Skyltar Spanien Torrevieja

Erbjudanden längs vägen finns det gott om

Redan söndag, konstaterar jag och  är lika förvånad varje söndag över att de kommer i så snabb takt. Söndag innebär också “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så fint förvaltar. Gårdagens långpromenad genom stan  (finns en hel del där att se) och längs havet bjöd på olika erbjudanden och givetvis nappade jag på några av dem. Men på olika sätt.

Några erbjudanden

Ett bland flera erbjudanden i bilväg var denna Lincoln. Pris okänt. Många erbjudande i bilväg. Och denna Lincoln kanske hade kunnat vara något. Lite svår att parkera och ingen cab. Men desto rymligare. Tyvärr inget angivet pris.

Vin säljs nästan överallt i Spanien och de stor kedjornas livsmedelsbutiker har ett rikligt och varierat utbud. Men ibland är det trevligt att få provsmaka före inköpet och det erbjuder ofta den lokala bodegan. (En vin och spritbutik.)

Vinerbjudande hos den lokala bodegan.

Butiker som säljer alla artiklar och det dygnet runt kan vara värd att titta in i. Jag nöjde mig med en titt på utsidan och i skyltfönstren.

Bra om en glömt något.

Nere vid havet är det praktiskt med olika erbjudanden när det gäller strandkomforten. Klippor, sandstränder, bänkar och trädäck är några.

Här ser trädäcket mer bekvämt ut än de vassa lavaklipporna.

I varje fall  erbjuder även ett litet paraply visst solskydd.

Här erbjuds lediga parasoller och solsängar så det märks att semestersäsongen håller på att avslutas. 

Vill man nu inte själv ta sig ner i havet så erbjuds även viss form av dusch på annat sätt.

Flera olika erbjudanden och svalkande dusch funns. Här Medelhavet. En havsdusch svalkar –

– liksom stänk från en fontän.

Erbjudanden som inte längre finns är fria parasolluppsättningar och “paxande” av platser. Många gjorde det tidigare. Ofta kom mannen i familjen ner till stranden väldigt tidigt med ett större lass  stolar och bokade “första linjen” närmast havet. DSEn gick jhan hem för att äta frukost och familjen återkom några timmar senare.  Alltså inte längre  tillåtet att göra detta mellan klockan 02 på natten och fram till 08.00 på morgonen. Polisen har statuerat exempel genom att bötfälla. För egen del är jag inte ute så tidigt så jag vet inte om det har haft någon effekt. Men kanske.

Straffbelagt. Förbjudet med parasoller och utrustning från klockan 02.00 till klockan 08.00

Att slå sig ner i skuggan på Esmeralda, ett av de “pitstop” vi då och då besöker” var behagligt.  Och här blev vi sittandes länge.

 

Fler “söndagsskyltare” finns här.

 

 

 

 

 

30 svar på ”Erbjudanden längs vägen finns det gott om”

 1. Det är verkligen ett ofog att strandplatser “bokas” så tidigt. Jag brukar inte hemfalla åt det men insåg i Parga att ville man ha en solstol och ett parasoll (nödvändighet) så fick man inordna sig. Yngsta fröken spatserade ner till stranden 07:30 varje morgon och så fixade Dimitri bra platser. Nästa sommar får väl jag ta morgonpromenaden…

  Kram och god söndagskväll!

  1. Visst är det trist att det ska vara så. Men är en själv på plats så tycker jag det är ok. Däremot om man tillåts boka klockan sex och dyker upp fram på fm. tycker jag det är illa. Men vet att det ofta är så- Hör stranden till hotellet borde det inte vara tillåtet och jag vet många hotell där allt tas bort om man inte varit på plats på 30 minuter. Är det en allmän strand är det klurigare, men här i stan har polisen börjat bötfälla om parasoller m.m. sätts upp före klockan 08. Vällovligt, men vet inte om det hjälpt eller hur många som bötfällts.
   Trevlig kväll!
   Kram!

 2. Många kända ställen för mig 🙂 . Den bilen var snygg men svårparkerad !

  Verkar som WordPress bloggare har problem, jag kommer då iaf inte in på någons för att läsa. Prövade både mobil och dator men det kommer något om att de använder TLS säkerhetsinställningar som inte är säkra eller inaktuella. Är det samma för dig? Allas gick ju att läsa igår.

  Ha en fortsatt trevlig söndag, själva ska vi på 7 rätters avsmakning och vinprovning av Fransisco Gomez viner på den nyöppnade svenska restaurangen Roosvalls som ligger en bit norr om Los Locos. Vi var där en gång i juli då det var nyöppnat och det var jättebra mat och toppenservice. Hoppas det blir samma ikväll.

  /Yvonne

  1. Jag förstår att det var kända ställen för dig. Och bilden gillades, men väl stor i Torreviejas trånga gator. Även parkeringen för den känns klurig.
   Jag har fått kommentarer, men jag måste godkänna dem innan de publiceras och detta öfr att undvika ev skräppost. Men jag ska kolla up det hela.Verkar skumt om du inte kommer in på någon av dem. Bra att du berättar.
   Spännande med en sju rätters avsmakningsmeny. Roosvalls är en restaurang jag inte hört talas om tidigare, men tack för tipset.Vore trevligt med ett besök här.
   Önskar er en fin och “god” kväll.

 3. Jag måste säga att det är rätt skönt att det där med “bokade platser” på stranden försvinner. Ska man ha en plats får man faktiskt vara där!

  1. Instämmer helt. Blir så trött om man bor på hotell och det bokas platser mitt i natten vid pool och strand. Vet att många numer tar bort allt om ingen kommer inom 30 min. Tycker det är jättebra.
   Här vet jag inte hur böterna utfallit men tror detblivit bättre med paxandet av platser.

 4. Bra att man får provsmaka 🙂
  Många trevliga skyltar här hos dig … och en massa andra trevliga bilder!
  Jag skulle absolut föredra det fina trädäcket mot de vassa klipporna!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Jag är ju aldrig på standen annat än när jag en kväll eller sen eftetrmiddag bada och då gör haf det gärna från trädäcket också-
   Gillar inte stränder där det är trångt. I Thailand där vi brukar vara kan jag promenera flera km längs stranden och bara träffa på några få solare och det är en helt annan sak. Här går jag gärna längs strandpromenaden och slår mig ner på en vit favoritbänk alldeles vid havet. Och det tycker jag om. Är rogivande.
   Kram!

 5. Här är det faktiskt två skyltar som “står ut” lite extra:-) Skylten i bodegan såklart. Kan aldrig sluta förvånas över hur billigt vin är i Spanien. Sprit också för den delen.

  Åsså förbudsskylten mot paxandet av liggplatser. Tycker det är utmärkt att det kan ge böter, äntligen!!!

  Den där Lincoln – nja, inte i Torrevieija i alla fall. Inte i en storstad heller med tanke på parkering…

  Naturbilderna från stranden var härliga och inger sommarkänsla. Tackar för det:-)

  Tusen tack för härlig skyltning och länken:-)

  1. Vi räknar totalt med att det här är hälften av priserna mot hemma, utom vad gäller vin där det är än billigare än så. Och även för “bra vin”.
   Vad gäller Lincolnen så passar den inte här utan mer i USA på boulevaderna i L. A. Men läcker var den.
   Jag vet att paxandet föbjöds förra året och med böter som följd och vet också att några blev bötfällda. Hur vanligt det är kan vara svårt att veta. Men jag hoppas….
   Och sommar har vi. Nu i mitt tycke skön sådan.

 6. Intressant med alla olika skyltar du hittar! Kul inslag! Och ofrivilliga duschar har man fått, både från hål i klipporna samt vid den härliga fontänen! Svalkar i hettan! På Esmeraldabaren satt vi med Bosse i somras, så trevligt vi hade!

  1. Skyltar finns det gott om en del mer tydliga ansk eän andra. Men en får ha fantasi.
   Esmeralda går vi ganska ofta till och de har även goda tapas som ingår. kUl att ni var där med Bosse i somras och dte ligger ju bra till.

 7. Hej!
  Kan ju inte vara så stor konst att gå ner kl 8 och boka plats. Spanjorer är ju sena av sig 😀
  Fin bil!! Wow…eget garage modell större behövs.
  Esmaralda var första baren jag besökte när jag träffade Ignacio. Ägaren heter likadant 🙂 Fortfarande! Lika stora magar hade dom också 🙂 Fast sen gick barägaren ner i vikt men tror han har återgått till ursprunget 🙂 Jag tyckte inte om kaffet där…Kanske är bättre numera.
  F ö tack för i dag!!! Kram P ♥♥

  1. God sen kväll! Tack djälv för idag.
   Förr på stranden var ju folk nere vid sex och bokade platse roch gick hem för att komma tillbaka efter frukost. Kanske har dte blivit bättre. Vet ju att några bötfälldes förra året. Men i år vet jag inte….
   Esmeralda gillar vi och är ganska ofta där. Barägaren är ganska tunn och han jobbar hårt. Hinner nog inte gå upp i vikt. Alltid många här.
   Men det finns ju många bra ställen…Vet att det ofta kommer spanjorer hit och äter så maten är sökert bra.
   Kram och natti.

 8. Bokade solstolar är ett otyg, händer ju ofta på hotellen..
  Snygg stor bil, men passar väl inte riktigt i Spanien?!
  Esmeralda ser helt ljuvligt ut..känner en rogivande feeling när jag ser fotot!
  Njut av sommar/vinterstugan nu!!!
  Kram från ett mer och mer höstlikt Sverige….

  1. Vet att många hotell både vid sina stränder och runt pooler tar bort saker om ingen varit på plats på 30 minuter och det tycker jag är bra.
   På stränderna här i stan tar folk oftast med sig egna stolar och parasoller och jag vet att det i somras blev böter för en del. Men nu när högsäsongen är över kansk edet luckrats upp.
   Tycker det är ett bar sätt att få in pengar till kommunen.

   Vi njuter nu av skön sommarvärme men runt +25 och dte är behagligt. Men jag är ju i skuggan…Sitter gärna som på Esmeralda och tittar.
   Kram och jag skickar lite sol och värme.

 9. Vilka trevliga bilder här inne hos dig. Det där med att boka strandplatser är verkligen ett ofog. Skönt att det börjar försvinna mer och mer.

  1. Tack!
   Visst är det trist med dessa “paxare”. Vet att flera hotell med tillhörande stränder runt om i världen tar bort saker om ingen är på plats på 30 min. Tycker det är helt rätt. Här i Torrevieja har de flesta med sog egna stolar och parasolller och monterar upp men att bötfälla vore ju ett sätt att komma till rätta med detta. Vet att så har skett, men kanske har det upphört nu när högsäsongen är över.

 10. Det där med att bötfälla paxarna gav effekt. Ett tag. Anders såg det på sina morgonpromenader. Men jag hörde igår av en väninna som vi besökte som varit nere och badat på morgonen att nu var paxarna tillbaka. Hon badar i en liten vik bortanför Locos, och på morgonen var det inte mindre än 9 parasoller med tillhörande stolar där. Hon sa också att hon hade räknat till 80 paxar-parasoller i somras när hon var ute en morgon, men det torde väl ha varit inklusive Locos och Cura, gissar jag.

  Härlig skyltning! 🙂

  1. Tack! Man hade hoppats att det skulle ha effekt och att polisen kunnat bättra på stadens ekonomi. Vore ju enkelt att bötfälla paxarna.
   Önskar er en fin måndag!

 11. Tjusig bil. Men lite väl stor på våra små gator här i stan 🙂
  Esmeralda är ju ett bra och trevligt ställe!
  Stor kram och trevlig måndag

  1. Bilen är fin! Men den passar nog bäst att köras i L.A. eller andra städer med breda boulevarder. Absolut inte här.
   Visst är Esmeralda trevligt och ofta fläktar det också- Bra utsikt ingår.
   Önskar er en fin måndag. Och tur med vädret är det.
   Stor kram!

 12. Hm tunn…undrar om dom har ny ägare 😀 Måste gå förbi och kolla. F ö så är det ju vind där för Lunginflammationsgatan börjar ju nästan där, Förr var maten inget vidare men förr det är 8-10 år sen…
  Kram P ♥♥

  1. Vi brukar inte diekt äta där, men här brukar vara fullt under lunchtid, särskilt på helgerna och den spanska maten uppskattas nog av många.
   Kanske värt att testa igen!
   Kram!

  1. Aha! Jag har även kommit in på andra under gårdagen och idag. Men kanske beror det på att det är egna “domäner”. Eller också beror det på webläsaren. Eller annat…
   Kram!

 13. Härliga vatten- och strandbilder! Vad gäller skyltarna kommer det nog fler och fler förbudsskyltar överallt därför att folk inte tycks ha vett att tänka själva.
  Kram!

  1. Jadå, visst gör de. Man får bara se upp och ner för att upptäcka dem ibland. Och visst tar vi oss en tur.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *