Stockholm Torrevieja

I flygande fläng – Alicante till Stockholm

De tre novemberveckorna i den spanska sommarstugan försvann precis som vanligt snabbt och plötsligt var det dags för hemresa. En hemresa som gick smidigt och bekvämt. Och att resa med bara handbagage gör det än enklare. Numer försöker vi också välja flygtider som är bekväma för oss och det innebär att vi  gärna flyger från Alicante eftermiddag eller kväll för att landa på Arlanda några timmar senare.

Det tar oss 15 minuter att gå till Torreviejas busstation och sedan tar flygbussen ca. 50 minuter innan den når flygplatsen. Oftast är det också smidig passering av säkerhetskontrollen så från vår Solskensgata  till avgångshallen tar det ca. 1 timme och 40 minuter. Helt ok.

Alicante – Elches flygplats och vi är redo för start.

I flygande fläng

Alicante – Elches flygplats hade ursprungsnamnet El Altet och är  Alicanteprovinsens största. Själva flygplatsen ligger inom området till staden Elche (Elx på valencianska, ett av Spaniens fem officiella språk) och en mil söder om staden Alicante. Detta är både en inrikes och utrikesflygplats men 80% av flygningarna är internationella. Tyskland, Storbritannien, Holland står för största andelen resenärer.

Vi har drygt en timme på flygplatsen innan det är dags för boarding så en tapaslunch smakar fint. Även och en butiksrunda hinns med. Vårt SAS plan landar i tid och denna gång är det ett helt nytt plan vi kliver på. Ett plan som gjorde den allra första resan hit till Alicante.

I luften och med klart väder ser vi bergen runt Alicante. På väg upp. Fint väder med god sikt.

Vi flyger ganska ofta med SAS men jag blir lite förundrad över att bolaget har så få plan inom Europa med wifi ombord.   Norwegian har ju haft detta länge och utan kostnad. Visserligen är det inte det snabbaste men finns oftast installerat. Och kostnadsfritt. Läste nu att det för SAS del är på gång även inom Europa och mot en kostnad om man inte reser i SAS Plus som är en  bekvämare variant i planet med det “där lilla extra.” Jodå, vi gör det då och då. Extra komfort gillas.

Alperna passeras. 

När vi bokar reguljärresor till Alicante

och andra resmål, går vi direkt in på  någon av bolagens egna hemsidor och jämför priser och avgångstider innan vi beställer. Smidigt att göra så  om man skulle vilja boka om eller ändra något i samband med bokningen och vi tycker här vi fått bäst priser.  Önskar man flyga direkt är det SAS, Norwegian eller Ryan Air som gäller. ( Ryan flyger inte från Stockholm utan från Nyköping/Skavsta hela året och under vår, sommar och tidig höst också från Västerås.) Kan man tänka sig en mellanlandning finns många fler möjligheter med korta stopp. Där har vi testat holländska KLM, Air Berlin, Swissair  och Brussels Airlines Även spanska Vueling  och Iberia flyger från Arlanda med stopp i Madrid eller Barcelona. Säkert finns det än fler bolag  att tillgå-.

Tyvärr sitter vi på högra sidan så solnedgången ser vi bara spegla sig i vingen.

Hemma i Stockholm

på Arlanda landar vi efter en resa på tre och en halv timme. Vi tar flygbussen till stan och tunnelbanan hem. En resa från dörr till dörr på åtta och en halv timma.Och ändå känns det som om varje delsträcka går ganska snabbt. Hemma på Söder, på kajen, var det sig likt förutom att det var lite frost och ett par grader minus. En vacker kväll här i våra kvarter.

Hemma i Stockholm, på Söder och med en utsikt som jag verkligen uppskattar. Utsikten från balkongen som jag verkligen uppskattar. Mot Hammarbykanalen, Skansbron och Skanstullsbron

Och åt andra hållet över mot Hammarby sjöstad, Södra Hammarbyhamnen.

Även månen välkomnade mig

Globen, liksom många andra byggnader runt om i världen, var klädd i orange denna “UN Women Orange Day” – en dag  som FN uppmärksammar. Den internationella dagen mot våld mot kvinnor, den 25 november, etablerades av FN 1999.

 

 

36 svar på ”I flygande fläng – Alicante till Stockholm”

 1. Välkomna hem till Sverige igen. Även om det blev några olika transportmedel så får man väl säga att resan gick snabbt och effektivt. Tänk om ni skulle kuskat fram på tåget… Förstår att ni möttes av vinter men det är ju sådana tider nu.

  Kram

  1. Tåg kan ju vara trevligt i sig men det tar sin tid och är jättedyrt så flyg blir det. Och det fungerar ganska smidigt med att ta sig från dörr till dörr. Inga tunga väskor att släpa på. Stockholm bjuder på sol och blå himmel idag så det känns upplyftande. Men mörkret lägger sig ju ganska tidigt. Men så är det.
   Kram och trevlig fortsatt måndag.

 2. Välkommen hem till Sverige! Ja, flyget är perfekt om man bor så bra till. För min del är det ett bra stycke till Landvetter eller Arlanda. Men får då jämföra med tåg och buss en hel resa och då vinner flyget.
  Ni har ju perfekta förbindelser dörr till dörr!
  Ha det så gott och stor kram!

  1. Tackar! Ja, du har ju en bit innan det blir dags att sätta sig på ett plan. Men som du säger så går det ju ganska snabbt med själv flygresan bara man är på flygplatsen. Vi har det bra både här och i Torrevieja så det går smidigt.
   Ha det fint du också och trevlig kväll
   Stor kram!

 3. Tar det så lååång tid tänkte jag först. Men det är ju allt “runt om”, själva flygningen tar ju inte speciellt lång tid.

  Välkomna hem! Litet mörkare och kallare här… men det kan kanske ha sin tjusning, det också 🙂

  1. Tack! Känns bra att vara hemma också. Själva flygresan tar mellan 3 1/2 till 4 timmar beroende på vindar men sen är det allt annat som tar tid. Nu räknade jag från dörr till dörr inklusive väntande, bussar och annat.
   Stockholm bjuder oss på sol och det känns fint.

  1. Jag ska jobba första advent och ska den helgen till Värmland. Men vi brukar varva Stockgolm och Torrevieja allt eftersom vi känner för det.Men jag trivs också väldigt bra här hemma. Resan är ju inte så lång så vi åker ju tämligen ofta.
   Kan tänka mig att rimfrosten lyser upp fint även uppe i norr. Och hos er är ju dagarna än kortare.

 4. Smidigt för er! Men Ryanair flyger väl inte till Arlanda? Inte en chans att jag någonsin kommer räkna in Skavsta eller Västerås som Stockholm … 😀 Tar ju en stund med bil eller buss däremellan.

  Månen är verkligen otrolig, såg den även här.

  1. Ryan själva skriver i sin reklam Stockholm – Skavsta och Stockholm -Västerås men inte hör de flygplatserna till Stockholm. Verkligen inte.Men de flyger m direkt till Alicante. Skillnaden i tid att ta sig till Skavsta eller Västerås från Cityterminalen är jämfört med Arlanda ca plus 25 minuter med flygbussen. Vi åker sällan Ryan utan gillar SAS och Norwegian. Men ibland blir det Ryan och alltid med “allt extra”. Då vill vi sitta längst fram eller vid nödutgång och betalar gärna extra för det och får gå ombord först. Men bokar de platser vi vill ha gör vi på alla bolag vi åker med. SAS Plus tar vi gärna och där är det extra bekvämt.

 5. Smidigt att resa med bara handbagage, och lite snabbare går det ju också! På GC fick vi vänta 2 timmar på bagaget när vi kom, ingen hit precis!¨
  Välkomna hem till ett lite kyligt Stockholm!
  kram!

  1. Tack! Känns bra att vara hemma igen. Och fint väder välkomnade oss också. Så trist att vänta på bagaget som ni fick göra men hoppas det hör till ovanligheterna. Vi har det mesta på plats så handbagage räcker och det är inte heller fyllt. Men åker vi inom Europa blir det numer oftast handbagage.
   Kram!

  1. Tackar! Visst tar det tid men flygningen innefattar bara hältften av tiden. Resten är väntan, bussar, tunnelbana och promenad.
   Fint att vara hemma igen.
   Stor kram!

 6. Vi har också alltmera börjat resa med handbagage. Man klarar sig bra på rätt lite, när det kommer till kritan.
  Vi tyckte mycket om flygplatsen, terminalen i Alicante, trevliga matställen och vänliga människor. Ja, det fungerade bra hela vägen. Nu väntar förstås juligare tider för er liksom hos oss alla.
  Ha det fint hemma i Stockholm!

  1. Man behöver ju inte så mycket och för vår del har vi det mesta på plats i Torrevieja. Men även när vi gör andra resor inom Europa blir det oftast handbagage.Flygplatsen i Alicante är riktigt trevlig och vid det här laget kan vi den väl- Ni också. För oss är det ingen brådska med julen. Men när jag var ute idag för att köpa födelsedagspresenter så löd julsånger i butikernas högtalare.Då blir jag trött….
   Sol här idag och fint
   Önskar dig också en bra vecka.

 7. Härligt med enkel resväg! Vi har ju alltid den där första eller sista resan kvar, det vill säga den mellan Karlstad och Stockholm. Den tar nästan lika lång tid som resten om vi ska ut i Europa någonstans. I och för sig, om SJ sköter sig så funkar det ju rätt ok ändå, problemet är mer om man ska ta ett tidigt flyg så innebär det övernattning i Stockholm om man inte vill köra på natten. Absolut ett i-landsproblem, men ändå…

  1. För oss blir dte ju ganska smidigt men ni har ju lika långt kvar som flygresan tar. Sen får en ju hoppas att tågen dessutom går. Även vi har ibland övernattat på Arlanda och då på Clarion som vi gillar. Har hänt att det varit extremt tidig avgång, vid 6. Så då börjar semestern (heter det så när man är pensionär…) redan på hotellet med god middag. Ska ta mig en liten titt på Karlstad nästa helg då det blir jobbresa. Det blir bl.a Alsters herrgård och Lars Lerin till första advent.Så trevligt! Och Karlstad tycker jag om.

 8. Gokväll och välkommen hem!
  Ser att er resa fungerade perfekt. Skönt när det inte är några förseningar. Tror inte att jag flugit varken SAS eller Norwegian. För min del blir det Ryan antingen från Västerås eller Skavsta, då jag har närmare till de flygplatserna än till Arlanda. Jag hör av mig i veckan.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Gokväll! Tack, känns bra att vara hemma också. Förstår att du väljer Ryan och flygplatser närmare. Men för oss blir det närmare till Arlanda men vi varierar lite efter avgångstider och priser. Trevligt om och när du hör av dig.
   Kramar till dig från oss.

 9. Välkommen tillbaka! Å som du säkert såg så hade du packat in solen i handbagaget också. Bra gjort;-)
  Alicante och Torrevieja ligger verkligen lagom långt eller rättare sagt kort bort. Skulle dock knappast vilja utöka restiden med mellanlandningar, när det går direktflyg från Arlanda. Skulle inte åka till Skavsta från Täby heller. Dessutom bojkottar vi Ryan Air.
  Härliga kvällsbilder från din “hood”:-)

  1. Tack! Det känns alltid bra att komma hem till Söder igen.
   Jodå, jag tog med solen och den blå himlen tillbaka. Tänkte att dessa ingredienser behövdes här i Stockholm. Och visst ligger Alicante på bra avstånd. Vi åker ibland med SAS via Oslo om avgångstiderna då är bättre. Men helst åker vi ju direkt.Skavsta blir det någon enstaka g eftersom vi ofta bestämmer oss att resa med kort varsel, ofta bara någon dag innan och då kan det vara knepigt med platstillgångar. (Bäst gillar vi SAS Plus men bestämmer vi oss sent är det ofta svårt med platser där också.)

  1. Allra bäst är, tycker jag att sitta “vingfritt” och vid ett fönster som man har bra sikt genom. Men att ordna isen är värre. Men vi satt helt ok även utan att se solnedgången. Och “hemma” på kajen gillar jag också att vara.

 10. Hej, vilken mångubbe som mötte er! Jo han syntes här också, men tack o lov är jag annars inte påverkad av fullmånen. Dottern min kan inte sova, vilket inte är så bra när man ska jobba. Småler lite, min granne från Skåne körde hit på drygt 7 timmar, hon tyckte inte det var så farligt, men jag tyckte det var en evighet. Då tycker jag att er resa är mycket snabbare och smidigare med tanke på vilken skillnad det är på avstånd. Men jag skulle inte längre fixa så många timmar sittande, kroppen värker och gnyr. Stannar ni hemma nu över jul? Kram

  1. Jodå, månen hälsade oss välkomna och det känns fint att vara hemma igen. Vad gäller vår resa så blir det inte så mycket sittande eftersom det man byter transportmedel och kan sträcka på benen. Lite promenerande blir det också. Men med en kropp som verkar och gnyt förstår jag att det blir jobbigt.
   Vad gäller julen vet vi inte alls. Jag är inte så förtjust i jul så vi tre det som det kommer.
   kram!

 11. Välkommen hem till kalla Sverige igen … ganska stor skillnad i temperatur 🙂
  Väldigt bra att det är så snabbt att ta sig till och från “sommarstugan”. Härliga bilder!
  Kram

  1. Tack och tack! Och det känns fint att vara hemma igen! Lite vackert väder tog jag också med mig. Men ingen värme. Visst är underlättar det att resan sker ganska smidigt. Men själva flygtiden är ändå lite kortare än “det andra” runt om. Buss, väntan osv.
   Kram!

 12. Välkomna hem igen! Fast å andra sidan åkte ni ju hemifrån också… 🙂

  Att hitta direktflyg med bra flygtider är viktigt även för oss. Tyvärr är ju inte Alicante en sådär jättestor internationell flygplats, så ska man nån annanstans än inom (vissa ställen i) Europa så är det omöjligt att åka direkt. Då gäller det att hitta så “korta” resor som möjligt, fast inte med FÖR korta stopp på mellanlandningarna, jag är ju rätt nervös när det kommer till att missa plan. Det är sååå himla bra nuförtiden att kunna surfa runt själv och kolla. förr var man ju i händerna på resebyråerna.

  Ha det så skönt i Svedala nu!

  1. Tack! Ja, visst gjorde vi det. Från ett hem till ett annat.
   Har också märkt att om en ska till vissa ställen i Europa så blir det ofta något byte. Men Stockholm fungerar bra liksom de andra nordiska huvudstäderna. Att surfa runt och leta är perfekt och man är ju då sin egen resebyrå och det gillas.
   Strålande sol idag också och någon minusgrad. Så friskt är det.
   Trevlig tisdag.

 13. Så smidig och bekväm resa.
  Jag har ju 25 mil till Linköping från Arlanda men det nrukar också funka.
  KLM flyger från Linkan men det har jag inte mycket nytta av just nu, men när vi flyttat hem kan det bli bra. Hoppas det blir lite vinterväder där hemma nu.
  Ha det skönt på hemmaplan.

  1. Själva flygresan är ju knappt hälften av tiden men det fungerar bra med övriga kommunikationer så det känns aldrig som krävande att åka. Vet ju att det går direkttåg till linköpng som stannar på Arlanda och då blir det ju än smidigare än med byte på Stockholm central. Intressant att KLM flyger på Linköping och kommer man då till Amsterdam öppnar sig ju många möjligheter åt olika håll.
   Idag har det återigen varit strålande sol med ett par minusgrader. Men ingen snö i Stockholm, dock lite frost på marken. Nu 15.30 lägger sig skymningen och ljusen tänds. Riktigt vackert.
   Njut nu av Bangkok nu innan det bär av mot Sverige.

 14. Välkommen hem o så fina bilder du tagit ja att ha er stuga där är ju så ljuvligt 🙂 o det lilla extra gillas alltid 🙂 önskar dig en fin dag kram

  1. Tack! Fint att vara hemma i Stockholm också. Och eftersom det är enkelt att ta oss fram och tillbaka så kan vi ju åka när vi har lust. Och det gör vi ju.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Kram!

 15. Välkomna hem igen. Smidig att resa den rutten, vad jag kan förstå. Skönt om det inte är en massa väntande och köande, det tar bort lite tid och är onödigt. Men det du beskrev verkade vara lätt och enkelt.
  Då vi har åkt så brukar vi också boka via Internet, går bra, säger mysingen som sköter den detaljen bäst.
  Härliga bilder uppe ifrån luften. Vilka mäktiga alper. Dom har jag inte sett ifrån luften, men har åkt buss i Österrike och däromkring med vidunderliga utsikter.
  Tycker om dina vackra “hemmabilder” också.
  Kram och trevlig dag.

  1. Tack! Känns fint att vara hemma i Stockholm igen. Jag åker ju från ett hem till ett annat. Men det “riktiga” är ju här på Söder. Vi tycker det fungerar smidigt att ta oss till och från Torrevieja och det gör ju också att vi åker oftare. Att ta sig runt i Österrike med buss är ju väldigt fint och man får också både se och uppleva mycket.
   Jag trivs väldigt bra här hemma på Söder och utsikten från lägenheten varierar med årstiderna men det finna alltid en hel del att titta på.
   Kram och tankar till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *