Skyltar Torrevieja

Skyltsöndag- En lättsam Torreviejablandning

Söndag! Och dags för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Veckans skyltar är gårdagsfärska och är hämtade från vår promenad till och från Habaneras, vårt lokala shoppingcenter här i Torrevieja. (En promenad tur och retur på 3 km) Välkomna med!

Välkommen till Habaneras, vårt lokala köpcentra i Torrevieja.Välkommen till Habaneras, vårt lokala köpcentra i Torrevieja.

Välkommen till Skyltsöndag

och den här lätta och tämligen uppiggande skyltpromenaden. En  promenad som blev en ersättning den tapasrunda vi tänkt oss. Förmiddagens blå himmel byttes mot en grå variant och vinden tilltog. Så att sitta ute och äta tapas lockade inte. Jo, man kan sitta inomhus eller i tält också. Men det vill vi helst inte. Känns inte så “sportigt”.  Så vi chansade  friskt på att det skulle bli mer gynnsamt idag. Och än ser det lovande ut så vi håller tummarna.

Men nu är det skyltar som gäller. Ett par “höjdare” och andra är mer jordnära.  Håll till godo!

Starbucks önskade mig välkommen till att testa deras nya julblandning . En röd och fin förpackning gör att den får en plats i Skyltsöndag. av kaffe.“Starbucks” som jag inte brukar besöka, hade smakprov på “Christmas Blend”. En espressoblandning framtagen till jul- . Röd och glad i färgen så den får en plats i Skyltsöndag. Men något inköp blev det inte.

“Starbucks” har till jul tagit fram en exklusiv specialutgåva av en “grön mugg” – som dock är röd.till ett pris av 3 euro.  Köper man muggen och använder den vid kaffeinköp här  blir det en rabatt på 40 cent.

Reklamen för muggen är betydligt större än brandsläckaren på väggen- 

Traditionellt spanska julgodis säljs i speciella kiosker.Tydligt skyltat är det. 

Vet inte om man ska kalla detta för en skylt. Men vad vi än tycker om julen så är den ju i antågande om en månad. För egen del hade jag inte ens kommit på tanken att bära en “tomtekostym.” Men kanske går den att sälja.

En riktig tomtekostym såg jag hos H&M och den har sin givna plats i Skyltsöndag. Tomtekostymen såg jag hos H&M och den får en given plats i Skyltsöndag. Vad tycks?

Detaljstudie.

En höjdare  kraftigt inzoomad. Utsikt över nejden från översta våningen på Habaneras. Och skylten med “Policia Local”  såg jag först när bilden kom upp på datorn.

Lite naturliga omgivningar från Torrevieja platsar också i Skyltsöndag. Lite “naturliga” omgivningar passar också i Skyltsöndag.

 

På vägen hem från Habaneras

tittade vi in på en av de större “Chinobutikerna”. Några målarpenslar skulle inköpas men jag hamnade också bland kvastskaften. Ett färgglatt utbud så det var svårt att välja.

Läckra kvastskaft. Och visst blir det roligare att sopa med ett av dessa skaft.

Även utbudet av borstar är stort. Gillar dessa färgglada varianter.

Ännu en höjdare. Tillägnad BP. Det byggs ett nytt höghus i början av vår “Solskensgata” och bygget drar snabbt i höjden. Även byggkranarna blir allt högre.

Och för att markera hur långt ut de tvärgående delarna går så  finns det angivet i meter. På denna kran såg vi 15 och 20 meter. Fick bara med 20 meter på bilden…

Ännu en höjdare, en byggkran, får medverka i veckans Skyltsöndag. Ännu en höjdare som medverkar i veckans Skyltsöndag.

 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

34 svar på ”Skyltsöndag- En lättsam Torreviejablandning”

 1. Snygg skyltning som vanligt. Den där kostymen från H&M hade verkligen varit något men kanske är användningsområdet lite begränsat 😉 Självklart är det inte samma sak att sitta inomhus eller i tält så jag hoppas att vädret blir stabilare i dag så att ni får det rätta sportfeelingen 😀

  Kram och ha en fin söndag!

  1. Tackar! Jag skrattade gott åt tomtekostymen och funderar på om någon ens köper den. Kanske som maskeraddräkt-
   Idag har vi haft fint tapasväder och suttit ute och då blir det ju en helt annan känsla.
   Sitter nu på terrassen och det är vid 16.30 fortfarande +18. Helt ok. Och ljust.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 2. Höjdarskyltar kan man lugnt säga att du har fångat på er promenad av och an.
  Att det är jul i faggorna märks väl och mycket väl med tanke på kostymen. Köpte ni en åt Bosse? 😉
  Den passar förstås bäst under julafton och juldagarna, sen får man lägga in den i garderoben igen och ta ut den till nästa jul. Lite kul är den, absolut men ….ja, du vet vad men-et betyder.
  Polisskylten fick vara med på den vackra utsiktsbilden. Ljuvlig i sig. Utsikten alltså.
  Ha en god fortsättning på dagen som är kvar!

  1. En och annan höjdarskylt blev det och i lite olika bemärkelser.Lite julstämning kan man skönja men jag är tacksam över att man väntar. Vad gäller tomtekostymen blev det ingen. Men det hade varit en bra maskeraddräkt om vi nu hade tänkt oss en sådan.
   I klart väder kan man se långt och bergen känns då ganska nära. Men det är bra bit dit, ca 5 mil.
   Fint väder idag så det blev ännu en tapasrunda och vi kunde också sitta ute.
   Önskar er en fortsatt fin söndag.

 3. Hoppas att söndagsvädret blev bättre än igår! Vilket fräscht och fint köpcenter ni har där, det ser jättefint ut, fint “skyltat” har du också 🙂 Ha en toppenkväll nu!

  1. Tack! Vädret har idag varit till full belåtenhet och med som och +18. Perfekt för ännu en tapasrunda. Gott är det och motion får man.
   Önskar dig också en fin kväll-

 4. Snacka om en helt “bunt” med höjdarskyltar! Suveränt! Love it, inte minst byggkranen!!! Det var inte helt fel med en grå dag i Torrevieja, jag menar för insamling av skyltar alltså;-)
  Precis som du nobbar jag Starbucks och Espresso House. Å den där muggen var inte ens fin. Alla “coffee houses” med (dålig) självaktning bjuder på julkaffe-mixar nuförtiden. Ytterligare en sådan trend som jag kan vara utan, men som ändå så många hänger på…
  Skyltdockan med tomtekostymen är ju klockren till Skyltsöndag. Som pyjamas till en femåring köper jag den, men undrar om en enda vuxen med lite smak köper den fulingen;-)
  Landskapsbilden med Policia Local är helt suverän!
  Å borstarna samt skaften är ju hur läckra som helst, speciellt de orangea, men det fanns ju till och med ett skaft i svenska färger:-) Just om man har en altan/stor balkong är det ju världens “fynd” om man ska feja efter en sandstorm.

  Alla dina bidrag till Skyltsöndag är suveräna, men det här hade det lilla extra:-) Tusen tack för det och länken:-)

  1. Tackar! Och byggkranen var extranummer till dig. Kul här med att det var utmärkt 20 m. Även här går Espresso House bort. Har inte sett något här i stan. Ett Starbucks finns i Torrevieja och det är här på Habaneras. Men sällan någon kö där.Kan förstå varför. Avstår absolut julkaffeblandningar. Undrar om det finns”påskblandningar” också. I gula påsar.
   Tomtekostymen var på riktigt och den var tänkt som kostym. Jag frågade särskilt. Den fanns i olika storlekar.Tror inte ens att mina barnbarn som är ganska tåliga skulle tagit den på sig.
   Borstarna och skaften gör att det ju faktiskt kan vara uppiggande att sopa terrassen. Får återkomma för jag kunde inte välja var sig borste eller skaft.
   Jag gillar verkligen Skyltsöndag och är så glad att jag hoppade på.Tror det var när vi var i Thailand 2016. Så roligt. Och jättekul att se andras bidrag. Flexibiliteten i temat gillas också.

  1. Borstarna är jag förtjust i liksom skaften. Blir roligare att sopa terrassen med dem. Och detaljer är roliga att hitta.

  1. Visst är tomtekostymen förfärlig. Undrar vem som skulle köpa den.Men expediten berättade att den var till salu och jag såg den hänga här inne på H&M.

  1. Känner igen detta att kommentarer rymmer…
   Visst är borstarna och skaften fina. Kunde inte bestämma mig så jag får ta en ny vända för inköp- Rosa är inte min färg men det finns ju massor att välja bland. Låter fint med ett klarblått skaft.

 5. Jag får en känsla att du har värme omkring dig 😉 Läckra kvastskaft såklart, men går det verkligen lättare… En fortsatt trevlig vecka till dig 🙂

  1. Tack, jag har hyfsad värme runt mig. Idag hela +18. Vad gäller de färgglada kvastskaften och borstarna så piggar de upp och det känns lättare att ta sig an sopningen av terrassen.
   Önskar dig också en fin vecka.

 6. Jag har förut tänkt på jultröjor och julkostymer som ett amerikanskt fenomen, men i år tycker jag att jag sett dem även i Sverige och på andra ställen i Europa …

  1. Jag trodde det var ett skämt eller för maskerad. Men icke! Den var till salu på H&M. Undrar vem som köper den. Kan ju inte vara någon som behöver den.

 7. Kul med skyltsöndag! Men julkostym? Ja, det är säkert någon som kan tänka sig att klä sig i en sådan, dock inte jag. Någon måtta på julhysterin får det vara…. Tänk att nästa söndag är det dags för julskyltningssöndag….tiden springer som vanligt.

  Kram och fortsatt fin ny vecka!
  Vad gäller boken så är den snart på väg 🙂

  1. Jag trodde tomtekostymen var sett skämt och frågade i butiken, H&M. Nej då, den var till salu. I övrigt var det ingen hysteri i butikerna utan tämligen lugnt. I Stockholm har många butiker haft julsaker framme sedan början av oktober. I mitt tycke allt för tidigt. Till första advent tycker jag det är mer lagom.
   Önskar dig en fin vecka.
   Ska bli spännande att läsa boken. Ser fram emot det. Men det är ingen brådska alls.
   Kram

  1. Jättekul att ses igen! Hoppas ni fick en fin runda och en fortsatt trevlig söndag.
   Hälsa dina “trupper”

 8. Haha, kan tänka mig att tomtekostymen nog gillas av många. Väldigt snävt användningsområde dock men det har ju en brudklänning oftast också.

  Skulle också behöva köpa ny sopborste!

  1. Jag trodde tomtekostymen var ett skämt och bara fanns där som dekoration. (En bedrövlig sådan, i mitt tycke) Men jag frågade i butiken och den var till salu. Såg ett tiotal liknande kostymer i olika storlekar hänga bland andra herrkläder. Undrar om någon blir såld-
   Jag kunde inte bestämma mig för färg på borste och skaft så det får bli en ny vända idag.

 9. Synd att Anders redan har två kostymer (som används väldigt sparsamt) annars skulle han säkert vilja ha den där tomtekostymen 😉 Men varför inte? Kostymer och hela byxor kanske kommer upp till 3 – 3? 😀 Sen passar den ju utmärkt i Skyltsöndagen då den sitter på en skyltdocka.

  Härlig skyltning med hög igenkänningsfaktor 🙂

  Ha en braig start på veckan!

  1. Tack! Så synd! Kanske kan en liknande tomtekostym bli en passande julpresent.Men i mitt tycke lite väl många “tometdjävlar”. Jag trodde kostymen var ett skämt men frågade personalen och den var till salu. Fanns ett helt gäng av dem i olika storlekar.
   Önskar er också en fin start på veckan och en bra måndag.

 10. Julkostymen var ju för hemsk! Haha. En tomte på en slips, är väl ytterst tänkbart. Jag gillar heller inte julmotiv med blingbling på tröjor.
  Däremot kvastarna, jättehäftiga, vill ha! Färgglad städning, wow.
  Snygg skyltning som vanligt!
  Stor kram och trevlig måndag!

  1. Tack! Jag trodde den var ett skämt men icke. Jag frågade och kostymen var till salu. Hittade flera stycken här inne på H&M. Undrar om några blir sålda. Kvasten och skaftet får jag köpa idag. Kunde inte bestämma mig för vilken färgkombination som jag ville ha.
   Önskar dig också en fin måndag och bra start på veckan.
   Stor kram

  1. Jag trodde den var ett skämt eller för maskerad. Men icke! Den var till salu på H&M och det fanns många av dem i olika storlekar.
   Kram

 11. Oh vilka fina kvastar! Här finns bara med orange borst…
  Och julkostymen, jag tycker den var häftig, har tröttnat rejält på tomtens gamla röda tröja…
  Ja snart är julen här, och snart är den förbi. Tack för trevliga skyltar, det ser trivsamt ut i köpcentret! Kram

  1. Hade svårt att bestämma mig både för borst och skaft. Fanns många fina färger att välja bland. Jag är ju ingen julig person direkt och visst hade det varit uppiggande att se en “Tomteperson” i denna kostym. Har i veckan läst att det är så man i Sverige “ska säja”. Jodå, likadant så ska det heta “pepparkaksperson” så ingen ska känna sig utanför. Om detta tycker jag inte. Har glädjamd nog inte sett eller hört detta i Spanien. Och här som hemma finns pepparkakor året om.
   Kram och trevlig kväll från en “Spanienperson”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *