Resor utomlands

Ledig från ledigheten – Och en ny resa väntar idag

God morgon! Från och med idag och en vecka framåt så kommer jag att vara ledig. Ja, inte från bloggen. Inte alls. Men idag checkar idag ut från min  pensionärstillvaro hemma i Stockholm och ger mig ut på en ny resa. Och denna gången en helt privat.   En resa som kommer att blanda kultur, musik, mat och dryck, natur och historia. Så spännande och roligt.

Ledig från ledigheten i den här miljön känns riktigt bra.Ledig från ledigheten tänker jag bl.a. var i den här miljön. Bild lånad från Pixabay

Ledig

från vad? Ja, det vet jag inte riktigt, Kanske är det mer en känsla. Minns att jag för ett par år sedan skrev ett inlägg om husmorssemester i morden tappning. Jag bad då om en tips och fick det också- Och några av dem har jag nappat på. Just med denna resa hade jag inga sådana funderingar. Resan bara kom till mig av en slump och med viss tur.

Med tanke på resmålet och omgivningarna kanske ett tält med tillhörande utrustning skulle med i bagaget.  I varje fall var det ett par andra tillbehör som jag inte hade hemma så  det blev ett besök på  frilufts/sportbutiken Naturkompaniet i Stockholm. mycket att titta på fanns det.

Tält är inget för mig när jag ska vara ledig från ledigheten och ha semester.En del tält fanns uppställda.  Men, nej!  Camping är inget för mig längre. Har nog aldrig varit det mer än på  fjällvandringar. Nu ska jag vara  ledig – ha semester – så mer komfort vill jag ha. 

Rejäla ryggsäckar. Jag tittade och provade. Men de var väl stora för mina behov. 

Efter mycket letande så hittade jag det jag skulle ha. En riktigt smidig och väldigt lätt ryggsäck. Väl gömd. Helt perfekt för mina utflyktsbehov denna vecka. I övrigt medför jag ett handbagage på 8 kg. Slimmad packning.

 

Här staden med omgivningar kommer jag att tillbringa en veckan. Känns så roligt. Är det någon som vet eller kan gissa  vilken stad och omgivningar det gäller.. Helt oavsett är ni välkomna att följa med. Dags för avgång.

Bild från Pixabay.

32 svar på ”Ledig från ledigheten – Och en ny resa väntar idag”

 1. Ååh så trevlig! Visst är det väl Salzburg? Där har jag faktiskt varit en gång – vi åkte med en bussresa till Österrike och bodde en vecka på hotell i Bad Gastein och var då med på en del resor runt – bl. a. till Salzburg …
  Önskar dig en trevlig resa!
  Kram

  1. Så rätt! Jag har landat i München och är nu på väg i buss till Salzburg. Det ska bli så roligt. Och nu ren husmorssemester. Jag kommer att åka runt lite så det blir en varierad vecka. Men jag bor i Salzburg och i gamla delen.😀 Så roligt att du varit här. Kram!

 2. Trevligt, du ska få semester, härligt.
  Otroligt vad du måste var duktig på att packa så att allt ryms. Jag har all möda i världen att få ner allt som jag “kan tänkas behöva” i en resväska. Men så blir det också så, ofta, att det är mycket som jag aldrig kanske använder. Jag lär mig visst aldrig detta knep.
  Du fick tag i något helt perfekt för dig, kan jag förstå.
  Hoppas att du får en underbar resa och tur med vädret.
  Att gissa vart den går är för mig omöjligt. Jag känner inte igen mig på dina bilder, men skulle jag vara tvungen att gissa så skulle det bli Sydtyskland någonstans eller Turkiet.
  Kram och sköt väl om dig och jag följer gärna med.

  1. Nu är jag framme och det känns så bra. Vi bor väldigt fint i gamla delen av Salzburg och det ger en speciell känsla-
   Jag är bra på att packa. Har ju tränat på det i många, många år. Och allt är med.
   Vad gäller vädret kan det vara lite smolk i bägaren för det kan bli en del regn- Men regnet kan också blåsa bort. Så jag är positv. Svårt att gissa vart jag var på väg. Men Salzburg, Mozarts födelseort, är svaret. Här bor vi så fint i den gamla delen av stan så det är lätt att tankemässigt förflytta sig bakåt i tiden.
   Välkommen med! Så roligt.
   Varm kram!

 3. Gissar på Salzburg.
  Skulle det vara så vill jag bara rekomendera att göra en utflykt bort till Eisriesenwelt i Werfen. En fantastisk grotta uppe i berget. Du har säkert redan en plan för vad som ska göras men ett litet tips.
  Trevlig resa.

  1. Helt rätt! Har nu lämnat München och är på väg mot Salzburg och ska bo där. Men det blir många olika turer också. Tack för ditt tips. Antecknat! Har varit här ett par gånger tidigare men då ganska kort tid😀 Har åkt mycket utför i dessa trakter och då blev det alltid även besök i Salzburg. Ha det gott!

  1. Inte så lätt att veta. Men en vacker stad och trakt är det. Du är så välkommen med mig till Salzburg i södra Österrike😀

 4. Aha! Du har vunnit en resa! Kul! Vart det bär hän är svårt att gissa. Första bilden säger mig dagsvandringar i Alperna. Sista bilden säger något annat, den säger mycket kultur. Kanske Petersburg.
  Lycka till med ditt lätta bagage och ha en god tur!
  Stor kram!

  1. Nej då, jag har inte vunnit en resa. Under resan blir det en blandning av konst, musik, kultur, natur, mat och dryck. Men du var på rätt väg. Jag ska tillbringa en vecka med österrikiska Salzburg som bas. Ett fint hotell. Men mycket annat blir det också. Välkommen med på resan. Stor kram

  1. Jag har varit här i Salzburg ganska många gånger men då bara ett par dagar i taget. Har åkt mycket skidor i Österrike och då blev det besök här . Ofta flög vi hit och härifrån. Och visst blir det konditoribesök. Hoppas nu solen stannar hos er. Ha det fint. 😀

  1. Känns fint att vara här. Verkligen! En så vacker stad. Har varit här några gånger tidigare när vi varit i Österrike och åkt skidor. Men då har det varit vinter. Vackert då också men på ett annat sätt-
   Nu hoppas jag och håller tummarna för vackert väder. I varje fall regnfritt.

 5. Nu har jag sett svaret så jag behöver inte gissa 🙂 Jag hade inte kunnat gissa rätt så det är lika bra. Så här på bild ser det ut som en sevärd plats.

  Önskar dig en härlig husmorssemester eller vad du vill kalla det! Ser fram emot dina inlägg därifrån.

  1. Nej, det är inte lätt att gissa. Men jag är i Salzburg. Flyg till München och sedan buss hit. En väldigt vacker tur i Bayern och med mycket grönska och vackra gröna berg. Ser verkligen fram emot veckan. Och husmorssemester är ordet.
   Välkommen med via bloggen.

 6. Så skönt med en privat resa och till en sådan vacker miljö! I Salzburg har jag ännu inte varit. Det låter extra bra att resa med lätt packning. Och i tält skulle jag inte heller bo, haha. Har bara gjort det ett par gånger som 19-åring och gör inte om det. Det skulle vara “glamping” då i så fall. 😉

  Jag önskar dig en riktigt skön vistelse!

  Varm kram

  1. Jobbresorna är också väldigt roliga men fint att nu bara vara gäst- Salzburg är en väldigt vacker stad och vi bor så fint här i den gamla delen.En del utflykter blir det för det finns en hel del att se och uppleva i närheten. Och omgivningarna är så fina. Tälta/campa är inte min melodi och har aldrig varit. Men en liten ryggsäck fick jag tag på som ska med på dagsturerna. Reste i övrigt bara med handbagage. Tror jag fick med det jag skulle.
   Jag ser verkligen fram emot veckan här-
   Stor kram

 7. Underbar stad. Kort visit 1960, då jag semestrade i Zell-am-See.
  Längre vistelse 1973, då jag tågliftade med min då 11-årige son och hans kompis.
  Så mycket att se i staden. – Ser fram emot framtida rapport. Auf Wiedersehn!

  1. Visst är Salzburg en vacker stad. Vad roligt att du varit här. Då kommer du att känna igen dig lite grann. Jag har varit här en del tidigare men mest på vintern. Och nu är det länge sen. Men en promenad har jag tagit idag och strosat här i den gamla delen där vi också bor.Bilder kommer redan i morgon.
   Auf Wiedersehn – Grüss Gott

 8. Ser att du redan fått in rätt svar 🙂 Vad härligt med en tripp till Salzburg!
  Campinglivet med tält njöt jag av i många år, men nu är dom dagarna över även för min del – hotellcamping är betydligt bekvämare 😀

  Ha en finfin resa!

  1. Tack!Har varit i Salzburg en del då vi åkte skidor här men bara en gång tidigare på sommaren/tidig höst. Så det känns väldigt roligt. En del njutflykter blir det också men ingen brådska och det gillas.Tyvärr ka kag aldrig säga att jag gillat campinglivet. Men jag har testat. Lite. Däremot var det ok att korsa USA i en Volkswagen camper och att hyra husbil på Nya Zeland. Det var helt ok. Jag har testat camping med tält i Crand Canyon, på Marthas Vineyard, längs Kaliforniens kust och på några av Hawaiis öar. Och lite i Europa. Men gillat det. Nä, inte direkt. Varmt och obekvämt Hotellcamping gillas bättre-
   Ä nu nyfiken på om ni är kvar i Denver…..
   Ha det bra ni också

 9. Rätt svar har du fått så jag behöver inte upprepa det. Själv har jag aldrig varit där men väl Husse så jag kände igen bilderna. Hoppas du får en riktigt härlig semester för visst är det semester när man bara reser för nöjes skull.

  Kram och ha en fin fredagskväll!

  1. Jadå! Jag är i Salzburg. Kom fram på eftermiddagen. Kul att Husse varit här. Och en fin stad är det verkligen. Jag har varit här en del förr när vi ofta åkte till Österrike på skidresor. Men nu är det länge sedan.
   Och jag ser fram emot en riktigt skön vistelse och semester. Och dte har börjat väldigt bra. Både resan med SAS och hotellet här i gamla delen av Salzburg gav pluspoäng.
   Kram och trevlig kväll.

 10. Tack så mycket för inbjudan! Jag följer gärna med till Österrike och Salzburg, som är en så fin stad. Däremot var det aningen otippat att du skulle ge dig ut på vandringsturer. Det ska bli kul att se dig byta stadsgatorna mot alpstigar. Å du hittar kanske en Edelweiss, blomman du vet
  Har en riktigt fin vandringsvecka i Salzburg med omnejd:-)

  1. Känns väldigt bra att vara här igen- Många år har gått sedan mitt senaste besök. Förr åkte vi en del sidor i Österrike och då blev det ofta ett stopp häri Salzburg. Men sommartid, nåja – tidig höst, har jag bara varit här en gång tidigare. Några längre vandringsturer blir det nog inte…Men några kortare hoppas jag på. Den lilla ryggsäck jag köpte är på 18 liter men rymmer tröja, vattenflaska, kameror, regnponcho och ev. något ätbart och den väger absolut ingenting. Perfekt för ändamålet.
   Ska titta efter edelweiss. Måste träna på sången också. Blir mycket nu. Kanske kommer jag också att bli en sjungande nunna här bland alptopparna. Modell “Ä”. Jag ska göra mycket mer än att vandra och tar i morgon tag i själva stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *