Spanien Torrevieja

Mat och gång – Tapasrundan i Torrevieja fortsätter

Igår avslutades höstens tapasrunda i Torrevieja och dagen till ära var även  solen närvarande. Tapasrundan började i torsdags och har lockat många besökare. Att termometern igår orkade upp till dryga +18 gjorde nog sitt till för att locka många tapasprovare. Och att det var söndag gjorde förstås sitt till. Just söndagar är en dag då många spanjorer går ut tillsammans med sina familjer så det var ganska trångt på flera av restaurangerna. Vad gäller konceptet tapasrunda – mat och gång så är det något vi tycker är trevligt. Förutom tapas så finns också restaurangernas vanliga menyer att tillgå.

Restaurang “El Pescador” är populär och med på listan vad gäller tapasrundan. Många kommer också hit för långluncher eller middagar. Tyvärr fick vi inget bord utomhus så vi gick vidare. Några meter..

Mat och gång

blir det på dessa tapasrundor. Alltså en bit mat kombineras med en promenad mellan restaurangerna.  Eftersom vi inte fick plats utomhus på El Pescador (en fiskrestaurang) gick vi några meter vidare till El Coliseo och hade tur att just få ett bord ute. Visserligen hade de ett tält uppsatt, men det fick duga.

De speciella tapas som erbjuds just dessa tapasdagar, från torsdag till söndag, är en mer traditionell variant från regionen här Vega Baja och en “fri skapelse.” Tapas och dryck för 2.50.

Populärt med mat och gång i Torrevieja- tapasrunda. Många besökare på restaurang El Coliseo.Även restaurang el Coliseo är välbesökt denna söndag. Populärt med mat och gång. 

Här var den traditionella varianten (till vänster) kronärtskocksbotten på en bit bröd fylld med fisk, räka och lätt “räkmajonäs” Väldigt gott! Den fria skapelsen till höger bestod av en “wrap” med tre sorters kött, nöt-gris-kyckling, ananas, ost och potatis. Också mycket gott.

Mat och gång. Men bara några meter att gå till restaurang El Coliseo. Goda tapas här också. Mat och gång var det. Men inte så många meter att gå hit.Och båda tapasvarianterna var riktigt goda.  (Vi brukar dela så man ska orka och smaka på fler)

Givetvis en favorit i repris, Casa Juani. Hit går vi ofta och det vare sig det är tapasrundor eller ej. Många besökare här också- Men några stod och det gjorde inte vi så ett ledigt bord utomhus var vi raska att slå oss ner vid.

Restaurangens egenkomponerade tapa till vänster; bröd med jordnötssås, sparris och serranoskinka. Till höger, den mer lokala varianten. Tyvärr inte direkt färgmässigt  så pigg. Men även den var riktigt god. Namnet är på spanska “tormenta de sabores”- en  storm av smaker. En sorts gryta/puré med lätt grillad zuccini, wasabi, tonfisk och kryddor. Och i detta en stor räka och en bit bröd.

Försvinnande gott!

Mat och gång var det

så nu förflyttar vi oss en bit och tittar in på Mat´s Burger.I alla fall en 600 meter att gå för vi tog en omväg. Här är det olika varianter av minihamburgare som gäller. Och det verkar som om alla passar in i den mer kreativa varianten. Tydliga skyltar talar om vad som ingår. Även vegetariska alternativ finns liksom kycklingvarianter

Det är ju tapasrunda. alltsa mat och gång kombinerat, så vi tog en omväg innan vi nådde Mat´s burger. Det är ju tapasrunda – alltså mat och gång så vi förflyttade oss 600 meter, tog en omväg, och hamnade på Mat´s Burger.

Sista stoppet för denna gång. Men till våren är det dags igen för en ny runda.

Tapas förekommer ju alltid här och ofta om man beställer en dryck som kommer en tapa med och ingår i priset. Pris för en dryck brukar vara mellan 1,20- 2 euro. Och då väljer restaurangen den tapa man får. Givetvis kan man beställa tapas separat, efter eget tycke och smak och till ett bestämt pris. Priserna brukar stå angivna för en “plato” alltså en tallrik man kan dela med fler. En “racion” är en portion och även den kan delas av några. Är man ensam kanske en “racion media” passar bäst.

Kom här, när det gäller tapas, att tänka på vår tur till Benidorm för ett par år sedan. Bloggvännen BP hade talat varmt för tapasbuffén där på på Hotell Villa del Mar.Vi hade möjligen lite otur med besöket men man kan ju inte alltid lyckas. Vi kommer ge det en ny chans i vår. Absolut. Men minnesvärt var det-

 

32 svar på ”Mat och gång – Tapasrundan i Torrevieja fortsätter”

 1. Vad roligt med alla olika tapas tavernor o tips, låter som du har det ganska bra där du sitter nu 🙂 Ditte o träff med en väninna är aldrig fel ju ..skall själv rusa nu kram å fin måndag

  1. Vi har det riktigt bra och dagarna rusar iväg. Men det gör de ju hemma också. Här är det skönt att det är ljust längre och att vi kan sitta/vara ute så mycket. Och även i morse satt vi ute på terrassen och åt frukost. Mysigt! Dock med en tröja på.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

  1. Tapasrundan för i höst är slut men vi hann med att testa en hel del olika varianter. Ofta blir det så att vi också tittar in på några för oss nya restauranger. Under året förekommer olika sorters tapasrundor men tapas i sig testar vi nästa varje dag då de ingår i en dryck man beställer. Men jag gör även egna.

 2. Vilken passande och bra aktivitet en söndag. Så skönt att det blev lite varnare så att det fungerade att sitta ute. Smart dessutom att dela så får man smaka av flera olika sorter. Alla så tilltalande ut utom den bleka men jag förstod att även den var ätbar.

  Kram och god eftermiddag!

  1. Helt perfekt att så här med tapas kombinera “kost och motion”. Man får ju lite av varje. Den “bleka” varianten fick vara med bara för att den smakade bra. Men så bra på bild gjorde den sig ju inte.
   Kram och trevlig fortsatt måndag.

 3. Det ser ljuvligt gott ut allting, tycker jag…. Så det är sån där tapasrunda två gånger om året?? Tack för rundturen i alla fall, den gav mersmak 🙂 Ha en riktigt härlig kväll nu 🙂

  1. Ett par gånger om året brukar det vara dessa rundor. Och på våren under två veckoslut. Sedan förekommer det ett par “internationella tapasrundor med en lite annan variant av de tapas som erbjuds. Men tapas äter vi ju ofta men kanske blir det då de mer traditionella. Bra det också. Och billigare.
   Önskar dig också en fin kväll-

 4. Så trevligt med dessa tapas- rejs! Försvinnande gott också, för att inte tala om det fina priset på dem! Somsagt, mycket dyrare här på GRan Canaria!
  Ha det fortsatt gott!

  1. Vi tycker det är trevligt och fint att kombinera mat och motion.Gott också! Och prisnivån är riktigt bra . 😀 Kram

 5. Det är alltid lika trevligt att få hänga med på de här tapasrundorna. Jag har varit med några gånger, via nätet, och gillar det varje gång.

  1. Det är trevligt med dessa rundor och alltid fint och oftast gott att testa nya varianter av tapas. Jag gör ofta tapas själv hemma och man tager vad man haver. Ett bra koncept.

 6. Så skönt att vädret verkar ha rättat till sig. Förstår att det var många då som ville sitta ute och njuta av en god tapas!
  Stor kram

  1. Tapas finns ju alltid att tillgå och oftast billigare än på tapasrundorna. Men det är kul att testa lite nytt och även nya restauranger. Och att sitta utomhus vill vi ju gärna göra.
   Stor kram

 7. Det borde vara förbjudet att visa god mat i bloggar som man läser efter klockan åtta på kvällen. Oj så mycket gott och blandat. Kronärtskockor gillar jag skarpt, här är det ju bara konserverade som finns att tillgå. Men dom duger…
  Och den där färglösa varianten, den hade också slunkit ner. Förmodligen även de andra. Jag tycker ju faktiskt att ni är så bortskämda med smårätter av alla de slag, framför allt till rimliga priser. Kram från pörtet

  1. Tänk vad roligt om du varit med oss här. Men du var det i tankarna. Vad gäller den färglösa tapasen så gjorde den sig inte på bild, men den fick vara med för att den smakade så gott. Dock påpekade jag att den hade gjort sig bättre med lite färg i. Prisbilden är väldigt bra och dessa tapasrundor gör också att vi tittar in på restauranger/barer som är nya för oss.
   Men tapas har vi alltid gott om här. Alltid roligt att dels se vad man får om man beställer en dryck där de ofta ingår. Men man kan också till en ringa slant beställa en portion och dela på.
   Kram

  1. Det är riktigt trevligt att kombinera mat och motion. Och att det är skönt att sitta utomhus gör det hela än bättre-

 8. Det är nog lite väl sent på kvällen tror jag att läsa ditt läckra inlägg. Jag blev ju mätt av bara farten, allt ser så gott ut.
  Jag ser nu att Paula har liknande problem som jag har men jag är ju ännu senare ute än vad hon är :).
  Ett härligt sätt att fördriva tiden på. Ni har gått till gott så att säga. Härligt!
  Ha det fint i sommarstugan!

  1. Tapas får man ofta om dryck beställs här och till bra pris. Billigare än tapasrundorna. Men de tapas som serveras på rundorna är lite större och lite annorlunda. Och så tar vi gärna chansen att besöka ett par för oss nya restauranger. Bra att vidga vyerna även här.
   Och kombinationen tapas, motion och upplevelser tycker vi om.
   Här hoppas vi på ännu ett par fina dagar för Bosse är i målartagen.
   Ha det fint ni också

 9. Det är då en himla tur att du och Ama väljer olika restauranger när ni deltar i tapasrundan – hahaha:-) Å du skriver alltid vad det är, vilket jag som älskar tapas/mat uppskattar extra mycket:-)
  Å såååå mycket folk visar ju hur uppskattat eventet är. Jättekul för barerna/restaurangerna att de får in många gäster då det ju är lågsäsong. Taktiskt mycket klokt att ha tapasrundan den här tiden på året. Det gynnar verkligen restaurangerna:-)

  Tormenta de sabores var nog min favo, spännande kombo, även om ja inte tål räkor.

  Det med tapasbuffén på Villa del Mar förstår jag fortfarande inte, då vi till och med alltid ombads att ta för oss. Verkligen konstigt. Tusen tack för länken:-) Det var himla roligt att läsa ditt gamla inlägg igen.

  1. Denna gång tror jag att vi valde väldigt olika men det fanns 36 att välja mellan och tror vi testade åtta sammanlagt. Vädret var inte så roligt vad gällde utesittning fredag och lördag så då hoppade vi över. Vill helst inte sitta inomhus- Kul att du uppskattar att jag skriver vad som kan fås som tapas och dte är ju lite av idén om man själv vill testa. Det mesta är ju möjligt vad gäller tapas.
   Vi skrattar fortfarande gott åt vårt försök att äta tapas på Villa del Mar. Som vi sett fram emot detta. Men vi gör ett nytt försök i vår. Jag är ju en envis typ och ger inte upp så lätt. Men kanske var det just denna dag det var restriktioner- Hur som helst var utbudet där suveränt och vi tittade längtansfullt på alla läckerheter. Men för att då få äta skulle man ha ett armband från hotellet. Det saknade vi. Inga stamkunder var vi ju heller.
   Och du var med i tankarna både då och i dagens inlägg.

 10. Ja nu var det slut för denna gång, men oj vad trevligt det är med tapasmarorna! Mig gör det ingenting att sitta inomhus ifall det är nån tapa som ser extra spännande ut. Många gånger är det till och med bättre att sitta där än i rökiga tält ute, även fast jag själv rökt så vill jag inte gärna ha rök som tillbehör till maten. Fast att sitta ute utan tält (alternativt orökiga tält) i solen är såklart det bästa, men dom platserna är som oftast tagna av nån konstig anledning 😉

  Ser att vi valde både samma och olika ställen.
  Ha en fin dag!

  1. Visst är rundorna trevliga! I söndags var det perfekt att sitta ute i det fria men visst var det lite ont om platser på sina ställen. Men vi lyckades få till det. Tälten är inte så roliga men lite ljusare och vi hade tur och hamnade vid en öppning. Men visst är det märkligt att man får röka i tälten.
   Fint idag också så perfekt för att vistas ute.
   Önskar er en fin tisdag.

  1. En hel del gott och blandat att välja på fanns det. Och kul att testa lite “nya” tapas och även en del för oss nya restauranger.

 11. Verkar ju vara ett trevlig arrangemang det där! Och kanske bra att det blir lite gång emellan 😉 Det var lite dåligt med det under vår resa i Budapest, det var mest mat och mindre gång 😉 (Vi får försöka ta igen det nu …)

  1. Tapasrundorna förekommer några gånger per år och i lite olika former. Och visst är det bra att man rör sig mellan restaurangerna. Men vi rör oss överlag en hel de, ofta mellan 6 och 10 km/dag och det är en bra form av motion. Tapas finns ju alltid att tillgå och oftast ingår de i en dryck till ett pris av mellan 1,30 och 2 euro. Men då får man ta den tapas som kommer. vill man välja kan det kosta lite extra.
   Förstår att tiden för längre promenader var begränsad i Budapest men lite simning blev det ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *