London Resor utomlands

Londonskyltar i rörelse -Transporter finns det gott om

Söndag igen! Och söndag innebär också en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och tolkningen är fri. Temat denna vecka  blir Londonskyltar som är i rörelse.

Vad sägs om en så här liten pigg och färgglad bil.

Londonskyltar

Inne på den jättestora konceptbutiken M&M, i fyra våningar, på Leicester Square, och  det är  inte bara mängder av godis som finns att tillgå. Här finns det mesta vad gäller kläder, prylar och givetvis M-godis i alla tänkbarara färger.  Och man kan inte annat än att beundra de som skött marknadsförningen.

Londons taxibilar gillas högt och dess förare likaså. Inget trassel med bagageluckor utan bagage tas in i bilen. Och att åka fyra till fem personer är inga problem, men då kanske med bara handbagage.

Londonskyltar i rörelse finns det gott om. En del taxibilar är fint målade och andra är mer “vanligt” svarta-

Tunnelbanan har vi använt oss av en hel del liksom bussarna och men hjälp av det “oystercard” vi köpte så var det bara att åka. Till saken hör att vi även promenerat rejält.

Londonskyltar är tydliga och om man ändå känner sig osäker finns det gott om filk att fråga både poliser och turistvärdar.

Londons tunnelbana, the Tube, är världens äldsta tunnelbana som invigdes 1863 och den tredje längsta i världen med sina 402 lm.  Peking och Shanghai kommer före vad gäller längden.  Tunnelbanan i London  har  elva linjer, 270 hållplatser och turtätheten ligger på tre minuter .

Gott om hjälpstationer känns tryggt.

Åskådligt hur man ska åka och hållplatser väl utmärkta.

I världes största legovaruhus “Legostore” är Londonskyltarna vad gäller transporter förstås gjorda av lego.

Tunnelbanekarta gjord av lego.

Big Ben och “Westminster” också byggt i lego. Och det är inga små skapelser.

Bussar har vi använt oss av och ett perfekt sätt att titta på London lite från ovan om man sitter högst upp och helst längst fram.

Ordentligt parkerat är det på våra granngator och jag kan inte påstå att den är så “kreativ”.  Här råder det ordning och reda.

Fler ”söndagsskyltare finns här! Titta gärna in!

38 svar på ”Londonskyltar i rörelse -Transporter finns det gott om”

 1. Om tunnelbanor tycker jag inte. Åker bara i nödfall. Man ser dessutom mycket mer om man åker buss eller går. Sån är jag. Det luktar avgrund där nere under jord!!! Annars fina skyltbilder! Kram

  1. Vi åker också helst buss, men ibland, i rusningstrafik, är tunnelbanan snabbare men det är också långt att gå nere i gångarna. Och många och länga promenader har det blivit. Max är en kämpe och traskar på utan ett gnäll.
   Kram!

 2. Oj, kom på att det är nästan 40 år sedan jag var i London (som 16-åring). När jag ser dina bilder inser jag att det är hög tid för ett återbesök.
  Härlig stad 🙂

  1. En tur hit är alltid trevlig och även för mig var det länge senad jag var här. Minst 15 år sen…Men London är sig likt.

 3. Snyggt skyltat! Färgglatt och i rörelse. Roligt att se.
  Den lilla taxin, var ju söt, fast den kanske inte var så liten, men den piggade upp!
  Ha en fin söndag! Stor kram!

  1. Tack! Och i rörelse har vi också varit. Verkligen. Vad gäller “Lejinkungstaxin ” var den inte så liten som den ser ut.
   Önskar dig också en bra söndag!
   Kram!

 4. London måste ju vara ett skylteldorado, vilket du visar perfekt! När jag såg taxibilen tänkte jag spontant på de gamla taxibilarna som var så typiska för London. De finns nog inte kvar antar jag. Det gäller förresten också de gamla charmiga dubbeldeckarna.
  Legoskyltarna får bli mina favon idag.
  Tusen tack för toppen skyltning och länken:-)

  1. Jadå! Skytltar vart man än ser ocg går. Och de gamla svarta taxibilarna finns kvar och vi har testat dem också.Riktigt trevligt och att åka med dessa var att minnas gamla London. Dubbeldäckarna finns också kvar och vi har rest massor med dem och sittandes på övervåningen längst fram. Bästa utsikten.
   “Legostore” var maffigt och ett eldorado för oss alla, liten som stor.
   Mer kommer fårn LOndon och även i skyltväg.

 5. spännande med utrikiska annorlunga skyltar och taxibilarna var jättesöta om man nu kan säga så om bilar! Ni verkar ha en toppenhelg i storstadspulsen!

  1. Gott om skyltar finns det verkligen och av alla skag.
   Vi har verkligen haft en härlig helg tillsammans och sitter nu i planet på väg hem igen. Verkligen minnesvärda dagar. Här finns många “söta ” taxibilar men även de gamla svarta som alltid funnits finns kvar och de är ju också så charmiga, men kanske inte direkt söta.

 6. Tack för finfin guidning vad gäller kommunikationer. Som turister uppskattar man verkligen om allt är tydligt och bra skyltat!

  1. Trevligt att du följde med oss. Vi har testat både taxi, buss, tåg och tunnnelbana och vi är ju tre generationer här och har utvärderat det hela. Bissarna gillar vi nog bäst i Londons innerstad och man får se mycket. Dessa busskort, “Oystercard” är väldigt smidiga och med dem kan man ävet´n ta sig toll och från flygplatsen Gatwick Hur dte är med Heathrow vwt jag inte, men dit går dte vanlig tunnelbana så korten borde fungera även där. När man ser skyltningen vad gäller det kommunala åkandet i London är dte en fröjd och det finns också alltid gott o personal som gärna hkälper till.

 7. Underbara London! Nu längtar jag dit också! Dessa bulliga taxibilar. Gillar tunnelbanan där också, men faktiskt borde man åka buss lite oftare där! Kram och trevlig söndagskväll!

  1. London är alltid härligt! Vi har haft en toppenhelg. London erbjuder också en fin blandning av det gamla och det nya och det ger extra charm.
   Vi gillar bussarna för då ser man också en hel del. Extra roligt att sitta längst fram. Kan varmt rekommendera dessa oystercard/resekort som kan köpas på Gatwick och Heathrow och laddas med pengar. Vi hade stor glädje av dem.
   Ska nu snart landa på Arlanda och denna resa är slut.
   Kram!

 8. London måste vara skyltarnas mecka! Så trevligt ni verkar ha det 🙂 Och tur med vädret såg jag en glimt av… De öppna bussarna är ju kul bara det är lite värme.

  1. London gar gott om skyltar men jag fick ju röra mig framåt också så allt hanns inte med att fotograferas. Vi har haft jättefina dagar och att resa med ett banbarn på åtta år är fantastskt. Så mycket glädje. Jätteroligt att återuppleva lite av London även med döttrarna.
   Våren har kommit längre och magnolan var utslagen. Skönt med +15-16 grader och inget regn. Jo, idag kom lite. Men det är ju lOnson så regn hör till.
   Visst är de öppna bussarna kul, men utan regn.

  1. London är en härlig stad på många sätt och så mycket skyltar. Verkligen en levande stad. Vi reste ofta hit när döttrarna var små och gock på teater och musicaler och jag fortsatte ,em nu är det nog 15 år sedan senast. Jätteroligt att komma hit igen tillsammans med döttrar och barnbarnet Max.
   Kanske blir det en tur på nytt.

 9. Legoaffären missade jag i somras när jag var där med barn Kul att se igenkännande motiv som Piccadilly Cirkus och stationens typiska kakelplattor.

  1. Legoaffären blev ett lyckat besök och vi tittade även in hos grannen mitt emot, M&M. Dyrt och väldigt kommersiellt.
   Vi har haft det toppen och kom hem med många fina upplevelser i bagaget. Och stort tack för dina tips. Några tog vi del av rent praktiskt och andra hann vi inte. Men vi har legat i…

 10. Verkligen gott om skyltar där i London! Häftigt vad man kan göra med Lego!
  Förstår att ni haft trevliga dagar 🙂
  Välkommen hem igen!
  Kram

  1. Tack!Skyltar finns det gott om och det är lätt att bli ståendes med kameran. Legovaruhuset var en rolig bekantskap och fantastiska konstruktioner hade byggts. Jätteroligt att se och Max var överlycklig. Kram och trevlig måndag .

 11. Gomorron Ditte!
  Det låter jättekul med London, men tyvärr har jag aldrig haft nöjet att få göra ett besök där! Trots att vi numera blivit tidsmiljonärer, finns det sååå mycket annat som pockar på, så det ser lite illa ut i det avseendet.

  1. Gomorron! London är en jättetrevlig stad men visst är det mycket som lockar i resväg. Jag har varit här mycket ”förr” och nu var det dags att ta med Max, hans första besök. Döttrarna och jag har varit här många gånger tidigare och nu roligt att komma tillbaka. En toppenresa blev det.

 12. Skyltar som leder och vägleder 🙂 Visste att tunnelbanan var gammal men inte så gammal!
  Imponerad av legobyggen!
  Vilken resa ni gör tillsammans <3
  Stor kram!

  1. Vi har haft en jättefin resa och extra roligt att Max var med. Det var ju hans resa. Mycket att se och uppleva. Stor kram!

 13. Härlig skyltning – igen 🙂

  När jag är i Londons tunnelbana kommer jag alltid att tänka på den läskiga filmen “En amerikansk varulv i London”… Jag har slutat att titta på den typen av filmer kan jag säga 🙂

  Ännu en gång blir jag mäkta imponerad av legoskapelserna – helt fantastiska! Kanske måste vi söka upp nåt Legoland framöver… 🙂

  Ha en braig start på veckan!

  1. En tur till London är ju alltid trevligt och detta stora legovaruhus tar fram legobyggarviljan hos stora och små. Tänk vad som kan göras i lego.
   Tunnelbanan i London kan lätt framkalla olika läskiga tankar men jag kopplade bort dem. Fanns roligare saker att tänka på, Max och döttrarna. Önskar er en fin måndag.

 14. Färgglada och härliga skyltar. Visst piggar det upp med lite färg!
  Och lego passar både vuxna och barn 🙂
  Stor kram

  1. Tack! Ja, skyltar fanns det gott om. Och färg piggar alltid upp.
   Besöket i världens största legobutik var jätteroligt för oss alla. Och vad man kan bygga av lego…
   Stor kram!

 15. tack för trevliga skyltar från London o har inte åkt varken det ena eller andra inte ens varit i London :/ kram å fin dag

  1. Tack! London rekommenderas verkligen! En kort resa och en så härlig stad, väl värd besök.
   Kram och trevlig måndag.

 16. Är du i England nu ,-)))
  Så jättekul att få se bilder därifrån ,-))
  Snygga taxibilar och de verkar ju kanon också.
  Längesen jag var i London ,-)
  Mycket fint.
  Vi hade ju tänkt åka med bil o husvagn till England genom Europa som vi gjort flera gånger förr nu i vår…men ablationen kan dra ut på tiden tills i juni och ingen resa innan och absolut inte utomlands sa läkaren till gubben. Så någon resa dit blir det inte i år.
  Vilket härligt legobygge av Big Ben och Westminster!
  Ha det fortsatt härligt med döttrar och barnbarn.
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Jag har varit i london på en förlängd helg och haft det jättebra, men kom hem igår. Och att ta sig runt i LOndon både med taxi, bussar och tunnelbana och förstås till fots är upplevelser i sig. Både taxibilarna av det “gamla stuket” och allt annat ger en härlig känsla. Förstår att ni får vänta med er resa för det viktigaste är ju att maken blir piggare.
   Vi har verkligen sett och upplevt mycket tillsammans och haft det så bra.
   Stor kram!

  1. Visst är den bra och smidig att använda. Men den ligger långt ner under jorden. Jag är nog mer förtjust i de i Singapore och Peking men de är ju mycket nyare.
   Kram!

  1. Tack! Ja, London inspirerar på många sätt. Och denna gången extra med Max och döttrarna med.
   Många tankar och kram till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *