men inget om morgondagen.
   Stort tack för din omtanke.

 5. Åh, nej, stackare! Detta ville jag inte läsa, så tråkigt. Vi sänder varma kramar o krya på dig på det snaraste.
  Vi har sen i lördags besök av Nicke, han stannar till måndag. Vi hörs o ses snart.
  / Anna-Carin o Krister

  1. Ja, det var helt oväntat. Har svarat bra på den medicinering jag fått via dropp så snart är jag nog pigg igen.
   Trevligt med Nicke på besök. Och vi ses och hörs.
   Kram!

 6. Älskade Ditte! Jag blir alldeles förtvivlad och hoppas innerligt att ditt onda går över och att de hittar orsaken.
  Varmaste kryakramar till dig/A-K

  1. Tack för omtanken! Jag är idag mycket bättre och får god vård och olika dropp som hjälper till att skrämma bort det onda. Är helt i trygga händer känns det som.
   Varm kram

 7. Men oj, kan det var något du ätit som inte varit bra? Det kan man ju bli rejält sjuk av.

  Krya på dig och ett försenat grattis på födelsedagen kommer här. Skönt att du får bra vård och så hoppas vi du är på benen snart igen.

  1. Tack och tack! Nej, ingen mat finns med i ”spelet” det är konstaterat. Bra så. Men med bra medicinering på sjukhuset här så är jag lite bättre och det är bra. Och väl omhändertagen är jag.

 8. Ajaj, så det kan bli! Du är snart utskriven och i bättre form. Den spanska sjukvården är superb, har jag förstått. Jag håller tummarna hårt för dig!
  Tur i otur i alla fall att du inte insjuknade på kryssningsfartyget, även om de hade fin sjukvård där, så vill man ju kunna njuta varje dag på en sån resa.
  Intressant med resebloggen Gertie. Många fantastiska foton. (Jag antar att hon uttalar sitt namn med G som J, som i mitt namn Gerd. I Tyskland kallas jag Gerti av en familj och Gerdi av en annan, båda med hårt G.)

  Varm krya på dig kram!

  1. Tack! Ibland händer saker snabbt. Och jag är med hjälp av bra medicinering och vård klart piggare. Visst var det skönt att jag inte blev dålig ombord på kryssningsfartyget men där fanns också olika läkare och operationssal att tillgå.Men så klart med begränsningar.
   Visst är Gerties blogg fin. Och det var bara av en slump att jag hittade den när jag kommit hem och Googlade på Kap Horn och Falklandsöarna.Fantastiska foton och lika fina reseberättelser och även till platser där inte så många varit. Är så glad att jag hittat dit.
   Stor kram!

 9. Men vilken otur 🙁 Väldigt skönt i alla fall att det var ett snabbt och effektivt omhändertagande. Det hade aldrig inträffat på vårt sjukhus. Hoppas medicineringen har god effekt och att du är på benen snabbt igen.

  Kram och krya på!

  1. Ja,visst var det! Men både effektiv och snabb hjälp har jag fått här går det snabbt. Inte direkt vanligt hemma inom akut sjukvård. Medicineringen med dropp i alla varierade former har börjat hjälpa och kanske stannar det här. Hoppas.
   Kram!

 10. Hej kära Ditte!
  Du som var så pigg i förrgår! Köpte du nån dum mat på Mercadona 🙁 Dr P spekulerar.
  Krya på dig nu så du kommer ut snabbt…det här går inte 🙁
  Tusen försiktiga kramar!! P ♥♥♥

  1. God sen eftermiddag!
   Nej då, inga dumma inköp alls. Och efter bra behandling är jag piggare men en del återstår.
   Och snart är jag hemma igen. Saker sker snabbt du vet…
   Stor kram

 11. Ojoj, ska man ändå säga tur i oturen att du slapp bli sjuk under er fantastiska långresa. För då vill man ju inte missa något sevärt, nu är du iaf hemmavid, om man så säger. Jag har för många år sedan fått akut ont, blev tvungen att ligga kvar en vecka på lasarettet på ”svält” alltså med bara dropp så magen och tarmarna fått vila och läka. Kanske är det något liknande. Hur som så hoppas jag du snabbt kryar på dig! Fina pingviner hos nya kompisen, men det känns inte så angeläget för tillfället. sköt om dig och krya-kramar

  1. Ja, visst var det tur. Visserligen fanns olika läkare ombord men man vill ju inte missa något och hela den resan var fantastisk.
   Nu är jag glad jag fått bra och snabb hjälp här och har inte lika ont längre. Det blev lite som på katten på råttan, råttan på repet som gällde med besvären. Nu kan det förhoppningsvis bara bli bättre.
   Tack för omtanken.
   kram!

 12. Ditte,Ditte! Hoppas att du snart har fått ordning på kroppen och att det onda går att åtgärda på ett enke,t sätt.
  Många krya på dig-kramar!

  1. Jag jobbar på detta och det gör de här på sjukhuset också. Väldigt bra vård. Och mindre ont har jag.
   Tack för omtanken.
   Kram!

 13. Nej, inte du också var det första jag tänkte. Efter att ha följt Ama och hennes tillvaro på Quirón i olika omgångar hade du inte kunnat hamna på ett bättre sjukhus. Å av dina svar att döma mår du redan betydligt bättre. Så himla skönt att läsa och veta. Å då du får antibiotika är det ju en infektion någonstans i buken/magen. Hu håller jag både tummar och tår att du snart kan åka tillbaka till sommarstugan igen. Många varma kramar!

  1. Jodå, jag också. Hade inget val direkt. Och bra omhändertagen blir jag.
   Jag mår mycket bättre idag på eftermiddagen/kvällen och antibiotika och annat har gjort en hel del och lite till får det allt göra.
   Några undersökningar och provsvar kvarstår innan jag är klar för utskrivning. Men jag skyndar på.
   Tack för omtanken.
   Kram

  1. Tack för omtanken. Ja, jobbar på att snart vara pigg igen. Men benen börjar kännas lite rastlösa. Nu får de helt ofrivilligt vila sig lite.
   Kram!

 14. Men..vad är detta? Hoppas du får den bästa vården Spanien kan erbjuda. Många varma tankar och krya på dig -kramar från oss

  1. Ja, det kan man fråga sig. Men jag har blivit lite klokare. Och bra vård får jag helt klart.
   Tack för fina hälsningar från er.
   kram!

 15. Krya på dig! Tur i oturen att det inte hände när ni var ute på sjön! Skönt att du verkar vara bra omhändertagen och förmodligen får du ganska snabbt besked. Hoppas och tror att det är något helt övergående så att du snart kan fortsätta upptäcka världen!
  Krya-på-dig-kramar från Jönköping

  1. Tack för din omtanke. Och visst var det bra att detta inte hände på långresan. Jag är väl omhändertagen och väl medicinerad och mår i kväll bättre. Och visst är jag snart på benen igen. Men än så länge får de vila lite. Å andra sidan får de sätta fart rejält när jag är piggare.

 16. Nej men Ditte, vad är det som helt plötsligt händer! Hörde ikväll att du är inne på sjukhuset. Tur ändå att det inte hände ute på havet. Skönt ändå å höra att du känner dig bättre. Hoppas innerligt att förbättringen fortskrider och att du snart är hemma i stugan igen, pigg och alert som vanligt. Sänder dig varma tankar och önskar dig allt gott och snar bättring!
  Många kramar från granngatan!

  1. Ja, ibland händer saker snabbt. Och visst är det en himla tur att det inte hände undre vår långresa. Jag har fått medicin som jag svarar bra påoch får fin vård så jag är redan bättre. Skönt så.
   Positiv är jag så det ska väl hjälpa en del. Ben och fötter får så länge vila sig i form.
   Tack för omtanken.
   Kram och natti

 17. Men snälla Ditte, vad är det som händer? Hoppas du snart får hjälp med dina smärtor, så du mår bättre! Sänder varma tankar och många kramar!
  Kram!

  1. Ja, ibland är det snabba skiftningar och så blev det. Jag är väl omhändertagen här och har nu inte längre så ont. Konstaterar att det är väldigt bra med en rejäl försäkring när det gäller och när något händer. Undersökningar pågår och jag hoppas snart vara på bättringsvägen.
   Kram!

  1. Tack, jag har inte lika ont nu utan har fått bra och snabb hjälp. Känns skönt så. Ska nog vara på benen om ett tag och tills dess får de vila sig i form.
   Kram!

 18. Ajdå… Inte kul att läsa detta! Även fast jag av erfarenhet vet att dom är duktiga och noggranna på Quirón så är det ju inget ställe man vill vara på ändå. Ser på svaren att du redan känner dig bättre, så det var ju klokt av dig att åka in.
  Och vilken himla tur att du inte drabbades av det där dumma på långresan! Kanske tur i oturen också att det hände här i sommarstugan så du fick rask och kompetent behandling.

  Stora krya-på-kramar från oss båda!

  1. Nej, rejält ont hade jag men med snabb och bra behandling mår jag bättre. Det var liksom ingen idé att dra ut på att ta mig hit. Detta hade aldrig läkt av sig självt utan blivit betydligt värre.
   Du har ju verkligt god erfarenhet av Quiron och jag känner mig trygg här. Men visst vill jag skynda på att bli bra så jag och tillvaron kan återgå till det vanliga.
   Stort tack för omtanken.
   Kram.

 19. Kära Ditte,
  Så tråkigt att du är på sjukhus. Hoppas du snart blir kry.
  Vi är också i Spanien och hoppades att vi kanske kunde ses. Vi får höras när du blir utsläppt.
  Annars blir det nästa gång.
  Dessutom och inte minst – GRATTIS I EFTERSKOTT!!!!!?
  Kram

  1. Stort tack för omtanken. Jag mår nu bättre efter bra vård och är på bättringsvägen. Skönt så.
   Tack även för födelsedagshälsning. Åren tickar på.
   Ja, ses vi inte nu blir det senare.
   Kram!

 20. Alltså! Vad är det som händer. Mitt i eländet blir jag glad över att du i inte blev sjuk på kryssen, utan kunde njuta fullt ut av resan. Det känns bra att du är under kontroll innan du ditt yrväder tar språnget ut mot nya mål. Goda vibbar och stora kramar kommer här! ❤️

  1. Ja, du vet att ibland händer det saker snabbt. Och det gjorde det. Men bra vård har hjälpt mig och snart är jag i skick som ny igen. Är verkligen glad att detta inte hände under ”långresan”. Visserligen finns läkare ombord men ändå hade det varit så trist.
   Tar tacksamt emot både goda vibbar och stora kramar.
   Kram tillbaka.

 21. Men allra bästa Ditte! Upptagen av mina egna tankar har jag helt missat detta! Hoppas du mår bättre nu – ska genast läsa vidare i nästa inlägg!
  Kram

  1. Så sorgligt med Olle. Har tänkt mycket på er och honom. Så illa det skulle bli och att ormbett kan ställa till det så.
   Jag mår mycket bättre med hjälp av bra vård och mycket antibiotika har värken nästan helt försvunnit. Hoppas det förblir så.
   Kram och tankar till er .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *