Stockholm

Nya krafter på väg -vill till att fånga dem

16 oktober, 2017

Nya krafter, efter första omgången av solskadebehandlingen, håller i mycket långsam takt på att återkomma. Har fått inse att detta inte var någon “quick fix”. Eventuellt blir det ytterligare en fyraveckorsbehandling, men om detta är jag ännu lyckligt ovetande. “Bringan” har stora sår och så ska det vara. Ju större sår ju bättre. Sårskorpor ska bildas och det tar tid eftersom några av såren är sådär en 3×4 cm. Och ändå har jag bra läkkött.

Till råga på allt spricker skorporna….Ja, detaljer ska jag inte nämna- men ont gör det.  Nog gnällt! (Har ju tidigare gjort liknande  behandlingar i ansiktet och med tämligen goda resultat men även en del kirurgiska ingrepp som varit lyckade.)

Söndagen bjöd på vackert höstväder med temperaturer upp till +15 grader så lika bra att ta tag i de krafter som för ett tag lämnat mig.

En stärkande promenad på längs Norra Hammarbyhamnen och på Södermalm, ger nya krafter

Nya krafter på väg

Inser att krafterna inte direkt kommer flygandes  till mig utan jag får jobba lite för att de ska hitta tillbaka till mig. Liksom påtala att jag finns och kan bära dem.

En promenad här på Söder och gärna längs kajerna är uppfriskande på många sätt. Här går jag ofta och gärna. Men ibland faller valet också på mer naturnära miljöer vilka också finns inom räckhåll/gånghåll.

Längs Norra Hammarbykajen/Hammarbyhamnen är det alltid liv och rörelse och många som cyklar, joggar eller promenerar. Mysigt med alla husbåtar som finns och som ligger här hela året. De flesta av dem har också skyltar som talar om deras ursprung och historia. Kul läsning är det.

De gamla tågspåren ligger kvar på kajen som minne av att dessa  en gång  använts för att transporterat varor per järnväg från Stockholms Södra station, förbi Södersjukhuset och till Stadsgården vid Slussen. Många båtar lade också till vid kajerna här och fick sina varor körda sista biten till Stadsgårdshamnen per tåg.

Den gamla lyftkranen, Lumakranen,  i södra Hammarbyhamnen är kulturmärkt och får stå kvar. Och kraftfull är den. Från 1930 till 1977 låg Lumas glödlampsfabrik här men är nu ombyggd och ersatt av bostadshus, Lumaområdet.

Den kraftfulla Lumakranen är bevarad. En gång fanns det i Stockholms hamnområde över 140 liknande kranar och idag fins bara ett fåtal kvar som kulturminnsemärken.(Extra hälsning här till BP som gillar kranar.)

Några vilade sig vid Kajsas kiosk. Perfekt läge vid kajen och barnängsbryggan och här är alltid många besökande.

Nya krafter kan hämtas vid Kajsas kiosk vid Barnängsbryggan.

Barnängsbrygggan, en hållplats för färjorna som dels går mellan Sjöstaden, Henriksdalsbryggan och dels  in till stan till Nybrokajen via Djurgården.

En båttur mitt i stan är alltid uppiggande. Turerna in till stan kostar pengar men över kanalen är det gratis. 

Vi fortsattte en bit till och slog vi oss ner på Folkungagatan, mitt i smeten, med en kopp kaffe. Blicken fastnade på ett tak – på de som jobbade där. Men livlina fanns så jag behövde inte ödsla krafter på att vara orolig. Tämligen kraftlös steg jag in hemma och kunde njuta av resterande eftermiddag på balkongen. Men en tröja på.

 

Du Kanske Också Gillar

36 Kommentarer

 • Svara Preciosa 16 oktober, 2017 | 14:05

  Hej Ditte
  Usch det gör ont i mig också…Du är verkligen tapper!!! Bra att du återfår lite krafter men hu så jobbigt!! Hoppas du slipper en behandling till!! Håller alla tummar.
  Vädret…ser fint ut hemma också om än lite mer kläder på folk.
  Har just pratat med min trevliga svenska granne här nere…Bor på Söder! Bastugatan.
  Kram P ♥

  • Svara Ditte 16 oktober, 2017 | 16:56

   God eftermiddag! Vad roligt att du har en trevlig svensk granne i ditt hus. Och du vet ju att vi som bor på Söder är trevliga…Eller?
   Du känner ju flera här.

   Vi har haft väldigt fint väder både igår och idag och lite vårkänsla blir det. Om en nu bortser från höstfärgerna på träden. Idag var det +17 i skuggan.

   Lite krafter är på väg att återvända och de behövs. Och såern har börjat läka så jag är hoppfull. Önskar också att jag slipper en omgång till. Väljer att inte tänka på det.

   Ha det gott! Många tankar och kramar, dock försiktiga.
   B hälsar!

 • Svara Znogge 16 oktober, 2017 | 14:37

  Visst är det smärtsamt men det är bara att uthärda. Skönt att krafterna börjar återvända så smått i alla fall.

  Kram och god måndag!

  • Svara Ditte 16 oktober, 2017 | 16:52

   Finns inte så mycket annat att välja på. Så jag uthärdar och kämpar på. Tycker krafterna är på väg lite tillbaka och det känns då genast bättre.
   Kram och trevlig eftermiddag och kväll. Spännande med aftonend titt för er.

 • Svara Comsi Comsa 16 oktober, 2017 | 15:14

  Usch, kan inte ens föreställa mig hur besvärligt det är…. Stor kram fina Ditte ♥

  • Svara Ditte 16 oktober, 2017 | 16:51

   Tack! Kramen värmde! Men nu hoppas jag det ska vända snart.
   Har gått en låång bit idag också och vädert var ju hetl fantastiskt. Och det gör sitt till för att jag ska orka och må bättre.
   Kram från mig. En försiktig.

 • Svara Ama de casa 16 oktober, 2017 | 18:04

  Skönt att höra att krafterna återvänder även om det tar sin lilla tid. Även jag håller tummarna för att det inte ska behövas nån mer behandling.
  Måste också säga att du verkligen är oerhört stark som orkar ta dig igenom detta med humöret och orken så pass bra i behåll!
  Kram!

  • Svara Ditte 16 oktober, 2017 | 20:06

   Krafterna håller jag på att återta. Och jag får jobba lite för detta. Men jag är en envis typ.
   Tack för dian tumhållningar! De hjölper. Vet inte ännu om jag slipper mer. Men har lagt det åt sidan nu.

   Vad gäller humöret så sviktar det, men “omgivningen” är tämligen förstående, vilket jag verkligen uppskattar.
   Kram!

 • Svara BP 16 oktober, 2017 | 19:18

  Så skönt att höra att dina krafter återvänder, om än inte i det tempot som du vill. Beskrivningen av såren är aningen otäck måste jag säga, speciellt då jag minns såren som du hade i ansiktet… Allt tar sin tid och det blir nog bra i slutändan. Å just nu med det fina vädret som hållit i sig i rekordlånga tre dagar blir du ju automatiskt på bättre humör, eller hur!!!

  Tusen tack för bilden på den gamla kranen. Tycker den är sååååå läcker:-) Ja, stort tack att du tänkte på mig där och stort tack för länken också.

  Det där att Lumafabriken har rivits var nytt för mig. Jag trodde att det nu är Luma Park och består av lägenheter. Tror det finns ett bibliotek där också. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lumafabriken

  • Svara Ditte 16 oktober, 2017 | 20:03

   Du har alldeles rätt. Tack för detta. Har ändrat i inlägget. Vte inte vad jag tänkte på, för detta vet jag egentligen. Fabriken är inte riven utan ombyggd till bl.a. bostäder. Blev fel här. Byggnaderna är även k-märkta.

   Krafterna är på väg tillbaka, men efter promenader så är jag tämligen slut. Men snart så….
   Det onda gör ju att jag lättirriterad, vilket jag annars inte är. Men solen bidrar positivt och jag gör roliga saker.

   Vad gäller kranar så finns du med där jag ser dem. Och Lumkranen ser jag ju från balkongen dagligen. Fint upplyst är den på kvällen också.

 • Svara Ami 16 oktober, 2017 | 21:01

  Usch nej, man kan nog inte föreställa sig hur ont det måste göra! Jag hoppas så att du slipper ytterligare en behandling.
  Men skönt att du orkade ge dig ut på en promenad i det fina vädret!
  Sänder dig många varma kramar!

  • Svara Ditte 16 oktober, 2017 | 21:12

   Ont gör det! Men jag ser en ljusning och är hoppfull. Fint väder och fina bloggvänner och andra vänner gör det lättare. Och visst hoppas jag att slippa mer behandling. Tiden får utvisa.

   Fint väder är det och visst underlättar det.

   Tack för kramar! De värmer.
   Stor kram tillbaka.

 • Svara Geddfish 16 oktober, 2017 | 22:03

  Godkväll, Ditte!
  Jag h ar inte läst och kommenterat bloggar på några dagar.
  Satt och läste några inlägg från dig, när jag var på tåget.
  Det gör ont i mig, du är en kämpe, tapper som bare den, men aj, vad det måste smärta.
  Skönt att det vänder och att du får krafterna tillbaka, om än så sakteliga.
  Vilka somriga höstlika dagar vi har fått äran att vara med om! Höstfärgerna var mer rika i Värmland.

  Varma kramar och tankar, från mig till dig.

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:50

   God förmiddag! Välkommmen hem igen! Förstår att du haft det bra hos och med de dina.
   Ont har jag och humöret påverkas. Men det ska väl bli bättre. Går ut en stund varje dag och krafterna behöver ju återfås. Nu har det varit sol i tre dagar i huvudstaden och jag har passat på att varava lite naturpromenader med stadspromenader och lite mer ork har återkommit. Visst är det fint med alla höstfärger och jag tror nog att de är än vackrare i vackra värmland.
   Väntar nu på att alla sår ska läka så att jag kan röra mig mer fritt.

   Tack för din fina omtanke.
   Kram!

 • Svara Fia 16 oktober, 2017 | 22:29

  Hörde att det var fint väder i Sthlm idag, så härligt! Bäst av allt att du känner dig bättre! Tänker så på dig när jag nu sitter på altanen och njuter av den spanska vörmen i kvällningen! Varm kram!

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:46

   Tack för tankarna. Det har varit fint i Sockholm några dagar och då är det än trevligare att ge sig ut. Men jag gör det ändå. Krafterna behöver ju återfås.

   Saknar de ljumma kvällarna i Torrevieja och jag saknar er.

   Varm kram! En försiktig en…

 • Svara Primrose 16 oktober, 2017 | 23:54

  Hoppas det går bra och läker fint, det kan inte vara något vidare och jag förstår att det gör ont!
  Härliga bilder från ett vackert Stockholm ,-)
  Skön båttur ,-)
  Nu såg jag drinkar och nåt annat spännande så jag hoppar tillbaka lite i din blogg ,-))
  Ha det jättefint nu
  KRAM Primrose ,-)

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:44

   Läkningen har påbörjat, men det känns segt. Alla sår vill inte alls samarbeta med kroppen just nu. Men jag får ge dem lite extra tid, generös som jag kan vara.

   Ja, här hos mig finns lite av varje….
   Kram och trevlig tisdag.

 • Svara Marja 17 oktober, 2017 | 01:24

  Lider med dig… kan bara föreställa mig hur smärtsamt det är. Hoppas du kan sova. Men du är ju som sagt envis och det är kanske en bra faktor i tillfrisknandet. 🙂
  Kramar!

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:39

   Envis är jag och just nu är det positivt. Jag ger ju inte upp. Just att sova är svårt ibland, men det finns ju tursamt nog smärtlindring.
   Och jag samlar krafter genom att vara ute och det bättrar på humöret.
   kram!

 • Svara Anki 17 oktober, 2017 | 05:49

  Lider med dig, men är förstås glad att du känner krafterna återkomma. Tusen tack för en härlig promenad fint dokumenterad med kameran! Så bra att de låter en del minnesmärken finnas kvar och som kan berätta hur det en gång var. Sånt sätter igång min fantasi och om jag blundar så både ser och hör jag hur det lät med tåg och båtar och en massa människor där på kajen …
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:37

   Där vi bor i Stockholm finns en hel del väldigt gammalt kvar och Södermalm var ju förr verkligen en stadsdel där det var fattigt och erbarmeligt. Något som Fågelströms böcker verkligen beskriver. Och just Barnängsområdet, en bit ner på kajen, var ju ett sådant. Jag stannar ofta och läser på husbåtarnas skyltar och många av dem har verkligen varit med om olika äventyr både i Sverige och andra länder.
   Här där våra hus ligger var det också förr industrier och magasin.

   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram från ett just nu grått Stockholm.

 • Svara Tove Olberg 17 oktober, 2017 | 09:35

  Nu fick jag så många tankar här av inlägget med förtjusande bilder – och om dig! Att ta det lugnt i förhållande till ontet och det besvärliga som du har, som tär och tar.
  Undrar om det inte finns en del läkning i att också vara så aktiv och i rörelse som du är, fast jag blir orolig också över det samma. Men så tänker jag att du är klok och att du vet vad vad du behöver. Att dina krafter sakta återvänder är toppen – men ändå så säger jag ta det varligt!
  Finna sin väg är ju det helande i stunderna då inga säkra kort finnes!
  Jeg er veldig glad i deg vet du <3

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:32

   Tack Tove! Jag tar det lugnt, men kan ju inte sitta här och bara vänta….Men visst tär detta på mig. Och att vaar i rörelse , se och uppleva saker skingrar tankarna och gör humöret bättre. Nog så viktigt.
   Några sökra kort finns inte men ibland får en chansa. Och då har en fösökt…
   Stor och försiktig kram.

 • Svara Marina 17 oktober, 2017 | 09:44

  Det låter verkligen otäckt med dina sår och den synnerligt otrevliga behandling du genomgår. Det är nog inte så konstigt om du är “mer irritabel” än vanligt! Kram till dig och hoppas det blir många fler varma dagar som gjorda för stärkande promenader.

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:30

   Detta är ingen “hit” och påverkar mig en hel del. Och det testar tålamodet rejält. Omgivningen står ut med min irritation och vet ju att det blir bättre.
   Och att gå ut ger i alla fall både bättre humör och mer krafter.

 • Svara Eva 17 oktober, 2017 | 10:18

  Ditte du är en stark person, jag har ju sett förr hur du varit o lider med dig förstår smärtan…du är ändå så positiv och det är en bra egenskap 🙂 vackra bilder hoppas allt kommer bli bra snart bamse kram finaste du <3

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 10:28

   Tack för din fina omtanke.
   Ibland finns det tyvärr inte så mycket att välja på. Nu har jag rejält ont, men ser det hela mer som ett tillfälligt tillstånd. Det tar tid med jag blit ju bättre- Positiv är jag oftast och visst hjälper det.
   Stor och försiktig kram till dig.

 • Svara wiolettan 17 oktober, 2017 | 13:00

  Det låter bra detta att krafterna börjar att återvända för att känna att dom tryter är inte trevligt. Du är modig och du kämpar på, det beundrar jag.
  Hoppas innerligt att du slipper en omgång till, men det tänker vi inte på idag.
  Härliga bilder som vanligt inne hos dig. Jag tycker om Söder, där finns så mycket av mycket om du förstår vad jag menar.
  Trevlig tisdag och varm kram till dig. Fortsätt krya på dig. Bra med stärkande promenader.

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 14:40

   Tack för dina fina och värmande ord.
   Jag är glad för att krafterna så smått har börjat återkomma och de dagliga promenaderna gör mig glad och starkare. Kämpar på gör jag och nu kan det ju bara bli bättre.
   Nej, mer behandling hoppas jag slippa.
   Söder är fint och jag blandar gärna naturnära upplevelser med de mer stadsbetonade. Jag förstår mycket väl att du ockås tykcer om Söder för det är en levande del av Stockholm.
   Önskar dig ockås en fin tisdag.
   Varm försiktig kram.

 • Svara Christine - 29° 17 oktober, 2017 | 16:48

  Usch å fy, va jobbigt. Men bra att krafterna börjat återvända även om de “skyndar långsamt”.

  • Svara Ditte 17 oktober, 2017 | 17:20

   Det har varit lite kämpigt nu men förhoppningsvis ska det lätta efetr hand. Detta begränsar ju både resandet och humöret inte minst.
   Och de dagliga promenaderna är viktiga.

 • Svara Ulla Söderlund 18 oktober, 2017 | 17:06

  Hej! Läser ifatt litet här…Anade att du reste till Stockholm direkt från Madrid.
  Din behandling låter kämpig, ta det med ro om det går och krya på dig! Hoppas verkligen att en “omgång” är tillräcklig.
  Kram
  Ulla

  • Svara Ditte 18 oktober, 2017 | 22:19

   Jadå, helt rätt! Det blev Madrid till Stockholm.
   Behandlingen har varit kämpig men nu läker jag såren och det känns lite bättre. Och jag hoppas också att nästa omgång uteblir.

   Hoppas vi ses i Torrevieja nästa gång! (Jag ska via Karlslunds herrgård den 2/12 och jag antar att det är julmarknad där även i år.)
   Kram!

 • Svara Ulla 18 oktober, 2017 | 22:32

  Då kanske vi ses på julmarknaden i Karlslund, så där hastigt ? Vi blir kvar här i T hela november. Kram

  • Svara Ditte 18 oktober, 2017 | 23:13

   Då ses hoppas jag vi ses i Torre innan dess för vi tar oss en tur i november igen.
   Kram!

  Kommentera