Skyltar Spanien Torrevieja

Festligt, folkligt och dansant i veckans skyltsöndag

Söndag igen! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med fri tolkning. Här i Torrevieja har det sedan i onsdags varit fest, “Feria de Sevillanas”,och mycket här i veckan har gått i den spanska folkdansen sevillanans  tecken.  (Länken har mer info. om sevillanas)  Festligt, folkligt och dansant.

Festligt var det när gårdagens "sevillanas"parad drog genom Torreviejas gator. Festligt och färgsprakande

Festligt, folkligt, glatt

och dansant var det under gårdagens parad som gick från “kyrktorget” i Torrevieja,  Plaza de la Constitucion, till festplatsen nere vid  havet och piren. Deltagarna dansade stundtals fram i bästa karnevalsstil och hästarna hängde med i dansen så gott de kunde. Lite svårare var det för hästarna som drog sina vagnar att hitta den rätta takten.

Dansant häst

Lite “hästkö” uppstod men å andra sidan kunde alla åskådare beundra hästarna i lugn och ro. Vackra är de.

Stopp i paraden. Kanske blev det tveksamt om vilken väg som skulle väljas. Sjukhus rakt fram, stadscentrum till höger och hamnen till vänster. Och det blev hamnen…

Dansant

En “feria” innehåller förutom dans i mängder också sång, mat och dryck. Någon mat har det inte blivit för vår del när vi varit på plats men väl några “pitstop”. Miljön för att äta här är livlig och stämning och ljud högt och det dansas i nästan alla mattält. Och vad gäller prissättningen för maten så har den en del att önska  för prislistorna är få och det är lätt att betala för mycket. Bäst är att fråga innan vilket pris en rätt har.

Här kan man köpa nygrillade revben och korvar av olika slag. (Morcilla är oftast en sorts blodkorv)

En liten butik med mat och dryck från Andalusien i södra Spanien-

Och så var det ju paellan. Paellan har sitt ursprung i den spanska staden Valencia och här serveras den ofta till söndagsmiddagarna. Själva orde “paella” kommer från det valencianska ordet “panna” – kärlet den tillagas i. Paella är något av  av en spansk  nationalrätt och som kan varieras en hel del efter vilken region i Spanien man befinner sig. Men saffran, ris, kyckling (ibland kanin) och skaldjur ingår. Skaldjuren läggs  i med skalen på eftersom de annars lätt blir sega.

Festligt med alla dessa stora paellor som visade sig har stor åtgång. En av alla de paellor vi sett här på festområdet.

En skämtsam tanke

på Sverige och Miljöpartiet dök upp när jag såg en del hästar med ryttare ta sig genom centrala Torrevieja och till sina stall. Häst i ställer för bil i stan. För visst är väl hästen tämligen miljövänlig och billig i drift. Klart att underhållskostnader finns och en del omkostnade. Men i det stora hela.

Varför inte en miljövänlig häst i stan. Går det att ha i Torrevieja så bore man kunna testa även i en svensk stad.

Inga problem heller att släppa över gående och visa hänsyn i största allmänhet. Många skyltar är det att ha koll på.

 

Fler ”söndagsskyltare finns här!  Titta gärna in!

 

 

32 svar på ”Festligt, folkligt och dansant i veckans skyltsöndag”

 1. Härliga färgrika bilder. Här har dom haft karneval i stan, men vi hade annat för oss.
  Hmmm… miljövänliga hästar, finns det? Dom släpper ju väder och förstör miljön med sin gas… fråga aktivisterna. OBS! Ironi!!!
  Kram på er

  1. Tack! Ler åt dina tankar om de miljövänliga kusarna. Men tror du inte att Stockholmstrafiken skulle må bra av dessa. Bra konkurrens till snabba cyklar och hårda bilar. Tror jag låter bli att fråga miljöaktivisterna….Enklast så.
   Har verkligen saknat dig. Skönt att du är tillbaka igen.
   Stor kram!

 2. Vilken härlig skyltning och lika härliga och färgglada bilder från festen! Det verkar vara en trevlig tillställning som lockar många människor. God mat och dryck gör väl knappast det hela sämre.

  Kram och fortsatt fin söndag!

  1. Tack! Visst är det trevligt med feststämning och att så många är med och på olika sätt. Vackra dräkter, sevillanadans och fina hästar. Maten såg god ut men det är ganska livligt så för oss böev det bara dryck som intogs.
   Hoppas du haft en bra söndag.
   Kram!

 3. Visst är det härligt när det är fest i stan. Och det är roligt att titta på alla de fina dräkterna.
  Stor kram och trevlig kväll

  1. Jätteroligt att vaar med på ett hörn. Och stämningen är god. Kul med både vackra hästar och fina dräkter.
   Stor kram! Och ni var med oss i tankaran på Nuevo Mundo.
   Stor kram!

 4. Jaa gillar karnevalsbilder!
  Hihi, hästar i all ära! Dock har jag all respekt för hästar, starka djur!
  Men jag släppte inte ut en enda fis, när jag trampade min elcykel idag en bra bit utanför stan.
  På 3 mil och dessutom två stadsturer har jag bara utnyttjat 20 % av batteriet. Jag är impad.

  1. Här har det varit festliga dagar nu. Jättetrevligt att få vara med. Men mina tankar var att hästar i jämförelse med alla stora bilar i en stad är mer miljövänliga på många sätt. Hästkrafterna finns ju … Och vad gäller spillningen kan den ju återanvändas.
   Härligt att du vidgar vyerma med din elcykel och perfekt att du nu kan ta dig längre sträckor och kan få elhjälp om det finns behov.
   Vi cyklar ju här också en hel del, perfekt att ta sig runt och visst är det kämpigt i backarna som är sega och långa och ibland branta. Men då leder vi cyklarna.
   Bar jobbat att trampa på så mycket som du gjort. Ger ju bra styrka och god motion.
   Kram från terrassen ochb fortfarande + 25. Njutbart!

 5. Här skyltar du verkligen med det som spanjorer är världsmästare på nämligen att festa. Hur läckra bilder som helst. Idén med hästar som transportmedel. Nja… Skrattade gott åt Veikens kommentar, men det jag tänkte på var mest hästskiten på gatorna. Jag menar man måste ju plocka upp efter hundar, men vem skulle plocka upp efter hästarna. Åt andra sidan så har jag faktiskt sett hästar som är “utrustade” med “bags” därbak, där man samlar bajset. Men då tänker jag såklart på odören;-) Ja, du ser som du eggar min fantasi;-)
  Tusen tack för en annorlunda och riktigt glad skyltning:-) Stort tack för länken också:-)

  1. Jag gjorde mitt bästa att få till en glad och pigg skyltning.Och festligt har det varit. Dessa dagar då hästarna varit i omlopp har det hela tiden plockats upp efter dem med skyffel och ingen “skit” har legt på gatorna. (Värre med hundspillningarna här.) Min tanke var ju att hästar, trots viss nedskitning, är mer miljövänliga. Och kanske kunde nya jobb skapas. Visst är tanken långsökt men i alla fall miljövänlig. Kanske kunde man också får ett “hästbidrag”. Skrattade också gott åt Veikens kommentar. Kul att jag lyckades trigga din fantasi här. Ja, min egen också.

  1. Visst är de vackra! Jätteroligt att vara med – om än i utkanten. Härlig stämning är det och alla är med.

 6. Frstligtoch trevlig skyltning som man blir glad av! Såg på Instagram att ni varit på Nuevo Mundo ikväll, gott!
  Här fortsätter värmen och jag kom nyss in från en ljuvlig stund på terrassen!

  1. Tack! Ja, här har dte varit några festliga dagar med lite av varje.
   Nuevo Mundo blev det och ni var också med i tankarna här. Bosse gav sig i kväll inte på servettvikningen.
   Skönt med den fina värmen hemma. Hoppas den stannar ett tag itll. Jag är nu på väg in, fortfarande +24. Men nu komme några regndropppar…

 7. Verkligen färgsprakande bilder. Fina klänningar, tjusig dans och säkert god mat. Något jag gillar är paella, men äter det alltför sällan i Spanien, för oftast ska man vara två när man beställer, och maken är inte lika förtjust i det som jag!
  Kram och sov gott i värmen!

  1. Tack! Ja, här sprakade det av färg under helgen. Maten testade vi inte men mycet såg väldigt gott ut. Fastnade helt klart för paellorna. Men det är ganska bullrigt inom festområdet så någon matro tyckte vi inte att det blev.
   Riktigt god paella med många skaldjur är jag också förtjust i, men inte maken. Så det blir inte så ofta jag äter den- Men på restauranger här kan paella ingå i en meny och då fungerar det att som ensam beställa den.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram!

 8. Härligt, festligt och färgstarkt! Trevligt med lite festligheter, glada människor och dansande hästar … och en massa färgglad skyltar! Hm … djur är enligt miljövännerna inte alls bra för miljön – de avger gaser som förstör vår miljö! Hm … fattar inte hur de tänker, utan djur – ingen mat och inga öppna landskap.
  Ha en fin ny dag!
  Kram

  1. Visst behöver vi djur! Och jämfört med bilarnas avgaser och allt annat så tror jag djuren håller sig inom ramarna. Och öppna landskap vill vi absolut ha.
   Önskar dig en fin vecka.
   kram!

 9. Trevligt att vara med på ett hörn och jag håller med dig om att hästar i stan borde vara en vanlig syn. En påse bakom hästen samlar upp gödseln som man kan återanvända i planteringarna. Bara hemåt och dessutom trevligt. Färggrant och vackert är ditt inlägg med skyltningar.
  Och flamencostämning över det hela med all god mat till!

  1. Hästar tycker jag om och här var det roligt att se dem i stadsmiljön. I Stocjholm är det ju nästan bara i vaktparaden man ser hästar just på stan.
   Det har varit trevliga dagar här med god feststäming- Men nu är det en trevlig ny vecka som börjat.
   Önskar dig en fin måndag.

 10. Vilka härliga bilder! Vi missade hästarna i lördags på grund av god mat på Sunset Beach, och halvmissade dom i söndags när vi var på 100 montaditos. Gör mig inte så mycket – mat är aldrig fel 😀

  Ha en härlig start på veckan!

  1. Nej, mat är alltid rätt! Och båda ställena har ju sina fördelar- Kul var det att se hästarna och när de sedan rörde sig mer fritt på “stan”.
   önskar er också en bra strat på veckan.
   Trevlig måndag!

 11. Det var verkligen färgglatt och fint. Påminner om hur det kan se ut i Rio ibland, karnevaler och så´nt.
  Fast, där kom jag inte ihåg att jag såg några hästar.
  Hästar hade vi ju förr på våra gator och vägar och det gick ju alldeles utmärkt. Skulle man någon längre sträcka så tog det ju tid förstås. Den resan som mysingen och jag gjorde nu i maj skulle säkert ha tagit många veckor i anspråk.
  Det verkar vara många vita hästar. De tror jag är lite sällsynta i vårt land, eller har jag fel kanske? Jag ser dom inte så ofta.
  Så varmt det måste ha varit både för hästar och människor att dansa på gatorna. Men färgsprakande är det onekligen. Tack för att jag fick ta del.
  Ha det så bra det går och var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Rio hade jag en gång på min reselista. Men det har ännu inte blivit av. Brasilien har jag dock besökt. Kan tänka mig att det inte var med hästar i Rio på karnevalen. Säkert bäst för alla parter att de inte var det-
   Min tanke om hästar var skämtsamt. Det är ju andra tider numer.
   Hästar tycker jag är vackra djur och jag är väldigt förtjust i dem. Har ridit lite både som barn, tonåring och vuxen. Men det var i skogen och i ridhus. I och för sig även i Stockholm och då längs valhallavägen då vi red ut till Djurgården.
   Trevligt som vanligt att du var med.
   Stor kram!

 12. Kul att vara med på festligheterna, men ändå inte! Läckra bilder! Kul tanke du hade om miljöpartiet. Att de inte kommit med det förslaget att använda sig av hästar! Kanske de tycker hästens skit är bränsle, så då blir det bränsleskatt och då har man inte råd att använda hästar! De kan säkert få till det! Haha! La Zenia är alltid trevligt att åka till. Ett riktigt fint köpcenter. Erfarenheter är bra att samla på sig, vilket man kan göra på olika sätt! Kram!

  1. Tack! Roligt att du vara med. Och det var du ju på ditt sätt. Ja, detta med denna bränsleskatt har förbigått mig. Ska klura ut hur den kan undvikas. Blir till att tänka till. Men kanske kan du vara behjälplig.
   Visst är La Zenia fint och nu har jag ju hittat olika sätt att ta mig dit kommunalt. Riktigt roligt det också.
   Ja, erfarenheter får vi vare sig vi vill eller inte.
   Stor kram och många tankar.

 13. Den folkfesten hade jag mer än gärna deltagit i. Att se glada människor dansa och tjoa under en klarblå himmel med en stor sol,. inte helt fel. Och jag som beundrar vackra hästar så mycket hade fått mitt lystmäte!
  Ha nu en fin ny vecka, aktiv som vanlig verkar den bli! Kram från pörtet

  1. Du hade varit varmt välkommen och jag tror du gillat det. Verkligen fart och fläkt och alla åldrar är med. Gillas extra.
   Hästarna är verkligen fina och har varit synliga på stan under helgen. De har samsats bra med trafiken. Hästar tycker jag också mycket om och har ridit både i barn, ungdomen och påäldre dar. Men nu är det ett tag sedan….
   En aktiv vecka blir det och jag ska också läka mina sår. Hade jag tänkt….Men de lär nog hålla i sig ett tag till-
   Kram!

 14. Härligt vilken fest ,-))) Där skulle man vara! Så fint både ryttare och den andre sitter på hästryggen, något jag aldrig sett förr ,-)
  Härliga bilder, kan känna stämningen!
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Det är roligt att ta del av de festligheter som erbjuds här och det blir en fin stämning. Roligt med de fina hästarna och deras duktiga ryttare.
   Fint att stämningen från “fiestan” gick fram.
   Du hade trivts.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *