Resor utomlands

Lyckad Londonfredag och tur även med vädret

Första dagen i London blev lyckad både upplevelse och vädermässigt. Här är man ju nästan alltid beredd att ha ett paraply till hands. Men skönt vårväder gjorde dagen extra njutbar. Dagens planer var varierade och efetrsom detta är barnbarnet Max resa så var det hans önskemål i stort som fick styra. Eftersom vi visste att det skulle bli en del förflytttningar så  köpte vi  ”Oystercard”, ett buss/tåg/tunnelbanekort som man kan ladda med en summa pengar som dras beroend epå vilken /vilka/ zoner man åker i. Kortet registreras när man går ut genom spärrarna och adekvat summa dras.  Dags och tvådagarskort finns också som gäller för obegränsat resande och  där väljer man zoner.

En lyckad fredag, vår första dag i London, som innehöll allt det vi planerat.På gång mot fredagens äventyr. Max, mamma Liv och moster Helen. Och givetvs måste telefonkiosken tittas närmare på .

Lyckad Londonfredag

Programmet för dagen var delvis planerat och mycket utrymme fanns också för det spontana. Resan hit är barnbarnet Max åttaårspresent men inkluderade även hans mamma Liv och moster Helen. Men det är Max önskemål som styr och det är en resa där  Harry Potters spår är viktig.  Med våra nyinskaffade oystercard startade dagen med en tunnelbanetur till den gigantiska järnvägsstationen St. Pancras/King´s Cross för att se Harry Potters plattform 9 3/4 och Harry Potterbutiken där. Om man nu är Harry Potterfan så är detta en viktig utgångspunkt för det är här tåget till Hogwards avgår med tåget Hogwarts Express. (Jag är inte alls påläst i den serien men Max försöker förklara för mig och Hogwarts är en internatskola för trollkonstnärer.)

En mycket liten del av King´s Cross stationen som täcker flera kvarter.

Möjlighet fanns att ställa in sig i den långa kön för att bli fotograferad här vid entrén till spåret 9 3/4. Vi avstod och tittade in i Harry Potterbutiken och även dit in var det kö. Men väldigt roligt att ta sig en titt. 

Så var det då dags för en busstur söderut. Big Ben och Westminster Abbey väntade. Men innan rätt busshållplats hittades så ingick en promenad på ett par kilometer. Många bussar och hållplatser fanns det och som vanligt är det så att både min och dörtrarnas envishet hjälper långt. Och en bra papperskarta hade vi, dock inte så delaljerad.

Roligt att åka buss och att sitta längst fram ger en fin överblick.

Trettio minuter i buss tog oss till Big Ben, som egentligen heter ”Great Bell of Westminster”- Klockan göts 1856, togs i bruk ett par år senare och brukar slå varje heltimme. Men nu är den under renovering så inte mykcet fanns att se.

Big Ben ligger  ett stenkast från Westminster Abbey, den kungliga krönings och begravningskyrkan.  Och i bakgrunden skymtar London Eye, det stora  pariserhjulet.

Vidare

Dags för en ny tur med tunnelbanan och nu till Covent Garden, en stadsdel i centrala London och här i området finns både operahuset och marknanaden Covent Garden Market.  Kom genast att där tänka på musicalen ”My fair lady” och Eliza som sålde blommor här.  Nu gjorde jag ju inte det…

Kartläsning pågår på tunnelbanan.

Covent Garden Market och här utanför pågår ständigt roliga händelser. Här en trollkarl .

Stärkande lunch blev det på restaurang Wagamama, Covent Garden, en restaurang med asiatisk inriktining . Väldigt gott och prisvärt för att vara London. (Prismässigt ligger London en bit över de svenska.)

Max lyckas riktigt bra med sin ”pinnförning”.

Dags för ännu en stärkande promenad och nu mot torget Leicester Square, Londons teater och nöjesområde. Här blev det besök i världens största legobutik. Så roligt!

Lyckad dag i London.Här i världens största legobutik. Max och Helen bland legofigurer. Så många legobitar som gått åt att bygga dessa.

En stor tavla byggd i lego och uppsatt på två väggar.  Här visas stora delar av centrala London.

Max nästa val , ett besök i butiken M&M`s World. Här finns sju våningar som alla är byggda på temat med godiset M&M. Jag kunde inte alls tänka mig att man som affärsidé kunde få ihop så mycket prylar av olika slag.

Fredag eftermiddag och M&M`s World var milt sagt välbesökt.

Jodå, visst blev det lite ”fredagsgodis” till Max. Men här i butiken är det höga priser som gäller. På allt! Men ett roligt besök blev det.

Lite vila hemma innan vi gav oss ut i Londonkvällen för att äta middag. Och en verkligt lyckad fredag i London var slut.

 

 

32 svar på ”Lyckad Londonfredag och tur även med vädret”

 1. London, så trevligt! Max verkar ha varit påläst för att välja sådana sevärdheter! Godis i massor, inte gick det an plocka godisbitar där… 🙂 Jag har ganska vaga bilder av London, senast jag var där tror jag var i brytningen mellan 70- och 80-talet. Å andra sidan under några få år var jag där tre gånger. Skulle kunna tänka mig att resa tillbaka igen. En spännande stad, inte så långt bort.

  Kul att läsa om sevärdheterna Max hade valt!

  1. Jättetrevligt! Och roligt att nu komma hit medMax. Döttrarna och jag var mycket i London men på 80 och 90- talet. Max trivs och tar in allt . En fröjd att resa med honom . Kanske blir det en vända till London för dig också och det är ju en härlig stad.

 2. Vilken härlig fredag ni verkar ha haft i London! Önskar er en fortsatt trevlig helg och skapar massa härliga minnen i London.

  1. Tack! Vi har haft och har det jättebra . Känns på alla sätt som en väldigt lyckad resa .

 3. Hej Ditte!
  Åh vilka roliga bilder att få se! Du ser pigg ut också! Helt otroliga butiker…M och Lego!!
  Kram och ha en bra fortsättning!!
  P ♥♥

  1. God kväll från Harry Potter och Warner Brothers studio. Helt fantastiskt! Och hela resan har varit jättebra. På alla sätt. Så roligt att resa med Max och döttrarna. Kram från oss alla .

 4. Va härligt ni har det & vilken present han fick o även dem andra…kan förmoda att det är dyrt där men så är det nog i många städer …ta hand om er kram fina

  1. Vi har det jättebra och så mysigt att vara i London igen. För Max är det första gången men inte sista. Hit kan man komma många gånger och fint vårväder har vi också haft. Storstäder är ju dyra i sig men så värt att vara här. Kram och trevlig kväll.

 5. Man vill såklart hinna med så mycket som möjligt. Och jag förstår att Max gillar det! Harry Potter skulle även jag vilja besöka ?
  Stor kram och trevlig kväll

  1. Vi ligger i och det blir många steg men roligt har vi. Harry Potter här på Warner Brothers är en upplevelse. Trevlig kväll och stor kram .

 6. Vilken härlig resa! Och förstår att det blir mycket gående. Finns något för alla smaker.
  Vad duktig Max är att äta med pinnar. Inget jag klarar av.
  Tänk, att vi kan följa med på varandras resor, åka lite snålskjuts, det är väl kul!
  Lördagskramar och njut!

  1. Det känns väldigt lyckat på alla sätt och så roligt att på nytt komma till London. Max är så bra på att resa och väldigt anpassningsbar. Många steg blir det och så mycket att ta in. Visst är det bra att resa med bloggvänner. Trevligt och väldigt praktiskt. Kram och trevlig kväll.

 7. Nu har jag äntligen hunnit läsa ikapp om alla dina upplevelser sista tiden. Oj, så mycket skoj du har gjort 🙂 Roligt med London, jag var där för precis tre år sedan och i veckan har min syster och hennes kids varit där och köpt med sig mitt favoritte: lakritste. Ha en fortsatt underbar helg!

  Kram

  1. London är ju alltid trevligt men nu är det säkert 15 år sedan jag var där och även då med döttrarna. Nu blev det extra roligt att ha med Max och det blev hans första resa hit och på hans villkor i stort. Mycket roligt har det varit med både Peking och nu London. Olika resor men lyckade båda. Laktitste verkar spännande. Ska se om jag hittar det. Önskar dig också en fortsatt bra helg. Kram!

 8. Ni verkar ha det toppen i London.
  Ja där går man mycket även om man åker tunnelbana och buss.
  Vad roligt för Max med allt spännande som finns att uppleva.
  Bodde i London närmare 2 år i min ungdom. Jobbade som au-pair nära Albert Hall.
  Sedan dess varit där många gånger.
  Makens pappa är engelsman och uppväxt i Chelsea, men bott i Sverige länge nu.
  Kanske har jag skrivit om det tidigare….minns ej?
  Ha en fortsatt trevlig vistelse i härliga London.
  Titti

  1. Vi har det riktigt bra men en långhelg går fort. Vi har sett och upplevt det vi tänkt och lite till. Eftersom vi verkligen bott”mitt i” så har det ju hjälpt till mycket. Max har trivts jättebra och detta var hans första besök här. Men det blir säkert fler.
   Kul att du bott i London och så du känner ju stan. Jag har varit här många gånger men 15 år sedan senaste gången jag var här. Önskar dig en fin helg.

 9. Vilken härlig och välfylld dag med en Max som strålar av lycka! Å nu när du har sett platsformen 9 3/4 kan jag varmt rekommendera att du läser HP-böckerna. De är absolut inte bara för barn. Den serien är en av få som jag läst både två och tre gånger. Du kan ju alltid låna böckerna från Max;-)
  Tycker också att Max är otroligt duktig på att ”promenera”. Jag menar han är ju bara åtta år. En väluppfostrad kille det där.
  Å att han är duktig på ”pinnföring” (vilket roligt ord:-) ) förstår jag med tanke på hans mormor och mor;-)
  Legomuséet är coolt, och även det är inte bara för barn. M&M’s World känner jag däremot inte till.

  1. Vi ligger i och det vill till för mig på ålderns vår att hänga med. Jodå, jag ska läsa böckerna. Har nu tillbringat fyra timmar på Warner Brothers och i Harry Potters värld med Max och döttrarna som guider. Max är ett perfekt resesällskap och har alltid varit. Han kom till Peking som tre månaders baby och det blev sen fler resor dit .Han gillar London och jag tror London gillar honom. Pinnförningen går bra och träning ger ju färdighet. M&M är ett amerikanskt företag och jag tror det är ganska nytt. Väldigt kommersiellt och dyrt ….

 10. Du flyger och far värre än jag gör, Peking, Stockholm, London!
  Inte illa att ha tur med vädret i London, händer inte alltid, hi,hi!
  Är väldigt sällan i London, även om det inte är så långt bort, men ska dit i juni.
  Ha en fortsatt fin helg!

  1. Här är det full fart nu. Och både London och vädret har varit bra men idag söndag är det regn.
   Vi har det jättebra och bor ju mitt i Soho och har allt inpå. Dock inte tystnad…
   Önskar dig också en fin helg.

 11. Men oj vilken fart ni har… jag menar att ni hinner med så mycket. För mig brukar det vara en sak per dag. Max verkar njuta fullt ut av sin födelsedagspresent.
  Ha det trevligt i fortsättningen med. 🙂
  Kram!

  1. Tack!Här är det full fart! Men vi hinner också ta in det vi ser och inget jäkt. Max njuter så av sin födelsedagspresent och helfagsbesöket i går på Warner Brother, där mycket av Harry Potterfilmerna spelats in var fantastiskt. En verklig upplevelse.
   önskar dig en fin söndag!
   Kram!

 12. Jag som kan noll och ingenting om Harry Potter skulle verkligen ha uppskattat att ha Max som guide 🙂

  Jösses vilken legotavla! Hur bra gjord som helst! Skulle inte ha gått få till med dom legobitarna som fanns när jag var liten. Röda eller vita med 2 till 6 ”pluttar” om jag inte minns fel. Och en grå ”bottenplatta”… Fast det fanns kanske mer avancerat lego då också, fast inte hemma hos mig 🙂

  Vilken härlig dag ni hade!

  1. Han är verkligen duktig och har tålamod med mig som inte kan något om Harry Potter. Tror du hade haft stort utbyte av att hänga med här. Legobutiken var mäktigt att se och vilka skapelser. Lego är ju jätteroligt och kreativt.
   En perfekt dag och en väldigt ”lång” dag.

 13. Jojo, det ska börjas i tid det som världsresenär ska bli! Åtta år o i London, själv är jag 63 och har ännu inte besökt staden! Nu skulle jag verkligen vara som kusinen från landet utan kusinen…Skulle nog mest stå och himla med ögonen och inte veta varken ut eller in. Men det var då otroligt hur mycket ni hann klämma in på en dag!

  1. Max började sin resebana tidigt och kom till oss i Peking som tre månaders baby och sedan blev det flera resor dit för hans del. Han är tämligen välberest och ett fantastiskt fint sällskap. Jag är ju uppvuxen på resande fot sedan barnsben med mina föräldrar och förde det vidare till döttrarna och nu är det barnbarnen. Du hade passat in perfekt här med oss och jag tror du gillat både oss som sällskap och London.
   Vi hann med mycket och utan jäkt, men vi har också bott centralt och ”mitt i” med ”Stureplansläge” och då blir allt smidigare.

 14. Så kul med bilder från London och er härliga resa dit. Underbart att Max gillar London, men i Harry Potters fotspår, vad kan gå fel? Har läst första boken tror jag, högt för yngsta sonen en gång i tiden, lite svårläst var den, men ack så spännande! Har sett en och annan film också, och det är en fantastisk berättelse.
  Covent Garden, där ha r jag varit. Bra med tips på restaurang där, tack för det!
  När var ja g i London senast? Tror jag var där sist med min schlagerkompis 2014 och hälsade bl.a på våra schlagerkompisar John och Kevin som vi träffade på ESC i Malmö, vilken upplevelse det var…både Malmö ESC (vår första ESC) och resan till london!

  1. London är ju alltid LOndon och så gångbart. vi har haft en härlig helg med full fart och Max är en otrolig resekompis. Inte ett gnäll eller klagomål och det har ju blivit många steg varje dag. För hans del ännu fer än för oss. Som du säger, London har något för alla. När döttrarna var mellan 6 och 15 år var vi här flera gånger per år och såg olika musicaler och ”flöt runt” . Fina minnen det också. TYvärr är ju lOndon en ganska dyr stad men vad gör dte om 100 år…
   Kan tänka mig att du och väninnan hade härliga dagar i schlagerns tecken i London. Och fint med schlagervänner runt om i världen.
   Kram och trevlig kväll.

 15. Kul att se att gaturartisterna i Covent Garden dykt upp, då är det vår där med. Om du gått till vänster från bilden räknat följt pelargången och sen till höger hade du kommit fram till London transport museum som uppskattas av barn. Dom har även en kul designshop som jag brukar handla i. Det finns både billigt och hutlöst dyrt. M&M har jag passerat massvis med gånger.

  1. Jodå, gatuartisterma var på plats vid Covent Garden. Vi såg skylten till muséet och valet stod mellan detta och Legobutiken och Max valde legot. Men jag inser att vi kommer att ta flera turer till London och då blir det ett besök här. Tack för tipset om designbutiken.här, Besöket i går, lördag, på Warner Brothers studio med Harry Potter tog sammanlagt åtta timmar (dörr till dörr) inkl. bussresan dit. Så tid försvann liksom. Vi trodde inte att det hela var en så lång tur. Besöket var väldigt bra och fantastiskt att se hur filmerna spelats in. Max var överlycklog. Det var ju också begränsat medbiljetter som sålts och inte alls trångt och det var en fördel.

  1. Vi har haft det så bra och Max är en fantastisk resekompis. Han finner sig till rätta där vi är. Och visst är hans pinnförning bra. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *