Resor utomlands Spanien

Ny resa väntar

Ny resa. I går eftermiddag landade jag i ett varmt Alicante, termometern visade på hela +32.   Men ändå trevligt att vara här igen. Den påtänkta husmorssemestern, hann jag inte med just nu, men en kortare variant inom Sverige blir det  i höst och den lite längre kan få vänta tills i vår och det går bra det också. Har ändå ett par resor påtänkta  resor som väntar  i höst och även om de inte direkt är några husmorssemestrar så känns det ändå bra.

Jag tar semester.

Ny resa

Ibland startar resor mer spännande än andra och tisdagens resa var en sådan. Taxin kom i utsatt tid, väldigt tidigt, redan 03.30, i mycket god tid enligt mig. Jag testade en för mig ny taxitjänst “Door to Gate” som sker i samband med Flygbussarna. Priset för en person är 280kr och är man fler i familjen som åker betalar man +50 kr.  (Man kan ev. få göra något stopp på vägen till Arlanda men  i närheten av där man bor.) Resan gick snabbt och smidigt och  jag var på Arlanda redan strax efter 04. Men där, i säkerhetskontrollen var det inte ett dugg smidigt. Jag tillsammans med tre andra damer, vi var alla mellan 65 och 75 år, haffades “slumpmässigt” för extra genomgång. Bra i sig. Men att personalen där ska tillbringa 15 minuter med var och en av oss, i olika omgångar, för att ta om tester på händer, öppnat handbagage, datorer och telefoner kändes lite i det ambitiösaste laget. Till slut var jag genomgången och “helt ren”.

Nu hade jag tänkt mig frukost i loungen och att pusta ut.  Välbehövligt. Och här fick jag vila ett bra tag eftersom avgången 0.6.30 var försenad . Flygledarstrejk i Frankrike och ny färdväg fick inväntas så 08.30 var det dags.  Men jag satt bra där jag satt och hann med en omgång frukost till. Modell mindre.

En tredje frukost serverades ombord så när jag landade i Alicante var jag milt sagt mätt och hoppade över lunchen. Flygbussen tog mig smidigt till Torrevieja och på dryga timmen var jag på plats.

Dags för ny resaRegn i Stockholm –

En ny resa är påbörjad- Alicante väntar– men ovan molnen var det blå himmel-

En del av frukosten ombord. Gott, varierat och rikligt.

Bloggens 10 årsjubileum skulle firas.

Bloggen fyllde ju 10 år i går och eftersom jag startade den i Peking så kändes det helt rätt att gå ut och äta “riktig kinesisk mat”. Valet föll på en av våra favoritrestauranger, Fu, och här kan man få mat som både är mer “anpassad” och mat som kineser gärna själva äter. (Lite mer kryddstarkt) Bra koncept. Dessutom kan man göra specialbeställningar och få sådant som inte finns på menyn.

Förutom god mat firade vi i den sena kvällen med lite cava och njöt till sent på terrassen. Fortfarande klockan 23 var det +25 grader.

 

God middag; räkor i het currysås spetsad med bl.a. chili,  fried rice och “gong bao ji ding” – palatsväktarens kyckling. Och även den beställde vi med extra sting. 

Dagen idag har bjudit mest på vila, en rejäl förkylning med feber är och hälsar på. Och med hjälp av en kinesisk dunderkur ska jag nog snart vara i form igen.

En kaffestund med vännen Preciosa blev  det och även några spännande telefonsamtal har muntrat upp mig. Telefonsamtal som kan komma att bidra med både upplevelser och en och annan ny resa. Resor både framåt och bakåt i tiden.

– Maken bidrar med glada tillrop och tar hand om mig på bästa sätt så jag tror att ordningen snart är återställd.

 

 

 

32 svar på ”Ny resa väntar”

 1. Välkommen tillbaks! Så roligt att du är här igen. Men tråkigt att du inte är riktigt kurant 🙁 Men vi hoppas du snart är på benen igen…..och om inte innan så ses vi ju på fredag. Hoppas du känner dig bättre tills dess!
  Stor kram och krya på dig!

  1. Stort tack! Och det känns väldigt bra att vara här igen. Förkylningen ser jag som ett mycket tillfälligt tillstånd och med min
   kinesiska dunderkur bör jag vara pigg på fredag. Annars blir jag det då vi ses. Ska blir jättetrevligt.
   Stor kram!

  1. Tack! Ja, det är inte bara bloggen som är gammal…Men jag känner mig ändå hyfsat pigg- Nåja, nu förkyld- men det går över.
   Kram!

 2. Det blev en lång dag igår! Tillräckligt illa att man är tvungen att gå upp mitt i natten för att sedan få konstatera att det var helt i onödan.
  Ännu tråkigare såklart att din förkylning verkligen är helt fel tajmad. Maximal otur skulle jag säga. Hoppas verkligen att du kryar på dig fort!!!
  Den kinesiska maten såg gudomlig ut – mums!

  1. Instämmer helt! Men att sitta i loungen kompenserade det hela tämligen bra. Hittade dock inga sängar där, men det var lugnt och skönt.
   Förkylningen är helt fel så idag/kväll är jag milt sagt “opasslig”. Sitter dock på terrassen och det är +27 och väntar på att maken ska servera kvöllens middag. (Har ingen direkt aptit, men väntar ändå..)
   Maten igår var jättegod och vi fick den i den styrka vi ville. Altid roligt att gå till Fu och alltid roligt att få prata lite mandarin.

  1. Stort tack! Känns bra att vara på plats här igen. Var ju två och en halv månad sedan jag åkte hem.
   Den kinesiska kuren brukar hjälp och jag hoppas att snart vara i god form igen. I kväll är jag helt formlös-

 3. Gokväll!
  Oj, vilken tidig resa och du höll Dig vaken till sena kvällen.
  FU är aldrig fel och ligger ju dessutom nära till.
  Vilken otur om du ska bli förkyld i värmen.
  Många kryakramar sändes och hälsa Bosse.
  Kram/A-K

  1. Gokväll från terrassen! Kurerar med mig med en liten, klen GT och tänker på dig och saknar dig. Ja, det gör vi båda. Åt av dina skorpor på eftermiddagen.
   Fu är alltid bra och har mycket att välja på och alla kan hitta något.
   Förkyld är jag, rejält – men det blir väl bättre. Min kinesiska kur brukar hjälpa. Bosse hälsar så mycket till dig.
   Stor kram!
   (Passerade hos dig idag och det såg bra ut.)

 4. Det är ljuvligt att sitta i en lounge och ta det lugnt innan det är dags för avgång! Visst är det härligt med planering för nya resor. Både nära och långt borta. Kanhända Chackpong ingår i planeringen!? Kram

  1. Visst är det härligt att njuta i loungen. Lugnt och mysigt och med lite gott till livs. Chackpong finns alltid hos oss och med oss. SEnast idag. Men! Frågan är vad min hy säger. Haft det lite körigt just nu med den.
   Tycker inte att den är helt som jag skulle önska. Men, å andra sidan inte mycket jag kan göra idag.
   Kramar och tankar!

 5. Skönt att vara på plats i värmen kan jag tro om än lite jobbigt om man inte är riktigt pigg.
  Önskar dig snabb bättring <3
  Kram Linda

  1. Tack! Hoppas att snart bli piggare.
   Jadå, skönt att vara på plats. Jag har ju varit hemma sedan före midsommaar så det var trevligt att vaar tilllbaka. Och idag har dte varit svalare och blåst lite mer. Sedan är jag ju bara i skuggan.
   Kram och jag tänkte på dig idag när jag var ute en kortare vända- Hopas vi ses här vid tillfälle.
   kram!

  1. Ja, detta är ett tillfälligt tillstånd. Och man smittar ju mest innan en förkylning helt brutir ut. Hoppas att jag inte smittat vare sig Preciosa eller maken.
   Min kinesiska dunderkur brukar hjälpa väldigt bra. Hoppas på det även denna gång.

 6. Kan tänka mig att det är skönt att vara tillbaka i värmen igen. Otur bara att du har blivit krasslig men det brukar ändå vara hyfsat snabbt övergående. Det var verkligen en noggrann kontroll av er. Lite förvånande att man fokuserade på en enhetlig åldersgrupp och inte tog lite mer blandade stickprover. Men visst det är ju för allas säkerhet…

  Kram och krya på dig!

  1. Jadå, det är fint att vara här igen. Och idag var det litesvalare och det passar mig bättre- År ju i skuggan. Vad gäller kontrollen var den nästan skrattretande och jag ställde frågor om just detta. Vilken slump med fyra damer mellan 65 och 75. Puh!Men mer blandat hade varit önskvärt för trovärdigheten.
   Antar att jag imorgon får vila mig i form.
   Kram!

 7. Hola! Grattis på 10-årsdagen! Otroligt! Läser din blogg varje dag men kommenterar inte lika flitigt. ? Förkylningsvirusen frodas verkligen nu någon dryg månad efter att de flesta har kommit tillbaka till jobb och skola. Maken har haft mansförkylning som har hunnit gå över, sonen snörvlar sedan två dagar tillbaka (är i Estocolmo en vecka med skolan) och på jobbet är flera kollegor drabbade av samma åkomma. Har klarat mig hittills – peppar peppar! Men men, förkylningar är ju av övergående natur så blir man inte drabbad av något värre får man vara tacksam ändå. ?

  Krya på dig och hälsa Mr B!

  Kram! ❤️

  1. Stort tack! Tio år är en hög ålder för en blogg. Ohc dte ärroligt att ha kvar de gamla inläggen. Tiden i Peking betydde mycket för oss och på olika sätt. Förkylninga är en övergående fas och jag brukar drabbas ett par gånger per år, men min kinesiska dunderkur är bra.Snart är jag fit igen.
   Skönt att du inte drabbats och hoppas det består.
   Kramar och hälsningar till er från oss.

 8. Hola Ditte! Roligt att läsa att du är tillbaka igen och att resan gick bra, fast den inte riktigt började så. Hu så tidigt du steg upp! Kunde du sova nåt innan? Tur att du hade loungen att tillgå! Riktig otur med förkylningen, men du är envis och kurerar dig själv så bra, så snart är du på benen igen, kan jag tänka mig. Dina rätter på Fu är väl värda att testas. Ta nu hand om dig ordentligt! Kram!

  1. Hola! jodå, jag är på plats. Tre timmars sömn blev det så det fick bli lite siesta när jag kom fram. loungen är behaglig vid förseningar. Bekvämt och lugnt.
   Även idag vilar jag mig i form med den kinesiska huskuren och hoppas snart bli bättre- Varm är jag och varmt är det ute.
   Vad gäller Fu finns mycket gott där att testa.
   Stor kram!

 9. Nu kommer stormen så du har åkt iväg i rätt tid ,,-)
  Ja det verkar vara väldigt överdrivet med kollen på Arlanda ,-)
  Frukosten ser jättegod ut, och jag tror att dom har mycket bättre tips och medel för att få en dunderkur utomlands ,-)
  Vilken bild ovan molnen, så läcker, härlig färg på flygplanet.
  Kinesisk mat är gott, gubben och jag åt ofta det när vi bodde i England ,-)
  Njut på nu.
  Krya på dig.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Hoppas stormen snart blåser vidare. Har sett lite på tv och hört på nyyheterna.
   Vad gäller Arlanda var detju en lustig slump att fyra kvinnor mellan 65 och 75 helt skulle gås igenom. Känns inte direkt som en slump…
   DEt är skönt att vara på plats och jag fortsätter att kurera mig. Den kinesiska medicinen är bra och den kinesiska maten gör mig glad. En bra kombination.
   Tack, och jag vilar mig i form.

  1. Tack! Trevligt att var tillbaka för ett tag. Men Stocholm är ju också trevligt…Ja, det finns så många platser som är det.
   Vi ses och hörs!
   Kram!

 10. Det blev en lång dag … och det med förkylning i kroppen – jobbigt! Förstår att det är skönt att vara på plats i Spanien igen 🙂 Dagstemperaturen känns i varmaste laget, men kvällstemperaturen är ganska OK 🙂
  Maten ser fantastisk ut – mums!
  Ha det gott och krya på dig!
  Kram

  1. En lång dag blev det och skönt att komma fram. Det ska vara varmt några dagar till såg jag, men sen är det tänkt att lite svalare väder ska komma. Och nu med förkylning i kroppen så blir det inte många knop gjorda. Lite blompyssel på terrassen är väl det som blir.
   Kvällarna är behagliga och njutbara.
   Idag vilar jag mig i form.
   Kram!

 11. Åh va mysigt och va roligt med resor oavsett var…ja jag blir allt lite avis på vädret hi hi men jag får drömma mig bort genom dina inlägg+ bilder 🙂 det är inte illa det heller …kram o njut <3

 12. Åh vad det lät härligt med värme! Här är det ju liksom rätt grått… (på måndag ska vi åka till Barcelona på en “kortsemester” och då hoppas vi på lite värme…) Stort grattis till bloggjubileumet 🙂

  1. Tack! Ja, åren har gått fort.
   Vad trevligt med Barcelona och värmen tror jag stannar. Idag har vi här strax söder om Alicante haft +33 vilket är alltför hett för mig. Nu i sena kvällen är dte fortfarande +29 och dags för lite ac inne. Har dröjt mig kvar på terrassen.
   Önskar er en fin resa till Barcelona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *