Resor i Sverige Skyltar

Skyltsöndag från Ulvön på Höga kusten

God tidig söndagmorgon! Och dags igen för  ”Skyltsöndag” tillsammans med  bloggvännen BP och många andra. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Dagens skyltar kommer från fredagens resa i resan, till Ulvön på Höga kusten i Ångermanland. (Befinner mig på jobbresa här i trakterna)

I veckans skyltsöndag är det skyltar från Ulvön som får medverkaSkyltsöndag innebär skyltar av olika slag. Kusttrafik är  på namnet på båten  dom ska ta oss ut till Ulvön. 

Ulvön + veckans Skyltsöndag

blev en bra kombo. Och brist på skyltar var det då inte. Ön är liten med  bara ca. 45 personer som  är bor här året om. Och antalet skyltar jag hann se  på ön var nog också i den storleksordningen. En skyltande ö alltså.

Skyltsöndag ger tips om vad man kan göra på Ulvön. Klart man ska “Unna sig Ulvön.”I veckans Skyltsöndag, liksom här på anslagstavlan,  finns lite av vad ön och omgivningarna bjuder på.

Ombord på fartyget Kusttrafik fanns en livbåt på däck. Men skylten grunnade jag på. Om man inte får vistas i livbåten vad är den då bra för. Men å andra sidan – skulle livbåten vara fylld av folk som använde den som sittplatser kunde det bli skarpt läge vid en nödsituation.

 

Väl framme på Ulvön väntade några matrelaterade skyltar.

Bra att engångsgrillar har egna papperskorgar. Dessutom är de rejäla och snyggt rödmålade.

Beskrivande skylt i dagens Skyltsöndag. Denna blev nog min favorit i dagens Skyltsöndag.  

I lanthandeln/diversehandeln finns det en hel del  olika varor att tillgå

En brandstation som kombineras med toaletter har jag inte sett tidigare. Och båda känns nödvändiga.

 

Till sist. Så var det då den lokala anslagstavlan. Och den är viktig. För det är här man kan få veta vad som kommer att  hända  i byn . En hel del verkar det vara.

 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

32 svar på ”Skyltsöndag från Ulvön på Höga kusten”

 1. Jag har hört att det är så vackert vid Höga Kusten. Tyvärr finns det väl en massa mygg och knott som gör folk sällskap också 🙁 Kram

  1. De finns nog. Men oss hade de respekt för och höll sig undan. 😀 Och vackert är det. Kram

 2. Vilken härlig skyltning igen! Gillar både den röda tråden och den röda papperskorgen 🙂 Väldigt vackra miljöer också.

  Ha en fortsatt bra tripp!

  1. Tack! Jodå, lite rött fanns allt med både i fråga om ”tråd” och papperskorg. Och i fantastiskt fin miljö. 😀👍

 3. “För idkande av annan livskvalitet”, jag gillar den inställningen! Det verkar vara aktiva öbor, med tanke på hur mycket som erbjuds till förhållandevis få personer. Brandstationen var oroväckande liten. Sannolikt inga brandbilar på den ön. Kul inlägg, det väckte många funderingar!

  1. Den skylten blev min favorit.Kan ju tolkas på olika sätt. Tror man är ganska aktiv här ute och särskilt under denna årstid. Jag tror man vid brand får hjälp från annat håll. Och tur är nog det. Å andra sidan är det gott om vatten runt ön….Så fint här ute😀

  1. Jag är så förtjust i både Ulvön och Höga kusten så skyltar härifrån fick det bli. Tack, har en jättebra söndag.
   Ha det bra du också. Kram!

  1. Haha, suveränt! Toa och brandkår ihop – är det akut så är det!

   Om grillsoporna, superbra. En kompis fick för sig att slänga glödresterna i en soptunna på Djurgården. Helt idiotiskt! Sedan fick vi andra leta brandsläckare.

   Och livbåten, vilken diskussion det skulle kunna bli. Känns som att de kanske borde formulera om texten lite där.

   1. Här på Ulvön och på resan hit ut fanns många godbitar. Och skylten i båten fick oss alla att skratta. Men ingen satt i båten. Och skratt piggar ju upp. Ulvön i sig liksom hela Höga kusten är så vackert. Och fint att ha detta som arbetsplats även om det bara är för några dagar.

 4. Skrattade gott åt det inte speciellt fantasifulla namnet på båten som tog er till Ulvön:-) Behållare för engångsgrillar ser man mer och mer, bra där!
  Ulvöprinsens skylt är också min favo – stängt för idkande av annan livskvalité – hahaha. Sådan humor gillar jag skarpt:-)
  Brandstationen är nog den minsta jag någonsin sett, och kombon brandstation och toaletter – hahaha:-)
  Anslagstavlan med olika events är verkligen välfylld. Åker man dit har man garanterat inte tråkigt!

  Tusen tack för en härlig skyltning och länken:-)

  1. Ja, så fantasifullt var inte namnet på fartyget direkt. Men mer fantasifull var dagen i övrigt. Så många härliga skyltar att jag fick sovra för att kunna välja. Jättebra med behållare för engångsgrillar och vad gäller skräp över huvud taget var det inget alls utanför papperskorgarna på Ulvön.
   Visst är Ulvöprinsens skylt bra. Och med så mycket humor. Brandstationen kombineras bra med toaletter och vatten i sammanhanget är ju bra. TRor dock att om det skulle börja brinna här ute så kommer hjälp från fastlandet. Anslagstavlan här är spännande och jag stod ett bra tag och tittade.
   Dagen på Ulvön var så fin! Minnesvärd!

 5. Många fina skyltar, hade du med här! Ulvön ligger mig varmt om hjärtat pga surströmmingen. Jag är väl ingen sådär-älskare, men förknippar det med traditionen vi hade.
  Söndagskram!

  1. Tack! Ja, Höga kusten är så fin och det finns ju fler öar än Ulvön. Men det är ju den som en hel del förknippas med surströmming. Dock är det nu mycket lite produktion av surströmming där. Men den har ju varit stor. Jag, testade en mycket liten bit och med mycket potatis,rödlök och gräddfil. Bra för att ha gjort det. Men någon tradition blir det nog inte. Inte nu i alla fall.
   Stor kram!

 6. Oj så många skyltar! Surströmmingsskylten var en höjdare! Anslagstavlan visar verkligen så mycket det finns att göra på Ulvön. Snyggt skyltar, somrigt och fint! Smart med egna papperskorgar för engångsgrillarna förresten!

  1. Ja, Ulvön bjöd på många skyltar. Och surströmmingsskylten tycker jag också är bra. Vi hade eb fin dag här och många skyltar fanns det. Fastnade länge vid anslagstavlan…

 7. Jag säger som BP, vilket trist namn på en båt, kan vi inte döpa om den till Elfrida???
  Och skylten med annan livskvalitet är underbar. Fast jag kan ju tycka att i den omgivningen lever man med hög livskvalitet vad man än pysslar med…
  Surströmming förresten, läste igår att dom inte får ihop tillräckligt med strömming till surisarna pga att sälarna äter upp dem. Då tycker faktiskt jag att sälarna kan få dem, …
  Vilket skolexempel på anslagstavlan med alla skyltar. Här står de hullerombuller, på varandra, gamla sitter kvar, ja ingen ordning alls. För ingen har ansvar för att sköta tavlan. Men ganska charmig är den, haha,
  Tack för fina skyltar Ditte, kram

  1. Båten kan säkert ha många namn. Och detta var ju inte det roligaste. Men den tog oss till Ulvön. Nog så viktigt.Jag tror att livet här ute under Hösten, vintern och förvåren kan vara nog så tufft. Och särskilt i perioder å man inte med båt kan ta sig hit eller dit. och att pröva sina vingar är nog alltid bra. Men vår, sommar pch höst skulle jag också kanske kunna tänka mig att bo här.
   Visst kan sälarna få strömmingen. Absolut!
   Jag stod en bra stund vid anslagstavlan och läste men det var ju ändå ordning bland lapparna.De satt ju inte på varandra.Nej, ingen har ansvar för tavlan. Och det är ju en del av charmen. Men jag kan ta hand om den om det erbjuds en tjänstebostad.
   Kram! Och vi hade en fantastiskt fin dag dag på Ulvön.

 8. En härlig blandning av skyltar! Klokt av Ulvöprinsen att välja att göra något annat under denna säsong 🙂
  surströmming hör inte till favoriterna, men jag är beredd att testa en gång till … någon gång!
  Kram

  1. Tack! Vi hade verkligen en fin dag ute på Ulvön och många fina skyltar hittade jag. Vad gäller surströmming så testade jag när vi var i ett annat fiskeläge. Två små munsbitar med tunnbröd, rödlök, gräddfil och ytterst lite surströmming. Var jag nu på Höga kusten så kände jag nu för att testa.
   Kanske gör du det också- Kram!

  1. Jag såg skylten när vi var på plats i fredags och tyckte den var bra. Har full förståelse för att de tar en paus.

 9. Höga kusten, ja där är det så vackert. Du har lyckats fånga så många fina och originella skyltar, vackra bilder.
  Surströmmingsskylten om stängt, är ju rolig. Detta med en egen soptunna för engångsgrillar har jag aldrig sett förut. Bra grej.
  Brandstation, där inne ryms inga brandbilar, jo möjligen en då, kanske det är en gammal skylt ifrån en brandstaton som de har satt upp på det lilla huset.
  Ha en bra dag och varm kram till dig.

  1. Tack! Höga kusten tycker jag så mycket om och det är både roligt och givande att ha förmånen att få komma hit på jobb, Ja, annars också. Ulvön är så fin och trots att många söker sig hit ut blir det inte trångt. Det går ju bara ett par båtar ut hit per dag. Och antalet båtbiljetter är begränsade så det ger sig självt.
   På Ulvön finns inga bilar men jag tror man löst problemet, om bränder skulle uppstå, med hjälp från fastlandet. Men viss beredskap finns ju här ute. Ohc vatten finns ju.
   Önskar dig också en fin dag.
   Varm kram!

 10. Jag håller med om att det fanns många skyltar på Ulvön. Bra med sopkorg för engångsgrillar och så gillar jag också skylten hos Ulvöprinsen. Det var många affischer på anslagstavlan så inte råder det brist på aktiviteter där inte.

  1. Många skyltar fanns det och ändå gjorde jag ett urval. Ulvöprinsens skylt fastnade jag också för.Fint att göra något annat.
   Och aktiviteter finns det gott om här ute. Bara att hänga på.

 11. Åh nu längtar jag dit igen 👋 Var Ruben hemma? Han har en skylt som visar det 😂 Jag växte upp med hans lillebror och min mor köpte deras barndomshem strax intill gården du åt på i Bandsjön för något år sedan (Gårdsbutiken) Jo driver han i inte surströmmingen Rödö Ulven föresten? Vi åt surströmming på jobbet för en vecka sedan 👌 Tack för att du förmedlar de fina skyltarna från den härliga ön uti bottenviken. Jag antar du förstår sedan länge orden Höga Kusten 🤗 En mycket vacker plats för sjöfarare… Jag håller kontakt med museiintendenten via Facebook 👌

  1. Förstår dig! Jag såg inte Rubens skylt men kan ju ha missat den. Kul minnen du har! I år var vi inte vid gårdsbutiken utan åt lunch på Grankotten på Norra berget i Sundsvall.Så vi hade fin utsikt till lunch.
   Jodå, Höga kusten i ord, natur, upplevelse och innehåll är en verklig favorit.Vi var in till museet på Ulvön, hela gruppen , men i olika omgångar. Nu var det en kvinna här som visade oss och berättade. Men Alnön har vi kvar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *