Spanien Torrevieja

På plats i Torrevieja

Det är trevligt att vara på plats i Torrevieja igen, i den spanska sommar/vinterstugan. Sommaren pågår  fortfarande och dagarna har varit tämligen varma med temperaturer i veckan på upp till +33.  Det känns hemtamt att vara här igen.  Det är ju några månader sen senast.  Mycket är ju som “vanligt” som det ofta är när man kommer tillbaka till något.  Och den igenkänningsfaktorn tycker jag om.  Men nya saker att upptäcka och utforska finns och nya möten av skilda slag väntar.

Sommaren hemma gick alltför fort och vi tilllbringade den i stort sett hemma i Sverige. En resa till Helsingfors och ett par vändor till Åland blev det också.    Även om vädret varierat och inte låtit sig påverkas av våra önskningar, tyvärr,  så har det känts bra. Jag  jobbat en del som guide/reseledare och har då haft det fina vädret med mig. Bra tajming där. Likaså har det fina vädret följt med mig även på privata resor men visst känns det som om sommaren kom av sig redan i juni.

PÅ plats i Torrevieja. Promenad på strandpromenaden-Trots min påkomna förkylning fick det bli en promenad längs havet. Hit dras jag som en magnet.

Att vara på plats i Torrevieja innebär också att träffa vänner.  Fredagar är marknadsdagar och under de månader det inte är så hett brukar det bli en runda där och sedan lite “fredagsdryck” där vi sammanfattar lita av varje som hör livet till. Gårdagens marknadsbesök lämnades därhän, men det gjorde inte vårt möte.

Ami, jag, Carita och Christel i “sammanfattningstagen” på El Rastrillo.  Dryck och en tapa för 1,50  euro är helt överkomligt. (Tapas ingår med drycken och kommer per automatik)

Dessa småfiskar, boquerones, (ansjovis)  kom in som tapas. Inte mina mina favoriter. Men vad gör det? Trevligt hade vi.

Jag fortsatte trevligheterna med att slå mig ner på en bänk och blicka ut över havet. Och här blev jag sittandes länge.Precis som jag brukar göra.

På plats i Torrevieja, på en bänk alldeles vid havet. Gott om lediga bänkar att slå sig ner på för att samla ihop tankarna. Behövligt ibland.

 

 

 

 

 

32 svar på ”På plats i Torrevieja”

 1. Underbart ,-))))
  Tänk jag tror jag tyckt bättre om vår sommarstuga om den låg där ni har er ,-))))
  Härligt verkar det,
  Mysigt har ni tillsammans, det syns.
  Nej tyvärr blev inte sommaren här så fin och varm som man hade hoppats.
  Njut på nu och hoppas du kryar på dig!
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Tack, dina krya- på hälsningar tillsammans med den kinesiska medicinen har hjälpt och nu är jag nästan frisk. Har promenerat 7 km idag längs havet och det var behagloga +24 och en skön vind så det var riktigt skönt.
   Vi har dte bra här och vi har just en “sommarstuga” och i ett område med många spanska grannar och även månnga från andra länder. Det piggar upp.
   Vi har fina vänner här också och det betyder mycket.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

  1. DE flesta tapas gillar jag men just dessa boguerones avstår jag gärna. Alltför många små ben som kliar i halsen.

 2. Kan tänka mig att det var gott att återvända till värmen för 33 grader är inte att leka med. Dagens temperatur tycker jag däremot låter alldeles perfekt för då är det inga problem med en långpromenad.

  Vi är lite inne på att köpa något utomlands nu när jag avyttrat min del i svenska sommarstugan. Har förutom bloggvänner flera arbetskamrater med hus eller lägenhet i ert område. Även min svägerska är där ofta. Får kanske åka ner och reka lite vid tillfälle…

  Kram och god lördagskväll!

  1. Idag var det perfekt för mig och mycket skugga finns ju att tillgå.
   Detta är ju vår “sommarstuga” men just sommartid är vi ju inte här. Ett tag i juni men sedan blir det från september och framåt som gäller. Och vi varvar även med annat.
   Trakten är väl värd att tittas på och prisbilden är tämligen gynnsam likspm kommunikationerna både per flyg och sedan buss om man inte hyr bil.
   Välkommen på en “reka tur”.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Toppen bilder, de andas sommar:-)
  Boquerones älskar jag, men inte den friterade varianten utan den som är inlagd i olivolja, vinäger och vitlök – nu vattnas det i munnen på mig bara för det;-)

  1. Tack!
   De boquerones som är inlagda har ju sina ben liksom uppluckrade. En helt annan sak och de kliar inte.
   Ben i fisk klarar jag inte av…Och jag har testat många gånger. Har nu gett upp.

   1. BP – Blir det som sardiner på burk? Man kan ju äta alltihop utan att
    få ben i halsen. Gillar sardiner!

     1. Ansjovis i “Jansons frestelse tycker jag om . Och där hittar jag inga ben så då går det bra. Men dessa större med ben som kittlar i halsen lämnar jag gärna till andra. Och många tycker ju om dem och blir glada för en extra ransion. Bra så!

    1. Tror att BPs inlägning tar bort benen ungefär som inlagd sill. Sardiner på burk har heller inga kittliga ben så de testar jag gärna.

 4. Dom där små fiskarna med killiga ben får vara för min del. Smaken är god, men dom där benen… Fast vad spelar det för roll? Trevligt att ses och gott med vin 🙂

  1. Nja, firrarna hoppar jag över men visst är det trevligt att ses både med firrar och utan. Och ett glas vin “pryder sin plats”.

  1. Värmen håller på att ge med sig och igår var det +25 och det var riktigt behagligt och det blev en långpromenad längs havet. Så behagligt.
   Kram!

 5. Du är då i farten och det är alltid spännande (speciellt efter att man haft en kort bloggpaus) att kolla in var du befinner dig. Det är sällan på samma plats, även om du återkommer till samma platser vid olika tillfällen, Nu är du alltså i Spanien igen och där ser gott ut att vara.
  Njut!

  Och ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Christina

  1. Viss “rörelse” blir det. Och jag passar på när jag kan.
   Här i den spanska sommarstugan är det ju “lite som hemma”.
   Vädret är nu lite svalare och det passar mig bättre. Temperaturer på runt +25 är lagom och med en skön bris från havet.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 6. Underbart och ja, du vet den där bänken … där skulle vi sitta någon gång du och jag …
  Saknade dig, E och A under veckans sista dagar här då jag skulle ta ut tavlorna och hänga de på Stadsbiblioteket.
  Anna sonhustrun hjälpte mig och det blev en riktigt rolig upplevelse att göra det tillsammans. Moa och en kompis hängde också med. Det blev bra, min tänkta plan höll inte så vi improviserade och jag är nöjd!
  Stor kram och ha det fortsatt fint!

  1. Visst ska vi en dag sitta här du och jag och samtala och blicka ut över havet.
   Förstår att det var mycket att fundera på när du skulle välja tavlor, men toppen att Anna kunde hjälpa dig. Och bra hjälp även från Moa med vän.
   Spännande att få höra/läsa mer om utställningen. Och jag är säker på att allt blev jättebra. Håller tummarna nu. Hårt!
   Stor kram! Ha det gott!

 7. Så trevlig den där fredagssittningen ser ut! Och boquerones gillar jag skarpt. Benen är ju så små och mjuka, så dessa känner jag inte. Friteringen ska krasa litet däremot, mums!

  1. Det är så trevligt att ses så här på fredagarna och det oavsett om vi tar en tur på marknaden eller inte. Just nu kändes det väl hett.
   Du hade kunnat få många fiskar, för det blev den del kvar. Här var det ingen fritering som krasade utan firrarna var mjuka rakt igenom.
   Trevlig söndag!

 8. Tack för en trevlig fredag som alltid när vi ses! Men nästa vecka hoppas vi på en mer smakfull tapas 🙂
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Prismässigt ligger det mesta här på halva priset mot hemma och det är en stor fördel. Och att träffa vänner är alltid trevligt.
   Kram och trevlig söndag.

 9. Härligt med dina fina bilder. Blå himmel och blått hav. Det ser verkligen ut som sommar på alla bilderna och ni är så fina där ni sitter och rår om varandra.
  Många säger att vi inte har haft någon sommar att tala om, men jag klagar inte. Den har varit helt OK. Kanske beror det på att jag inte är så förtjust i höga temperaturer.
  Hoppas att du fortsätter och kryar på dig och får må bra.
  Varm kram!

  1. Tack! Visst är blå himmel och blått hav en fin kombination. Och nu är det i mitt tycke lagom varmt med +24 grader. Jag är unte heller förtjust i när dte blir alltför hett. För egen del tycker jag att sommaren hemma varit helt ok och dte har blivit många balkongmiddagar. Fler än förra sommaren- Och under de resor jag jjort i Sverige har vi också haft bra väder.

   Nu är förkylningen mycket bättre och det är verkligen skönt.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram!

  1. Det är nog olika hur känslig man är. De andra som var med var inte heller förtjusta i kliande ben så vi var tämligen lika här. Men ansjovis i Jansson är helt ok . Höll på att avlida som barn av ett fiskben i ambulans på väg till sjukhuset. Så visst är jag extra benkänslig….

 10. Trevligt med en “semester” i semesterstugan! Hoppas ni får en fantastisk och härlig vistelse med till återhämtning och paus från vardagen här hemma i Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *