Spanien Torrevieja

Längs havet – En stilla morgonpromenad

19 september, 2019

Värmen och den fuktiga luften håller i sig så vi bestämde när vi vaknade att en promenad längs havet var en god idé- Och att komma ut innan termometern närmade sig +30 eller mer. Så “redan” halv 9 var vi på banan och då var termometern bara uppe i +24. Verkade lovande.  Vi bestämde oss också för att äta frukost någonstans på vägen. Detta är ett koncept vi prövat förr och som vi gillar.

Solen har stigit upp och ute på klipporna längs havet könns det som om det vpre dimma. Ute på klipporna längs havet var det verkligen fuktigt och himlen föreföll grå. 

Vi gick längs havet

och höll oss längs med klipporna bortanför stranden Los Locos.  (En bit öster om centrum) Fukten låg som en stor mössa över Medelhavet och att himlen var blå syntes knappast. (Alla bilderna är tagna inom en tidsram av 30 minuter.)

Här ute längs havet, vid klipporna skymtar udden Cabo Cervera och längre bort grannorten La MataHär ute vid klipporna längs havet skymtar i fjärran udden Cabo Cervera  och än längre bort ligger La Mata.

Vi fortsätter längs havet och ser att fukten lättat en aning och den blå himlen börjar träda fram Vi fortsätter längs havet och ser så småningom att den blå himlen börjar framträda. Ser också en katt vila sig och titta på utsikten

Helt vindstilla och segelbåten går för motor.

Fukten som finns i luften kan vi nästan ta på. Väldigt påtaglig. Och några minuter senare syns på nytt den blå himlen tydligare igen.

 

Vår vandring  vid klipporna är slut och vi fortsätter att gå längs havet vid Playa de los Locos stranden. Dags att hitta en frukostrestaurang.  Att hitta en går lätt, det finns många att välja bland. Men att välja ut en är svårare.

På andra sidan viken skymtar de mer centrala delarna av Torrevieja. (Men stan är utspridd och har egentligen inget direkt centrum…)

Du Kanske Också Gillar

24 Kommentarer

 • Svara Emma, Sol som sol? 19 september, 2019 | 13:47

  Härlig promenad utmed havet! Och lilla kissemissen hade hittat den bästa platsen av alla!

  • Svara Ditte 19 september, 2019 | 16:48

   Det blev en fin promenad längs havet och väldigt trevligt att äta frukost på “lokal” vid havet. Vi gör det då och då som omväxling. Och visst hade katten fått bästa platsen. Det fanns fler här på stenarna och de såg alla ut att trivas.

 • Svara Gertie 19 september, 2019 | 15:40

  Härlig morgonpromenad tror jag allt att ni fick, trots fukten som faktiskt syns även på bild. Förstår att det är lite jobbigt med det våtvärmande omslaget…läste även tidigare inlägg…och förstår även att det blir mycket vila vare sig man vill eller inte. Avundas dig inte för fuktig värme är nog bland det värsta jag vet, men jag hoppas att det blir fina dagar ändå…kvällar och morgnar. Skönt att ert hus hade klarat sig, det var då förskräckligt hur det såg ut på länken som du delat, stackars både bil och husägare.
  Nu närmar sig utställningen med stormsteg, hänger i morgon med hjälp av bästa väninnan, konstnär och fd bildlärare, så det blir säkert bra. Har fått en fin artikel i lokaltidningen, har lagt in den på FB, så kika gärna där om du kan.

  • Svara Ditte 19 september, 2019 | 16:46

   En skön promenad var det men när vi var hemma igen vid 11-tiden var det redan +30. Fukten är kämpig tycker jag men nu är jag här och kan ju inte dierkt påverka vädret- Men jag åker hem på tisdag kväll. I slutet av månaden väntar nytt resejobb- Ska bli så roligt-
   Vet att du har den vernissage i dagarna och förstår att du har mer än fullt upp. Perfekt att du får hjälp av din bästa väninna med hängningen. Jag håller verkligen tummarna för en lyckad utställning.
   Jag har inte FB så jag kan inte läsa det lokaltidningen skrivit. Men kanske kan du maila mig länken. Jag skulle så gärna vilja läsa-

 • Svara znogge 19 september, 2019 | 15:48

  Man kan riktigt känna hur fuktigt det är bara genom att titta på dina bilder. Klokt beslut i alla fall att ta promenaden redan på morgonen. Att äta frukost på lokal tycker jag är väldigt mysigt men det blir väldigt sällan tyvärr.

  Kram och ha en fin torsdag!

  • Svara Ditte 19 september, 2019 | 16:42

   Det är verkligt hör luftfuktighet och det gör det väldigt “klibbigt”. I morse när vi gick var det svalt men när vi var hemma igen vid 11-tiden var det redan +30. Då och då äter vi frukost ute på “lokal” och gärna med havsutsikt.
   Vilar nu i skuggan i solstolen efter ett besök hos frissan.
   Kram och trevlig kväll

 • Svara Veiken 19 september, 2019 | 17:44

  Skönt med en promenad innan hettan slår till. Dimman som lägger sig som en våt duk över landskapet gör att allt förädras fort.
  Vi har “bara” 27 grader idag.
  Kram

  • Svara Ditte 19 september, 2019 | 18:26

   Ja, för när det är så fuktigt som vi haft sedan jag kom i söndags så känns den thailändska värmen nästan mindre besvärande för mig. Har ju svårt för denna fuktiga värme här i Spanien. Men nu är jag här och får ta det som det är- Skönt med bara 27 grader. Och jag har koll på ert “läge”.
   Kram!

 • Svara BP 19 september, 2019 | 21:10

  Det var en riktigt stämningsfull morgonpromenad tycker jag. Minns att det kan bli riktigt dimmigt i september och oktober vid Costa Blanca och det är otroligt fascinerande att se när dimman lättar och byggnaderna och havet blir synliga igen. Ibland dröjde det till klockan var cirka 13:00 innan allt såg “normalt” ut igen.
  Fuktig värme är annars ingen höjdare, man känner sig ju klibbig och svettig hela dagen. Spelar liksom ingen roll hur ofta man duschar. Här är det 6 grader just nu, 12 grader och ganska soligt hela dagen. Så inga problem med balkonghäng utan svett här;-)

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:36

   Det blev en riktigt vacker morgonpromenad och man ser verkligen hur fuktigt det är. Men just hettan, igår +32 på dagen och fukten gör att orken tryter. Vi har ju varit på plats under september i sex år men liknande och långdragen fukt minns jag inte. (Har tittat tillbaka på gamla blogginlägg)
   Läste att Öland ska få “värmebölja” över helgen men jag tycker det låter bra med sol och +12 och balkonghäng. Dessutom utan att bli klibbig.

 • Svara Paula 19 september, 2019 | 21:53

  Vilken trevlig promenad du bjuder på, vid havet som är så långt från min egen verklighet!
  När värmen lägger sig som en mössa, då mår inte jag så vidare värst bra ska jag säga. Har ni bra aircondition i huset? Väntas det bli svalare nu under hösten så luften blir lite klarare att andas? Blir ni kvar nu ett tag, svenska hösten lockar kanske inte så värst? Kram från pörtet

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:33

   Att gå här morgontid är väldigt fint och riktigt trevligt att ibland äta frukost på lokal vid havet. (Vi bor 15 minuter upp) Vi brukar vara här i september och varmt har det varit men inte denna fuktighet. Tror den dröjt sig kvar från ovädret. Vi har bra ac, ett par takfläktar och bordsfläkt så det hjälper ju upp det. Vad gäller den varma luften tillsammans med den fuktiga så tycker jag det är jobbigt. vill ju vara aktiv och här räsker inte krafterna riktigt. Men kvällar och mornar är behagliga. Jag reser hem igen i början av nästa vecka. Har spännande resejobb som väntar. Och hösten hemma en bra bit in i oktober kan vara nog så fin.
   kram!

 • Svara Susan 19 september, 2019 | 22:39

  Hola! Jag vet var ni hamnade! Kommer vi med sent kvällsflyg intas alltid frukosten där innan vi åker till Carre för att fylla den tomma kylen. Jörgen går ”all in” på den engelska frukosten medan jag tar en minus bönor och bröd. 😎 Man håller sig mätt till middagen på kvällen. 😀 Det är ju också vårt ”taxispaningsställe” kvällstid om vi bara vill gå ut och ta något litet att dricka och titta på havet. Kollade min minnesanteckning i mobilen och vi ska ha nr 47! 😂

  Kramar till dig och Humle! ❤️

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:28

   Hola! Det blev ungefär liknande fördelning för oss var gäller frukosten. Och man står sig hela dagen. Vi tänkte på er vad gäller taxibilarna men såg inte nr 47. Men å andra sidan måste ni ju se den själva.
   Mulet idag och lite svalare men fortfarande väldigt fuktigt. Ligger nog kvar efter ovädret tror jag.
   Kramar till er från oss.

 • Svara Susjos 20 september, 2019 | 00:21

  Brukar det vara så fuktigt i Spanien? Jag känner inte igen det? Dina bilder är helt fantastiska, och perfekt att ta en promenad på morgonen- mysigt att äta frukost ute, det borde man prova på oftare!
  Njut av de svalare kvällarna!
  Kram!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:25

   Vi brukar vara här i september men jag kan inte minnas att den fuktiga luften varit så besvärande som jag tycker den är i år. Men nu. blev det en lång morgonpromenad med tillhörande frukost och ganska behagligt. Ja, man ser på bilderna hur fuktigt det är. Kvällarna tycker jag om och fint att sitta ute till efter midnatt när temperaturen sjunkit lite. Inser att jag har svårt för den fuktiga värmen. Tror den ligger kvar efter det oväder som rådde här i trakten.
   Kram

 • Svara JoY 20 september, 2019 | 09:15

  Smart att ta promenade på morgonen. Fukten och dimman har du fångat fint på dina bilder. Visst är det vackert när allt skingras och man ser vad som döljs i det, även om ni redan vet vad som finns däri. Vi märker också av dimman ända ner till marken och sedan lyfter den och bergen tornar fram, magiskt.

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:22

   Dagtid med över +30 så tycker jag det är kämpigt att vara så aktiv. Och det vill jag helst vara. Men vädret kan jag inte påverka. Mådte absolut säga att jag tyckte mer om vädret i Österrike även om det kom lite regn. Och detta med att se molnen lyfta och försvinna är verkligen ett fantastiskt skådespel. Och helt gratis. Njuter av att följa er resa.

 • Svara Lena i Wales 20 september, 2019 | 09:57

  Vad härligt att n är tillbaka i Torrevieja! Fin promenad.
  Jag är utanför Marbella.
  Det är fortfarande för varmt för att göra alltför många aktiviteter, bäst att ta det lugnt. Men idag är det mulet här, men ända 24 grader på terrassen.
  Jag kommer att maila dig snart.

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:17

   Fint att vara här men i mitt tycke har det de dagar jag varit här,sedan i söndags, varit alltför varmt för att orka göra så mycket. När det passerar +30 tar orken slut hos mig och fuktigt har det också varit. Förstår att du känner liknande.
   Ser fram emot mail!
   Ha det fint!

 • Svara Ami 20 september, 2019 | 10:17

  Ja morgnar och kvällar är som bäst här nere nu. Vi brukar också ta promenaden innan det blir för hett…..vi får väl se om vi orkar gå idag i värmen. Men dit vi ska brukar det ju fläkta skönt!
  Stor kram och vi ses om ett tag!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 10:38

   Så är det! Och visst orkar vi gå idag. Längs havet här är det ju öppet och brukar fläkta skönt. Håller tummarna för att regnet uteblir.
   Stor kram! Kul att ses!

 • Svara Klara Ovida 20 september, 2019 | 18:09

  Fantastiska bilder från en ljuvlig morgonpromenad – och jag tänker …. du vet nog 🙂
  Stor kram hälsa B!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:27

   Tack! Ja, det var en vacker morgonpromenad. Och jag tror mig ana vad du tänker.
   Mr B hälsar också-
   Stor kram i sena kvällen från terrassen.

  Kommentera