Skyltar Spanien

Skyltsöndag – Idag från den vackra, spanska byn, Mojácar

Idag är det söndag, tillika påskdagen! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som  bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det  skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Mina bidrag är hämtade från den lilla vackra, spanska byn Mojácar, som vi besökte i veckan.

Skyltsöndag från den lilla spanska byn Mojácar. Här finns skyltar av olika slag överallt. En blomstrande bar. Vad gällde skyltar så behövde man inte direkt leta efter dem här i Mojácar

Skyltsöndag från byn Mojácar.

I veckan var vi på en minisemester söderut längs den spanska kusten och bodde nere vid havet i Mojácar Playa. Och ett besök i den gamla lilla byn Mojácar  var inplanerat.  Byn är belägen några km upp från havet och har både sin historia och skönhet som lockande attribut.

Trevlig vägvisare.

Trånga gränder

Nej, BP – Det är inte Hammarby som ska spela match. Färgerna råkar visserligen överensstämma men här är det Andaluciens flagga i minut och parti som  äruppsatta över en restaurang.

Skyltsöndag med BP kan gärna få innehålla lite av det mer personliga. Här är det provinsen Andaluciens flagg som färgmässigt stämmer överens med ett visst fotbollslags färger hemma i Stockholm. Hammarbys. Är det Skyltsöndag med BP så är det.  Och som ett resultat av detta är det en bonus att ha med flaggor/färger som påminner om en viss idrottsklubb.

En perfekt skylt en Skyltsöndag. "Calle Irene"(Gatan/gränden Irene. Har en god vän med detta namn. Hittade även en fin gatuskylt som passar perfekt här i Skyltsöndag. Gränden har gemensamt namn med en god vän till mig.

Vi passerade också byns kommunkontor ,”Edificio Municipal” , som hade flera funktioner. I byggnaden har man  bl.a också hand om stadsplaneringen. Här ligger  även posten, “correos”. En skylt i det högra hörnet visar vägen till bankomaten och en annan slylt, till vänster om ingången, berättar att just Mojácar är en av Spaniens vackraste byar-

Perfekt för en Skyltsöndag är Mojácars kommunhus där många varianter av skyltar finns. Byns kommunhus har många funktioner och många skyltar. Perfekt i Skyltsöndag. 

Ledarskapet (jefatura) för byns lokala polis finns här i huset.

En utställning om morer som möter kristna i Mojácar. Ett möte mellan kulturer.

Vi funderade på om byn hade någon butik för mat och annat. Jodå! Den fanns.

“Supermercado och “panaderia”  (brödbutik). Och visst gjorde vi ett besök här. En välsorterad var butik var det. 

Symbolen “Indalo” finns i olika varianter och den är inte endast en symbol för området  just här här utan för hela provinsen Almeria.  (Berättade om Indlomannen här)

Tyckte att symbolen för distriktet ,Indalo, passade att få vara med i veckans skyltsöndag.

 

EU- flaggan, den spanska flaggan och den andalusiska.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

26 svar på ”Skyltsöndag – Idag från den vackra, spanska byn, Mojácar”

 1. Hej Ditte!
  Så fina bilder på denna by, genomtänkt allting i skyltväg…
  Inte visste jag att dom också döpt en gata efter mig 😀 Fast det är väl ett helgon som åsyftas som vanligt 😀 Finns en by i Galicien som heter Santa Irene.
  Det regnar och regnar…värsta aprilvädret i Torre på 70 år står det…Jaha…
  Kram P ♥♥

  1. Hola!
   Tack! Ja, byn är så fin. Och skyltar var det gott om. Blommor också. Visst var det fint att en gata är uppkallad efter dig. Om det hänvisar till ett helgon vet jag inte men det går ju bra det också. Vi tänkte i alla fall på dig.
   Och visst öser regnet ner. Känns som om det aldrig tar slut
   Uppehåll ett tag i går och då var vi ute. Lika bra att passa på.Idag blir det ingen långpromenad…
   kram!

 2. Visst fanns det många härliga skyltar i denna vackra lilla by (stad?) 🙂 Du gjorde en fantastisk skylning av många av dom 🙂

  Vågade oss ut en sväng idag, men efter lunchen var regnet tillbaka igen. Suck. Kommer förmodligen att sakna det när solen strålar sådär obarmhärtigt igen 😉

  Ha en härlig Påskdagskväll!

  1. Hela stan/byn var ju som ett stort skyltfönster i sig. Och när vi var här så var det absolut ingen trängsel heller. Inser att vi får ta en ny tur så att jag får hem några Indalofigurer. Hur kunde jag missa att köpa några. Men det får bli en repris.
   Vi var ute ett kort tag och såg till några vänners hus så att dte inte läckt in men det fiick bli med badskor. Har inga stövlar här. Simfötter hade också fungerat.
   Så middag hemma i kväll.
   Igår vågade vi oss ut på kvällen och då var det regnfritt och mötte upp S&J. Men idag blir det rester så kreativiteten jobbar på vad gäller maten.
   Önskar er en fin kväll.

 3. Tänk, det är inte alla som har en egen gata men Preciosa har det! Det är hon väl värd, minsann!

  Gillar där de har skrivit aire med olika fonter, hoppas att det är ett företag där som håller på med luftkonditionering eller liknande annars blir det ju lite obegripligt.

  Indalo-skyltarna var väldigt fina! Gillar när det är ett objekt men med olika tolkning, det blir väldigt spännande!

  1. Nej,jag uppmärksammade hennes gata.Så kul att hitta den här. Jodå, det stämmer. Företaget jobbade med detta.
   Hela byn var så fin och det finns ju många liknande i Spanien. Men även om vi sett en del så leder denna just nu. Indalo och historien är ju speciell och jag ångrar att jag inte köpte med mig en tavla eller en i metall. Får bli en ny tur hit senare i vår.

 4. Men nu gillade även jag indalo-gubben, många färggranna fina exempel! Och så är jag förundrad över hur smakfullt man kan skylta på fasader, bara man vill! Tillsammans med pelargoner i krukor så blir det något som inte ett dugg förstör stämningen! Massor av fina skyltar fick du syn på i den vackra byn! Kram

  1. Besöket här i byn var som att även stiga in i ett skyltfönster och där många fina överraskningar väntade. Får nog bli en ny tur hit så jag får med mig både lite keramik och ett par Indalofigurer.
   Och visst mjukar alla vackra blommor upp både skyltar och husfasader.
   kram!

 5. Oj så många fina skyltar! Och inte så mycket regn i ditt bidrag idag, härligt med ljusa fina färger och blå himmel därtill!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Tack! Nej, här i byn och på vår minisemester fanns det inget regn alls. Men gott om vackra skyltar och fint väder. Regnet har vi fått här i Torrevieja i stället-
   kram!

 6. Men visst är det kul att gå omkring och kolla alster till framtida skyltar?? Ingen annan begriper. När jag var med väninnan på Madeira så stannade jag till flera gånger och ville fota, medan hon sa, det kan du göra sen. Sen, det kommer ju aldrig, haha.
  Bra du har en bloggdresserad make!
  Fina omväxlande skyltar i denna lilla stad!
  Stor kram!

  1. Visst är det! Här var liksom hela byn som ett stort skyltfönster och så härligt att se skyltarna bland alla vackra blommor. Och man måste ha med sig både ögon och kameran och vad gäller tid så har vi gott om den. Men ska man ta hänsyn till andra blir det ju knepigare att stanna där man vill förstås.
   Maken är lättsam att ha med och han är också bra på att se och upptäcka detaljer när vi är ute- Han ser nog mer detaljer än jag gör.
   Och hit till byn/stan kommer vi gärna tillbaka.
   Stor kram!

 7. Vilket underbart inlägg! Den byn är så otroligt charmig och har precis allt, och det gäller skyltar också. Dessutom gillar jag Andalusiens flagga, helt i min smak. Å väl tajmad var flaggan också, då Bajen tog sin första seger den här säsongen i Allsvenskan just idag:-)
  Tavlorna med Indalomannen är också helt i min smak. Hur fina olika varianter som helst. Är förvånad att ingen tavla fick följa med dig hem faktiskt.
  Åsså är första bilden en riktig höjdare. Den har liksom allt.

  Tusen tack för en härlig skyltning och länken:-)

  1. Tack! Visst är byn charmig! Tänkte på dig här när vi såg Andalusiens flagga med sina färger. Påminner ju i färgen om en klubb du har nära hjärtat. Så du var allt med här på flera “hörnor”.
   Läste just om Bajens seger idag. Jätteroligt! Och än mer passande.
   Jag är sur för att jag inte tog med mig både en tavla och en Indolafigur (gärna två). Men det får bli ytterligare ett besök här i byn. Helt klart. Vet inte varför jag inte slog till. Brukar inte alls ha svårt att fatta beslut.

 8. Du hittade flera fina skyltar på promenaden genom byn. På bilden högst upp har de murat in blomkrukan i väggen. Det var ju en annorlunda idé som blev en fin dekoration.

  1. Ja, gott om fina skyltar var det här. Och även gott om vackra blomster.
   Krukan inmurad i väggen gillar jag också. Lite annorlunda.

  1. Tack! Och visst är det fint att vi kan dela med oss av det vi har omkring oss och på olika sätt.

  1. Nej då! Inte riktigt.Skyltarna är från vår minisemester söderut och där var vädret helt annorlunda. Byn är så fin så hit kommer jag gärna tillbaka. DEn är nästan i sig som ett skyltfönster. Kul också att jag har en väninna som just heter Irene.
   Här har vi haft regn sedan i torsdags t.o.m. igår och det har vräkt ner. Några timmars uppehåll i lördags kväll.Gator har svämmat över, vatten läckt in i hus och delar av stan avstängd. Men nu, på morgonen, är det i alla fall inget regn.

  1. Muchas gracias y tambien gracias por su comentario. Yo tengo tambien con mucho gusto lee el articulo y con gusto volveremos aquí.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *