Resor utomlands Spanien

Skyltat från Madrid under tolv timmar

Inga veckofärska skyltar erbjuds denna vackra höstsöndag. Men skyltat är det och mitt bidrag kommer även denna söndag från Madrid och med skyltar jag mött under tolv timar  Dessa skyltar/bilder blir de sista för denna gång från Spaniens huvudstad, en stad som verkligen fångat mitt hjärta. Stort tack till bloggvännen BP som så förtjänstfullt förvaltar Skyltsöndagarna och som får skyltfantasin att blomstra.

Skyltat från Madrid

Madrid är en av de städer där det finns skyltar i princip överallt och nu kommer i princip ett foto från klockan nio  på morgonen till nio på kvällen. (Betydligt fler foton togs förstås men många har jag redan visat i samband med andra inlägg jag gjort från Madrid  under oktober månad.)

Prisvärd och god frukost på “Euromania”, en kedja som finns på många ställen runt om i Madrid.  Skylten”Recogidas D Pedidos” talar tydligt om var uppsamlandet av beställningen sker.

Skyltat från Madrid med vårt favoritfrukostställe , Euromania.

Prisvärd frukost för under två euro. Typisk “madridfrukost”. Rostad baguette med skinka och “tomate con aceite de oliva”. Alltså rivna färska tomater som kryddas och blir till en sås och serveras med god olivolja.

Lite shopping efter frukost , i varje fall ögonshopping. Och reklamen för en ny rolexklocka är svår att missa.

Reklamskylten med byggnad finns på det stora torget “Puerta del Sol”.

Grönområdena och parkerna i Madrid är många och vi tog oss en tur med linbanan upp över parken Casa Campo och kom upp till 800 meters höjd. Själva Madrid ligger på 600 meter så stigningen var marginell. Men vacker utsikt var det.

Madrid skyltar med både grönska och blå himmel.

Skyltat i Madrid på ett annorlunda sätt.Skyltat vare här också. I lite annorlunda tappning.

Dags för lunch och en sen sådan. Vi funderade allvarligt på att luncha på en av  hotellet Westin Palaces restauranger när vi såg att det här serverades en meny som var en gastronomisk hyllning till Alfred Nobel. Men det stannade vid en fundering.

 

Fler skyltar och mer av det goda.

I stället blev det en mer gatubetonad måltid. Riktigt gott det också. Liknande öppna butiker med “take away” finns på många ställen runt om i stan. Dryck fanns att köpa alldeles bredvid.

Stort utbud av drycker och i olika prisklasser.

När jag såg den här skylten så trodde jag först det var just ett skinkmuseum. Men icke! Detta är en restaurangkedja som finns på flera olika platser i Madrid. Mycket prisvärt och gott. Goda tapas erbjuds. Och vi provade några sådana på stående fot i den tidiga kvällen.

Museo de Jamon, skyltat från Madrid, men en restaurang och inte ett museum.

Middagstankar. Och var ska den intas. Den här restaurangen “Meson de Champinon” låg nära vårt hotell och kaklet frestade till ett besök. Men vi gick vidare…

Och hamnade på en uteservering alldeles bredvid vårt hotell.  Här var det tydliga skyltar där det framgick var gästerna inte skulle stå. “Reserverat för serveringspersonal” men vad “lolo” betyder vet jag inte. Kanske “övriga”?

Tolv timmar har gått sedan den första bilden togs. Och vi kom att sitta kvar länge på vår uteservering i den ljumma kvällen. Allt under det att kulisserna och scenerna skiftade längs gatan där vi satt.

 

Och här finns andra söndagsskyltare. Välkommen att titta in.

 

28 svar på ”Skyltat från Madrid under tolv timmar”

 1. Underbar skyltning! 🙂
  Visst är det kul när man kommer till nya (eller nygamla 😉 ) ställen då skyltarna fullkomligt överfaller en? Hemma blir man lite mer blind för dom, kan jag tycka 🙂
  Men inte kan du överge dina Madridbilder allaredan?

  1. Tack! Ja, här var skyltarna talrika och roliga. Jo, nu lämnar jag Madrid för denna gång. Men jag kommer tillbaka dit. Alldeles säkert.
   Trevlig kväll!

 2. Den frukosten skulle jag inte tacka nej till!! Underbar skyltar från Madrid, som jag nu verkligen vill åka till, allt ser så fantastiskt ut!!!! Kram och ha en trevlig fortsättning på söndagen!

  1. Frukostdrinken var god och lite mer sting i den blev det på kvällen. Men lika vacker!
   Och att du skulle gilla Madrid tvekar jag inte på….
   Trevlig kväll!
   kram!

 3. En fantastisk och kulinarisk skyltning från Madrid! Den tackar jag verkligen för!!! Å en himla kul röd tråd blev det ju på köpet:-)
  Skrattade gott åt det förmodade “skinkmuséet”, det hade jag också trott. Sedan tycker jag att Rolex har valt en väldigt exklusiv byggnad för sin reklam – helt i “prisklass” med klockorna. Å mammarazzibilden på fotbollssupportrarna är i en klass för sig:-)

  Härlig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack för dessa glada ord! Har ju inte direkt haft orken här hemma att ge mig ut på skyltletning, men snart så. Tyckte ändå att Madridskyltarna kunde få vaar med och lite i matens tecken blev det ju.
   Skinkmuséet var speciellt, men goda tapas fanns det och skinkor, säkert en del vällagrade. Här var det alltid många gäster/besökare.
   Hafe funderingar på lite shopping. Men annat kändes roligare. (Nåja, en klocka visar baar tiden…)
   Visst blev mammarazzibilden riktigt bra. Och fotbollssuportrar/spelare fanns det gott om här uppe. Även i spanska flaggor.

  1. Barcelona är en väldigt rolig och trevlig stad men känns i mitt tycke som betydligt mer “turistisk”. Inget fel alls i det, men Madrid gav mig en helt annan känsla. Dock finns ju inte havet här, men det kan jag ju se någon annanstans. Och på sträänder är jag sällan numer.
   Madrid har helt klart fångat mitt hjärta och jagär inte så “lättflirtad”.

 4. Svar: Har en känsla av att du behöver en varm styrkekram just nu. Här kommer den:-) Å jag är alltid glad när jag ger mina fantastiska läsare ett leende/en uppmuntran! Det är ju syftet med min blogg om man kollar headern;-)

  1. Stort tack för den! Och visst lyckas du i ditt syfte med att både glädja och pigga upp. Och headern tittar jag på varje gång…

 5. Härliga skyltar … väldigt olika våra här hemma! Många lockande ställen att besöka för något gott att äta och dricka – snyggt jobbat!
  Kram

 6. Ja, i Madrid fanns det en hel del skyltar. Och Museo del jamón gillade vi. Det var ett annorlunda ställe, men ganska rörigt.
  Stor kram och ha en fin dag.

  1. Visst var det gott om skyltar i Madrid! Verkligen!
   Vi testade Museo del Jamon och visst var det lite rörigt men trevligt. Något längre besök blev det inte. Men vi hade “ett” snett över gatan från hotellet och ville testa. Men något museum var dte ju inte direkt.
   Trevlig måndag!
   Stor kram!

 7. Du gör mig nyfiken på Madrid!

  Det är många platser jag blir nyfiken på när jag läser om dem. Kommer varken ha tid eller framförallt råd att besöka dem alla! Men jag njuter av att läsa om dem och hoppas att jag kommer dit någon gång… 🙂

  1. Madrid blev ett väldigt positivt möte. Och visst är det fint att vi kan dela med oss av platser och upplevelser via våra bloggar både från här hemma och ute i världen. Tänk vad vi får se mycket på så sätt.

 8. Denna stad behöver man inte gå svulten igenom, fast det får ju var lagom med krut i måltiderna. 😉
  Härliga foton.
  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram Mia

  1. Tack! Nej, här finns det mycket av det mesta. En stad som jag fallit pladask för och det är inte så vänligt direkt.
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram!

 9. Mums va gott att se alla era tolkningar är jätte skoj o du har ju lyckats 🙂 hoppas se fler 🙂 kram å fin måndag <3

  1. Mycket trevligt finns att se och uppleva i Madrid och i många andra städer också. Men just madrid har jag fastnat lite extra för. En stad som i mitt tycket har både kultur, härlig miljö, fina omgivningar, grönska, bra shopping och många trevliga barer och restauranger.
   Kram!

 10. Vilken härlig och färgstark skyltning på alla vis! Madrid verkar vara en riktigt trevligt stad på många vis 😀

  Kram och ha en bra inledning på veckan!

  1. Stort tack! Ja, Madrid är en stad med mycket färg, form och många trevligheter.
   Kram!
   Trevlig måndag!

 11. På tolv timmar … alltså en bild i timmen då om jag nu räknade rätt här.
  Hungrig och mätt och så lite vackert på det så är ju skyltandet här att betrakta som föda 🙂
  Bäst i test!
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, lite bäst i test blev det. Jag sovrade bland bilderna för jag tog många fler. Men detta blev en bild i timmen. Och visst blir många skyltar till lite åtbart också.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *