Skyltar

Skyltsöndag från Torrevieja – Med kameran i full gång

Söndag! Dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Dagens skyltar är från den gångna veckan i Torrevieja och är i princip fångade under gång.

Skyltsöndag innebär att leta skyltar av skilda slag med väldigt fri tolkning. Här clementiner till salu i Torrevieja. Bra pris!Citrusfrukter är det gott om just nu och köper man dem så är priserna klart överkomliga. Här clementiner. 

Välfyllda träd-

Skyltsöndag under gång

I Torrevieja ser man då och då bilar som det står  ”Control de Plagas” på. Ofta står också den engelska översättningen,”Pest Control”, på någon sida. Alltså reklam för olika firmor som bistår med hjälp till skadedjursbekämpning.

 

Såg den här hunden i närheten av bilen och jag tyckte den såg fundersam ut.

”Inte är väl jag ett skadedjur”

I Stockholm har det de senaste åren vuxit upp flera mindre bryggerier och så även i Torrevieja. Amber Brewery är ett av dem och ligger i Palangerekurvan vid stranden los Locos. (Vill du veta mer så finns en del info via länken som går till deras hemsida.)

Skulle man vilja ha en större eller mindre bit mat tillsammans med öl så finns det också.

Skrattade gott när jag såg den här skylten. Och det är inte reklam för Systembolaget. Utan här, under själva ”piren”  i Torrevieja, döljer sig restaurang Olé del Mar, en av de restauranger vi besökte under vår tapasrunda.

Här bakom ”systembolaget”  döljer sig restaurang  Olé del Mar.

Lite Solnatakter såg vi i samband med att AIK blev svenska mästare i fotboll. Men här har någon skrivit Stockholm och det är ju fel. AIK är ett lag från Solna som ligger ”vägg i vägg” med Stockholm. Men en egen stad är det. AIK  – Solna borde det stå. Om det nu ska stå alls.  Tycker inte det. (Har inte med laget att göra men gillar inte  husklotter rent allmänt.  Men ”snygg” graffiti tycker jag kan pigga upp trista murar som ingen direkt äger)

Mot Habaneras shoppingcenter

Vad jag däremot gillar är att då och då besöka Habaneras shoppingcenter om det är något som ska inhandlas så här finns också några skyltar med till dagens ”Skyltsöndag”. I närheten ligger också en väldigt välsorterad Carrefourbutik så man kan förena dessa besök. En bra dag är onsdagar eller söndagar då kedjan 100 Montaditos (100 Smörgåsar) serverar små mackor för 1 euro styck. Och det finns i sortimentet 100 varianter att välja bland. Man fyller i en lapp med sitt val, lämnar in det i kassan, betalar och väntar på att få sitt namn uppropat när beställningen är klar. (Förutom smörgåsar finns också en hel del annat  att välja på.)

Klart att restaurangen 100 Montaditos passar in i dagens skyltsöndagMycket gott att välja bland på 100 Montaditos.

Mina val. Tonfisk, brieost med karamelliserad lök och fikonmarmelad och spansk potatisomelett. Detta med en öl för 4 euro.

När man går mycket kan det vara skönt att koppla av emellanåt. Extra bra att detta uppmuntras.

Sliter på skorna gör det  också så jag övervägde starkt att köpa mig ett par nya Dr Martens kängor.  Tyvärr var de lite för låga över tårna. Men jag tror annars de varit helt perfekta. I alla fall hade de dragit blickarna till sig.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

34 svar på ”Skyltsöndag från Torrevieja – Med kameran i full gång”

 1. Systembolaget i Torrevieja, ja, jag misstänker att de lyckas dra till sig många svenskar med det namnet 🙂 Allt går åt med mördande reklam, eller hur var det sjöngs om för många år sedan!? Jag tycker mig kunna utläsa att ni har det fortsatt gott. Tänk att ha clementinerna hängande så på träden vid den här tiden på året. Ljuvligt!

  1. Systembolaget står som en skylt ovanför en spansk restaurang och trots det har jag inte sett många svenskar här. Nu var vi på plats och åt tapas och den var verkligen god. Vi har haft det jättebra men är idag tillbaka hemma i Stockholm igen. Vackert väder här idag, med strålande sol och ett par grader minus.
   Och inga citrusträd ser jag heller…

 2. Haha, hunden! Så söt! På vår promenad till/från skolan brukar det ofta stå en stor hund med huvudet så där men han skäller ilsket på oss, inte alls sött. Jag blir bara förbannad. Hunden har vi döpt till Skällbert.

  Trädet, oj det var verkligen dignande!

  1. Här stod hunden och tittade lite sorgset på bilen från firman som sysslar med skadedjursbekämpning. Tror inte han behövde vara orolig. Denna hund var helt tyst och bara tittade. Att ha en ilsket skällande hund när man passerar lockar inte direkt till skratt. Namnet ”Skällbert” var passande.
   Här finns många träd som dignar så tillgången på det närproducerade är tämligen stort. Och vi har tur som har grannar som gärna delar med sig.

 3. Ja, jag tror att skorna hade blivit uppmärksammade÷)
  Jisses, har systembolaget tagit över spritverksamheten i Torrevieja ??
  Gillar heller inte klotter förutom de som förgyller en tråkig mur eller husvägg. Tack för en bra skyltning!!!
  Kram

  1. Tack!Helt säkert hade kängorna inte passerat obemärkt. Jag har ett par gamla Dr Martenskängor i beige/gult och de får hänga med ett tag till. Vad gäller ”Sysembolaget” står det ovanför en restaurang i Torrevieja som har ett annat namn . Men visst lägger man märke till skylten.
   Och klotter är bara trist. Mycket jobb för de som bor i huset att ta bort detta. Men snygg graffiti på en trist husvägg är något helt annat.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Spännande skyltar hos dig … 100 olika smörgåsar låter kul, men om det bara står på spanska så kanske man får sig en överraskning när man börjar äta …
  Kängorna är häftiga … synd att de inte passade på dina fötter 🙂
  Kram

  1. Lite blandat idag. Vad gäller alla olika mackor finns det även en engelsk meny. Tursamt nog…Annars kan man kanske bli rejält överraskad. Visst är kängorna ”intressanta” och säkert är det någon som köper dem.
   Kram!

  1. Här är mycket närproducerat och väldigt färskt både vad gäller frukt och grönt och priserna är i våra ögon väldans bra. Så mycket frukt och grönt köper vi förstås. Och äter.
   Kram!

 5. Så mycket roligt och fint du hittar 🙂 Skorna, stolen och brieosten tar jag direkt 😉 Solnatrakten och AIK hoppar vi över, Timrå slog Ängelholmlaget och det får räcka 🙂 Systembolagsskylten måste jag visa dotra 🙂 Jag ska passa på och fråga på Amber också… antar att det är ljust och lättdrucket 🙂 Citrusfrukter = Lite orättvist… jag fann bara ett visset brunt/fruset blad på mitt plommonträd idag… Ha det så bra!!!

  1. Det fanns en del skyltar som jag hittade här under gång. Men AIK i Torrevieja? Passar inte. Och AIKare var jag bara när jag bodde i Solna för sådär en 50 år sedan. Systemskylten här i samband med namn på en restaurang var ett roligt sammanträffande och även mindre bryggerier har dykt upp i stan. Och både oliver, citrusfrukter är det nu gott om.
   Ha det bra du också.

 6. Jag gillar verkligen Dr Martens men än har jag inga i min ägo. Nog sticker de ut allt! Vilken underbar bild på den fundersamma hunden.

  Kram och god kväll!

  1. Jag har ett par som jag haft i flera år men de är inte direkt så färgglada som dessa. Hunden såg nästan olycklig ut när den såg bilen. Men det hade nog inget sammanhang.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Alltså bilden på hunden är en av dina bästa ever. Så otroligt bra fångat! Du har verkligen ögonen med dig.
  När jag såg bilen med ”Pest control” tänkte jag osökt på Emma och hennes äckliga larver. Tror att du också gjorde det. Systembolaget är verkligen ett fyndigt och himla roligt namn för en bar/restaurang.

  Precis som du ogillar jag denna slags klotter, för klotter är vad det är. Detta har ingenting med graffiti att göra. Den som klottrade dit AIK firade väl deras seger i Allsvenskan i år och trodde nog säkert att ingen skulle veta vad och var Solna är. Min gissning.

  Massagestolar hade vi också i Täby förut, men de togs bort. Vet inte varför.

  Dr Martens kängor är otroligt häftiga – utan ”blingbling” vill säga. Precis som du klarar mina fötter inte heller av kängorna. Synd, för tuffa är dom verkligen.

  Ett härligt inlägg till Skyltsöndag! Tusen tack för det och länken:-)

  1. Tack! Såg först bilen och sedan hunden alldeles bredvid. Och den såg riktigt ledsen ut när den tittade ut här. Jag brukar ha kameran i handen för att hinna med. Dessa ”Pest Control” bilar/firmor utför det mesta och kanske är det dessutom effektivt. Hade jag haft pinjelarverna hos mig hade jag genast tagit hjälp av en liknande firma. Vad gäller ”Systembolaget” står det ovanför restaurangen som i sig har ett annat namn. Men ändå roligt att se namnet här. Instämmer i detta med AIK men trist att se detta på en husvägg. Och det har ju inget alls med graffiti att göra- Bara fult klotter. Visst är kängorna häftiga. Och än mer på någon som de passar på. Har ett par gamla Dr. Martens som är höga över tårna och de får hänga med ett tag till.

 8. Tänk om man kunde ha ett sådant träd i trädgården här! Dignande av klementiner!
  Kängorna är häftiga, men kanske ändå inte det val jag skulle göra.
  Fina skyltningar som vanligt fångade via din kameralins.
  Tack Ditte!

  1. Tack! Det är roligt att ha kameran startklar och se vad som kan fångas. Hunden såg så ledsen ut när den såg den gula bilen från skadedjursfirman så jag kunde inte motstå att föreviga den. Så söt! I vårt område finns flera citrusträd och ibland får vi frukter. Och de är så goda- Nej, kängorna får vara till någon annan.

 9. Systembolaget har jag sett på fler charterparadis, kanske är en kedja 🙂 Kängorna var coola, tänkte kolla på Doc Martens vid nästa Londontripp. Sen hundbilden var underbar.

  1. Här sitter Systembolagsskylten ovanför en spansk restaurang, Olé del Mar och det är ingen kedja. Och så många svenskar tror jag inte kommer hit. Men kanske finns det en kedja på andra ställen med detta namn. Visst är kängorna häftiga. Men med mina delvis krossade stortår var de alltför låga. Får nöja mig med mina gamla Dr Martens ett tag till. (Tror de jag har är 10 år gamla.) Du kommer säkert att hitta bra Martenskängor i London. Visst är hunden fin men den såg oroad ut när den såg bilen från skadebekämpningsföretaget.

 10. Hunden var ju för söt! En riktigt talande skylt.
  Kängorna var tuffa, men jag är så känslig i mina fötter, så jag måste prova och det är inte allt som passar
  Systembolaget måste ju vara en skylt som drar ! Av nyfokenhet!
  Ha det så gott och stor kram!

  1. Visst är hunden fin och jag tyckte den såg riktigt fundersam ut efter att ha sett bilen från företaget mot skadebekämpning. Kängorna testade jag, måste alltid prova skor. Men mina krossade tår ville inte passa här. Har ett par gamla Dr Martens kängor som är jättesköna och bra till vintern. Systembolagsskylten sitter ovanför en spansk restaurang och syns inte så där jättemycket. Men kul är den.
   Ha det fint du också.
   Stor kram!

 11. Vilka coola Dr Marten kängor, helt klart drar de blickarna åt sig! Härligt färgglada skyltar med frukter, goda Tapas, och så lite otippat AIK skylt hos er!
  Å visst är det Solna som gäller för AIK, numera svenska mästare i fotboll. Vi hejar ju inte på AIK jag och min man (fast vi numera bor i Solna)…egentligen hejar vi inte på något allsvenskt lag….men många andra här i omgivningen hejar så klart på dem!
  Kram och godkväll!

  1. Visst är kängorna läckra! Men de fick anstå…Och inte bara för att mina tår inte fick plats. Jo. AIK blev svenska mästare men onödigt att klottra på en spansk husvägg och dessutom skriva Stockholm när det är ett Solnalag. När jag bodde i Solna, för sådär en 50 år sedan, hejade jag på AIK. Men sedan dess så har det fått vara med hejandet på lag.
   Kram och välkomna hem.

 12. Vilka härliga bilder från citrusträd och citrusstånd. Mums! Vackert dessutom.
  1 euromackorna såg verkligen frestande ut. Rätt billigt dessutom!
  Ja du – ta på dig dom skorna och du har gjort dig ett namn! 🙂 Kram

  1. Mackorna kostar bara 1 euro på onsdagar och söndagar annars är det lite dyrare. Men de är goda hur som. Citrusfrukterna är på gång och det finns gott om dem till bra priser. Nu blev det inga skor så jag får nog nöja mig med mitt gamla namn. Men det är helt ok det också.
   Kram!

 13. Tack för skyltrundturen med stor igenkänning 🙂

  Jag fick en flashback till då för ”100 år sen” när vi spelade TP med ett par Norrlandskompisar. En fråga var ”Är AIK ett Stockholmslag?”. Ja, svarade dom. Och svaret var såklart ”Nej, det är ett Solnalag”. Haha! Jag tror aldrig att dom kom över det där 😀

  Härlig skyltning – igen!
  Ha en finfin start på veckan 🙂

  1. Tack! Förstår att du känner igen dig. Och helt klart är AIK ett lag från Solna.
   Önskar er också en bra vecka.
   Stockholmshälsningar från oss.

 14. Den där hunden är ju så söt! Systembolaget har vi sett men dock aldrig varit där, men det får vi nog ändra på!
  Stor kram

  1. Visst är hunden söt och den såg ruktigt brydd ut när den såg bilen från firman med skadedjursbekämpning.Restaurangen här var riktigt trevlig och spansk.
   Stor kram!

 15. Wow vilka dojor, jag blev helt förälskad! Synd att de inte var tillräckligt fotvänliga! Jag köpte mig ett par liknande i höst men det var bara rosor på dem, så fegt av mig. Zona relax hade varit skönt att sitta på en stund, många har ju liknande i sina vardagsrum, massagefåtöljer, en sån skulle uppta halva mitt vardagsrum! Att jag föll för jycken kan du ju räkna ut! Nu måste jag läsa vidare, du flyger och far så jag inte hinner med! Kram

  1. Visst är kängorna häftiga! Och de du köpte med blommor på låter fint. Dessa stolar ör sköna att slå sig ner i när man gått ett tag men hemma skulle en liknande ta alltför står plats.
   Visst är hunden fin. Men när den fick syn på den gula bilen från skadedjursbekämpningsfirman så den riktigt ledsen ut.
   Kram och soliga hälsningar från Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *