Spanien Torrevieja

Utsikten? Bra, men kanske lite enformig

Stort tack till er fina läsare för alla uppmuntrande hälsningar och kommentarer som verkligen piggat upp. Ibland skiftar tillvaron snabbt och så var det i tisdags när jag hamnade här på Quironsjukhuset i Torrevieja. Och här är jag kvar, under utredning.  (Känner mig lite som ett polisärende)  Så för att också förhöja stämningen  hos mig själv har jag ägnat mig åt utsikten

Utsikten över nejden från miff fönster på Quironsjukhuset. Utsikten nu på förmiddagen från mitt fönster på sjukhuset.

Utsikten

från mitt rum är till viss del grönskande med inslag av bilar både på parkeringen och över och under motorvägsbron. Den  vackert blå himlen och den  skira grönskan påminner om försommar och det gör även temperaturen på +20 grader. Och visst längtar jag ut och till havet. Antar att den längtan får bestå ytterligare några dagar. Jag har det bra på alla sätt men visst blir det lite enformigt. Orken räcker inte direkt heller till på det sätt jag är van vid.

Droppställningen ekar för tillfället ganska tom  men kommer snart att få sällskap av ytterligare vätskefyllda plastpåsar.

På prov fick jag idag dricka en kopp te och om det fungerade även ta en apelsindryck. Men teet var fullt tillräckligt.

Tyvärr fick jag inte ill någon mer lockande bild.

En mer lockande bild tycker jag att min nya och välfyllda necessär är. Färgen är fint turkos och i en nyans jag verkligen tycker om. Necessären kom i sällskap med en patientkoordinator (tror det heter så) som hjälper till om man behöver praktiskt stöd/hjälp eller har frågor som inte är medicinska.

Visst är den fin? Och den kom också fint paketerad i en kartong med silkespapper.

Hur verkar utsikten då vara för min del, på den kroppsliga sidan. Klart bättre. Bara lite kvar att åtgärda nu.  Så kanske, kanske, kan jag hoppas att bli entledigad under helgen.

 

40 svar på ”Utsikten? Bra, men kanske lite enformig”

  1. Tack! Det goda modet finns och det är lättare att behålla det nu när jag inte har så ont.Och i goda händer är jag verkligen.
   Kram!

   PS Jag tycker ju nästan jag känner till Quiron lite från dina besök. Och det har hjälpt. Staffan Stativ jobbar hårt även hos mig. Men fru Kirurg får nog vara utan mig.
   Kram!

 1. Så bra att det finns en patientkoordinator. Det tyder på att det finns en genomtänkt och väl fungerande struktur.
  Skönt att dina kroppsliga utsikter är bättre men när du ändå är där är det lika bra att du får en grundlig genomgång. Skönt att kunna dricka lite te i alla fall för det släcker törsten på ett annat sätt.

  Kram och fortsatt krya på!

  1. Jag hade inte hört talas om en patientkoordinator tidigare men nu har jag dessutom träffat en. Och bra att någon kan stötta om man behöver hjälp av mer praktisk karaktär.
   De kroppsliga utsikterna ser lite ljusare ut nu på sena eftermiddagen och kansk ekan jag få permis i helgen. Ska jobba på det.
   Även te i påse kändes gott.
   Kram och tack!
   Önskar dig en fin kväll.

 2. Nej, men så jobbigt för dig. Att ha ont och att inte få må bra förstör så mycket, hämmar ju allt i tillvaron.
  Det gläder mig dock att du verkar ha blivit väl omhändertagen på sjukhuset och att de kollar upp och tar prover så de kan förklara vad som blev fel, vad som hände. Skönt också att få smärtstillande så att värken försvinner, mycket värt.
  Hoppas att du snart får komma hem frisk och alert igen. Frusterande att ligga då man är van att röra på sig. Men, nu fokus på att bli frisk.
  Tänker på dig och sänder många varma kramar och fina tankar genom cyberrymden till dig.

  1. Tack Wiolettan för fin omtanke. Jag har fått så bar vård och blivit vänligt bemött och det betyder så mycket. Att bli rejält smärtlindrad underlättade verkligen och även all antibiotika har hjälpt.
   Nu traskar jag runt med droppställningen men det blir ju inte direkt några utsvävningar men kan lämna sängen. Bra så.
   Hoppas på att snart bli utskriven och fortsätta behandling och vila hemma i den spanska sommarstugan.
   Många kramar från mig.

 3. Det var roligt att höra Ditte och jag önskar dig en fortsatt snabb tillfriskning. Helgen hägrar, det förstår jag och inte minst temperaturen ute, även om du verkar bli väldigt väl omhändertagen både fysiskt och socialt. Bra det!
  Åker mot Georgien och Tbilisi i morgon, hoppas att vädret blir bättre än utlovat…men det blir bra hursomhelst.
  Vi hörs, krya på dig!

  1. Stort tack! Jag är så glad för att jag svarat bra på behandlingen och nu inte heller har så ont. Hoppas verkligen på permis i helgen. Och att tänka positivt tar en långt.
   Så spännande med er resa. Detta är till trakter där jag aldrig varit men jag har en bloggvän som rest en del i “de trakterna”. Hoppas att du hinner blogga lite under resan annars väntar jag med spänning på det som kommer. Vet ju inte alls hur vanligt det är med internet där.
   Önskar er en fantastisk resa på alla sätt. Och jag är med i tankarna. Har idag börjat läsa på lite.
   Vi hörs!

 4. Tråkigt att du får vara kvar några dagar till, men det tyder ju på att det är ett bra sjukhus och att de gör grundliga prover och undersökningar. Skönt för dig att inte ha så ont längre.
  Sänder mina varmaste kryakramar/A-K

  1. Tack för samtal och omtanke. Jag får bra vård men trist att inte vara pigg. Jag har svarat bra på den behandling jag fått och skönt så. Och det onda är nästan nu helt borta.
   Varm kram!

 5. Wow! Värsta hotellet med necessär och allt! 😀

  Så du traskar nu runt med Amas kompis Staffan Stativ, alltså. Ja, då behöver ju han inte vara ensam i alla fall. Hoppas du inte är ensam heller, att du har din man där intill dig.

  Nu håller vi tummarna för att du kommer ut till – eller i alla fall i – helgen!

  1. Nästan! Väldigt bra omvårdnad är det. Ja, Staffan Stativ har har jag tagit över. Kanske mer lånat. Tror “stativfamiljen” har många medlemmar.
   Maken är här då och då och i övrigt vilar jag mig i form. Böcker finns med och korsord . Och lite dator.
   Tack för tumhållningen. DEn kan helt klart hjälpa till att i alla fall få permis.

 6. Fortsätt krya på dig ! Skönt att du är i goda händer där på Quiron och att du får komma hem snart och vila upp dig där.
  Kram Yvonne

  1. Jag jobbar på det och det har gett resultat. Bra omvårdnad också förstås.
   Tack för omtanken!
   Kram!

 7. Vilket fräscht och fint sjukhus, som du har hamnat på! Visst är det trist att ligga inne och det blir enahanda, men omvårdnaden är viktig, så att du blir bra.
  En koordinator är nog titeln på sjukhuskuratorn, kanske? Den som ser till patienternas bästa. Spindeln i nätet. Fint att få en liten turkos present, känns viktigt.
  Sköt om dig, tänker på dig!
  Stor varm kram!

  1. Jag är verkligen nöjd och vet ju att Ama också varit det. Tyckte nästan jag kände igen mig lite här från hennes blogg. Jag har svarat bra på antibiotikan som jag fått i riklig mängd och den plus dropp och annat har gjort att jag just nu inte har ont.
   Nej, sjukhuskoordinatorn här har inga kurativa uppgifter i den bemärkelsen att hon är samtalspartner som ofta en kurator bli hemma. Hon kommer till alla patienter som finns här. Och just om man undrar över praktiska frågor inom sjukhusmiljön så hjälper hon till. (Hon delade ut wifi kod, berättade om hur man får tillgång till sina journaler, gav en necessär i present och vill veta om det är något man saknar på rummet (bara enkelrum) eller så. Och tiden hos patienterna är kort, ca 5-10 minuter. Jag blev glad för hennes besök och verkligen för den jättefina necessären.
   Tack för omtanken!
   Varm kram

 8. Åh, vilken hastig förändring, hoppas på snar bättring och krya på dig hälsningar från Örebro!
  Kram
  Ulla

  1. Här gick det undan. Och jag har fått bra vård på alla sätt. Är nu mycket piggare. Tack för omtanken. Önskar er fina dagar hemma.
   Kram!

 9. Alltså det känns ju nästan som om du hamnat på ett spa! Vilken omtanke, vilken service, vilket sjukhus. Jag borde kanske skicka några från landstinget på studiebesök hos dig.
  Du verkar vara på gott humör och på bättringsvägen – tack och lov! Å tänk att en kopp te kan smaka så gott efter det ju gått/går igenom. Fortsätt krya på dig! Du verkar vara på rätt väg. Håller tummarna att du får permis till helgen! Kram!

  1. Min dotter som är fysioterapeut (sjukgymnast) och som jobbar inom landstinget berättade idag för sina medarbetare om hur jag hade det här- Viss skillnad mot hemma. Men givetvis kan det variera. Visserligen är detta ett s.k. privatsjukhus men med en ordentlig försäkring hemifrån går det bra att få hjälp här via SOS Köpenhamn. Är man resident och inte pensionär så är det bra med en privat sjukförsäkring har jag förstått. Är inte så insatt i detta. Kanske varierar detta, som så mycket annat, också inom Spanien. Men för oss är en försäkring A&O. Men nödvändig akut vård kan man få på ett kommunalt sjukhus.med hjälp av EU kort som är giltigt.
   Humöret är gott och med positiva tankar. På bättringsvägen är jag också och har svarat bra på alla medikamenter jag fått.
   Jodå, idag var även halvljummet påste gott.
   Och tack för tumhållningen. Den hjälper.

 10. Nu förstår jag varför jag inte har hört ifrån dig min vän. Väl saknad?
  Hoppas att du blir väl omhändertagen och behåller dig tills de vet svaret på det onda. Jag har bara bra erfarenhet av spansk sjukvård. Visst kan det bli långtråkigt ibland. Du ska se att när du tillfrisknar snart så får du komma hem. Krya på dig Ditte och en stor styrkekram??

  1. Jag har nu försökt att vara lite på banan igen och mer blir det. Jag är väldigt nöjd med den vård jag fått och är en bra bit på bättringsvägen. Kanske permis i morgon och mest hoppas jag på hemgång. Tack för omtanken. Kram!

 11. Men jösses, här händer det grejer!!! Är du inlagd på Amas sjukhus? Tur det är bra vård där !!
  Hoppas de har hittat vad som är fel på dej, kan det vara gallan?
  Skönt att du nu utreds och får smärtstillande. Krya på dej snabbt!
  Kram kram!

  1. Jadå! Jo, det är det sjukhuset där Ama tillbringat tid. Jag har också fått väldigt bra vård och är nu på bättringsvägen. Och du är delvis på rätt väg men det är mer åt det kraftiga inflammationshållet i buken. Kanske får jag permis i morgon. Kram!

 12. Hej Ditte
  Vad skönt att du är på bättringsvägen. Hoppas att du får komma hem till helgen.
  Många kramar
  Annika

  1. God kväll Annika!
   Tack för din omtanke. Så skönt att inte ha så ont längre. Bra vård och medicinering har hjälpt till. Hoppas också på att snart vara hemma.
   Kram!

 13. Ja tänk vilket sammanträffande att två bloggkompisar är inlagda på samma lasarett utomlands! Fast ni är ju ändå liksom “hemma”…Och det låter riktigt bra, necessären är jättefin, i min favoritfärg. Men du, du kan inte ha fått någon smitta från resan, något du fått i dig? Det vore ju väldigt olyckligt. Men risker finns ju alltid, både hemma och borta. Önskar dig snabbt tillfrisknande och helgpermission! Krya-kram

  1. Vännen Ama är inte här på sjukhuset just nu men har varit här ibland så jag har läst hennes inlägg härifrån. Tyckte jag kände mig lite hemma . I och för sig var jag här mes en ond fot för tre år sedan men åkte sedan hem igen utan övernattning.
   Vad roligt att du också är förtjust i turkos. Då är vi i alla fall två. Ja, det finns många…
   Jag har en inflammation i buken och de har hittat orsaken så inget är från resan. Var en tanke jag också hade och läkarna. Men nej.
   Jag är mycket bättre och all antibiotika har verkligen hjälpt till. Fortfarande dropp men har fått slå runt idag på både buljong , soppa och en liten omelett som komplement.
   Kram och natti.

 14. Så bra att du snart är redo att gå hem, om än “bara” på permision Jag hoppas du kommer iväg. Antibiotika!? Har de kunnat lokalisera vad som var galet med dig? Förstår att du fått en riktig festmåltid idag 🙂 Allt låter som det snart är full fart på dig igen, vad jag förstår. Jag håller tummarna att du kommer iväg på permission senare idag… för det har redan hunnit bli nytt dygn.

  Vilket äventyr du är ute på, även om det är mindre trevligt äventyr.

  1. Jag har inte så ont längre men får fortfarande olika dropp med antibiotika och den mer vanliga sockerlösningen och ett par till. En rejäl inflammation i buken som påverkat olika “komponenter där” men som nu har dragit sig tillbaka skönt nog. Jaa vet inte ännu om det blir permis eller kanske utskrivning men ska lägga på en charmoffensiv när det blir dags för det dagliga läkarbesöket. Några direkta ronder har jag inte sett tull.
   Äventyr är det och jag är verkligen väldigt nöjd med den vård och hjälp jag fått. Effektivt och väldigt bra.

 15. Har läst både inlägg och dina kommentarssvar och det känns som du har det ganska bra. Hoppas nu du kan börja äta och slipper det onda! Tänker på dig!
  Krya på dig!
  Många kramar ♥

  1. Tack för omtanken. Jag blir väldigt väl omhändertagen här och nu när det onda släppta kan det bara bli bättre. Lite mat har jag fått och det tycks fungera. Men olika dropp och även antibiotika finns med som komplement .
   Kramar!

  1. Tack! Jadå, utsikter finns åt olika håll och jag ärväl omhändertagen och nu mycket piggare.
   Kram!

 16. Jag hoppas verkligen du får komma hem snart! Och det var så roligt att prata med dig igår och få veta hur läget är!
  Snart är du på benen igen och med fredagsgruppen som vanligt 🙂
  Stor krya på dig kram från oss!

  1. Tack, Ami! Jag mår mycket bättre och hoppas i varje fall på att kunna utverka permission. Saknar er och önskar er en fin fredag.
   Hälsa alla och ta ett par tapas för mig också idag.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *