Torrevieja

Marknad i Torrevieja – Länge sedan jag var där

Igår var det marknad i Torrevieja. Den vanliga fredagsmarknaden och det blev ett “nygammalt” besök. Visst har jag varit här många gånger men jag har inte besökt  den sedan i våras så det kändes lite nytt trots allt. Tidigare låg marknaden mitt inne i stan och många gator i City stängdes av från torsdag natt till fredag eftermiddag. Och efter spolning av alla gator och rengöring blev det på nytt möjligt att ta sig fram med bil igen fredag eftermiddag. Numer ligger marknaden ett par kilometer utanför citykärnan så några avstängningar inne i stan är inte aktuella längre.

Fredag och det är marknad i Torrevieja. Mängder av fina grönsaker säljs  på fredagsmarknaden och till väldigt bra priser.

  Fredagar och marknad

hör ihop med “marknadsgänget” som i sig kan variera.  Och när marknadsrundan är avslutat blir det ofta eftersittning på “after market,” där vi slår oss ner och pratar över ett glas vin och en tapa eller annat som känns lockande. Mycket av det mesta säljs här och det som är till försäljning är delvis uppdelat. Blommor, frukt och grönsaker säljs längs vissa gångar och livsmedel längs andra. Skor, väskor, kläder, mattor och saker till hemmen är mer utspridda och man kan där få leta ett tag. Men försäljarna hyr sin plats och återkommer dit vecka efter vecka. Försäljarna här  på marknaden reser runt i trakten och packar upp och ner sina varor på olika platser varje dag.

På denna marknad säljs mycket av det mesta och utbudet av frukt och grönt är stort. Stort utbud även av färsk frukt. Och man får smaka..

Färska blommor till bra priser. Alltid trevligt att köpa med en bukett hem. 

Och tycker man om oliver

så är utbudet mycket väl tilltaget. Vid en snabb överslagsräkning fick jag här ihop ett 30-tal olika varianter. Själv nöjde jag mig med att köpa hem ett par sorter. Det finns många olika olivförsäljare och jag brukar alternera. Men min vän Susan hade gett mig en beskrivning av var jag kunde hitta hennes “leverantör”. Och kanske kom jag rätt. Eller gjorde jag det? Oliver blev det och även de sorter jag fått tips om. (Vill man veta mer om oliver så skrev jag ett blogginlägg om detta, “Spaniens gröna guld” häromdagen)

Oliver, oliver och ännu fler oliver finns till salu på denna markad i TorreviejaEtt paradis för en olivälskare.

Och visst blev det eftersittning med dryck och tapas även denna fredag.

Ami, Carita, Ulla, (Amis mamma) och jag på trevlig “after market” samling.

Och senare, fram på kvällskvisten, var det riktigt skönt att sitta ute en stund på terrassen en stund och provsmaka några av inköpen från dagens marknad. (Jodå, en tröja var på för termometern visade inte mer än +17)

34 svar på ”Marknad i Torrevieja – Länge sedan jag var där”

  1. Skönt att solen är tillbaka. Här också och hoppas den stannar ett tag. Marknaden är trevligare nu när det inte är så varmt och kul att ta en tur. Och visst blev det lite smått och gott. Oliverna är så goda att det är svårt att välja. Trevlig helg!

 1. Att besöka marknader är alltid lika trevligt men kanske blir det inte lika ofta nu när den ligger en bit utanför staden. Lite synd att marknader och torghandel försvinner mer och mer här. När jag var liten finns det i grannhålan en saluhall och intill en större torghandel. Där var alltid massor med folk och härligt prisvärda och fräscha råvaror. Men saluhallen levde inte upp till livsmedelsverkets bestämmelser och fick stänga och sedan försvann även torghandeln. Väldigt synd för det var ett trevligt inslag.

  Kram och ha en god lördag!

  1. Minns också torghandeln från barndomen både i Norge och i Sverige. Men mycket har försvunnit. I Stockholm finns ju Hötorget kvar och det är trevligt. Och utanför stan i Rinkeby och Hjulsta också. Och här är priserna ”vänliga” och utbudet stort. Vet att det finns torghandel lite runt om i Stockholm och jag tittar gärna förbi. Annars är Hötorgshallen bra med stort utbud men dyr. Önskar dig en fin lördag. Kram!

 2. Gokväll!
  Jag är inte speciellt ” olivtokig” men dina bilder visade ju på lite annorlunda varianter som jag inte sett tidigare, med ost och serrano. Susans favorit Abuela har jag testat och de föll i smaken. Trevligt med After Market är det ju alltid. Jag har bara varit på den “Nya” marknaden ett par gånger. Gillade den gamla bättre som var nära oss.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Gokväll!
   Oliver tycker jag om och särskilt dessa i lös vikt. Fint att man också får provsmaka innan man handlar. Nu när det är svalare är det behagligare att ta en sväng på marknaden och det finns ju ett bra utbud av det mesta. Vi gillar också den gamla marknaden bättre för den var mer överskådlig.
   “After market” är alltid trevligt och vi varierar ju ställena.
   Kramar till dig från oss.

 3. Så kul att läsa om denna färgstarka fredagsmarknad efter en dag då singlande små snöflingor har förvandlat det sörmländska landskapet vi vandrat genom till en svart-vit film (det har inte snöat så mycket så träden är övervägande snöfria). Av uppenbara skäl har läsningen även renderat i starkt sug efter oliver. Stort tack också för inlägget om oliver!

  1. Fredagsmarknaden är trevlig och nu när det inte är så varmt är det mer lättsamt att gå runt här och titta och handla. Det är nämligen ont om skugga. Oliver finns det gott om i Spanien och när vi för ett tag sedan var uppe i bergen träffade vi på en man som odlade olivträd i mindre skala på terrassodlingar. Han berättade en hel del och det var roligt att höra- Sedan finns det ju dessa gigantisk odlingar där mycket av arbetet med att få ner oliverna från träden och att kratta ihop dem sker med hjälp av maskiner. Med maskiner fungerar inte så bra på terrassodlingarna. Vad roligt att ni uppskattade inlägget om oliver. Och visst köpte jag med mig oliver hem från marknaden.
   Men er vandring genom ett svartvitt landskap låter också trevligt och säkert satte ni lite färg på det.

 4. Mysigt och trevligt med marknad. Härligt fina grönsaker. Jag skördade den sista spetskålen på torpet idag. Strålande sol, ett tunt snötäcke och -4. Inte illa det heller men på ett annat sätt. Nu kurar vi framför brasan.
  Kram och trevlig lördagkväll.

  1. Så gott det låter med speteskål! Och egenodlad. Jag tycker marknaden nu i Torrevieja, när det är svalare, är trevlig att besöka och man kan i lugn och ro botanisera bland fräscha frukter och grönsaker. Sommartid tycker jag dte blir alltför hett för mycket skugga finns inte att tillgå. Mysigt för er med en helg på landet och särskilt med lite vinterkänsla och strålande sol.
   Önskar er en fortsatt fin helg.
   kram!

 5. Marknad och stånd på torget ja, det är ju trevligt. har i minne d från Skellefteå, Oslo och faktisk finns det lite här i Arvika. Inbjudande bilder och det vattnas i munnen så klart 🙂
  Tid för tröja ser jag också hos dig – nå ja lång t till mössa och vantar och tjockjackan än men nu har jag varmkläderna beredda och de har varit i bruk redan.
  Ha det fortsatt fint i helgen!
  Stor kram!

  1. Tröjan hade jag på men på slutet åkte den av för då värmde solen. Vi har runt +18 under dagen men blåser det är en tröja behaglig att ha på. Visst är det trevligt att handla frukt och grönt på marknader, ger en speciell känsla. Vad roligt att det finns ett torg i Arvika med försäljning. Det livar ju upp stadsbilden.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram!

 6. Marknader på Costa Blanca är alltid speciella. Älskar strosa runt, kolla, trängas en aning och köpa bland annat oliver och solmogna, underbara tomater som faktiskt smakar tomat. Å självklart hör en “After Market” till.
  Tycker försäljarna jobbar hårt med sina varor. Speciellt dom som säljer kläder/textilier som de måste packa upp och ned två gånger varje dag sju dagar i veckan. Ett hårt jobb. Hoppas alltid att de säljer mycket, så att det åtminstone går ihop för dom. Det är ju lättare med frukt och grönsaker, då de ofta skänker bort grejerna på slutet alternativt lämnar på plats.

  1. Ja, du har ju också stor erfarenhet av dessa och nu när det inte direkt är så varmt tycker jag också det är trevligt att gå runt och titta. Det blir ju väldigt”lokalt” och många spanjorer köper ju sitt veckoförråd av frukt och grönt här. Perfekt ställe att träna lite spanska om man ska handla. Visst är det ett slit för alla klädesförsäljare som ska packa upp och ner. Verkligen hårt. Frukt och grönt säljs ju ut mot slutet och även en hel del lämnas.

 7. Mysigt med marknad, och mums med oliver, de är ju så goda, så spännande att kunna välja på så många olika sorter!
  Godnatt från en nyss hemkommen Spanien resenär, laddad med värme, och lite i chock av kylan här hemma!

  1. Välkommen hem! Förstår att ni haft en bra vecka trots lite ostadigt väder och en “incident”. Marknaden här är det trevligt att besöka ibland och särskilt nu när det inte är så hett och det är mindre med folk. Oliverna säljs i olika stånd och utbudet är stort. Och man får smaka så man vet vad man köper.
   Önskar dig en skön söndag.
   Kram!

 8. Matmarknader är ok, men övriga marknader är inget för mig. Frukt och grönt köper jag gärna på marknader. After market låter som en grej för mig! Kramar

  1. Matmarknader är trevliga och jag botaniserar gärna där. Det gjorde vi även i “Ban Phe” trakten. Kan sakna dem. Och i övrigt kan det bli ett och annat om det är något jag behöver. här på marknaden säljs bra skor/sandaler i skinn och jag har knepiga fötter men här har jag hittat. Liksom lite blusar, väskor och annat. Men jag vill helst inte ha trängsel så nu är det en bra tid att vara här när det är luftigare och inte så mycket folk.
   “After market” uppskattar vi mycket.
   Kram!

 9. Ser verkligen trevligt ut att få strosa runt på en härlig marknad … härligt energigivande och färggrann miljö! Att sitta ner och avnjuta en “After Market” låter också som en väldigt bra idé!
  Kram

  1. Nu när det inte är så varmt är det “lättare” att gå runt här och orken finns på ett annat sätt. Och trevligt förstås- När det är varmt blir det i mitt tycke alltför varmt att gå här för det finns inte direkt så mycket skugga eller tak över marknadsstånden. “After market” är alltid trevligt och uppskattas.
   Kram och trevlig lördag.

  1. Jag besöker gärna marknader av olika slag och tycker det är ett bra sätt att ta del av det lokala utbudet. Däremot är inte julmarknader direkt det “bästa” jag vet. Oliverna var försvinnande goda…

 10. Vi var på “nya” marknaden samma dag som den flyttade, man är ju nyfiken av sig 🙂 Sen tror jag att jag bara varit dit ett par gånger efter det. Kan sakna den här inne i stan, faktiskt, men rent säkerhetsmässigt är det skönt att den har flyttat .

  Ha en fin dag! Just nu ser det i alla fall lovande ut på himlen 🙂

  1. Jag kan också sakna marknaden inne i stan men säkerhetsmässigt var den ju ingen hit. Men man hade ju lärt sig att hitta. Större utmaning nu på den nya. Har inte varit här sedan i våras men nu var det dags igen för ett besök. Trevligt hade vi och några inköp blev det.
   Önskar er en fin dag och vi hoppas på fint väder.

 11. Helt klart verkar ni ha ett väldigt behagligt liv. Rena “sommarlivet med semester” varje dag! Jo, jag brukar säga att man ska ha kul så länge som man kan, som pensionär kan vi göra livet till en fest många dagar i veckan. Just nu känns det inte riktigt som fest här hemma, kylan och litet, litet snö har kommit. Solsken idag, så visst var det skönt att promenera, men kom jag in i skuggiga partier då var det inte behagligt.

  Jag hoppas på en hel del fina dagar under januari 🙂 Längtar ännu mer när jag ser dina bilder!

  1. Den spanska sommarstugetillvaron är ett bra komplement till livet och tillvaron i Stockholm. Dagarna är ljusare längre och det är varmare. Jga försöker både hemma i Stockholm och i Torrevieja göra saker eller tillbringa dagarna med det jag tycker är trevligt. Det finns inte längre så många måsten. dE är liksom borta. Jag är säker på att du kommer att få många fina dagar i januari och det blir också många nya möten. Och på olika sätt.

  1. Visst är det! Och nu när det heller inte är så varmt är det än trevligare att ta ett varv här. Sommartid och en bit in i september blir det lätt alltför hett och det är ont om skugga.
   Att avsluta med “eftersittning” med vin och tapas gör vi gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *