Torrevieja

En del moln på himlen – Torrevieja dag 11

Gårdagen bjöd på en del moln så det gick att få skugga utan att behöva anstränga sig så mycket. Temperaturen höll sig  runt +28 grader, så jag  tyckte närmast att en del moln på himlen gjorde tillvaron mer behaglig. I alla fall för mig. Visserligen har vi fått in vanan att ta en runda på morgonen och en på kvällen, tider när det är lite svalare, och det har fungerat bra. Men igår ändrade vi lite på det hela och gav oss ut mitt på dagen.

Vi hade tänkt oss ett pitstop på en gammal favorit, El Calabrio. Men där var det fullt så vi slog oss ner på grannserveringen “De la Vega Gastrobar,en “ny” bar. Ja, ny och ny. Den gamla baren som fanns här var borta och ersatt med denna.

En del moln

var det men också en hel del solglimtar. Efter det första “pitstopet” gick vi vidare ner till strandpromenaden. Här ligger  serveringarna/restaurangerna sida vid sida.Och visst finns det en del turistfällor men de kan man undvika. Finns det många spanjorer på ett ställe brukar det vara ett “säkert kort”. Men sedan har både vi och vänner testat många så erfarenheten har lärt oss.

Spanien. Torrevieja. En del moln gav viss skugga på strandpromenaden- Vi  tyckte det var skönt med en del moln som erbjöd viss skugga  på strandpromenaden.

Alls ingen trängsel här på Playa del Cura, en av stränderna inne i stan.  Såg att flera sällskap ritat egna rutor för att andra inte skulle komma så nära. Det finns en regel om två meters avstånd mellan varje sällskapen även på stranden. Torrevieja har flera stränder både inne i stan och strax  utanför citykärna. Men än har inte turismen satt i gång så den där riktiga trängseln kanske inte alls blir av som situationen är nu. Tror nog  att avstånd fortsatt kommer att gälla även på stränderna.

Torrevieja. Playa del Cura. Kanske gjorde en del moln att färre var på stranden. Playa del Cura. En av stränderna inne i Torrevieja. Kanske gjorde en del moln på himlen att färre besökare var på stranden. Å andra sidan var det onsdag och en del jobbade säkert också. 

Tydliga rutmarkeringar som sällskapet själva rutat ut. En god tanke och bra markering om distans. 

VI gick vidare.

Torrevieja. Strandpromenaden. Trots en hel del moln blev det inte så mycket svalare i luften.Varmt är det med munskydd på och här i Spanien är de ett måste. Och just på strandpromenaden är det inte läge att fuska och dra ner det. Tyvärr blev det inte så mycket svalare trots en del moln. När vi passerade Burger King visade termometern +30. 

Dags för nästa pitstop och det blev på 100 Montaditos, en kedja som finns på många platser. Just på onsdagar har de halva priset på sina tapas. (Gäller även söndagar) Är också ett bra frukostställe.

 

Här sitter man i skuggan på trottoaren och någon havsutsikt erbjuds inte. Men gott, trevligt och prisvärt.

 

Var sin stor öl och ett par tapas blev lagom innan vi traskade hemåt igen. 

 

24 svar på ”En del moln på himlen – Torrevieja dag 11”

 1. Ser härligt ut, men jag tittade ut genom fönstret just och min himmel är blåare än din. Något att glädjas över när man sitter fast i storstan 🙂

  1. Här var det ganska mulet igår och helt ok. Men väl varmt och fuktigt med +30 grader och dessutom munskydd. Jodå, vi fuskar med dem där det går. Fördelen med molnen var mer skugga.
   Skönt med sol hemma och värmen har kommit läste jag.

 2. Kan ju vara lite skönt med moln också, 28 grader är ju ändå 28 grader.
  Här har vi 25 idag, blev tvungen att gå hem redan vid lunch och inta två “resorb”, får nog inte glömma att ta med det till kneget sommartid 😉
  Varmt och svettigt således, det får väl gå .

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Det var behagligt med lite moln men det var väldigt fuktigt och tungt att andas i munskyddet trots att fuskade med det då och då. Blev även ett par pauser och de behövdes verkligen.
   Varmt för dig också så resorb är bra att ha med i beredskap.
   Lär bli varmt hemma i helgen förstod jag.
   Ha det gott och “simma lugnt”.
   Önskar dig också en fin eftermiddag och kväll.

 3. Vilken bra dag det blev! Smart av folk att ruta in stranden själv och förhoppningsvis så respekterar alla markeringarna. Trevligt med ett par pitstop och något gott att äta och dricka. Man behöver energi i värmen.

  Kram och god kväll!

  1. Visst var det ett gott initiativ att ruta in stranden på eget bevåg. Verkade som om det fungerade igår och även idag. Här är det två meter som gäller och folk är bra på att följa det. Plus munskydd. Tror dock att man nu i år slipper dem på stranden.
   Vätskepauser behövs och tapas smakar bra till. Även mycket vatten går åt.
   Hoppas du haft en bra dag. Såg lyckat ut.
   Trevlig kväll.
   Kram

 4. Ser gott ut! Både molntäcke och mat.Går ju lika bra att vara på stranden om det är molnigt och varmt. Stark sol kan vara rätt jobbigt . För min del stämmer det gamla uttrycket, lagom är bäst! I väldigt många fall….Kram!

  1. Vi tar våra rundor men är aldrig på stranden i sig och undviker solen, även hemma, men sitter gärna i skuggan på en strandservering. Jag har solskador som som jag opererat och behandlat så skuggan är min vän. I vanliga fall är vi inte här i Spanien sommartid men i år fick det bli så.
   Visst är oftast lagom bäst och hade jag tänkt så i tonåren hade mitt läge varit annorlunda.Och jag har tyvärr i oförstånd bränt mig mycket genom årens lopp. Ville så gärna vara brun-
   Kram

 5. Vet inte om värmen känns annorlunda kring Medelhavet än här uppe. Tänker på luftfuktighet och så, för vid 30 grader kokar jag! Vi hade väl kanske 27 idag, med en frisk men sydlig vind och jag satt som en fisk på torra land och bara kippade efter luft. Först vid åtta på kvällen har solen försvunnit från uteplatsen och man kan svalka sig lite där. Dåligt med pitstops här i byn, tyvärr! Kramen

  1. Jodå, jag kokar också. Större luftfuktighet igår men då ganska målningt. Och med munskydd på kokade jag än mer. Men fuskar när jag inte ser någon i närheten och jag är inte ensam om detta. Drar upp det om jag ser någon. Måste ju kunna andas också.
   Vi brukar ju inte vara här sommartid eftersom jag tycker det blir för varmt och på stranden är vi ju aldrig. Men i år fick det bli en tur. Ville ju se om vårt lilla hus. Idag var det rejäl blåst mitt på dagen så det svalkade skönt där vi satt i skuggan vid havet.
   Förstår att det är få pitstop där du bor men du får ha dem hemma . Går ju bra det också.
   Kram

 6. Din temperatur lär vi få till helgen om SMHIs prognos stämmer vill säga.
  Kul faktiskt att turisterna själva “ritar upp” kvadrater runt sina solstolar/badhanddukar. Ifjol var det ju blåa snören som kommunen la ditt.
  Skoj att se att det ändå är fler ute på stranden, på paseon och i barerna än ifjol. Det finns hopp med andra ord:-)

  1. Såg att ni ska få extra värme tull helgen men antar att vi behåller vår.
   Här var det faktiskt spanjorer som ritat upp rutor. Såg likande idag. Nu verkar inte kommunen bidra med vare sig snören eller rutor. Mne de egenhändigt ritade såg ut att fungera fint.
   Här finns det absolut hopp. Många nybyggda flervåningshus och där folk flyttat in och många som gör i ordning egna hus. Såg vid lunchtid idag flera av de spanska restaurangerna so hade fullt med gäster. Bara att glädjas. Och visst känns det hoppfullt. I alla fall här i stan. Men vet ju att många haft och har det knepigt fortfarande.

 7. Värmen har letat sig upp här också, har vattnat i omgångar under eftermiddag/kväll. Ska blöta på mer tidigt imorgon. Mmm gott med tapas =)

  1. Har förstått att det är så och vet ju att du har en hel del att vattna.
   Här har jag bara hibiskusen och passionsblomman-
   Sitter ute i min solstol nu och det är fortfarande +28 och mörkret har lagt sig. Här blir det mörkt vid 22 tiden

 8. Tack för att ni skickat upp medelhavsvärme till oss. Idag 31 grader i skuggan, lite i varmaste laget eftersom vi har hållit oss hemma idag, men vi ska snart ut till havs så vi kan få lite svalka! Det ser behagligt glest ut på stränderna hos er. Munskydd i 30 graders värme måste vara ren tortyr!
  Fortsätt ha det bra där ni är!
  Kram

  1. Så gärna! Men den är även kvar här. Har nog delat sig- Oj, 31 i skuggan var mer än vi hade. Låter bra med en tur till havs. Jag sitter ute nu i solstolen och det är +28 nu klockan 22.45 och mörkt. Mörkt blir det vi 22-tiden.
   Munskyddet fuskar jag med när jag kan och det är många som gör det. Här är det dock inte en rekommendation utan ett “måste”. Kan bli dryga böter annars. Men…
   Vi har det bra men varmt.
   Ha det bra!
   Kram

 9. Här är det svalt i dag, uppe en sväng kring 26 men tror det höll sig kring 23 och en hel del moln och blåsigt. Det var inte så skönt faktiskt. Men jag satt ju mest inne vid datorn. 😁

  Det såg väldigt tomt ut stranden….

  1. Gårdagen hade en del moln men det var varmt och fuktigt märkte vi och det trots att molnen var på plats. Vi försöker att dagligen, som hemma promenera 7-10 km men oftast delar vi upp det på em morgon och en kvällsrunda.
   Stranden var ganska tom igår men antar att många jobbar och turistsäsongen är ju inte i gång ännu.

 10. Så trevligt med några pitstops på vägen, en kall öl såg väldigt gott ut, ja även tapasen! Skönt med lite moln på himlen när det är så varmt förstår jag. Det har kommit lite värme även till oss här i Svedala, det tackar vi för!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Jag söker ju gärna skugga och nu tog vi oss en vända mitt på dagen eftersom vädret var just mulet. Å andra sidan var det rejält fuktigt så att fylla på vätska känns bra.
   Har förstått att värmen nu finns hemma. Hoppas du kan få några sköna och lediga dagar tillsammans med det vackra vädret.
   Ha det fint du också.
   Kram

 11. Det var skönt med dom där molnen i onsdags. Vi gick en promenad nere vid La Mata och där finns det inte så värst mycket skugga att tillgå. Fläktade skönt gjorde det också 🙂

  Både Calabrio och 100 Montaditos är säkra kort. Den ny-gamla bredvid Calabrio har vi inte testat än. När vi var i faggorna häromsistens var det för mycket sol där, så vi satte oss på Calabrio som hunnit mer in i skuggan. Var den nya bra?

  Ha en fin fredag!

  1. Vi siktar på att promenera till La Mata någon dag eller cykla. Men vill titt att starta tidigt så det inte är så varmt. Skuggan är ju inte direkt så förekommande. Men visst fläktar det skönt där.
   Calabrio var fullt och bara ett bord fanns i solen. Så grannstället erbjöd skugga så då testade vi. Vad gäller tapas fick man några chips och där brukar ju Calabrio vara bättre rustade. I övrigt ganska lika. Men finns det plats så tar vi Calabrio nästa gång.
   Önskar er också en fin fredag.

 12. Så mysigt och vackert, varmt här också, 28 grader här, då är det skönt med moln ,-)
  fast här var himlen klarblå utan ett moln i sikte. Tapas med öl låter härligt, bara ordet tapas låter gott! ,-)
  härligt med palmer och bra att rita sin egen ruta att sitta i.
  Härligt att ni kan njuta av att vara tillbaka nu ,-) Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Vi har det fint men visst är det varmt. Har förstått att det är varmt även hemma- Vi brukar inte vara här sommartid men i år blev det så eftersom det var nu, efter två vaccinationer, som vi kunde åka. Fint att se till huset. För min del är det 15 månader sedan jag var här.
   Skönt nog har vi också skugga på uteplatsen och markis och det är skönt-
   Önska dig fina dagar.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *