Torrevieja

Översvämningar och vatten upp till knäna i Torrevieja

Igår kom regnet och blåsten på allvar hit till Torrevieja och det vräkte ner i stort sett nu i 30 timmar.  Fram på sena kvällen igår ökande vindstyrka till omkring 16m/sekund och regnet tilltog än mer. Översvämningar runt om i stan och vatten upp till knäna på sina ställen gör att människor håller sig inne.

Torrevieja flyter fram och det är översvämningar på många platser.Torrevieja “flyter fram” just nu och det är översvämningar på flera ställen-  

Översvämningar

verkar idag vara mer regel än undantag.  Den kraftiga vinden under natten har bidragit till att regnet letat sig in under många hustaks tegelpannor och taken har läckt in vatten. Garage, källare och gator har drabbats av de stora vattenmängder som kommit och med rejäla översvämningar som följd. Läste att  även vattnet i några pooler också var på väg att svämma över. Delar av Torrevieja är avstängda eftersom avrinningen på många gator och trottoarer är obefintliga. Kan tänka mig att även stränderna spolats bort efter nattens ihållande och kraftiga regn.

Vi bort ganska högt upp på vår Solskensgata och det gör att den inte är så illa drabbad som en del andra gator nere i stan. Men täckt av vatten är den.

Täckt av vatten är vår "Solskensgata" men inga direkta översvämningarVår Solskensgata är täckt av vatten men inga direkta översvämningar här-

Kan tänka mig att stans olika stuprännor och rör också svämmar överMycket vatten rinner genom rännorna.  Även dessa svämmar över.

Så här såg det ut i Torrevieja tidigt i morse. I texten står det. ” Med vatten till knäna! Översvämningar i Torrevieja”. Filmen är från Proyecto Mastral – El Tiempo en Torrevieja och finns också på Youtube

Översvämningar är det lite varstans i Torrevieja idag. Och vatten upp till knäna. 

Ändrade planer

blev det för vår del i och med gårdagens tunga regn och hårda blåst. Att ge sig ut kändes som mindre lyckat. Tanken var att vi skulle träffa vänner, äta, och senare på kvällen se långfredagens procession. Men av detta blev det inget. Mat hade vi hemma så det var bara att komma igång med de mer kreativa matlagningstankarna – “Man tager vad man haver”.

En paj med ost, champinjoner, spenat, vårlök och skinka. Riktigt gott.

Köttbullar fanns sedan tidigare i frysen. Sillen krävde ingen tillagning och burken med ansjovis kom väl till pass i en Janssons frestelse. Ett par ägg kokades men tyvärr fanns inga räkor eller lax att fylla dem med. Kylen erbjöd majonnäs, grekisk yoghurt och dijonsenap och detta blandades med gulorna Lite hackad dill överst gav extra piff.  Och det blev riktigt gott.

Inte som det var planerat men något helt annat för maken och mig här hemma. 

 

Eftersom regnet och blåsten snarare tilltog

under kvällen så fanns inte lusten att gå ut. Jag tror t.o.m. att kvällens procession blev inställd. Påsken är ju spanjorernas största religiösa högtid och här är alla dessa olika processioner i Stilla veckan viktiga.  Några brukar vi gå ut och titta på och fint att ta del av dem. Men alltså icke denna påsk. Mer om den spanska påsken och processionerna i bild och text finns i länkarna här och här

Från en av processionerna i Torrevieja i Stilla veckan i april 2017. Inga översvämningar då. Från en av processionerna april 2017. Inga översvämningar denna dag.

 

 

 

36 svar på ”Översvämningar och vatten upp till knäna i Torrevieja”

 1. Vilket väder, vilket regnande.
  Inte kul med översvämningar, har ju erfarenhet av det från Thailand.
  Som ni gjorde, bäst stanna hemma och god mat fick ni äta vad jag kan se.
  Glad Påsk trots vädret.

  1. Helt otroligt! Har också upplevt detta regn i Asien och där drabbas ju människor än mer. Vi hoppas att regnet upphör nu på eftermiddagen men vattnet rinner både kors och tvärs och in i källare och garage. Vi har haft tur, bor ganska högt och har inte fått in vatten. (Har heller inget garage eller källare.)
   Och mat hade vi hemma så det gick ingen nöd på oss.
   Önskar dig också en fortsatt fin påsk.

 2. Ja herreminje vilket oväder, tänk att det aldrig kan komma lite lagom med vatten? Här hemma skulle det verkligen behövas regn, i hela landet, men inte en droppe i sikte enligt tiodygnsprognosen. Men du, man får väl ändå säga att ni hade tur som slapp det på er lilla utflykt och långfredagens middag verkar inte heller ha gått av för hackor, mmm.
  Väldigt tråkigt måste det ju ha varit för de inhemska som säkert planerat för sina processioner en långt tid och nu blev det inget av. Undrar hur de gör, skjuts det upp dag för dag eller blir det inställt?

  1. Vi verkar ha fått allt regnet här. Och det har verkligen regnat och med en hel del skador på byggnader som följd.
   Tror att södra Spanien klarat sig bättre- Och visst var det tur att vi slapp ovädret på vår minisemester.
   Och att få till mat av det vi hade hemma gick riktigt bra.Lite flexibilitet så brukar det mesta ordna sig.
   Vad gäller processionerna är ju dessa “troner” som bärs runt väldigt tunga och de tål inte regn. Risken för halka är också stor. Jag tror inte de skjuts upp utan de ställs in. Varje dag har in specielle procession.
   Och blött är det ju nu på alla gator och många är under vatten för avrinningen är usel.

 3. Jisses så det har regnat hos er! Hoppas det inte kommer hit …
  Där ser man hur viktigt det är att alltid ha mat hemma, en konserv eller två. Tycker ni fick ihop en riktigt fin påskmiddag!

  Må det nu sluta regna hos er och att vattnet fort rinner undan där det hör hemma, dvs inte i källare och garage. Vet själv hur hemskt det är när det regnar in!

  1. Vi har alltid något ätbart hemma, både här och i Stockholm. Så även om planerna blev ändrade ordnade det sig hyfsat. Här har det ösregnat i dryga 30 h och blåst mycket så många hus har fått in vatten. Vi bor ju lite på höjden så här är vattenavrinningen ganska bra men på sina ställen i city är det illa. Vi har tack ock lov inte fått in något vatten men en del grannar med källare ligger sämre till och en del tak har läckt så det droppar in vattnen.
   Hoppas regnet snart upphör-
   Vi hade tänkt oss ut med vänner i kväll.

  1. Nej, då! Din kommentar finns från 13.58. Men jag måste godkänna alla kommentarer innan de syns på bloggens sida. Och jag har svarat.

 4. Vilken otur med vädret men vissa saker rår man inte över. Dock blev det efter omständigheterna bra ändå får man väl säga. Hoppas vädret skärper till sig nu för ni bör väl ha fått er beskärda del av regn kan jag tycka.

  Kram och Glad Påsk!

  1. Verkligen! Men det ihållande och kraftiga regnet men starka vindar har ställt till det ordentligt i stan på flera sätt-
   Jodå, vi klarar oss bra och att inte kunna handla är en mer världslig sak.
   Regnet lär fortsätta under kvällen men lite avtagande. Det tackar vi för. Men de starka vindarna tycks beså mellan varven.
   Önskar dig och de dina en fin fortsatt påsk.
   Kram!

 5. Kollade väderleken på nätet och ser hur det regnar och blåser hos er. Inte nådigt. Jag frågade min svägerska som är på Mallorca med maken och två tonårsbarnbarn. Där har inte regnat än, men jag tror de får viss del av detta imorgon. Men mulet och tjejerna deppar, de vill ha sol. Solen finns på Öland. Ja, även hos mig, vi har 20 grader nu!

  Min fd granne Sonia fick en son till att sätta upp ett plastskydd på sin balkong men det blåste sönder. Jag har allt tänkt på ett skydd på min, men jag kan inte och jag får inte, det är hyresrätt och ingen annan har.

  Vilken tur ni hade på er minisemester ändå!
  Gladpåskkram!

  1. Här är det riktigt illa och kvällstidningarna hade rapporter på nätet. Lite överdrivet av de som uttalade sig tycker jag. Men många har haft och har vatten som läckt in i hus , källare och garage och den hårda vinden gör sitt till. Trist med svägerskan med familj på Mallorca. Är man borta en vecka vill man ju ha bra väder. Vi har ju haft många fina dagar så detta får vi ta. Väldigt trist med alla som drabbats av skador på husen. Unnar er fint väder hemma för det har ju varit ganska kyligt. Hos oss blir det bättre igen i veckan.
   Kan tänka mig att det är begränsningar av solskydd i en hyresrätt. vi har satt upp ett vindskydd i stark plexiglas som man kan reglera upp och ner på balkongen. Men eftersom det sitter på insidan av balkongen behövde vi inget tillstånd. Däremot för att få sätta upp markisen.
   Visst hade vi tur med vädret på vår resa men det vackra vädret lär komma tillbaka i veckan.
   Önskar dig en fin påskafton.
   Stor kram

 6. Snacka om regn! Jag såg på fb att någon taxi tog inga nya beställningar i er stad på grund av översvämningarna. Det kan jag förstå efter att tittan på filmsnutten.

  Här har vi +20 i skuggan, nu vid kl 19.00, helt otroligt. Så härligt ute….

  Jag hoppas det slutar regna hos er och att ni får litet sol så det torkar upp. Fortsatt trevlig helg!

  1. Mycket regn har vi haft och det har ösregnat i 35 h. Delar av stan har varit helt avstängda periodvis. Men i kväll upphörde regnet och stan börjar torka upp. Men både regnet och blåsten, mellan 15-16 m/sek, har påverkat mycket och på olika sätt. Vi har dock inte direkt drabbats för vi bor ganska högt upp i stan. Men avrinningen är dålig på gatorna och vattnet har ställt till det.
   Skönt med det fina vädret hemma. Här hoppas jag det snart är tillbaka.
   Önskar dig fortsatt fina dagar och en bra fortsättning på påsken.

 7. Ja, hela Costa Blanca verkar stå under vatten just nu. Där hade BBC:s väderprognos tyvärr helt rätt. Vilken tur att ni bor högre upp och inte har källare, så att ni har klarat er hyfsat. Det värsta är vattenskador som kan ta månader att åtgärda med en byggfläkt dygnet runt. Måste säga att er påskmiddag var helt lyckad. Alltid bra med lite nödproviant i kylskåpet/skafferiet så att man kan laga mat när man inte har ett val.
  Tycker verkligen synd om alla påskfirare samt restaurangägare som ju också gick miste om mycket pengar. Påsk är ju deras absoluta storhelg om man säger så.

  Världens väder är verkligen helt ur gängorna. Vi har haft sommarväder i fyra dagar nu. Kyligt på kvällarna, men 20-21 grader på eftermiddagen och inte ett moln i sikte. Med andra ord hade vi “Costa Blanca väder”… för en gångs skull.

  1. Ja, så är det. Idag på eftermiddagen upphörde regnet men mycket står även nu sent i kväll under vatten. Stränderna i stan är bortregnade/bortblåsta.
   Vattnet på gatorna verkar till största delen också bort anu i kväll. Men vi har sett många källare och garage fyllda med vatten. Den hårda vinden gjorde också att vattnet tog sig under takpannorna och vidare in i många hus.

   Långfredahsmiddagen blev riktigt god och bra att ha lite att ta av när det nu körde ihop sig.
   Långfredagens procession, en väldigt viktig här,ställdes också in p.g.a. regnet och här har många arbetat i månader just för denna. Så trist. Och så även för restaurangägare som inte fått gäster.

   Så skönt med det fina vädret hemma och jag gläds med er över det. Njut! Önskar dig fortsatt fina dagar. Nu hoppas vi också på att solen ska hitta tillbaka.

 8. Global warming på väg, tycks det. Grannkommunen “hittades” av en liten tornedo i
  går kväll. Inga stora skador som i Syd-Staterna, men många träd blåste omkull. Vi fick
  kortvarigt men hårt regn. Våren har, på det hela taget, varit väldigt fin här. Sola skiner idag! 🙂

  DU – din middag var nånting jag skulle beställa om jag kunde. Älskar skink-och spenat kisch –
  och “deviled eggs” !!! Yummy! Jansson är förbjuden mat för mej – för mycket salt; och som jag gillar det OCH Kalles Kaviar – också NO NO! / Dotter med make kommer hit i morron, och jag har beställt färska bagels med schmear (cream cheese). –

  Hoppas Torre torkar opp snart. Hilsen fra Virginia!

  1. Ja, vädrets makter rår vi inte på. Trist med en tornado i din grannkommun men skönt att det inte blev så stora skador. Löste om ovädret i Sydstaterna och hoppas det ebbar ut.
   Skönt med sol hos dig. Undrar just om magnolian slagit ut. Minns den så väl från tiden då jag besökte våra vänner i Mac Lean.

   Vad trevligt att du tyckte om den mat jag lagade. Du hade varit varmt välkommen till oss.Ohc jag hade gärna anpassat den med mindre salt. Eller ordnat annat du kunnat äta. Här fick det bli av det vi hade hemma eftersom det nästan var omöjligt att ta sig ut p.g.a. regnet och den hårda blåsten.
   Tycker det låter toppen med besök av dotter med make som har med färska bagels med schmear. Så gott.
   Nu hoppas vi att Torrevieja torkar upp och återgår till det vanliga igen.
   Tankar och många hälsningar till dig från Bosse och mig.

 9. Hej, jag har läst om regneländet hos er, tänkte förstås på dig, hur ni har det, om det inneburit praktiska problem o så. Men när jag ser den goda maten förstår jag att det inte går någon nöd på er. Och ni är så coola så ni klarar galant en snabbt uppkommen regnperiod! Vi skulle behöva en sådan i Sverige också, grundvattennivåerna är katastrofalt låga. Men ingen vill ju ha översvämningar och annat otyg, helst ska det väl strila lite lätt nattetid…
  Ha nu en fin fortsättning på påskhelgen, ni har ju varandra!

  1. Mycket regn och blåst har det varit och visst har det varit en del problem. Här var delar av stan stängd för vattnet täckte gatorna och rann in i många hus. Men inge jämfört med Asien och andra delar av världen som drabbas av mycket regn är detta tämligen marginellt.
   Inte går det någon nöd på oss inte. Och jag brukar ha ett välfyllt kylskåp- Blir det mat kvar när vi ska åka hem lämnar jag till våra spanska grannar så maten tas till vara.
   I kväll, efter 35 timmars ösregn och hård blåst kunde vi gå ut men fortfarande är många gator inte framkomliga p.g.a allt vatten.
   Vi har det bra och har varit ute och ätit indisk mat med vänner i kväll- Och då inget regn.
   Önskar dig också en fin fortsättning på påsken och att det vackra vädret hemma består.
   Kram!

 10. Tråkigt, men själv hade jag nog inte kunnat missa en del bra bilder i det vädret. Men lastbilsflaket (om det nu är ett sånt i sista bilden var ju rätt genomarbetat så tråkigt att det blev inställt.

  1. Tänkte faktiskt på dig idag i värsta blötan. Men efter 35 timmars häftigt regn och med hård vind 15-16 m/sek så var inte humöret på topp. Men ja tog mig ut i alla fall och fik ett par bilder. Hade flip-flop på mig.
   Trist att processionen blev inställd igår men med det regnet fanns inget val. Många av dessa “troner” bärs fram och de är tunga. Men några lastbilsflak ingår också. Man har ju förberett dessa processioner i månader med dräkter och annat så snöpligt var det. Men kanske kunde kvällens procession gå som planerat. Ingen regn men gatorna var fortfarande fyllda av vatten.

  1. här har det regnat ordentligt under 35 h och med hård blåst och den kombinationen ställde till det. Men jämfört med regnoväder i Asien så var ju detta inte så illa ändå.
   Men mat hade vi och bra blev det utan att behöva ge sig ut.
   Önskar er fortsatt fina dagar både nu i påsk och senare.

  1. Det blev ett långvarigt och rejält ösregnande kombinerat med hård blåst och det ställde till det ordentligt. Delar av stan var avstängda och många gator var inte ens körbara utan stängdes av de också. Sedan i går verkar regnet nu vara på upphällningen och vi hoppas på lite sol.Men vädrets makter rår en ju inte på.
   Skönt med det fina påskvädret hemma. Välförtjänt. Här har vi ju haft en hel del sol och värme både i mars och april nu är det dags igen för solen att titta fram.

 11. Det var ingen dålig påsk buffé, gjord på den “man råkar ha memma”.
  Trevligt såg det också ut där på vår favoritrestaurang El Sabor och i fint sällskap dessutom!
  Nu hoppas vi på att snart få se solen i alla fall, det börjar vara dags nu!

  1. Vi fick till det här hemma på långfredagen för att ge sig ut och inte ha kragstövlar och rejäla regnkläder gick inte.
   Gårdagskvällen på El Sabor blev väldigt trevlig och vi slapp regnet. B beställde din “paradrätt”. DEn som inte finns med på menyn, men som finns.
   Visst hoppas vi på lite sol och upptorkande väder idag. Absolut!

 12. Gomorron Ditte!
  Ja det är lite blött och jag oroar mig för i dag om det blir lika dant då jag borde handla till La familia de Teddy.
  Inget öppet efter då Consum stänger tidigt.
  Fick tråkigt besked i går då min bror Tommy gått bort. Nu är vi tvåkvar. Lillebror och jag. Humöret är inte på topp kan man säga. Men det får gå…
  Hoppas regnet blir mer humant i dag. Processionerna blir säkert inte av nu heller.
  Kram P ♥♥

  1. God förmiddag!
   Det var verkligen blött och vi såg en hel del hus igår dör det runnit in vatten. Gatorna i stan svämmade milt sagt över.
   Idag ser det bättre ut så hoppas att regnet håller sig på avstånd. Men allt är ju fortfarande blött ute
   Så trist med din bror, beklagar verkligen, men livet rår vi ju inte på.
   Vad gäller handlingen finns det ju i närheten av Myrparken, på hörnan, en 24h timmars butik som har ett bra utbud. Tror det finns ett par vid busstationen också. Kanske kan ni handla där när familjen kommer och gemensamt gå till lägenheten.
   Tveksamt även idag med några processioner.
   Kram!

 13. Ja jösses vilket regnande det har varit! Och det småpissar ned fortfarande… Oss gick det ingen nöd på, men stackars alla dom som kommit hit för att fira påsk med processioner, sol och bad. Jag kan faktiskt inte komma ihåg att det har varit ett så ihärdigt regnande under så lång tid här förut…

  Vilket fint påskbord du fixade till! Visst är det bra att alltid ha lite nödproviant till hands 🙂

  Ha en fin påskdag – trots vädret!

  1. Regnet har verkligen vräkt ner. Nej, det gick ingen nöd på oss heller men förstod att många hade fått in vatten i sina hus, lägenheter, källare och garage. VI var ute i går kväll och då var det inget kvar av Locosstranden så antar att det är likadant vid Cura. Nu hpppas vi att regnet ger sig av och att det blir lite sol igen.
   Mat har vi alltid hemma så det gick fint att ordna till lite. Att ge sig ut kändes inte direkt lockande.
   Önskar er också en fin påskdag och kanske kommer solen.

 14. Hej Ditte!
  Jag har vänner som har lägenhet i Torrevieja så därför gick jag in och kollade hur situationen ser ut i dag för dem och alla andra. Och där dyker ditt namn upp! Det var länge sedan …. Hoppas allt är bra med dig! Du ser strålande yt på bilden.
  Kerstin

  1. Hej Kerstin!
   Tänk så liten världen kan vara ibland. Ja, det var länge sen senast. Hoppas du har det bra. Jag är tämligen pigg och vi varvar tillvaron med att vara i Stockholm och att vara här när andan och lusten faller på.
   Roligt att vi har en gemensam nämnare här, Torrevieja. Mycket har det regnat och stränderna inne i stan har försvunnit ut i havet. Men kommunen brukar vara snabba med att fylla på ny sand. Igår var delar av stan och infartens avstängda då vattnet stod högt. Avrinningen är dålig.
   Önskar dig en fortsatt fin påsk och här ser det ut som om renget nu dragit vidare,

 15. Hörde och såg om vädret på tv … tänkte förstås på dig. tur att ni bor en bit upp – och så bra att du kunde fixa en liten påskbuffé åt er! 🙂
  Kram

  1. Läste att det på 73 år inte varit liknande regnmängder. Stan var delvis avspärrad för att vattnet stod så högt och även bussar var inställda- Vi klarade oss bra men många fick in vatten i sina hus, garage och källare. Att gå ut var riktigt knepigt och att gå ut om man inte var tvungen hade man avråtts ifrån.
   Och mat hade vi hemma.
   Idag är det bättre och regnet har dragit vidare.
   Kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *