Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Ute – veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Ute är veckans ord att fritt tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. När jag funderade på ordet ”ute”  dök det upp många olika bilder och händelser i huvudet. Här är några. Och det är arkivet som stått för veckans fotobidrag.

Promenad genom den doftande skogen ner till Rotsidans naturreservat som finns strax utanför Örnsköldsvik-

Ute

är jag ofta och gärna. Och på olika sätt.  Välkomna att följa med på resan.

Ute och går i en liten by i södra Kina. Många och långa promenader. Här i en liten by i södra Kina men jag går också gärna i en stad, längs havet eller i skogen

Ute bland människor och upplevelser i Peking Bland människor och upplevelser i en gammal del av Peking händer det mycket.

Utekväll! På en av många fester i Peking. Här tillsammans med vännen Sanna, nu boendes i Hollywood och Anna som nu bor på Orust.

”Ute och cyklat” har jag varit många gånger och på olika sätt. Här i södra Kina – i Yangshou, tog vi med cyklarna  på träflottarna.

Trevligt med flytande butiker som säljer frukt.

Absolut njutbart att glida fram på floden och cyklarna var med. Här utforskade vi verkligen omgivningarna.  (Vid ”Sockertoppsbergen” i Yangshou, södra Kina) Ett av många äventyr vi upplevt.

 

Ute på äventyr i södra Kina.

 

Stockholms och Ålands skärgårdar ligger mig varmt om hjärtat och här har jag tillbringat en hel del tid under många år.

Vår segelbåt, Maxie, som sedan fem år tillbaka har nya ägare. Och sedan dess är vi båtlösa- Men havet lockar alltid.

Ålands hav

Och en solnedgång i havsbandet  får också vara med.

 

Sen kan jag ju som person, i många sammanhang, vara ”hopplöst ute”. Men det få vi ta en annan gång.

 

Titta gärna in här för att läsa och se mer av veckans ”ute” tolkningar

51 svar på ”Ute – veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Tack! Ja. ute är jag en hel del och nu blev det ju en resa med i tolkningen.
   Kram från skuggstolen där jag däckat.
   Önskar dig också en fortsatt bra tisdag.
   Kram!

 1. Natur- och vattenbilder är alltid vackert! Nästan i alla fall, annars kommer det i regel inte på bild 🙂
  Dina bilder är ljuvliga att titta på.

  1. Tack! Och det är fina minnen att på nytt se bilderna . Och ”ute” är det förvisso. Men en hel del vatten och natur. Men jag trivs också bra i stan…

  1. Tack! Det fick bli en djupdykning i arkivet och sedan blev det en ”uteresa”. För att vara ute tycker jag om. JUst nu kan jag sakna det vackra hemma och har förstått att det är väldigt torrt i markerna. Men jag hinner nog hem och får njuta då.
   Kram!

 2. Vilka underbara bilder, både naturbilderna och rörelsebilderna i Kina, ja allt, fanns med, en bra cocktail. av UTE. Du har ju varit med om såå mycket i ditt liv, helt fantastiskt.
  Första bilden där i skogen, de påminner väldigt mycket om min cykeltur nyligen. Solnedgången är strålande vacker, som ett hjärta.

  Idag har jag passat på att vara ute en hel del också.
  Stor kram!

  1. Tack! Temat fick ju karaktären av en resa och det gör jag ju mer än gärna. Både långt och kort. mycket har jag gjort i livet och jag hoppas en del återstår.
   Första bilden är från Höga kusten och jätteroligt att den påminner om det du såg och upplevde när du var ute på din cykeltur.
   Kan tänka mig att du passar på att ta dig runt i dina vakcra omgivningar nu när vädret fortsätter att vara så fint.
   Stor kram och många tankar.

  1. Det fick bli en liten ”ut-och-res” kavalkad. Kändes trevligt!
   ”Inne” har jag nog inte varit mer än några få gånger…Men det gör inget. Tror vi har det bra ändå.

 3. Fantastiskt fina utebilder med stor variation! Och ute är vi verkligen även här nu om dagarna! Till och med hett i skuggan, och det är ju inte så ofta i Sverige! Imorn åker jag till Sthlm för barnvaktsjobb och belöningen blir en dag med dottern på
  Hej o kram!

  1. Vad trevligt med både barnvakteri och sedan Ysauragi med dottern. Hasseludden är så fint. Antar att det är dit ni ska….
   Förstår att det är hett hemma också. Kanske väl varmt.
   Här håller jag mig helt i skuggan. Har ont.
   Kram!

 4. Fina utebilder! Den mest spännande för min del var den flytande butiken. Härligt att se!
  Det blir mycket ute nu om dagarna också för min del; vädret är sommarlikt trots slutet av maj.
  Det gäller att passa på medan tider är som det heter.
  Ha det gott både ute och inne!

  1. Tack! Jag är gärna ute mycket och det var jag än är. Begränsningen är vintertid om det är kallt och blåser för då får jag ont i amsiktet. Just nu, när jag behandlar mina sokskador rör jag mig långsamt för att inte bli svettig eftersom det då svider rejält i de öppna sår som bildtas-
   Förstår att du är ute mycket och en hel del att ta hand om i trädgården är det ju- Och visst är det bäst att passa på-
   Ha det fint du också.

  1. Tack! Ja, denna veckoutmaning är ju inte en vanlig utmaning, utan handlar om att tolka ett givet prd i bild/bilder och text. Mer eller mindre- Man bestämmer själv. Jag tycker det är jätteroligt och väldigt intressant att se hur andra löst det hela. Häng gärna på- Man är med när och om man vill.

 5. Du har ytterligare en gång lyckats med den mest varierade tolkningen av alla deltagare (som jag sett hittills) till temat. Heltäckande skulle jag vilja säga;-)
  Åsså fick jag ett gott skratt när jag läste sista meningen. Alltså personligen tycker jag att du är helt och hållet ”inne”:-)

  1. Stort tack! Det fick lov att blir en ”uteresa” på det som kom upp i mitt huvud- Och att resa, kort elle rlångt, tycker jag om och gör det gärna-
   Skrattade gott åt att du tyckte jag var ”inne”. Kanske kan jag ha stunder av det. Men det ligger nog spm så mycket annat i betraktarens ögon-

  1. Tack! Ja, bilderna har haft lite olika kameror.Men flodbilderna är jag också nöjd med och även första bilden som ger en skön känsla och fint att omringas av skogens dofter.

 6. Härliga ute-bilder! Så olika, men alla vackra på sitt sätt. Och visst är det så att ute händer det spännande saker. 🙂
  Ha en fin onsdag! Kram!

  1. Tack! Bilder blev det från utemiljöer runt om och jag minns dem alla. Hoppade medvetet över Spanien för därifrån kommer det många bilder ändå. Och bilder framkallar minnen…
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram!

 7. Vilka härliga bilder och tack för att vi fick följa med. Så kul att ha det, ta fram och kika på ibland. Trevlig dag och stor kram.

  1. Tack! Ute är jag ju gärna och det oavsett var jag är. Att resa gör jag gärna, långt som kort. Alt har sin tjusning.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   kram!

  1. Tusen takk! Jag det fick bli en resa i veckans ”utetema”. Och ute är jag ju gärna vare sig jag är hamma eller borta.
   Önskar dig också en fin dag.

 8. Vilka bilder ,-)))
  Får kika bakåt när jag kommer hem, försökte komma in till din sida i natt när jag inte kunde sova men det gick inte!
  Jag går gärna och ofta…
  Gammal del av Peking ser intressant ut. Det som är orange är det papperslampor?
  Snygga ni är på er utekväll!
  Flytande butik ser väldigt härligt ut!
  Att bara få uppleva det måste vara jättekul.
  Sen hur ni glider fram på floden med cykel och allt ser jättehärligt ut.
  Sockertoppsbergen gör bilden magisk, väldigt vackert, passande namn på bergen!
  Fin båt ni hade.
  Otroliga bilder på Ålands hav och solnedgång ,-)
  ”ute” bjuder på mycket vackert ,-)
  Ha det jättefint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Jag tycker ju om att vara både ute och på resande fot. Gillar korta resor på någon mil och längre.
   dEt orange man ser är papperslyktor i Peking och som tänds på kvällen. bLir ett vackert ljus.
   Denna resa till södra Kina var speciell på många sätt och vi bodde verkligen på landet. För vå del i ett ombyggt stall. Cyklarna var perfekta att ha och att trampa runt i bland risfälten och ta med på träflottarna.
   och visst finns mycket varckert ”där ute”. Bara man ser det.
   Stor kram!

  1. Tack! Det finns många vinklingar. Bra att vara ute även om man är inne och tvårt om. Ger rörelsefrihet.
   Trevlig onsdag.

 9. Jag nöjer mig med att kommentera den absolut sista meningen, att vara ”hopplöst ute”. Suveränt roligt av dig att komma på det uttrycket i sammanhanget! För det är ju så vi är i vår ålder i dessa teknikens tider. Max säger väl ibland, men mormor, vet du inte det? Jag ska tala om. Uj, så söta de är! Kram!

  1. Ibland tänker jag så ”att vara hopplöst ute”. Men tur att den yngre generationen kan hjälpa en framåt. En liten bit i alla fall. Jodå, Max säger så….och så får jag veta.
   Kram!

 10. Den jättefina segelbåten liknar den vi hade, tror den hette Ariadne 28 eller dylikt. En liten båt var det, lagom för oss som var nybörjare då. Runt Ålands öar seglade vi en semester, bland det bästa semestrarna jag kan minnas. Tyvärr har jag inte varit där efter det. Nu har jag en ny bloggvän på Åland som jag gärna skulle vilja besöka vid tillfälle, så vi får se.
  Du har varit ute överallt du, sett så mycket och upplevt mer än de flesta. Du och din fina blogg är ständigt ”inne”! Kram

  1. Vår båt var en Maxie 77 så liknande i storleken va de nog. Och visst är det fint runt Åland. Maken är från Åland och från en ö långt ute så där har vi varit mycket tidigare. NU finns inte det huset i hans ägo och någon båt har vi inte längre. Den blev utbytt mot en liten spansk sommarstuga. Säsongen för sommarstugan här är ju lite längre. Men vi är båda fortfarande gärna till sjöss.
   Jag tror vi har ”samma” bloggvän på Åland och jag hoppas på ett besök i den trakten i sommar. (Vi har släktingar i Mariehamn)
   Rest en del har jag gjort men nu blir det mest kortare resor och jag uppskattar så somrarna i Sverige. Ja, inte bara då. Sverige har så mycket att erbjuda och är så vackert.
   Tack för uppmuntrande kommentar.
   Just nu sitter jag inne och kännee mig ganska ute…
   Kram!

  1. Trevligt att du följer med ut i världen och hemmavid. Alltid roligt med fler som ser sig om tillsammans.

 11. Många fina bilder som vanligt. Jag håller med dig det är underbart skönt att få vara ute ! Ja du fattar ute i friska luften och sen om man är ute – vad gör det huvudsaken är ju att man trivs själv. Kram

  1. Tack! Visst är det en tillgång att kunna var utomhus och ta del av allt som finns.
   Ja visst kan man vara ute fast man är inne och tvärt om. Men det spelar ju ingen roll om man trivs och har det bra . Viktigast!
   kram!

  1. Tack! Kina ligger mig ju varmt om hjärtat efter fyra år där och fler återbesök. Och vi hann se mycket av landet och fina minnen är dte-
   Kram!

 12. Vilka fantastiska bilder! Sockertoppsbergen vill jag också se, och en hel del annat också i Kina. Så mycket spännande du är med om!

  1. Vårt boende i Kina, Peking, var mellan 2007 och 2010 och sedan var jag tillbaka ett par gånger för jobb. Men det blev fler resor dit. Nu senast i mars 2018. Jag har rest och upplevt en hel del, men har tacklat av lite. Åldern tar lite ut sin”rätt”. Orken är inte vad den var. Men man kan göra roliga saker och se och uppleva en massa nå nära håll också. Men jag har ett par riktigt långväga resmål på min ”lista” och hoppas kunna genomföra dem. Men går det inte så är det bra ändå.

  1. Visst är det bra att man kan vara ute på olika sätt. Blir liksom inte enformigt då. Kul med fler som är ute och cyklar på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *