London Resor utomlands

London är populärt och antalet besökare ökar nu i vår.

London har alltid varit ett populärt resmål och nu i vår  toppar staden, enligt  företaget Resia, listan över de 10 mest bokade städerna i vår.  London intar första platsen, följt av Prag,Paris, Barcelona, Krakow, Budapest, Amsterdam, Palma de Mallorca och New York. Svenskarna, liksom många andra, gör gärna förlängda helgresor och till resmål som ligger ett pa timmars flygresa bort. (Här är N.Y. undantaget vad gäller flygtid. ) Antalet övernattningar har också ökat från dryga två till fem.

Vi kom igår hem efter tre nätter i London och har haft en jättefin resa med många roliga och fina upplevelser.  Och London är på många sätt en perfekt stad att besöka både för gammal och ung.  Tidigare inlägg från Londonresan finns  här.  London har jag besökt många gånger förr men det var säkert 15 år sedan senast jag var där.

Alldeles nära vårt boende i Londons Soho/West End distrikt.

London

mötte oss med skön vårvärme i torsdags kväll när vi kom och det fina vädret höll i princip i sig. Men London är inte sig själv om det inte regnar, så i går på morgonen så fick vi uppleva lite av det också. Vi hade underat en hel del på ett boende och jag letade ivrigt. Jag hade av bloggvännen, tillika Londonkännaren, Kajsa Lisa fått några förslag men antingen kunde vi inte bo fyra i ett rum eller också var det fullbokat. Påsklov gällde således inte bara för delar av Sverige utan för restan av Europa också. Via booking.com hittade vi en lägenhet mitt i  Londons Soho, i West End. Inte de tystaste kvarteren men helt klart ett AA läge enligt recensionerna. (Vilket visade sig stämma.)   Följde upp boendet, St. Anne´s Court, via bl.a. Tripadvisor och slog till på en ”one bedroom apartment.”

Denna del av London var tidigare känd som ”glädjekvarter” och nöjeskvarter är det än idag, men inte med den inriktining som dte var förr. Här finns  många teatrar, trendiga och otrendiga restauranger, pubar och barer. Picadilly Circus, Chinatown, Carnaby Street  och  Leicester Square inom 500 meter. Så läget var det bästa tänkbara för vår vistelse på tre nätter.

Vårt boende i London, St. Annes court i Soho. Mitt i....Bageri  i bottenvåningen och några av våra fönster syns två trappor upp. (Inget lyse tänt)

St. Anne´s Court

har ingången  i en liten gränd med samma namn och har lägenheter dels mot gränden och dels ut på den bar, café, pub och restaurangtrendiga gatan Wardour street. Huset är gammalt i sig men lägenheterna är helt nyrenoverade och väldigt fräscha och rymliga. Men som är brukligt i Storbritannien så är det englasfönster och mycket ljud kommer in.  Och att det skulle vara ljuslöst läge visst vi att det inte var. Men öronproppar gjorde susen och gångavstånd till mycket var ett stort plus. Att det sedan fanns både kylskåp, diskmaskin, tvättmaskin och ett i övrigt välutrustat kök och badrum vägde upp ljudnivån från gatan.

Pubarna i London är många och även i våra kvarter var urvalet stort. Publivet är trevligt och livligt och man står gärna ute på gatan. Inne är det rökförbud…Många pubar var det i närheten av vårt boende. Full fart fredag eftermiddag och god stämning.

Vår lilla gränd och förutom vårt boende fanns det flera mysiga restauranger här i gränden och in på gårdarna.

Mysigt och fräscht boende i London i lägenhet på St, Annes Court i SoHoPraktiskt med bageri i bottenvåningen. Och i kvarteret fanns  det många så bara att välja.

Det är kodlås så inga nycklar behövdes varken till ytterdörren eller in till lägenheten. In genom ytterdörren kom vi utan problem.

Bara att trycka in koden och ta sig in i lägenheten. Eller?

Koden, som vi fått oss tillsänt trycktes in men det var inte någon ”Sesam öppna dig”.  Inte hjälpte det heller att vi gjorde om proceduren. Inte ens flera gånger. Dörren förblev stängd. Men jag hade fått ett par telefonnummer att ringa om något  skulle köra ihop sig så via mobilen fick jag en ny kod och vi kom in. Olyckligt var det, men det tekniska är inte så enkelt. (Ingen reception fanns men telefonkontakten fungerade utmärkt) Praktiskt var det med koderna eftersom det oftast när det kommer till nycklar eller nyckelkort så brukar man bara få en eller två.

Dags alltså att utforska omgivningarna. Mer om det i morgondagens inlägg.

 

Jag vill också gärna denna dag passa på att hylla Ruth i Virginia på sin födelsedag, idag 90 år . Stort grattis från Bosse och mig och ett fyrfaldigt hurra. Mer text och bild er finns hos vännen Ama. 

 

30 svar på ”London är populärt och antalet besökare ökar nu i vår.”

 1. Herregud så härligt det ser ut ,-)
  Fint med en liten lägenhet mitt i allt, spar en massa trassel med att komma in dit man vill ,-)
  Rent ser det ur. Bra att det läste sig med kodlåset.
  Även om det inte var tyst nattetid så va det i London ni var, bara det skulle få mig att mysa.
  Bra att det är rökförbud inomhus!
  Förstår att ni njutit av denna semester.
  Ser fantastiskt ut! ,-)
  Ha det fint hemma nu.
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Läget var verkligen jätttebra och bara vi väl kom in så var lägenheten också toppen. Men med englasfönster blir det ju störande moment utifrån om man ni ska bo ”mitt i” och det ville vi ju.
   Vi hade så mysigt i LOndon och en stor glädje att vara där med barnbarnet Max och döttrarna.
   Stor kram och tankar från mig.

 2. Gokväll!
  Otroligt så perfekt ni bodde. Själv har jag aldrig varit i London.
  Har läst om er resa och förstår att Max är lyrisk för sitt besök och tillika födelsedagspresent.
  Skönt att ni hade bra väder mestadels.
  Många kramar/A-K

  1. Gokväll! Vi bodde verkligen bra och ”mitt i” . Vi har haft det så bra och att resa med Max är en fröjd och mysigt att Liv och Helen var med.Vi har haft det så bra.
   Stor kram!

 3. Är speciellt glad över att London fortfarande är ett så populärt resmål. Alla terrorattacker avskräcker alltså inte att resa till staden. Bra där!
  Typiska bilder från ”det gamla och hederliga” London, dar jag känner igen mig. Annars är det ju i finansdistriktet, London Eye området och The Shard. Kul att det charmiga London-kvarteren är kvar.
  Öronproppar hjälper mot det mesta. Å i en storstad är det ju faktiskt läget som avgör, helt klart!
  Skrattade gott åt englasfönster. Så typiskt engelskt! Man topprenoverar en lägenhet/ett hus, men dragiga englasfönster som bjuder på oljud utifrån får självklart vara kvar. De är ju kult;-)

  1. London ökar och jag tror inte att terrorattacker biter på besökarna. Vi hade inte en tanke åt det hållet. Verkar inte som om andra heller hade det.Gott om turister och Londonbor ute och runt om i stan. Vi var förbi London Eye men det blev ingen tur, köern avar alltför långa. Max ville gärna se Big Ben och det gjorde han i princip, men den var inpackad. och restaurerades. Vi valde denna gång att bo ”mitt i Soho” och är väldigt nöjda med det valet. Charmiga kvarter med mycket ”liv och rörelse”.
   Englasfönstren finns ju och öronpropparna gjorde sin nytta. Dock var sovrummet mot gården, men där sov bara två av oss. Och visst är fönstren kult.

 4. Kul att läsa. London är för mig främmande, men det är ju så med allt, första gången. Nu skulle jag kunna åka till Chicago och hitta där, rätt så. I centrum alltså.
  Men, man ska vara ett gott gäng, som ni, härliga familj. Skoj att åka delar av familjen också.
  Ja, jag vilar, ska snart ta ut cykeln och åka iväg.
  Varm kram!

  1. Jag tror du skulle tycka om London och det är en lätt stad att turista i.Kommunikationerna är ju goda och det är lätt att ta sig fråm med hjälp av dem eller till fots.
   Jätteroligt att åka med döttrarna och Max så mycket vi sett och upplevt itllsammans. Och Max som resenär är fantastisk.
   Skönt att du vilar dig i form.
   Stor kram!

 5. Hej du fantastiska ciceron! Vilket strul med koderna då, vi har likadant här på gården numera, det sitter kodlås vid varje lägenhet och när kunden betalt så får han tillgång till koden. Mycket enklare än att hålla på o dela ut nycklar som det var för några år sedan. Jag tror dig när du säger att London passar alla åldrar, det är nästan lite synd att jag under den perioden i mitt liv då jag reste en del aldrig ville till storstäder utan sökte mig ut i naturen, så långt bort som möjligt. Visst har jag besökt några storstäder i Europa, men dem har jag liksom mest passerat på väg någon annanstans…
  Desto roligare har jag nu när jag följer i dina spår…

  1. Tack – och tänk så trevligt om du varit med. Jag hade lotsat oss och jag tror du trivts i vårt sällskap. Mycket humor och många skratt. Men när vi inte kom in i lägenheten och då var trött var det skönt att assistans fanns att få. Och att det löste sig. Visst är det bekvämt att slippa nycklar men det vill ju till att det tekniska fungerar. Kul att höra att ni också har kodlås och säkert finns det någon som kan hjälpa till hos er också om det inte fungerar.
   Jag är en allätare/allresare och besöker både stora städer och mer naturnära platser. Uppskattar det mesta både borta och hemma.
   Och visst är det bra med blogglandia att vi följer med varandra och kan resa eller vara med på platser fast vi inte är det.

 6. Men wow så central tni bodde, det där måste jag ägga på minnet, bo i lägenhet mitt i centrala London! Öronproppar använder jag ju alltid, så det är inga problem 🙂 Var det dyrt med lägenhet?Ha det gott!

  1. Boendets läge var perfekt. Men bor man ”mitt i” blir det inte tyst. Folklivet är påtagligt och englasfönstren släpper in ljud. Priset för vår lagenhet per dygn med sovplats för fyra var ca 2400 sek och nu var det ju påsklov. Större och mindre lägenheter finns också. Vi var jättenöjda.

 7. Kul att få följa med på er Londontripp! Spännande så här för en som aldrig varit där! Ett alldeles perfekt läge för boende – och nära till allt _)
  Tack Ditte för att du visar och berättar!
  Kram

  1. Jättetrevligt att du är med. Boendet var jättebra men tyst blir det ju inte. Men att bo ”mitt i” när man är några nätter är bra och att ha gångavstånd till mycket.
   Kram!

 8. Tack för resan till London. Jag har aldrig varit där faktiskt, många andra ställen har vi varit på med inte där…det blir nog att ta en tur dit. Ser jättehärligt ut och mycket att se. Stor Kram.

  1. Perfekt att resa hit med barnbarn för London har mycket för alla åldrar. Max var jättenöjd och vi också . En tur hit rekommenderas. Kram!

 9. Vilket braigt boende du hittade – perfekt med en lägenhet och så centralt också 🙂 I London är det ofta dusch och toa i korridoren (gillas inte!) eller så är det vansinnigt dyrt.
  Det kan vara lite jobbigt när det inte finns en 24-timmars reception, vi har också råkat ut för nyckel- och kodstrul, men det har alltid löst sig ändå. Men står valet mellan två alternativ och den ena har reception, då kan det vara det som fäller avgörandet 🙂

  Vi var många som ville hylla Ruth igår – och det är hon sååå värd! 🙂

  Ha en fin tisdag!

  1. Boendet var verkligen jättebra och med tanke på att vi var fyra så kände sdet skönt med lite mer utrymme som en lägenhet ger. Många hotellrum i huvudstaäder runt om i Europa är inte direkt stora och att ta två kländes onödigt. Annat är det i USA och Asien där dubbelrummen brukar vara stora.
   Och nu löste det sig bra med koden och det mesta brukar ju ordna sig. En braig vistelse blev det.

   Roligt att många ville hylla Ruth och hoppas hennes dag blev minnesvärd.
   Strålande vårsol över Stockholm så det känns bra.
   Trevlig tisdag!

 10. Annars är det väldigt nimt att bara behöva ha en dörrkod och slippa nycklar och kort. Såklart brukar ju tekniken krångla. Älskar London med all shoppingliv och uteliv. Det kan ju vara en fördel att inte ha sitt fönster utmot glädjekvarteren under nattetid// kram

  1. Vi var väldigt nöjda med dörrkoden efter att vi fått ny kod som fungerade. London är alltid trevligt och vi har verkligen haft fina dagar tillsammans.
   Öronproppar är bra att ha för med just ett A-läge är det svårt attt få det tyst. Men ett rum hade vi mot gården…Bra så.
   Men några nätter fungerar ju bra och en himla fördel att verkligen bo ”mitt i”. För en längre tid skulle jag valt något annat.
   Kram!

 11. London är verkligen en fantastisk stad som erbjuder hur mycket som helst. Även om man varit där tidigare så finns det alltid något nytt eller något att återkomma till. Vi firade ju Husses nolla där och bodde på ett litet charmigt hotell nära Covent Garden. Centralt och helt i vår smak även om det inte var femstjärnigt. Betyder mycket att ha gångavstånd!

  kram och god tisdag!

  1. Instämmer helt! Till London kan man åka många gånger. Minns er resa och och även att ni bodde ”bra”. Jag gillar små hotell som är charmiga- Men ibland är det svårt att hitta dem.Och att ha gångavstånd innebär ju stora öfrdelar.
   Vi var runt i Covent Garden och området där är ju också väldigt trevligt,. Bl.a åt vi lunch där och såg på alla uppträdanden utanför.
   Önskar dig också en bra tisdag.
   Kram och tankar till dig.

 12. Vilken bra vinstlott ni drog vad det gäller boende! Så ska det vara. Tänk en lägenhet bara små stenkast från ”det mesta”
  Vilken härlig kille Max är som kämpar på ” Kram

  1. Boendet blev väldigt lyckat, men direkt tyst läge var det ju inte. Tror inte man ska räkna med det i en storstad och det gjorde vi ju inte heller. Perfekt att ha nära till det mesta och bra kommunikationer.
   Max är en fröjd att ha med och London är ju en stad som verkligen passar en junior på åtta år.
   Kram!

 13. Vilken otur med koden, men det löste ju sig snabbt som tur var!
  Och visst är det bra att bo centralt när man är i en storstad.
  Kan tänka mig att ni har haft härliga dagar!
  Stor kram

  1. Blev lite småstressad när kosen inte fungerade, men det hela löste sig smidigt. Vi bodde verkligen jättebra och att bo ”mitt i” har sina fördelar.
   Vi har verkligen haft det jättebra.
   Stor kram!

 14. Just det… ”tidigare glädjekvarter”, det var precis det vi utläste av taxichaufförens blick – ska ni verkligen dit! Nu var vi inga glädjeflickor… vi fick oss dock en tanke att ha koll på namnen… 🙂

  Kodlås är bra när de fungerar, tyvärr krånglar de emellanåt. Tur att det löste sig med ett telefonsamtal och att ni kan engelska.

  1. Nu verkar forna dagars ”gläjekvarter” ha flyttat sig. Men glatt är det här i trakterna ändå. Men på annat sätt.
   Vi blev lite ställda när låset inte fungerade men det var tämligen snabbt ordnat. Värr eom det varit i ett land där språket hade kärvat…

 15. Tack för att vi får resa med dig till London! Jag har varit i London, men då var jag 14 och det var under en dagstur från Bournemouth där vi var på språkresa. Så min kännedom om London är minst sagt begränsad …

  1. ? London är alltid trevligt och nu var det nog 15 år sedan jag var där. Men under 80-90 talen var vi där flera gånger per år. Ett besök i London rekommenderas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *