Spanien Torrevieja

Ny vecka med en hel del på gång. Omväxlande dessutom.

En ny vecka är här. En vecka som innebär att maj månad går in på sin spurt och juni, den första svenska sommarmånaden, gör entré. Men behagligt sommarväder har det ju varit ett tag både i Sverige och här i Spanien. För min del  har jag så smått börjat längta efter lite svensk sommar. Visserligen kan den vara både ostadig och oberäknelig men jag tar chansen. Chansen att uppleva ett landskap som doftar sommar och till den där speciella grönskan som finns. Och inte minst längtar jag efter döttrar, barnbarn och vänner hemma.  Jag förbereder mig i tankarna – Men än är det inte dags att lämna den spanska sommarstugan. En hel del är på gång.

Sent söndag eftermiddag

styrde vi fötterna ner mot havet  för att se hur det stod till med avslutningen på Feria de Sevillanas. Och den kändes lite avslagen. Ganska tomt på festivalområdet. Men desto mer folk som flanderade fram och tillbaka på strandpromenaden och satt på glassbarer och andra uteserveringar som erbjöd behaglig havsutsikt.

Feria de Sevillanas är slut i Torrevieja. Vackra, färgsprakande dräkter i paraden.Feria de Sevillanas är slut för denna gång och en ny vecka är här. Här delar av lördagens parad.

Uppsluppen stämning på dansgolvet var det sen söndag eftermiddag.

Några ryttare var kvar nere på stan och visst gäller trafikregler äen för hästar.

Är det rött ljus så är det stopp.

Och nu går det bra att gå/skritta.

Också på gång till något….

Söndagen avslutade vi tillsammans med vänner på Nuevo Mundo, en kinesisk restaurang, som har den typ av mat jag är van att få i Peking. Alltså att man själv kan bestämma styrkan på den, variationer från menyn kan göras och att maten lagas varefter den beställs. Och senare blev det eftersittning nere vi havet. Jättetrevligt.

En ny vecka

har  gjort entré och det nästan innan jag hann avsluta den förra. Att fylla dagarna går lätt och det även om de från början kan tyckas vara oplanerade. Så tycker jag det är vartän jag befinner mig. Och att här i sommarstugan slå mig ner ett par timmar i min nya skuggstol på terrassen med en bok eller min spanskkurs gör jag gärna. I veckan som nu är här blir det lite mer strukturerade dagar. Jag har t.o.m. gjort upp ett preliminärt schema.  Jobb ska slutföras, nya jobb ska påbörjas och vyerna ska vidgas på olika sätt. Men det bästa är ju att jag äger min tid och kan välja hur jag använder den och till vad. För tiden kan i sig vara en färskvara. Passar förstås också på att vila mig i form eftersom solskadebehandlingen är inne i ”sårstadiet”. (Krämen har verkat bra om sår bildas och det gör rejält ont)

En ny vecka är här och planerna är många- Frågorna också- Kanske kan havet ge lite svar...Promenaderna längs havet blir många och långa. (Jodå, kepsen finns med bakom ryggen)

 

32 svar på ”Ny vecka med en hel del på gång. Omväxlande dessutom.”

 1. Även om du har en hel del arbetsrelaterade uppgifter på schemat denna vecka så kan du förmodar jag styra lite över när du vill utföra dem. Bara det är en stor förmån. I dag har vi härlig sommarvärme här så det är synd att man var tvungen att avverka passet i gruvan. Om inte, hade det funnits mycket som lockat mer.

  Kram och ha en fortsatt fin måndag!

  1. Jag förtar mig ju inte och jag disponerar min tid fritt så inget är betungande. Mer lustfyllt skulle jag säga.
   Kan förstå att det kanske kan finnas annat som lockar mer än ett pass i gruvan. Men snart så…
   Önskar dig en fortsatt fin måndag i det vackra vädret.
   Kram!

 2. SÅ härligt det låter 🙂 och vilka fina, ljusa bilder!
  Även här har sommaren varit på besök i snart 10 dagar. Närmare 30 grader varje dag. Idag kom lite regn och en paus det varma – skönt , tycker jag!
  Gillar att även ryttare följer trafikljusen 🙂

  1. Vi har det bra här i den spanska sommarstugan, men jag brukar ju längta hem. Vill gärna ta del av den vackra svenska sommaren. Och så blir det. Vad gäller vädret vet man ju aldrig, men helt oavsett så tycker jag om svensak sommar.
   Har förstått att det varit helt ljuvligt väder hemma nu ett tag och hoppas det stannar ett tag till. Skönt med lite uppfriskande regn.
   Här i stan har det varit en del hästar nu under ”ferian” och de är väl tränade för stadstrafiken. Roligt att se.

 3. Härligt att läsa att du har en hel del på gång! Sådant gillar jag. jag vill gärna ha ett projekt eller två.
  En skuggstol i värmen låter fint och det fick jag automatiskt idag, då det blev en mulen och till slut en regnig dag.
  Fint fångat där med ”,männen på gång till något” – fart och fläkt.
  Så gott att kunna växla lätt mellan Spanien och Sverige!
  Ha en fin kväll och stor kram!

  1. En del är på gång och dte tycker vi ju båda om att ha. Här har det varit strålande sol men jag har alltid tillgång till skugga på vår lilla terrass och en markis hjälper till.
   Och visst är det bar att kunna växla mellan två boenden. Men för mig är det Stockholm som är hemma. Här är det en ”sommarstuga”. Och en trelvig sådan i fin miljö
   Önskar dig en fin kväll.
   Har just tittat på Lill Bab sista ”resa” och med både sorg ocgh glädje i sinnet.
   Stor kram!

 4. Konstaterar att din klädsel går så bra ihop med Medelhavet. Turkost och vackert.
  Ibland måste man disponera sin tid mera planerat för att få saker gjorda som ska göras. Det där känns igen.
  Och det är skönt att disponera sin tid på sitt eget sätt. Man har ju möjlighet att vara flexibel. Så är det för min del också.
  Hoppas dina hudproblem ”kryar” på sig och att du slipper det som gör ont i sårstadiet.
  Allt gott!

  1. Turkost är nog min färg, i alla fall sommartid. Vad gäller att disponera tiden så varierar disciplinen en del. Kul att du känner igen dig och visst är det bra att kunna vara flexibel i viss utsträckning.
   Vad gäller hudproblemen är de just i dagarna jobbiga och blir jag svettig så blir det än värre. Salt i såren, så att säga.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.

 5. Härligt att äga sin egen tid! Låter som att du förvaltar den väl.
  Hoppas att solskadorna läker på ett bra sätt, att du slipper smärtor och att du återhämtar dig snabbt.
  Vädret just nu är helt fantastiskt.

  Kram och fortsatt fin måndagskväll!

  1. Jag uppskattar verkligen att som ”pensionär” äga min tid. Och att jobba mellan varven tycker jag är roligt, stimulerande och berikande.
   Vad gäller solskadorna läker de men det är en smärtsam process. Men jag har ju varit med o det några gånger nu. Ont gör det och påverkad blir jag på många sätt.
   Har förstått att vädret hemma är fanstastiskt så njut på.
   Kram och jag önskar dig en bra vecka.

 6. Vilka färgstarka bilder från fiestan! WOW! Skönt att höra att behandlingen av solskadorna ger resultat, även om det gör ont. Men du är ju luttrad då du varit med om behandlingen förut. Är impad att du gjort ett schema. Det har jag då inte gjort sedan jag sluta jobba, å där gjorde jag schema bara åt jobbets vägnar. Men det är klart, du är ju betydligt mera aktiv som pensionär än jag, å du trivs med det, medan jag är betydligt latare. Men jag måste medge att jag skriver upp tider och dejts i en vanlig papperskalender. Annars skulle jag nog glömma allt;-)

  1. Fietstan var färgstark och med tervligt folkliv. Gillas! Vad göller kalendrar är en papperskalender är vad jag också har. Fungerar utmärkt. Men visst är jag också lite lat, därav mitt lilla ”scehema”. Och jag förtar mig då inte. Inte alls.Ibland är jag mer aktiv men jag kan också vara tämligen ”laid back”. Ibland.
   Behandligen tär på mig och det gör ont om jag blir svettig. LÄtt hänt även här i värmen och salt i såren…Ja, du kan tänka dig. Luttrad är jag, smärttålig likaså och positiv. Men visst känns det och visst begränsas jag en hel del . Å andra sidan mer ett I-landsproblem-
   Humorn räcker också en bit på vägen…

 7. Joodu Ditte, nog har vi fått sommar här alltid! Hoppas du hinner hit innan den tar slut!

  1. Har förstått att sommaren kom och att våren nästa hoppades över. Vi hann med lite svensk vår innan vi kte till den spanska sommarstugan men slutspurten på den missade vi. Kanske stannnar sommmaren ett tag till. Hoppas.
   Ha det bra!

 8. Visst är det skönt att äga sin egen tid! Fast vi kör med ”schema” i kalendern i telefonen, mest för att hålla reda på saker och ting och undvika kollisioner av diverse trevligheter (och även mindre trevliga saker emellanåt) 🙂

  Skönt att den där salvan har gett rätt resultat! Även om det såklart inte är kul att det blir sår och gör ont, så är det ju så det ska vara.

  Ha en härlig tisdag!

  1. Jag har både anteckningsbok och telefonen som schemahållare, för säkerhets skull. Men oftast behövs det inte.
   Salvan ger resultat i flera avseenden och rejält ont har jag med öppna sår ”på bringan”. Så den fungerar alltså. Sista veckan för tillfället med smörjningar och sen kommer läkprocessen med såskorpor och klåda. Men efter det så….
   Trevlig tisdag önskar vi er också.

 9. Fnissade när jag såg damerna dansa, helt underbart! I plastskor och allt!

  Och så undrar jag om han har avokado eller gurka i buketten! 🙂 Ser ut så men det är nog inte. Vacker bukett, den hade man inte tackat nej till.

  1. Visst är det härligt att man kommer och är med som man är. Mycket sponatnitet här.
   Tror inte det var grrka eller avocado i buketten men glad var han. Kanske ny dejt på gång. Båda såg hoppfulla och glada ut. Uppklädda dessutom.

 10. Förstår att det har varit härlig feststämning i helgen. Men tycker så synd om dig med dina sår 🙁 Vet ju hur ont du har!
  Men bara den hjälper så….
  Du är så fin i din turkosa blus!
  Stor kram

  1. Extra feststämning var det och fint med alla vackra dräkter, danser och hästar. Nu är det lite lugnare.
   Ont har jag och är nu inne på sista veckans behandling. Så lite väre blir det, men sen så…
   Tack! Tänkte på dig när jag stod här på piren. Saknar dig.
   Stor kram!

 11. Hej Ditte!
  Fint med Sevillanas! Vackra färger och los caballos…
  Tycker synd om dig 🙁 inte roligt det där onda…suck!
  Välkommen hem snart. Varmt…
  Kram P ♥♥

  1. Hola! Vi såg en del dans och det var jättetrevligt och så roligt att se alla vackra klänningar. Kul att alla åldrar är med.
   JUst nu har jag det besvärligt men går in på sista veckan nu med behandling. Och sen ska det väl bli bättre.
   Förstår att det är varmt hemma också.
   Blir trevligt att komma hem ett varv också. Vi ses!
   Kram!

 12. Vilken härligt festlig parad, där finns det mycket att spana in.

  Vädret här i Sverige har varit allt annat än opålitligt, sista tiden. Man vaknar till samma sol och blå himmel varje morgon, underbart.
  Hoppas ditt ansikte snart är läkt och att värken inte varit för besvärlig.

  1. Här var det fyra festdagar/kvällar och vi var med på lite grann. Är ju inte helt pigg just nu och behöver vila en del.
   Ser på tv och bloggar att det fina vädret hemma består- Hoppas det håller i sig lite till. Men å andra sidan behövs ju regnet. Ansiktet och jag kämpar på men just nu är det nog bröstkorgen som är värst med öppna sår. Men det blir ju bra till slut.
   Önskar dig fortsatt fina dagar hemma.

 13. Så jobbigt med såren, och särskilt om det kommer salt i dem, jag kan föreställa mig smärtan, tycker synd om dig. Bara att ha sådant hängande över sig är tärande. Bra att du går på noggranna kontroller regelbundet, det hjälper väl till så att du kan känna dig litet mindre orolig gissar jag?

  Här hemma är det varmt, varmt. Jag älskar ju värme, så jag njuter av det, samtidigt som jag börjar oroa mig litet. Dels för att ingenting växer, så hö-bristen riskerar att bli stor även i år, dels för skogsbränder. Den stora branden 2014 i Västmanland var fruktansvärd, något liknande vill vi inte uppleva igen. Har du läst boken Brandvakten, som handlar om den branden? Jag har skrivit om den i bloggen om du vill veta vad jag tyckte om den. En bok jag verkligen kan rekommendera. Spännande som en thriller om alla fel som begicks, räddningstjänst och privatpersoner som slet mot 70 meter höga lågor.

  Ha det fint, kram!

  1. NU är det jobbigt med såren och hela jag är rejält påverkad. Men det är sista veckan nu med krämen och sen ska såren läka. En process i sig. Direkt orolig är jag inte för jag får bra hjälp på Södersjukhuset och kan ringa när som. Jättebra!
   Jag har förstått att det är riktigt varmt hemma men visst är det oroande med både bränder och växtlighet. Jag har läst boken ”Brandvakten” efter tips från dig och har den i färskt minne. Både den och händelsen. Hemskt! Jag tyckte också boken var väldigt bra men undrade hur det kunde bli så många fel samtidigt.
   Önskar dig fortsatt fina dagar och kanske lite regn.
   Kram!

  1. Ja, ryttarna får träna dem så att de är lydiga. Inte alltid helt enkelt med hästar i stadstrafiken. Trestade när jag red på Östermalms ridskola och vi skulle mot Gärdet och Djurgården-

 14. Vilka bilder ,-)))
  Så vacker du är i blått med blått i bakgrunden ,-)
  Jag måste säga att livet levs nog speciellt mycket där, det verkar som livet tas tillvara på ett härligt sätt, förstår att ni stortrivs ,-))
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-))

  1. Tack! Blått är min färg och den här turkosa blusen med de långa armarna är en favorit. Här blir ju det mesta ganska enkelt och även att umgås. Inte så mycket planerande utan man tar dagen oftast som den kommer.
   Ha dte fint du också.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *